Samler internasjonal luftfart i Bergen

To år etter at ruteutviklingskonferansen Routes Europe egentlig skulle vært arrangert samles endelig europeisk luftfart i Bergen, der utviklingen av bransjen etter pandemien vil få stor plass. Avinor har satt bærekraft på agendaen og dette tema går gjennom de tre dagene bransjen er samlet i Vestlandets hovedstad.

Routes Europe er den viktigste arenaen hvor flyselskap, flyplasser, destinasjonsselskaper og andre aktører i luftfarten møtes for å diskutere kommersielle muligheter knyttet til etablering eller styrking av rutetilbudet til nye eller eksisterende markeder. Årets konferanse skulle vært arrangert i 2020, men har blitt forskjøvet på grunn av pandemien.

– Endelig kan vi ønske aktører fra internasjonal luftfart velkommen til Routes 2022 i Bergen. Det har vært noen rare år for alle, men kanskje spesielt krevende for alle som jobber i reiseliv og med trafikkutvikling. Nå får vi endelig bidra aktivt med å støtte det norske reiselivet med å komme i gang. Nå setter vi Norge skikkelig på kartet som et bra reisemål etter pandemien. At konferansen er utsatt har nok gjort at den er enda mer aktuell nå, sier konsernsjef Abraham Foss.

Deltakerne får også mulighet til å oppleve Bergen og de øvrige regionene gjennom turer som arrangeres i regi av Routes-organisasjonen. Det er også lagt opp til et variert program som veksler mellom innlegg, foredrag, fellessesjoner og paneldebatter i plenum.

Avinor setter bærekraft på dagsorden

For aller første gang i Routes sin historie blir også bærekraft hovedtema for konferansen.

– Bærekraft er tema på konferansen. Routes 2022 skal være en arena for dialog omkring hvordan vi sammen kan nå målene om utslippsfri luftfart og mer bærekraftig drift på veien dit. Den norske luftfartfamilien har satt seg et mål om fossilfri luftfart innen 2050 og for oss er det viktig at dette også settes tydelig på agendaen i dette forumet, sier Foss.

Routes 2022 starter onsdag 18. mai klokken 10.00 og holder på til fredag 20. mai.

Du kan lese mer om konferansen på Routes-orgnisasjonens hjemmeside.

Del gjerne!