Satser sammen for å løfte reiselivet i Nord-Norge til nye høyder

Fjord Tours Group AS går inn som medeier i Best Arctic AS med mål om å utvikle reiselivet i Nord-Norge og Nordkalotten til et helårlig bærekraftig reisemål. Best Arctic skal utvikle og selge landsdelen gjennom rundtursatsningen Arctic Route og den globale distribusjonsplattformen til Fjord Tours.

Vil gi lokale aktører tilgang til et internasjonalt marked

Fjord Tours Group, som er eiet av Fjord1 ASA og Vy-gruppen, går inn som minoritetseier med en eierandel på 34% for å bidra med kompetanse, kapital og digital distribusjon. Samtidig sikrer dette at Best Arctic videreutvikles av lokale eiere og at verdiskapningen forblir i Nord-Norge. Fjord Tours Group har som ambisjon å utvikle ulike samarbeid med flere destinasjoner i Norge for å bidra til at lokale aktører kan nå et internasjonalt marked gjennom en nasjonal distribusjonsplattform, i konkurranse med globale salgsplattformer som Booking.com og Expedia.

Vil koble hele landet sammen

Til tross for krevende tider for reiselivet, satser nå Fjord Tours Group og Best Arctic sammen for å koble og utvikle det beste Norge har å by på gjennom opplevelser i fjord og nord. Begrepene «Fjord» og «Arctic» er de mest kjente assosiasjonen som kobles til Norge. Gjennom et felles eierskap i Best Arctic er målet å utvikle rundturer som kobler hele Norge sammen, men som også gjør det enklere å reise fra Bergen, Oslo og Stockholm til reiselivsopplevelsene i Nord-Norge.

Ved å bygge transportinfrastruktur gjennom datterselskapet Bussring i Nord- Norge, skal Arctic Route konseptet gjøre det lett for turister fra hele verden å reise sømløst rundt i Nord-Norge og på Nordkalotten. Arctic Route skal igjen kobles til bl.a. togruter fra Stockholm til Narvik gjennom Vy tog sitt natt-tog tilbud, samt andre bærekraftige transporttilbud fra Sør-Norge til Nord-Norge.

Pakking og salg av opplevelser og tjenester

Rundturmulighetene skal knyttes opp mot aktiviteter, overnatting og reiseopplevelser i Nord-Norge og pakkes av Tromsø Safari, et datterselskap av Best Arctic. Dette skal igjen selges gjennom Fjord Tours sin digitale globale booking- og salgsplattform.

«Vi er veldig fornøyd med å få Fjord Tours Group inn som medeier i Best Arctic. Fjord Tours har bygget opp Norges mest kjente og populære internasjonale rundtur, «Norway in a Nutshell», og vil nå kunne bidra til å bygge og markedsføre Nord-Norges arktiske svar på dette», sier konstituert daglig leder og hovedeier i Best Arctic AS, Henry Nyvoll.

«Eierskapet i Best Arctic gir oss mulighet til å gå fra et Vestlandsfokus til å ta en nasjonal posisjon, der målet er å utvikle de mest bærekraftige rundturopplevelsene som er mulig å finne i Norge og tilby disse til turister fra hele verden», sier Kristian B. Jørgensen, adm. direktør i Fjord Tours Group AS