Scandic Hamar: Vant høythengende pris i hotellkjeden

– Nye omgivelser skaper helt klart en ny gnist og stolthet, sier Frode Åkerland på Scandic Hamar, som varmt takker sine medarbeidere for prisen «Årets Food & Beverage Team». De konkurrerte med 70 Scandic-hoteller i hele Norge.

Hotelldirektør Frode Åkerland kan ikke få fullrost sine medarbeidere. Her med restaurantsjef Helene Lofthus Engen og kjøkkensjef Fréderic Délfau. Foto: Jo E. Brenden / Hamar Arbeiderblad
Hotelldirektør Frode Åkerland kan ikke få fullrost sine medarbeidere. Her med restaurantsjef Helene Lofthus Engen og kjøkkensjef Fréderic Délfau. Foto: Jo E. Brenden / Hamar Arbeiderblad

– De ansatte ble veldig overrasket

Hvert år samles de 250 avdelingslederne i Scandic til middag og prisutdeling, og lite ante hotelldirektør Frode Åkerland på Scandic Hamar før hans restaurantsjef og kjøkkensjef ble ropt opp for å motta den høythengende prisen, «Årets Food & Beverage Team» for 2021.

– Vi har vært gjennom en lang og tøff periode med omfattende ombygging, samtidig som pandemien har preget bransjen vår. Det har krevd stor endringsvilje og fleksibilitet blant alle våre medarbeidere, og med det som bakteppe smakte denne prisen ekstra godt, sier en smilende hotelldirektør. Han inviterte forrige uke sine overraskede ansatte på kake og brus. 

– Vi går opp til eksamen hver dag

Han sier at hotellet alltid har hatt fokus på matopplevelsen til gjestene og at de har tydelige matkonsepter de følger. Dog har de nok et ekstra skarpt blikk på frokosten.

– Den er veldig viktig for gjestene våre. Den skal, i tillegg til et godt sortiment og gode smaker, levere på logistikk, tilgjengelighet og ikke minst hyggelig vertskap. Det handler om totalopplevelsen. Vi går jo i praksis opp til eksamen hver dag, sier Frode.

Nytt porselen inspirer

– De fantastiske, nye omgivelsene har nok gjort noe med oss alle. Satt på spissen; nytt porselen inspirerer. Alt henger sammen, og vi kommer rett og slett inn i en god sirkel med fornøyde ansatte, som igjen gir fornøyde gjester. Det er veldig morsomt å lese de gode tilbakemeldingene vi får, sier Frode.

Hotellet har en særdeles god sommer og sensommer bak seg og ser nå frem til en hektisk julebordsesong.

Del gjerne!