Reiselivsnytt fra Osloregionen, november 2021 – mai 2022

Ville kjøpe Honne og lage flyktningmottak, men.. (Innlandet) +
«Eiendomsinvestor Steinar Falch Bergh fra Frosta ønsket å kartlegge muligheter for å stille hotellanlegget på Biri til disposisjon for den akutte pågående flyktningstrømmen fra Ukraina, men det ble aldri noe kjøp av hotellet.» Kilde: oa.no.

På denne Marka-hytta kan du snart møte stengte dører (Oslo) +
Kikutstua: «Ekteparet Ane Moe og Knut Arne Løite klare til å legge skiskoene på hyllen og nøklene i skranken. Det skjer i slutten av juni. Da overlater de til noen andre å drive Kikutstua videre. Problemet? Skiforeningen har ennå ikke funnet noen.» Kilde: aftenposten.no.

Fikk en tøff start. Nå satser Nora med nye feriekonsepter (Telemark) +
«De er de første i Norge som leier ut elektriske båter til turister. Reisemålet er opp Telemarkskanalen eller ut i skjærgården.» Kilde: varden.no.

I år kan Filip (37) ønske ni tusen gjester velkommen (Telemark) +
Tokke: «For første gang på to år kommer det gjester fra hele verden til historiske Dalen Hotel. Hotelldirektør Filip Åbom ser fram mot en travel sommer.» Kilde: ta.no.


Avdelingsdirektøren på Domkirkeodden gleder seg til sesongstart (Innlandet) +
«Per Øyvind Riise er opptatt av at de byggene som kjennetegner Domkirkeodden fortsatt skal synes godt. Domkirkeruinen og vernebygget skal fortsatt skinne på toppen.» Kilde: h-a.no.

Totningene sitter på en gullgruve, mener turistene (Innlandet) +
«Vi har møtt bare én annen sykkelturist på nesten fem mil, sier Finn Strøm-Gundersen (81).» Kilde: totensblad.no.

Solid omsetningsvekst for Thorbjørnrud Hotell (Innlandet)
«I pandemiåret 2021 økte Thorbjørnrud Hotell EBITDA (inntjening før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger), med 6,5 millioner, eller 31 prosent sammenlignet med året før.» Kilde: reiseliv1.no.

Vil ha jernbanevogn som kafé i sentrum (Buskerud) +
Nore og Uvdal: «En jernbanevogn på stasjonsområdet på Rødberg kan bli både kafé, restaurant og turistkontor i sommerhalvåret.» Kilde: laagendalsposten.no.

Kunstkritikar om Oslo sin nye skulptur: – Minner om Elefantmannen (Oslo)
«Neste veke skal skulpturen «Mora» avdukast utanfor Munchmuseet. Det vekker både skepsis og glede.» Kilde: nrk.no.

Blystadvillaen på Torshov omgjøres til hotell med restaurant (Oslo) +
«Torshov er underernært på gode matopplevelser, mener daglig leder i Oro Eiendom, Emil Tingulstad. Nå vil firmaet starte med servering og overnatting i den verneverdige Blystadvillaen i Sandakerveien.» Kilde: vartoslo.no.

Nasjonalmuseet tar grep for samisk kunst (Oslo)
«Vi har nok våknet litt mer opp, sier kuratoren som har jobbet med å utvide Nasjonalmuseets samling. Hun er selvkritisk på det manglende fokuset de hittil har hatt på samisk kunst.» Kilde: nrk.no.


Reis Innlandet rundt for en tier i sommer (Innlandet)
«Innlandstrafikk fortsetter tradisjonen med billige bussreiser i juli. – Vi er veldig glade for at politikerne gir støtte til dette tiltaket også til sommeren, og vi håper at mange benytter muligheten til å ta bussen rundt omkring i vårt vakre fylke, for kun 10 kroner turen.» Kilde: hadeland.no.

Sommertog var finansiert, men ble stoppet i tolvte time (Innlandet)
«Vy Gjøvikbanen og Visit Innlandet har i lengre tid samarbeidet om å se på muligheten for å sette opp sommertog på strekningen.» Kilde: ringblad.no. 

Denice (27) skal trekke folk til distriktet (Innlandet)
«Instagram-profilen Denice Sundvold (27) fra Tyristrand skal markedsføre Ringerike og Hadeland. I hard konkurranse er Sundvold ansatt i en prosjektstilling som digital markedsfører i Visit Innlandet.» Kilde: ringblad.no.

Snart blir det badebadstue her (Buskerud) +
«Om noen måneder blir det sannsynligvis Tyrifjord Hotells nye tilbud til gjester og fastboende.» Kilde: bygdeposten.no.

Første fly ut fra det nye non-Schengen-området (Akershus) +
«Fredag 20. mai ble en historisk dag for Avinor og Oslo lufthavn. Da ble SAS sitt fly til New York første kommersielle flyvning ut fra det nyeste tilskuddet på Norges hovedflyplass: 30 000 nye kvadratmeter, etter passkontrollen.» Kilde: travelnews.no.

BI studenter utvikler bærekraftige eventer for VisitOSLO (Oslo)
«BI studenter i faget Bærekraftig Eventledelse har denne våren fått i oppdrag å utvikle bærekraftige aktiviteter til kongressdeltakere som kommer til Oslo.» Kilde: bi.no.

Det er krise i restaurant-Oslo +
«Lei av å vente på maten på Oslos restauranter? I kulissene er det krise. Dårlig service, lang ventetid på maten, og servitører som har sin første dag på jobb. Høres det kjent ut?» Kilde: aftenposten.no.

Maya har store forventinger før høysesongen (Østfold) *
«Det nærmer seg høysesong på Hvaler og Fredrikstad. Leder i Visit Fredrikstad og Hvaler, Maya Nielsen, har store forventninger. – Jeg tror det blir enda bedre trafikk» Kilde: f-b.no. 

Nå trengs det sommerhjelp flere steder i mossedistriktet (Østfold) +
«Vi er avhengige av å få folk på plass for sommeren, og trenger både innen servering, renhold, kokker og kjøkkenassistenter, forteller Kim Nyheim Ragnarsson, hotelldirektør ved Son Spa.» Kilde: moss-avis.no.

Vil ikke samarbeide med Lillebyparken om Danebuåsen (Vestfold) +
Sandefjord: «Dermed er Ikeatomten ikke lenger aktuell for de storslåtte planene om en fornøyelsespark i Sandefjord på størrelse med Dyreparken i Kristiansand og halvparten av volumet til Tusenfryd utenfor Oslo. .. Turistanlegget må legges lenger vest.» Kilde: sb.no.

Tilfeldig kjøpte Sjur både kanalbåten (Telemark) +
«Tilfeldigheter førte til at Sjur Høydahl kjøpte kanalbåten M/S Telemarken. Fokuset med båten vil være firma- og charterturer, sightseeing med tema på country- og bluesmusikk, i tillegg til å gå i rute slik som tidligere.» Kilse: ta.no.

Glamping er blitt spesielt populært (Telemark) +
«Den første sesongen gikk over all forventning, sier Siri, og titter fornøyd nedover mot et blinkende blått Heddalsvatn. Siri Hallaren ved Lystang Glamping er klar for sin andre sesong og den travleste tida i året.» Kilde: ta.no.

Nå kan du snart dra på sider-safari (Telemark)
«Fra slutten av juni vil det to dager i uken komme en busslast med turister til Nedre Røste gård på Hjuksebø. Da starter nemlig Søstrene Storaas opp med sider-safari for sine gjester, i samarbeid med tre sider-produsenter i distriktet, blant dem NeRø Frukt og Sider.» Kilde: telen.no.


Ønsker å aktivisere Trekanttomten inntil regulering (Oslo)
«Det er et høyt ønske om at en midlertidig aktivisering av denne åpne tomten kan starte fra samme tidspunkt som Nasjonalmuseet åpner, skriver Oslo Works.» Kilde: estatenyheter.no.

Møt reiselivssjef Maya Nielsen i podkasten til Aktive Fredrikstad (Østfold)
«Maya Nielsen i Visit Fredrikstad Hvaler elsker Gamlebyen og føler hun bor midt i ferien! Å være sosialt aktiv er det viktigste for meg, sier hun i denne podkasten sammen med programleder Anne Skauen i Aktive Fredrikstad.» Kilde: facebook.com/VisitFredrikstadHvaler

Nå blir Asgeir turistsjefen over alle turistsjefer (Østfold) +
«Asgeir Borgemoen og hans team i Sirius Event er glade for at avtalen med Halden kommune er formalisert og signert. For nå skal det blir fart i både markedsføring og aktiviteter av Halden som turistby.» Kilde: ha-halden.no.


Gjestene synes det er lekent og pirrende (Akershus) +
«Det nyåpnede Radisson RED skal ikke bare være et sted man overnatter på vei til en reise. Nå har hotellet inngått et samarbeid med en aktør (Kistefos Museum) som skal gjøre hotellopplevelsen enda bedre.» Kilde: mittjessheim.no.

The Newest Capital of Nordic Cool: Oslo
«In the Norwegian capital, an old cargo port has turned into one of Scandinavia’s most dynamic neighborhoods. Here, a guide to some of the best spots in the revived waterfront district, with insider tips from locals.» Kilde: wsj.com.

Hotellet på Verket i gang med ansettelser ett år før åpning (Østfold) +
«Etter planen skal Hotell Riviera stå ferdig i midten av 2023. I mellomtiden er rekruttering og utvikling av konseptet i full gang. .. – Vi vet at det er 100.000 ledige stillinger nå, så det er en kamp om flinke folk der ute og rekrutteringsprosessen vil ta tid.» Kilde: moss-avis.no.


Hadeland Glassverk søker bookingmedarbeider (Innlandet)
«Hadeland Glassverk med historie tilbake til 1762 har sin beliggenhet i naturskjønne omgivelser ved Randsfjordens sydlige bredder,  og er en av Norges eldste industribedrifter med kontinuerlig drift.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Nå er det én måned til Scandic Holmenkollen Park åpner dørene (Oslo)
«16. juni åpner Scandic Holmenkollen Park etter et drøyt år med omfattende renovering. – Vi har gledet oss lenge til å vise frem dette unike hotellet, sier direktør Claus Petersen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Unødvendig å rive Y-blokka (Oslo)
«Byantikvaren i Oslo mener nedskalering av Regjeringskvartalet og forslag om å skrote veitunnel viser at Y-blokka kunne vært reddet.» Kilde: arkitektnytt.no. 

Nå blir det servering i Oslo ladegård (Oslo)
«I Oslos gamle middelalderby ligger Oslo ladegård. En staselig lystgård fra barokktiden bygget i 1725. Nå er serveringslokalet nyoppusset og det skal igjen bli kafé eller restaurant med tilhørende uteservering.» Kilde: abcnyheter.no.

Hotel Riviera i Moss blir en del av Petter Stordalens (Østfold)
«Med spa, takbasseng, restaurant, bar, beach club, takterrasse, 172 rom og suiter, og et unikt møte- og konferansekonsept, blir Hotel Riviera et spennende tilskudd til hotellsamlingen Nordic Hotels & Resorts.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Ny drivkraft i Gamlebyen (Østfold)
«Den som vil forandre noe i Fredrikstads ubestridte juvel, Gamlebyen, må trå forsiktig. Det vet alle som har prøvd seg.» Kilde: dagsavisen.no.

Frivilligheten holder dampen oppe (Østfold)
«Fylkesråd Tonje Kristensen besøkte i forrige uke frivillige som jobber med restaurering av verneverdige båter i Haldenkanalen.» Kilde: indre24.no.


Hyttene åtte meter over bakken har fått gjev pris (Innlandet) +
«Christine Mowinckel og Kristian Rostad har fått Opplevelsesprisen for sine PAN Tretopphytter.. Nå har de fått pris for den mest unike opplevelsen i landet. Det var gjestene som nominerte dem.» Kilde: glomdalen.no.

Folk trodde ikke på at vi var turister i byen (Innlandet) +
«Vi har absolutt fått pleiet kjærligheten her i Kongsvinger, kommer det fra paret. De hadde vært oppe på festningen og tatt inn utsikten, før de droppet innom Kafé Bohem. På sin ferd nevnte de til folk at de var turister og ble møtt med vantro.» Kilde: glomdalen.no.

Lokal hytteutbygger får skarp kritikk – må betale bøter (Akershus) +
«En lokal hytteutvikler får skarp kritikk av Aurskog-Høland kommune for å ha gitt uriktige opplysninger i flere byggesøknader og for å ha gjort grove feil. Nå vanker det bøter på utbyggeren, som også må flytte en feilplassert hytte.» Kilde: indre.no.

Dual-brand hotellet offisielt åpnet (Akershus)
«Det nye dual-brand hotellet Radisson Red og Radisson Hotel & Conference Center Oslo er lufthavnens største, med tilsammen 514 gjesterom og et nytt konferansesenter, i gangavstand fra terminalen på OSL.» Kilde: reiseliv1.no.

Populær og nyttig torghandel i Drøbak (Akershus) +
«Ingrid Øhre og Åge Pålsrud fra Fagerstrand har stått på torget i 20 år. – Torgselgerne her gjør en grei jobb for byen. Vi bremser en de turister slik at de blir i området her og handler andre steder også, sier Åge Pålsrud.» Kilde: amta.no.

Legger ned på Hvaler: – Strømprisen er det verste (Østfold) +
«For nesten 15 år siden åpnet Johan Erik Svendsen Hvaler Resort på Skjærhalden. Nå er eventyret så godt som slutt. – Det er veldig vemodig. Han la ned spa-anlegget 9. april. I juli selger han den siste leiligheten.» Kilde: f-b.no.


Dette mener de om hotell i Byparken (Innlandet) +
Kongsvinger: «I Glåmdalens artikkel torsdag formiddag stemte 67% av leserne for hotell i byparken – men slett ikke alle er enige med flertallet. Denne uka er det sendt inn nye skisser av hotellet med kino og kulturhus.» Kilde: glomdalen.no.

Tone Hansen blir Munchmuseet sin nye direktør (Oslo)
«Noverande direktør ved Henie Onstad Kunstsenter, Tone Hansen (52) blir direktør for Munchmuseet til hausten. – Eg gler meg. Det blir så gøy, det.» Kilde: nrk.no.

Petter Olsens mva-tvist slipper inn til Høyesterett (Akershus)
«Seier i tingretten ble til tap i lagmannsretten. Nå skal Høyesterett avgjøre om Petter Olsen kan trekke fra merverdiavgiften fra kunsthotellprosjektet på Ramme gård.» Kilde: rett24.no.


Reiseliv er blitt redningen på denne garden (Innlandet) +
Ringsaker: «Ruben Westvang hadde planer om å doble kjøttproduksjonen da han overtok Faråsen Søndre for fem år siden. I stedet ble det bygging av to tretopphytter.» Kilde: glomdalen.no.

Søvnløse på golfhotellet (Akershus)
«For hotellgjestene fra Trøndelag ble overnattingen i Vormsund et støymareritt.» Kilde: raumnes.no.

Booking av hotellrom til værs (Oslo)
«Ferske tall viser at vi går mot en svært god sommer for norsk reiseliv. Samtlige av de seks største hotellbyene i Norge, inkludert Oslo, har langt høyere bookingnivå foran årets sommer sammenlignet med i fjor..» Kilde: ao.no.

Innlegg: Attraktive togforbindelser til og fra nærmarkedene (Oslo)
«Som representant for 300 små og mellomstore overnattingssteder er Hanen, De Historiske og DNT klare for å lage reiselivsprodukter rundt et togtilbud fra København til Norge.» Kilde: facebook.com/trygve.kolderup

Hotellet i Brennemoen skal bli mye større (Østfold) +
«Forrige uke kom nyheten om at det er ønske om å bygge en filmby ved siden av Scandic Hotell Brennemoen. Nå vil eier av hotellbygget utvide med mange rom. – Dette ønsker vi uavhengig av om Studio City bygges eller ikke.» Kilde: smaalenene.no.

Åpner dørene for MiniFjordens gjester (Vestfold)
«Barnas sommerfestival (MiniFjorden) arrangeres i Sandefjord for femte gang. Både Clarion Collection Atlantic og Nøtterø Bakeri er klare til å ta imot spente barn i alle aldre.» Kilde: horecanytt.no.


Eiendomsspar betalte 397 mill. for sentrumshotellet (Oslo) +
«Adm. direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar kan glede seg over gode bidrag fra hotellene og Pandox. I første kvartal tjente selskapet 462,2 millioner kroner før skatt.» Kilde: estatenyheter.no.

Skilt på plass i Maridalsrunden (Oslo) +
«Maridalsrunden i Oslo har på kort tid blitt en populær rundtur for stisyklister i hovedstaden. Nå har ildsjelene fått grønt lys fra Statsforvalteren til å merke runden med skilt, og 5. Mai gikk de første skiltene opp.» Kilde: terrengsykkel.n.

Søker Destinasjonsledere for nedre Telemark
«Visit Telemark as er på jakt etter destinasjonsleder nedre telemark som vil spille en nøkkelrolle i dette arbeidet og inngå i selskapet ledergruppe.» Frist: 01.06.2022. Kilde: finn.no.


Tipssaken ankes til Høyesterett (Oslo)
«Nå anker arbeidsgiverne i Hotel Bristol og Oslo Plaza saken til Høyesterett.» Kilde: reiseliv1.no.

Nye utstillinger om jordas historie (Oslo)
«Har åpnet Geologibygningen på Naturhistorisk museum, Oslo med seks nye permanente  utstillinger over fire etasjer. En gledens dag for både fastboende og tilreisende barnefamilier!» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje 


Skibladner stoppes av lite vann – må avlyse (Innlandet)
«Skibladner kommer ikke på vannet som planlagt 19. mai. Det taper de hundretusenvis av kroner på.» Kilde: nrk.no.

Forsvaret ønsker deler av Rygge sivile lufthavn – til museum (Østfold) +
«Forsvaret ønsker å kjøpe deler av den sivile flyplassen på Rygge – Moss Lufthavn Rygge – for å etablere et visningsmagasin for Forsvarets museer.» Kilde: bygg.no.


Nordisk Bibelmuseum er nominert til årets museum i Europa (Oslo)
«Nordisk Bibelmuseum er et av tre norske museer som er nominert til årets museum i Europa av European Museum Forum (EMYA).» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Take a plunge with Oslo’s floating sauna island (Oslo)
«Oslo’s newest floating sauna, part of Oslo Badsforening, has launched in the waters of its tranquil, inviting fjord, courtesy of architects  Biotope.» Kilde: wallpaper.com.

Innlegg: En unik mulighet til å koble sammen Østfold og Vestfold 
«Den nylige nedbyggingen av Essoraffineriet på Slagentangen har åpnet for en helt unik mulighet til å koble fylkene sammen med en undersjøisk tunnel.» Kilde: tb.no.

Innlegg: Her skulle vi hatt en forskrift – helst i går (Vestfold)
Sandefjord: «Verdens undergang kan anta mange former, men sannsynligvis ankommer den ikke i form av en el-sparkesykkel – selv om diskusjonene de skaper noen ganger gir et slikt inntrykk.» Kilde: sb.no.


Ikke en taxi å se på Gardermoen. Det er helt etter planen (Akershus)
«Tiden da det sto parkert taxier utenfor ankomsthallen på Gardermoen, er slutt. Etter massive klager på dårlig service og ville priser, har Oslo Lufthavn innført en helt ny praksis for taxi-bestilling.» Kilde: flysmart.no.

Mener dette har satt kommunen på verdenskartet (Akershus)
«Enda et opplevelsessenter har åpnet langs E6 langs Oslogrensa, og den nye bydelen har blitt en destinasjon for både lokale og turister. På drøye seks år har tre store opplevelsessentre blitt etablert på ett lite område i Lørenskog. ..Megafun, Snø og Jumpyard.» Kilde: mittloerenskog.no.

The best new museums in the world.. (Oslo)
«Condé Nast Traveller UK har publisert sin Hot List 2022. Nye MUNCH er på lista «The best new museums in the world». Gratulerer, Munchmuseet!» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje 

Indre Østfold kan bli Norges svar på Hollywood (Østfold) +
«Dag Hvaring og Adolfsengruppen vil bygge en hel filmby bak hotellet på Brennemoen. De har jobbet med planene siden i fjor sommer og Saxe Frøshaug har fulgt prosjektet tett. Han mener dette kan bli den største etableringen i Indre Østfold på mange tiår.» Kilde: smaalenene.no.


2022-sesongen på Kistefos er i gang! (Innlandet)
«Vår adm.dir. Christian Lunde var tilstede under lørdagens åpning og gir årets utstilling «Her Hauntology» av kunstner Paulina Olowska sin varmeste anbefaling..» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Ny direktør ved Clarion Hotel Oslo 
«Tore Sægrov Carlsson overtar som direktør ved Clarion Hotel Oslo.» Kilde: travelnews.no.

En egen øy for friluftsliv i Oslofjorden (Akershus)
«Sparebankstiftelsen DNB kjøper Lågøya i Oslofjorden. Øya blir tilgjengelig for alle gjennom et samarbeid mellom DNT Oslo og Omegn og Oslofjordens Friluftsråd (OF).» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Stjernespekket «Allsang på grensen»-sommer på TV 2 (Østfold)
«23. juni går startskuddet for den aller siste «Allsang på grensen»-sesongen på TV 2. Kjente artister fra inn- og utland er klare når «Allsang på grensen» i sommer endelig inntar den store scenen på Fredriksten festning i Halden igjen. Her er artistene!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Etter to tøffe år går det så det suser for hotellnæringen (Vestfold) +
«Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser en enorm vekst i antall overnattinger ved kommersielle overnattingssteder siden gjenåpningen i februar. Ved Quality Hotel Tønsberg går de travle måneder i møte.» Kilde: tb.no.


Grand Hotel Oslo by Scandic søker Hotel Manager (Oslo)
«Grand Hotel Oslo er Norges mest ærverdige, ikoniske og prestisjefulle hotell – en legende takket være sin unike historie og sentrale beliggenhet på Karl Johans gate..» Vikariat. Frist: 11.05.2022. Kilde: finn.no. 

Hun velger nå å satse fullt på Destinasjon Vollen (Akershus) +
«Destinasjon Vollen er et privateid selskap som skal tilrettelegge lokalt for ulike arrangement. Fredag arrangerte de elbåtkonferanse, og lørdag arrangeres elbåtmessen som er åpen for alle.» Kilde: rha.no.

Prinsesse Märtha Louise og Birgit Skarstein leder «Sommerfest fra Telemark»
«Prinsesse Märtha Louise og paralympisk mester Birgit Skarstein leder TV 2s «Sommerfest fra Telemark», direkte fra Lunde sluser langs Telemarkskanalen, fredag 24. juni. » Kilde: reiselivskunnskap.no.


Dronningen åpnet bevaringssenter i Elverum (Innlandet)
«Dronning Sonja åpnet torsdag Anno bevaringssenter i Elverum. Senteret skal ivareta felles kulturarv som forvaltes ved museene i Hedmark.» Kilde: nettavisen.no.

Stengte fire ganger og økte prisen. Nå ligger det an til rekord (Akershus) +
«For første gang på to år er hotellovernattinger nesten tilbake på normalt nivå. Hos Losby Gods på Lørenskog går det til og med bedre enn før pandemien.» Kilde: rb.no.

Vi gleder oss over bookingtallene (Akershus) +
Asker: «Vi har svært gode bookingtall ved Holmen Fjordhotell, sier Rikke Hagen (24). Det maritime kurs- og konferansehotellet er nær fullbooket til midten av juni.» Kilde: rha.no.

Målet: Til Stockholm på under tre timer (Oslo) +
«I dag tar toget til Stockholm nesten seks timer. Nå slår Oslo seg sammen med svenske byer for å halvere tiden. I flere år har svenske byer kjempet for nye toglinjer mellom Stockholm og Oslo. Denne uken blir også Oslo kommune med på laget.» Kilde: aftenposten.no.

Selger familiemotell på Hvasser (Østfold)
«Overraskende mange Oslo-investorer har vist interesse for motellet (vasser Motell), som ble lagt ut for salg med en prislapp 25 millioner kroner.» Kilde: estatenyheter.no.

Erfaren bransjemann til Oslofjord Convention Center (Vestfold)
«Arild Sjødin er tiltrådt som ny viseadministrerende direktør i Oslofjord Convention Center. Sjødin har lang ledererfaring fra norsk og internasjonal hotellbransje, med stor vekt på arrangement og konferanse.» Kilde: reiseliv1.no.

Nå skal de bli kjent med hverandres tilbud (Vestfold) +
«Reiselivet på Tjøme har et bedriftsnettverk.. Ideen er å jobbe sammen mot et felles mål – flere folk til øya. Og da snakker vi ikke om flere folk sommerstid, men resten av året, slik at flere aktører har vinteråpent og det blir mer reiselivsaktivitet og -arbeidsplasser på Tjøme.» Kilde: oyene.no.

Fra hotell til bydel (Vestfold)
Larvik: «Utbyggelsen av Grandkvartalet er i full gang, og 29. april gjenåpner Quality Hotel Grand Larvik med et helt nytt utseende og uttrykk.» Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Notodden Lufthavn: Optimisme / realisme (Telemark)
«Det framkommer i media at det foreligger videre utbyggingsplaner for Notodden Lufthavn. Planene bærer preg av optimisme i lufthavnledelse, styre og fra politikere.» Kilde: telen.no.


Frykter konsekvensene når bemanningsbransjen strammes opp (Innlandet) +
Gjøvik: «Regjeringens forslag om å stramme inn innleiereglene skaper uro i reiselivs- og serveringsbransjen. Hos Heim frykter de at permitteringer blir mer vanlige.» Kilde: oa.no.

Klatrepark og markedshall bare litt av det som er planlagt (Buskerud) +
Hole: «Så mange ville høre om planene for Helgelandsmoen at et nytt møte måtte settes opp. Det var store visjoner for den gamle militærleiren som ble lagt fram for publikum.» Kilde: ringblad.no.

Her får 31-åringen en drømmedag i Drøbak (Akershus) +
«Når vi nå skal utvikle Drøbaks potensial som turistdestinasjon så kan det ikke bli mer miljøvennlig enn dette. I stedet for økt biltrafikk med de utfordringene det gir så vil mange nå komme til byen sjøveien.» Kilde: amta.no.

Thomas Ødegård kåret til Årets Hotelier (Vestfold)
«Thomas Ødegård, General Manager ved Scandic Park Sandefjord og Scandic Havna Tjøme er kåret til Årets Hotelier 2021 under HSMAI Norway Awards.» Kilde: reiseliv1.no.

Skandinavias største klatrepark har sesongåpning lørdag! (Vestfold) 
«Hos Høyt & Lavt Vestfold – Aktivitetspark finner du 18 klatreløyper i trærne med forskjellig vanskelighetsgrad. Opplev klatring og ziplines i tretoppene, åpen kafe og en flott mulighet til å tilbringe dagen ute i skogen.» Kilde: Visit Vestfold

Tøft år – 14 millioner mer i utgifter enn i inntekter (Telemark)
Skien: «2021 var et tøft år for Skien fritidspark, men tross alt var det 130 000 som gjestet badeanlegget. Driftsutgiftene overgikk inntektene med 14 millioner kroner for fritidsparken i 2021. Kommunen må trå til.» Kilde: ta.no.


Må stenge i nesten ett år når hotellet skal utvides (Akershus) +
Losby Gods: «Carl Frode Fjellheim puster lettet ut etter at departementet har godkjent den planlagte utvidelsen av hotellet. – Dette er veldig gledelig!» Kilde: mittloerenskog.no.

Bysyklene blir frakjørt (Oslo)
«Oslo bysykkel slått med titusener av turer før høysesongen tråkkes i gang.» Kilde: shifter.no.


Toten kan bli trendy for turistene (Innlandet) +
«Det er her det ekte Norge er, sier en opprømt markedssjef i Visit Innlandet, Heidi Gran fra Lena på Østre Toten. Hun er veldig fornøyd etter reiselivssamlinga i Kristiansand rett før påske.» Kilde: totensblad.no.

Heldigital taxiløsning fra Oslo lufthavn (Akershus/Oslo)
«Oslo lufthavn har opprettet en heldigital taxiløsning som ifølge flyplassen både gir kundene valgfrihet og mer trygghet.» Kilde: abcnyheter.no.

Oslo blant årets ultimate «to-die-for destinations» (Oslo)
«Britiske ES Magazine lister Oslo blant årets ultimate «to-die-for destinations» – Northern lights, the midnight sun and spectacular scenery are all well and good, but Norway’s true feast for the eyes can be found in Oslo’s art scene.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje/

Disse skal ønske turistene velkommen til Halden (Østfold)
«Halden Turist er lagt ned, og Halden kommune har lyst ut turistdestinasjons-tjenesten på anbud. .. Halden-baserte Sirius Event AS skal drive turistinformasjonen i Halden videre.» Kilde: ha-halden.no.

Flytt «Roseslottet» («Sandslottet») til Hvaler! (Østfold)
«Åpent brev til Vebjørn Sand og familien Sand, ordfører Mona Vauger og Hvaler Kommune + næringslivet på Hvaler, i Fredrikstad og for så vidt resten av Østfold. Samt til alle kunstinteresserte i Norge og resten av verden, for å ta stort i..» Kilde: f-b.no.

Høye ambisjoner for Vikingveien (Vestfold/Telemark)
«Nå har fylkespolitikerne vedtatt det som kan bli en storstilt satsing på et nytt formidlings- og opplevelsestilbud om vikingtid i Vestfold og Telemark: Å etablere Vikingveien som et sammenhengende konsept, fra Borre i Horten til Skinnarbu i Tinn.» Kilde: vtfk.no.


Slik kan nye Oslo skisenter bli (Oslo) +
«Den planlagte utbyggingen av Oslo Skisenter har vært diskutert i flere år. I et nytt forslag kuttes utbyggingen av skianlegget med drøyt 30 prosent – langt unna det skianlegget først så for seg.» Kilde: friflyt.no.

Ibsenmuseet ved Slottsparken har gjenåpnet med scene og nytt navn (Oslo)
«I sommer venter museet at mange turister vil ta turen innom og se oppføringen av Ibsens hemmelige ungdomsverk. Men selv om det nye Ibsenmuseet skinner, mangler det foreløpig penger til drift.» Kilde: vartoslo.no.

Curt Rice vil bygge hotell ved NMBU (Akershus)
«NMBU-rektoren utfordrer Ås kommune til å sørge for at kommunen får et hotell. — Av og til bør vi være vertskap for konferanser, men det kan vi ikke uten hotell, sier Curt Rice.» Kilde: khrono.no.

Vil se hva Drøbak har gjort (Akershus) +
«Fungerende riksantikvar i Estland, Mrs Linda Lainvoo lyttet interessert til kunnskap om Drøbak. .. Drøbak viste seg fra sin vakreste side da et stort følge skulle se og lære hvordan Drøbak sjonglerer næring og turisme.» Kilde: amta.no.

Nå låser Liv døra, og Halden står uten turistkontor (Østfold) +
«For Turistsjef i Halden, Liv Lindskog, er en epoke over. Halden Turist er lagt ned, og turistkontoret stenges. Det er 25 år siden hun ble ansatt i Halden Turist, og nå er det slutt. Både for turistkontoret og for hennes tid som hele byens turistsjef. Kilde: ha-halden.no.

Skal selges: – Vi vil bygge Norges fineste hotell (Østfold) +
Halden: «Knut Johansen har ambisjoner for hotellet på festningen, hvis han får kjøpe det av Forsvarsbygg.» Kilde: ha-halden.no. 

Vil skape et internasjonalt attraktivt reisemål her (Østfold) +
«Det er lenge siden områdene rundt den gamle Svinesundsbrua hadde sine glansdager. Nå satses det for fullt for å vinne tilbake folk på «gamlebrua».» Kilde: sa.no.

Endelig blir det båtmesse i mai (Vestfold) +
«De store båtmessene ble alle avlyst i vinter, men nå er det klart for båtutstilling på brygga i Tønsberg i begynnelsen av mai.» Kilde: batmagasinet.no.

Søker Daglig leder Besøkssenter Færder nasjonalpark (Vestfold)
«Færder Nasjonalparksenter IKS er et interkommunalt selskap, eiet av Færder kommune og Tønsberg kommune. Besøkssenteret ligger på Verdens Ende på Tjøme.» Frist: 09.05.2022. Kilde: finn.no.

Mesternes mester drar til Sandefjord (Vestfold)
«For tredje gang skal NRKs flaggskip Mesternes mester spilles inn på norsk jord. Nå går turen til Sandefjord og omegn.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Populære Inger Kristine mister jobben i Stavern gjestehavn (Vestfold)
«Den alltid blide og serviceinnstilte Inger Kristine Grønvold har drevet den populære gjestehavnen i Stavern de siste ni årene. Men så er det plutselig stopp. Larvik Havn – med sitt havnestyre – har valgt å overta driften i egen regi.» Kilde: batmagasinet.no.

Reiselivssjefen ser mot utlandet – og har tro på et rekordår (Telemark) +
«2022 kan bli et år bedre enn noensinne for reiselivsbransjen i Telemark. Og fram mot 2030 skal verdiskapningen økes med 30 prosent. Det forteller Christer L. Sørensen, som er styreleder i Visit Telemark AS. Han er også direktør for Thon Hotel Høyers.» Kilde: ta.no.


Oslo-borgere tar byen sin i forsvar (Oslo) +
«Mange reagerer etter at Bergen-politiker kom med sleivspark til hovedstaden. – Vi har naturopplevelser nesten på nivå med Jotunheimen, mener Hanan Abdelrahman. Andre trekker frem mer urbane kvaliteter.» Kilde: aftenposten.no. 

«Ny» eiendomsskatt opprører hytteeiere i Fredrikstad (Østfold)
«Grunnlaget for økningen er i hovedsak den retakseringen kommunen har foretatt av eiendommene. Norges Hytteforbund mener den i mange tilfeller er feil og bistår nå hytteeiere i klageprosessen.» Kilde: hytteavisen.no.

Billig overnatting ved kysten? – Her er en ny mulighet (Telemark) +
«Forpakterboligen på Langøya skal bli ny kystled- og padlehytte. Slik får enda flere nå mulighet til overnattinger i skjærgården.» Kilde: ta.no.

Bråbrems for nytt hotell i Bamle (Telemark) +
«Det er mulig, men det vil ta mange år før det kan bli aktuelt med et hotell på Langrønningen. Det er fasiten etter at kommunens vann og avløpsavdeling har gitt sin klare tilbakemelding om saken.» Kilde: ta.no.


Serveringsstedene sliter med å få tak i folk (Oslo) +
«Nordre Skøyen Hovedgård og Svingen på Sletta på Ekeberg merker at det er mangel på arbeidskraft i bransjen.» Kilde: noblad.no.

Nå kommer denne til Drøbak: – Blir garantert en hit (Akershus) +
«Frogn: Fra den 12.april vil den helelektrisk katamaranen «Legacy of The Fjords» være klar til å ta med passasjerer på miljøvennlige cruise i Oslofjorden. Med flere daglige avganger er det mulig å kombinere cruiset med et besøk på Oscarsborg og/eller seile videre til Drøbak.» Kilde: amta.no.

Hankø Hotell og Spa AS søker Driftsdirektør (Østfold)
«Vi søker nå en Driftsdirektør som deler våre ambisjoner og ønsker om å ta del i utviklingen av dette fantastiske hotellet.» Snarest: snarest. Kilde: finn.no. 

Innlegg: Kåring for alt det er verdt (Vestfold)
«Prisen for Årets Båtkommune 2022 er en lissepasning i oppmerksomhet og synlighet som bør utnyttes til fulle.» Kilde: jarlsbergavis.no.

Turoperatører testet Sandefjord: – Jeg har ikke sett nok (Vestfold) +
«Monika Koenig skulle i utgangspunktet «bare» gjeste Brygga 11 sammen med andre utenlandske turoperatører på sitt Sandefjord-besøk fredag, men de rakk også Midtåsen. Det stopper neppe der.» Kilde: sb.no.


Oslo Reptilpark driver ulovlig. Trues med stenging (Oslo) +
«Den populære dyreparken har Oslo kommune på nakken. – Jeg trodde dette var ute av verden i 2018, sier eier Are Aarflot Hogner.» Kilde: aftenposten.no.

Hvor er det blitt av turistene? (Oslo)
«Undersøkelser viser at nordmenn oppsøker kulturarrangementer sjeldnere nå enn før pandemien. Flere kulturinstitusjoner og museer melder at det er et godt stykke opp til gamle besøkstall.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Scandic Vulkan – ferdig renovert og utvidet (Oslo)
«Det urbane hotellet, like ved Grünerløkka, har renovert 1500 kvadratmeter og utvidet med 31 rom.» Kilde: reiseliv1.no.

Nasjonalpark i Østmarka – flere muligheter (Oslo/Akershus)
«Miljødirektoratet foreslår tre ulike alternativer for avgrensing av nye verneområder i Østmarka.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Endelig er det full fart igjen for Zoe (Vestfold) +
«På flyplassen fikk man spøkelseslandsbyfornemmelser under pandemien. Nå brøler flyene igjen og kundene er tilbake. Optimismen er tilbake i næringslivet i Sandefjord, bekrefter ny undersøkelse.» Kilde: sb.no.


Spår påskeferie-rush fredag ettermiddag (Akershus)
«Beregn god tid på vei til påskeferie, er rådet fra Oslo lufthavn. Fredag er den travleste dagen for landets største flyplasser siden før pandemien starta.» Kilde: nrk.no.


Den nye maskinen kan redusere stresset på flyplassen (Akershus)
«Flytoget og Vy driver en stille, men intens kamp om reisende fra Oslo og til og fra Oslo Lufthavn. Prisen er avgjørende for mange, men også tilbudet om bord.» Kilde: flysmart24.no.

Radisson RED & Radisson hotell har landet på Oslo Lufthavn (Akershus)
«Åpningen av dual-brand hotellet er det første i Norge, og blir det største på flyplassen med mer enn 500 rom og et helt nytt konferansesenter.» Kilde: travelnews.no.

Oscarshall stengt i sommer (Oslo)
«Oscarshall og det tilhørende parkanlegget vil dessverre ikke kunne holde åpent for besøkende sommeren 2022. Årsaken er omfattende gravearbeider i parken omkring lystslottet.» Kilde: abcnyheter.no. 

The largest museum in the Nordics is set to open in June (Oslo)
«When it finally opens in June 2022, the National Museum of Norway will be the largest art museum in the Nordics. Eight years in the making, the enormous space is already generating a buzz.» Kilde: lonelyplanet.com.

Nina og Britt planlegger å satse på turisme (Akershus) +
Aurskog-Høland: «Nina Hellesjø Fjeld og Britt Olsen planlegger å satse på turisme. De to venninnene har etablert firmaet N&B kanalflåtene DA. Det handler om muligheter for overnatting, tematurer, kajakkurs, meditasjonskurs, yoga – alt med utgangspunkt i en husbåt på Skulerudsjøen.» Kilde: indre.no.

Moss trukket fram som småbyperle for turister (Østfold) +
«Nå har VG trukket fram Moss som én av ni skandinaviske byer det er verdt å besøke hvis man ønsker å dra litt utenfor allfarvei.» Kilde: moss-avis.no.

Disse står bak arena-drømmen i Sarpsborg sentrum (Østfold) +
«Vi jobber med en arena som kan forene kultur-, idretts- og næringslivet i direkte tilknytning til et hotell med barer, restauranter og attraktive næringslokaler, sier Petter Witnes til Sarpsborg Arbeiderblad.» Kilde: sa.no. 

Holmestrand er Årets båtkommune 2022 (Vestfold)
«Holmestrand kommune er kåret til Årets båtkommune i 2022, blant annet for arbeidet med å tilrettelegge og prioritere fritidsbåtlivet ovenfor innbyggere og turister.» Kilde: kystverket.no.

Et besøkssenter for hele Oslofjorden (Vestfold)
«Miljødirektoratet har besluttet at nytt besøkssenter for Oslofjorden legges til Horten.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Nyrenovert Best Western Plus Oslo Airport åpner igjen (Akershus)
«Etter en omfattende renovering, har Best Western Plus Oslo Airport fått et skikkelig ansiktsløft. Endelig er det på tide å ønske hotellgjestene velkommen igjen – nå med fokus på helhetsopplevelsen med skreddersydde løsninger, i kontrast til et vanlig flyplasshotell.» Kilde: reiseliv1.no.

Ringnes kjøper Stordalen-hotell (Oslo)
«Eiendomsspar kjøper Hotel Christiania Teater i Oslo og planlegger samtidig oppussing.» Kilde: finansavisen.no.

Nei, vi vil ikke ha cruiseskipterminal på Kongshavn (Oslo)
«Det er forståelig at naboene i vest ønsker den eksisterende fergeterminalen vekk. Dette vil frigjøre store områder og få vekk store cruiseskip. Likevel blir det feil at dette går på bekostning av befolkningen i øst, og da særlig vi som bor i Gamle Oslo.» Kilde: vartoslo.no.

Vil utvikle Svinesund (Østfold)
«Offentlige aktører på svensk og norsk side av Svinesund ønsker at områdene rundt den gamle Svinesundsbroen igjen skal bli et attraktivt sted å besøke. Nå tas første skritt i det som er et langsiktig arbeid for et nytt Svinesund.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Seksdoblet hotellrombelegg i Oslo 
«Oslo-hotellene økte hotellrombelegget fra 10 % i mars ifjor til 61,3 % i mars i år. Dette i følge de siste tallene fra Bench marking Alliance.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Paradox Museum kommer til Oslo 
«..og flytter inn i Rosenkrantz’ gate 11. Paradox Museum Oslo blir et unikt tilskudd til hovedstadens allerede spennende og myldrende verden av reiselivsattraksjoner.» Kilde: ne.no.

Tusenfryd fornyer seg for 250 millioner kroner (Akershus) +
«Tusenfryd gjør den største satsingen på sine 34 år. De neste tre årene skal parken fornyes for 250 millioner kroner. .. Årets sesong starter lørdag 23. april, og da vil publikum merke at det har skjedd noe helt spesielt på Tusenfryd.» Kilde: oblad.no.

Milliardær Petter Olsen får hjelp i kampen mot staten (Akershus) +
«Både SMB Norge, Norges Gründerforening og NHO går inn som partshjelpere i milliardær Petter Olsens skattekamp mot staten. – Det vil få enorme konsekvenser dersom dommen blir stående, mener SMB Norge-sjef Jørund Rytman.» Kilde: dn.no.

Innlegg: Bevisst feilinformasjon og løgn fra politikere (Vestfold)
«Styreleder ved Holms i Larvik, Stein Matre, er fortvilet over det han mener er feilinformasjon og løgn fra Sandefjord-politikere i forbindelse med at stedet har blitt akuttmottak for flyktninger.» Kilde: op.no.

Mener jernbane-tursti er økonomisk bombe (Vestfold/Telemark) +
«Varaordfører i Porsgrunn, Anne Kristine Grøtting (Sp), omtaler tursti på den nedlagte jernbanen mellom Larvik og Porsgrunn som en potensiell økonomisk bombe. – Dette har vi ikke råd til, mener hun. – Vi har Uræddløypa.» Kilde: op.no.


Spahotellet kåret til «årets nykommer» (Akershus) +
Kløfta: «En viktig grunn til at hotellet har utmerket seg, tror hotelldirektør Lovisa Hegborn ved Lily Country Club på Kløfta handler om at de hele veien har holdt fast på både strategi. – Vi har stått fast på hvem vi skal være, og hva vi skal være, sier hun.» Kilde: mittjessheim.no. 

Har kuttet massivt i rutetilbudet fra Oslo Lufthavn (Akershus)
«Da det ungarske lavprisselskapet Wizz Air opererte ruter på norsk innenriks, la det samtidig opp til en større satsing også på ruter til utlandet fra Oslo.» Kilde: flysmart24.no.

Disse skal tegne fjordbyens siste godbit (Oslo)
«118 arkitektmiljøer prøvde å kapre jobben med å tegne «Østkantens fjordby». Nå er 16 team fra inn- og utland valgt ut.» Kilde: aftenposten.no. 

Clarion Hotel The Hub tar imot flyktninger som trenger arbeid (Oslo)
«Millioner av mennesker er på flukt fra krigen i Ukraina og i Norge ser vi at ankomsttallene øker. Clarion Hotel The Hub, sammen med mange andre bedrifter, står klare til å ta imot flyktninger som trenger arbeid.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Reagerer på fulle hoteller i Tønsberg (Vestfold) +
«Jeg har ikke noe imot Sandefjord, men det må jo være mulig å rusle hjem etter festen. .. Skal Tønsberg hevde seg som en premium konferanse- og kongressby, må kritisk infrastruktur være, ikke bare på plass, men av god kvalitet, sier PR-guru Bjørn B Jacobsen i DestinasjonsKirurgene AS.» Kilde: tb.no.

Planlegger for stor økning i uteaktiviteter (Vestfold) +
Larvik: «Farris Bad utvidet i fjor takterrassen mot vest og åpnet det for sine gjester. Hotellet sier selv at det ble en suksess, og nå ønsker de å ta taket enda mer i bruk, og å åpne butikk for spennende uteaktiviteter.» Kilde: op.no.

Åpningsdatoen er satt og grønt lys fra kommunen (Telemark) +
«Med utvidet bryggeanlegg, ny utescene, utvidelse av Beach Club og oppgradering av hele området håper de at enda flere vil besøke nye Beach Club Kragerø.» Kilde: ta.no. 


Disse får leie ut sparkesykler i Oslo
«De tre selskapene Voi, Tier og Bolt vant anbudet om å leie ut elsparkesykler i Oslo. Selskapene får leie ut 2667 sparkesykler hver.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Vil bygge Nordens første surfepark på Ås (Akershus)
«Bølger, sandstrand og surfebrett kan bli en del av fremtidens Ås. Ja, du leste riktig. Det håper i hvert fall organisasjonen Brettforbundet som står bak forslaget. – Vil bli verdenskjent over natta.» Kilde: aasavis.no.

Del gjerne!