Reiselivsnytt fra Fjell-Norge, november 2021 – mai 2022

Reiselivsnyheter fra fjellområder i Innlandet, Buskerud og Telemark.

Trysil forventer en rekordsommer – flere sommernyheter (Innlandet)
«26. mai starter sykkelsesongen i Trysil igjen.. I år forventes det ytterlig vekst når de endelig kan ta imot internasjonale gjester. I tillegg lanseres flere store nyheter på fjelldestinasjonen i sommer.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nye attraksjoner og full drift etter to år med restriksjoner (Innlandet) +
«Etter to år med pandemirestriksjoner er Hunderfossen Eventyrpark igjen klar for en normal sesong. Drager med norsk særpreg er inspirasjonen bak årets nye attraksjon. – Vi har oppgradert lekeplassene og investert i en kjøreattraksjon som er berg-og-dal-banen «Fyr og Flamme».. » Kilde: oa.no. 


Norgespremiere for nytt konsept hos SkiStar Trysil (Innlandet)
«For første gang i Norge arrangeres lagkonkurransen Järv Eventyr hos SkiStar Trysil.  Et konsept som skal inspirere både familier og vennegjenger til en aktiv livsstil.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Turistene er tilbake – nå mangler bare arbeidsfolk (Innlandet)
«Reiselivsbedriftene går endelig en god sommer i møte. De utenlandske turistene er på full fart tilbake. Selv om positiviteten i reiselivet er stor, finnes det fremdeles utfordringer. Den ene er å rekruttere nok personell.» Kilde: gd.no.

Startskudd gått for det populære stedet med nye eiere (Telemark) +
Akkerhaugen: «Det er et sikkert vårtegn når speedbåtene ankommer Norsjø ferieland. Da starter sesongen for fullt. Denne sommeren med nye eiere. Vebjørn Hagen og Vilde Sauro Tresland er klare for sesongen.» Kilde: ta.no. 


Innlegg: Ordfører vil ha debatt om allemannsretten: – kontroversielt (Innlandet)
«Ordfører i Øyer kommune, Jon Halvor Midtmageli (Sp), mener det vil kunne bli behov for styring av ferdsel i hyttekommunen. .. Utfordringen i Øyer-Fjellet er interessekonflikter.» Kilde: nationen.no.

Nå er kongevegene på nett (Innlandet)
«Er du nysgjerrig på historiske veifar og hvor kongevegen gikk der du bor? Nå finner du kongevegene på nett.» Kilde: innlandetfylke.no.

Innlegg: Tynset ER en turistkommune! (Innlandet)
«Etter at forslaget om søndagsåpne dagligvarebutikker i Tynset ble lansert under årsmøtet i Tynsetbyens venner, har debatten rast i sosiale medier. Det synses mye, der argumentet om at «det trenger ikke jeg» går mest hyppig igjen.» Kilde: retten.no.

Sjekker hvordan reiselivet påvirker (Innlandet) +
«Destinasjon Trysil er i gang med en innbyggerundersøkelse for se se tryslingenes holdning til reiselivet. Undersøkelsen kjøres for fjerde gang, og er lagt ut digitalt med svarfrist 31. mai.» Kilde: lokal-avisa.no. 

Funnet løsning etter år med parkeringsproblemer (Telemark) +
«Tre steder på Rjukan blir nå parkeringsplasser for turister som skal til Vemork og den nye Tungtvannskjelleren i sommer. Slik har direktør Anna Hereid og NIA fått det til – i samarbeid med ordfører Steinar Bergsland, Tinn kommune, Vy og VisitRjukan.» Kilde: rablad.no.


SkiStar og Hemsedal er rigget for sommersesongen (Buskerud)
«Sommeren står rett rundt hjørnet og i Hemsedal gjør SkiStar og hele destinasjonen seg klare for enda en sommer med mange besøkende, et bredt aktivitetstilbud og event. Her er en komplett oversikt over alt du kan gjøre..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Gausta annonserer syv sentrale stillinger ledige (Telemark)
«Gaustablikk Fjellresort har som kjent satset tungt den siste tiden.. Det er stillingene som hotellsjef, salgsansvarlig Gausta, kurs- og konferanseansvarlig, resepsjonssjef, ny kjøkkensjef til topp moderne kjøkken.., samt to resepsjoniststillinger.» Kilde: radiorjukan.no.

Har godkjent planen for opptil 648 hyttetomter (Telemark) +
Nissedal: «Detaljreguleringsplanen for Felehovet sør og Reinsvatn ble enstemmig vedtatt i både formannskapet og kommunestyret. Totalt inneholder planen opptil 648 tomter. – Salg av de første tomtene starter til høsten.» Kilde: ta.no. 

Irja kjempar mot vidare hytteutbygging (Telemark) +
«Irja Godal er lite imponert over det nye hytteplan-framlegget til rådmannen. – Dette legg opp til å utrydde villreinen.» Kilde: vtb.no.


Får setje opp billettbu ved Prestfosstraversen (Innlandet) +
«Aktiv i Lom får setje opp ei billettbu/utstyrslager i Lykkjavegen ved Prestfosstraversen.» Kilde: fjuken..no

Innlegg: Ein ny vår for Filefjell (Innlandet)
«Alle moglegheiter ligg opne for utvikling av Filefjell med Fredensborg Fritid. Men med mykje makt kjem også mykje ansvar.» Kilde: avisa-valdres.no.

Turistene kan nyte utsikten som Henrik Sørensen forelsket seg i (Telemark) +
«I mars startet arbeidet med kornmagasinet ved kirka i Hjartdalsbygda. Nå står det nesten ferdig i Magasinbakken, som har navnet etter kornmagasinet som en gang stod i området.» Kilde: telen.no.


Nye hyttetomter i Javnlie får hyttenaboane til å reagere (Innlandet) +
«Fortetting med fleire hytter i Midtre Javnlie får dei andre hytteeigarane til å reagere. – Vi må ikkje få Beitostølen-tilstandar i lia vår, uttalar leiar i Javnlie Vel, Frantz Leonard Nilsen.» Kilde: avisa-valdres.no.

Skaper fremtidens fjellandsby (Innlandet)
«Budor tar form. Etter flere år med utbygging av hytteområdet, satsing på løypenett og utvidet aktivitetspark begynner man å ane potensialet i dette snørike og naturskjønne området i Innlandet.» Kilde: hamarregionen.net.

Vil du ha ansvar for å markedsføre en alpindestinasjon? (Telemark)
«Gausta søker en faglig dyktig, engasjert og nysgjerrig Kommersiell leder til strategisk og operativt ansvar for markeds- og kommunikasjonsarbeidet for Gausta og alle destinasjonens forretningsenheter og merkevarer.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Vil du skape et bærekraftig og moderne hotell? (Telemark)
«Gaustablikk Høyfjellshotell AS søker Hotellsjef. Ved foten av majestetiske Gaustatoppen, finner du Gausta, en perle i hjertet av Telemark, på 1000 moh med utsikt over Rjukan og Vestfjorddalen. Frist: 19.06.2022. Kilde: e24.no.

Skal vi lykkes med å vokse må vi lage en fjellby (Telemark) +
«Vätterledens Invest AB satser videre i Gaustaområdet. – Det er viktig å få til en by-følelse i mindre skala her oppe på fjellet, selv om det er en by kort vei unna, sier konserndirektør Mikael Jönsson, som her forteller litt om de nærmeste planene og visjonene.» Kilde: rablad.no.


Innlegg: Bergenserne kommer (Innlandet)
«I dag er det privateide hytter som dominerer i området, og skaper et behov som genererer store verdier. Potensialet er imidlertid større. Særlig etter at Lærdalstunnelen kom, og E6 over Filefjell er blitt vintersikker, har vestlendingene fått øynene opp for Tyin og Valdres.» Kilde: oa.no. 

Terje er en av Norges råeste hotellselgere (Innlandet) +
«Da hotellmannen tok med trommeslageren i The Beatles opp til Valdresflye, gikk det ikke lenge før trommisen bad om å få komme tilbake til Beitostølen.» Kilde: oa.no.

Tale flytter hjem og blir ny prosjektleder (Telemark) +
«Tale Gunnerud Steiner er ansatt som ny prosjektleder for KNF – Kongsberg Næringsforum. Hun skal jobbe som prosjektleder for reiseliv, handel og byliv. Hun kommer rett fra stillingen som event- og markedsansvarlig i Hovden Alpinresort.» Kilde: laagendalsposten.no. 

Jorunn gir seg på toppen (Telemark) +
«Etter seks sesonger på Telemarks høyeste arbeidsplass, har Jorunn Karlberg Tveiten bestemt seg for å gi seg som «toppsjef».» Kilde: telen.no.


Hemsedal skisenter tapte i retten (Buskerud)
«Skistar er dømt i Borgarting lagmannsrett for en 12 år gammel skiulykke utenfor løypene i Hemsedal skisenter. Flertallet i retten mener Skistar har handlet uaktsomt.» Kilde: friflyt.no.

Ivar Tollefsens Fredensborg har sikret seg nok en vinterdestinasjon (Innlandet) 
«Torsdag ble det kjent at Ivar Tollefsens Fredensborg Fritid har landet avtaler med 25 grunneiere på Tyin Filefjell i Valdres, som ligger om lag en times kjøring fra Hemsedal.» Kilde: dn.no.

Fredensborg Fritid fikk kjøpe det meste (Innlandet) +
«Fredensborg Fritid og 25 grunneiere har nå underskrevet avtalen som sikrer Fredensborg den eksklusive retten til å videreutvikle området med fritidsboliger, varme senger, serveringstilbud og aktiviteter.» Kilde: oa.no.

DNT Telemark søker daglig leder Gaustatoppen Turisthytte (Telemark)
«Vår suverene toppsjef på Gaustatoppen Turisthytte gir seg etter flere år i sjefsstolen, og vi søker nå hennes etterkommer. Lederrollen er 100% stilling gjennom året, med budsjett, resultat, personal og utviklingsansvar for Turisthytta.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.


Huset Aukrust har ansatt ny daglig leder (Innlandet) +
«Hilde Bergebakken (59) blir ny daglig leder i Aukrust AS. Hun tiltrer i midten av august. Hilde Bergebakken kommer fra stilling som reiselivsutvikler i Molderegionen. Hun er utdannet økonom og har bred erfaring fra reiselivsutvikling ved Destinasjon Røros i 6 år.» Kilde: ostlendingen.no.

Fra Britanna til Tynset hotell: – Mariann er et skup! (Innlandet) +
«Da Mariann Silliløkken (30) spurte om jobb ved Tynset hotell, var ikke hotelledelsen vond å be. – Hun har mye kompetanse å tilføre hotellet, sier personalsjef Terje Hylen.» Kilde: retten.no.

Snart solgt halvparten (Innlandet) +
«Totalt er det rundt 1.000 hytter som sogner til Fulufjellet. 700 av dem i selve Ljøradalføret. Nå blir det snart 75 nye hytter rett i nærheten av alpinanlegget, med ski inn – ski ut..» Kilde: lokal-avisa.no.

Næringsselskap i attraktiv region søker daglig leder (Telemark)
«Midt-Telemark og Nome Utvikling AS (MTNU) er næringsselskapet for kommunene Midt-Telemark og Nome. Selskapet er eid av kommunene (51%) og lokalt næringsliv. Frist: 15.05.2022» Kilde: finn.no.


Helt ny måte å transportere sykler opp Trysilfjellet (Innlandet) +
«På alpinmessa utenfor Hønefoss har Jan Linstad, driftssjefen i SkiStar Norge, funnet et helt nytt T-krok-trekk som gjør det mulig å frakte sykler opp langs Trysilfjellet.» Kilde: ostlendingen.no.

Legg planer for verdsarven (Telemark)
«Forsking, formidling, næringslivsutvikling, handverkskompetanse og omdømebygging. Det blir ingrediensane i ein ny forvaltningsplan for Rjukan-Notodden Industriarv.» Kilde: vtfk.no.

Gausta satser videre med flere nyheter! (Telemark) +
«Når snøen har smeltet etter skisesongen, så åpner Gausta Aktivitetssenter dørene for en rekke spennende aktiviteter som passer både store og små. Sommertilbudet utvides i år med enda flere aktiviteter og utstyr til leie.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Restart for reiselivet i Gudbransdalen (Innlandet)
«Gudbrandsdalen har en fremtredende posisjon i Norges reiseliv, og gjennom prosessen «Gudbrandsdalen 2030» ønsker vi nå å stake ut en felles retning for bærekraftig utvikling og foredling av reiselivsproduktet.» Kilde: gd.no.

Nicolay startet Booking Service i 1997: – Du må være litt diplomat.. (Innlandet) +
«Den illsinte hyttegjesten kom brasende inn på kontoret til Beitostølen Booking Service. Nicolay Flaaten tok ham med på lunsjrommet. Da de kom ut igjen etter en halvtime, var de perlevenner.» Kilde: oa.no. 

Stolt av hotellets high-tech skistall (Telemark) +
«Gaustablikk-eier Mikael Jönsson er svært fornøyd med at Gaustablikk Fjellresort har fått skihotell.» Kilde: rablad.no.


Ane Karlsen fra Ring skal lede Sjusjøen Hytteutleie (Innlandet)
«Ane Karlsen (31) har alltid vært på Sjusjøen. Nå har hun fått en viktig jobb for å løfte salg og bruk av destinasjonen. Nylig ble hun ansatt som daglig leder i Sjusjøen Hytteutleie AS. Hun ble foretrukket blant 20 søkere til jobben.» Kilde: h-a.no.


Beitostølen Resort til topps i internasjonal reiselivskåring (Innlandet)
«Beitostølen Resort har gått til topps som «Family friendly Resort of the Year Award for Norway», kåret av Travel & Hospitality Awards 2022. -Veldig artig og inspirerende for selskapet og alle våre 100 ansatte, sier direktør Atle Hovi.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hemsedal tapte i retten etter dødsulykke i Tottenløypa (Buskerud)
«Hemsedal skisenter må betale bot og erstatning på tilsammen 5,4 millioner kroner etter at en kvinne døde i skianlegget i 2019.» Kilde: friflyt.no.


Innlegg: Hyttefelt er de nye campingplassene til fjells
«Det ser ut som om hyttefelt har blitt en forlengelse av campingplasser. Hvor mange hytter trenger vi, spør innsenderen.» Kilde: avisa-valdres.no.

Kunnskapsstatus fritidsboliger i Innlandet
«Hva vet vi om fritidsboliger i Innlandet? Kunnskapsstatus fra 2021 er nå oppdatert! Last ned temaheftet Fritidsboligen og innlandssamfunnet –  en kunnskapsstatus her.» Kilde: reiselivsforskning.org.

Nå har Karin takket ja til et nytt oppdrag (Telemark) +
«Karin Rø har lang erfaring fra reiselivet i Tinn. Nå blir hun konstituert daglig leder på Krossobanen. – Bakgrunnen er at daglig leder Geir Grumheden har bedt om fritak.» Kilde: rablad.no. 

Gausta skisenter avsluttet vintersesongen (Telemark)
«Det var glimrende vær hele avslutningshelga som ble offisielt avsluttet søndag 1. mai. Men det var lørdagens pool-ski som ble den store seongavslutningen.» Kilde: radiorjukan.no.


Skiløyper, sykkel- og turstier: Vurderer turistskatt (Innlandet) +
«Beitostølen ber om å få bli en modell for hvordan fellesgodene i reiselivsområder skal finansieres gjennom modellen BesøksBidrag.» Kilde: hadeland.no.

Innlegg: Mangel på søkere til fjellet (Innlandet)
«Mange mindre, sesongbaserte reiselivsbedrifter sliter med å finne søkerne som kan sikre tilbudet for sommeren.» Kilde: oa.no.  

Vil du jobbe med markedsføring på Geilo? (Buskerud)
«SkiGeilo Utvikling søker digital markedsfører. SkiGeilo Utvikling er en lokal aktør med en sterk posisjon som eiendoms- og infrastrukturutvikler på Geilo.» Søknadsfrist: 30.05.2022. Kilde: e24.no.

Deltakerrekord i Nesbyen Trail Camp 2022 (Buskerud) +
«Etter to år med avlysninger var det endelig klart for Nesbyen Trail Camp. Stiene i Nesbyen har blitt en populær destinasjon å begynne sesongen med for mange.» Kilde: terrengsykkel.no.


Naturbasert reiseliv på agendaen (Innlandet) +
«Gudmund Nygaard i Inatur og Fishspot var en av tre aktører som fortalte om sin naturbaserte virksomhet. Inatur har sitt største kontor på Tynset, som selger overnatting, fiske og jakt på nett.» Kilde: alvdalmiv.no.


Beitostølen kan bli nasjonal pilot for fellesgodefinansiering (Innlandet)
«Regjeringen ønsker ny ordning for fellesgodefinansiering. Beitostølen kan bli nasjonal pilot. Bjørn B Jacobsen .. er arkitekten bak ideen og konseptet, og er også prosjektleder for denne nye satstingen.» Kilde: horecanytt.no.

Destinasjon Trysil vant gull under reiselivets «Oscarutdeling» (Innlandet)
«Destinasjon Trysil gikk helt til topps og vant gull under HSMAI Awards med fjorårets sommerkampanje Chiefs of fun.» Kilde: 

SkiStar lanserer «Hold fjellet rent»! (Innlandet/Buskerud)
«Som et ledd i satsningen ønsker SkiStar å rette fokus på forsøplingen som skjer i fjellet i tilknytning til anleggene både sommer og vinter, og inngår samarbeid med Hold Norge (Sverige) Rent om en egen fjellryddehelg.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Tar du utdanningen din i dette faget, er du garantert jobb (Innlandet) +
«To dager med fullt fokus å reiselivet i Valdres ga NHO-direktør i Innlandet noen klare signaler: Nå er det restart etter pandemien. Og reiselivet trenger folk.» Kilde: oa.no.

SkiStar går for gull (Innlandet)
«For første gang ble prisen «Årets Bærekraftsinitiativ» delt ut under den årlige HSMAI Awards som ble arrangert i Oslo 26. april. SkiStar fikk gull med selskapets nylig vedtatte bærekraftsstrategi og overgangen til biodrivstoffet HVO..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Notodden Lufthavn: Optimisme / realisme (Telemark)
«Det framkommer i media at det foreligger videre utbyggingsplaner for Notodden Lufthavn. Planene bærer preg av optimisme i lufthavnledelse, styre og fra politikere.» Kilde: telen.no.

Det er en pinlig sak! Dette synes jeg er flaut! (Telemark)
«Utvalgsleder Jan Olaf Opsahl synes det er pinlig at solspeilet har vært ute av funksjon i snart et halvt år.» Kilde: rablad.no.


Nå er Ranten blitt «boutique» (Buskerud)
Myking i Nesbyen: Nyt fjellet på rommet, heter det ofte om Ranten Hotell. Nå er de 34 rommene på hotellet blitt betydelig oppgradert. .. ønsker å utvikle Nesbyen og Nesfjellet til en reiselivsdestinasjon sammen med våre bedrifter..» Kilde: hotellmagasinet.no.


Hva betydde hytteforbudet egentlig for fritidsboligkommuner?
«Norge teller snart en halv million fritidsboliger og antallet vokser jevnt og trutt. Hvordan påvirker fritidsboliger regional utvikling og lokalsamfunnet? Og hva betydde hytteforbudet egentlig i kroner og ører for kommuner med mange fritidsboliger?» Kilde: ostforsk.no.

Hotellplaner i Eggedal. – Politikerne avgjør om omregulering (Buskerud) +
«Borgherren på Nastadborgen i Vestbygda er prosjektleder for en gruppe interessenter som ønsker å øke overnattingskapasiteten i Eggedal og søker Sigdal kommune om å omregulere en del av området opp mot Tempelseterveien.» Kilde: bygdeposten.no.

Høye ambisjoner for Vikingveien (Vestfold/Telemark)
«Nå har fylkespolitikerne vedtatt det som kan bli en storstilt satsing på et nytt formidlings- og opplevelsestilbud om vikingtid i Vestfold og Telemark: Å etablere Vikingveien som et sammenhengende konsept, fra Borre i Horten til Skinnarbu i Tinn.» Kilde: vtfk.no.

Gaustablikk renoverer samtlige hotellrom (Telemark)
«Gaustablikk Fjellresort fortsetter den storstilte renoveringen av hotellet, og starter nå arbeidet med å fornye hotellrommene. De skal stå i stil med de lekre fellesarealene som stod ferdig renovert til jul, og vil få samme lune, stilrene og innbydende preg.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Drømmepåske for høyfjells­hotellene: – Omsetningsrekord
«I fjor avbestilte halvparten av gjestene ved høyfjellshotellet Dr. Holms på Geilo uken før påske. Nå har situasjonen vært en helt annen.» Kilde: e24.no.

Hemsedal skisenter trekker seg fra sesongkort-samarbeid (Buskerud) +
«Vinterland-sesongkortet har gitt skifolket i Hallingdal enkel tilgang til alle skianlegg, inkludert Hemsedal og Geilo. Nå trekker førstnevnte seg, og de resterende vurderer nå å droppe hele samarbeidet. Skistar selv sier etterspørselen er for lav.» Kilde: friflyt.no.

Arbeidstilsynet: Sjokkert over forholdene i hyttekommunene (Buskerud) +
«Da Arbeidstilsynet kontrollerte hyttebyggingen i Geilo og Uvdal, stanset de alle prosjektene de inspiserte. Ved fem av fem byggeplasser var det livsfarlige arbeidsforhold.» Kilde: aftenposten.no.

Skal sette opp 100 nye hytter i Nesbyen (Buskerud) +
«På Søre Buhovd mellom Bromma og Haglebu er Endre Storhaug koordinator for det som kan bli opp mot 100 nye hytter i Nesbyen. – Det er ingenting i vegen med eit større felt, men her får ein idyll utan for tett bygging.» Kilde: hallingdolen.no.

De to beste månedene i historien: – Det skjedde veldig fort (Buskerud) +
«Påsketrafikken var «veldig god» men det er de to siste månedene i sin helhet som får det tradisjonsrike hotellet til å juble. ..hotellmedarbeider Morten Andreassen og de andre på Lampeland hotell kan glede seg over en god vinter.» Kilde: laagendalsposten.no.

Nå gir de seg for sesongen (Innlandet) +
«Årets skisesong har båret preg av uvanlig lite snø i fjellet. Nå har løypekjørerne parkert maskinene.» Kilde: ringsaker-blad.no.

Mottok pris under «fornøyelsesparkenes Oscar» i Los Angeles (Innlandet)
«I fjor høst ble det kjent at attraksjonen Hyperakseleratoren i Hunderfossen Eventyrpark vant prisen for verdens beste fornøyelsespark-attraksjon i 2021. I helgen mottok Høstmælingen prisen på THEA Award, som betegnes som «fornøyelsesparkenes Oscar».  Kilde: gd.no.

Reiselivssjefen ser mot utlandet – og har tro på et rekordår (Telemark) +
«2022 kan bli et år bedre enn noensinne for reiselivsbransjen i Telemark. Og fram mot 2030 skal verdiskapningen økes med 30 prosent. Det forteller Christer L. Sørensen, som er styreleder i Visit Telemark AS. Han er også direktør for Thon Hotel Høyers.» Kilde: ta.no.


Skal kartlegge ringvirkningene av reiselivet i Valdres (Innlandet) +
«Visit Valdres skal kartlegge både de positive og negative effektene av reiselivet i regionen.» Kilde: avisa-valdres.no. 

Fjellhotellene er klare for pandemifri påskeferie (Innlandet) +
«Fra og med torsdag er det full rulle her oppe, og stort sett fullbooka, sier Mari Mo Didriksen, daglig leder for Spåtind Fjellstue.» Kilde: oa.no.

Ordfører Mona Murud reiser til USA for temaparkenes Oscar (Innlandet) +
«Alvdalsordfører Mona Murud gleder seg til å representere Aukruststiftelsen når Reodor Felgens hyperakselerator mottar prestisjetung pris (beste attraksjon på budsjett). – Det å bli merket ute i verden er stort..» Kilde: retten.no.   

Gausta i pristoppen – Tinn kommune på andreplass i Norge (Telemark)
«Blant fjellhyttekommune var det Hemsedal, Tinn og Øyer som hadde de høyeste medianprisene for hytter og fritidsboliger omsatt i fritt salg i 2021.» Kilde: radiorjukan.no.

Designeren av Tungtvannskjeller-utstillingene er valgt (Telemark)
«Lørdag 18. juni åpnes Museet over Tungtvannskjelleren med brask og bram, og da skal så mye som mulig være ferdig til å gi en spektakulær opplevelse rundt tungtvannssabotasjene.» Kilde: radiorjukan.no.

Søker Kommersiell leder for destinasjonen Gausta (Telemark)
«Destinasjonen Gausta består blant annet av forretningsenhetene Gaustablikk Fjellresort og Gausta Skisenter, samt et tett samarbeid med Gaustabanen og en rekke tilliggende tjenester og aktiviteter.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.


Må grave fram skiheisen til påske (Innlandet)
«Mens mange vinterdestinasjoner har lite snø i år, må skiheisen på Bjorli graves fram til påske.» Kilde: nrk.no.

Trysilfjell Utmarkslag søker Daglig leder (Innlandet)
«Ønsker du å lede og videreutvikle Trysilfjell Utmarkslag og legge til rette for at Trysil styrker sin posisjon som helårs reiselivsdestinasjon?» Frist: 01.05.2022. Kilde: finn.no.

Innlegg: Etterlengtet normalpåske (Innlandet)
«Reiseliv er blitt den store næringa i Trysil. Det er flere hytter enn innbyggere og det nærmer seg en million gjestedøgn i året. Det er nærmere 30.000 senger bare rundt Trysilfjellet.» Kilde: ostlendingen.no.

Milliardprosjektet Mosetertoppen: – Vi vil bygge 600 leiligheter til (Innlandet)
Hafjell: «Stein Plukkerud har bygget hytter, leiligheter og tomter for over 1,5 milliarder kroner på Hafjell. Nå er han utsolgt for hyttetomter. Neste prosjekt er en gigantisk leilighetsutbygging.» Kilde: abcnyheter.no.

Hunderfossen Eventyrpark søker Innholdsprodusent (Innlandet)
«Kongen på Hunderfossen lyser nå ut etter landets beste hoffnarr og historieforteller – og omsatt til dagens tale; selveste innholdsprodusenten!» Frist: snarest. Kilde: finn.no. 

Geilo får taubane – Tørrskodd fra Oslo S til høyfjellet (Buskerud)
«Det stod stille i 15 år, så kjøpte vi skisenteret i 2017. Til nå har det blitt investert 200 millioner og vi merker at Geilo er på kartet igjen, sier daglig leder for SkiGeilo Kevin Eikrehagen.» Kilde: friflyt.no. 

Forberedt på fullt hus (Buskerud) +
«Olympique Norefjell åpnet dørene for publikum i vinterferien. Nå forbereder «storstua» i skisenteret seg på fullt hus i påsken.» Kilde: bygdeposten.no.

Søstrene Storaas Hotell satser på klima og bærekraft (Buskerud)
«Mange reiselivsbedrifter har benyttet pandemien til å omstille seg og satse mer på bærekraft, blant annet ved å bli mer selvforsynte og ved å tiltrekke seg nye målgrupper i nærmarkedet. Søstrene Storaas Hotell i Jondalen mener reiselivet er en del av klimaløsningen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Næringsselskap i attraktiv region søker ambisiøs daglig leder (Telemark)
«Leder av næringsselskapet i Midt-Telemark og Nome går av med pensjon til høsten, og nå søker vi nye krefter til å få det til å koke i næringslivet i regionen.» Frist: 15.05.2022. Kilde: finn.no.


Hytte-paradokset (Innlandet)
«Vi har søkt svar på de viktigste spørsmålene knyttet til dagens og framtidens hyttebygging i Valdres: Hvor havner alle pengene fra hyttebygginga? Har kommunene kontroll? Har nordmenns hyttedrøm blitt naturens mareritt?» Kilde: avisa-valdres.no.

Spår rekordpåske: – Trafikken øker dag for dag (Innlandet) +
«I fjor var det skjenkestopp. Året før var det hytteforbud og strenge koronarestriksjoner. Nå ser reiselivet fram til en normal påske. – Vi gleder oss til den første normale påska på tre år, sier Atle Hovi, direktør på Beitostølen Resort..» Kilde: avisa-valdres.no.

Geilo: – Vi skal tilbake i skandinaviatoppen (Buskerud) 
«Geilo mener alvor med fremtidig satsing. Snart får de taubane mellom togstasjonen og fjellheimen. Takket være Andreas Håtveit kan Geilo også skryte av en av landets aller beste parker.» Kilde: friflyt.no.

Turistene svikter påskefjellet (Buskerud) +
«De fleste som driver utleie av hytter og rom i fjelltraktene har mye ledig denne påsken.» Kilde: laagendalsposten.no.

Ingeborg (21) skal drive campingplassen i sommer (Telemark) +
«Skogheim hytter og camping er ikke den største i sitt slag i Telemark, men turistene finner det de trenger for en god overnatting. Og i sommer er det Ingeborg som skal ta seg av gjestene.» Kilde: telen.no.

Skal satse på et unikt tilbud på hotellet (Telemark) +
«30 forretningsmodeller ble utviklet før Eivind Ellingsrud og kona Ingunn kjøpte Norsjø Hotell på Akkerhaugen. Modellen de har valgt å satse på vil gi et unikt tilbud. .. tidligere bar og selskapslokale .. skal renoveres og bli et lokale for hotellets satsing på e-sport.» Kilde: ta.no.


Går mot knallpåske på Beitostølen (Innlandet)
«Vi lover fine forhold i både skiløyper og alpinanlegg. Bookingen er god. Alt tyder på at dette blir ei knallpåske med tusenvis av glade påskegjester, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Se video: Bom stopp for turistene på Tronsvangen (Innlandet) +
Alvdal: «Både tirsdag og onsdag har utenlandske turister forsøkt å ta seg til Tron per bil. Tirsdag formiddag ble det tilløp til trafikkaos ved Tronsvangen.» Kilde: alvdalmiv.no.

Ny generasjon tar over gården fra 1600-tallet (Innlandet) +
Grimsbu: «Kvebergsøya gård har fått nye drivere. Langfredag skal de ha sitt første arrangement, en påskepub. – Vi fortsetter med reiseliv, bekrefter Anne Britt. Bookingene for sommeren har allerede begynt å komme – men først er det påske.» Kilde: retten.no.

Vil ikkje ha 30 meter høgt hotell nær seg (Buskerud) +
Nesbyen: «Dei ønskjer ikkje eit hotell med eitt hundre rom i ti etasjar med 30 meters høgde nær seg, skriv dei. Dei protesterer mot at eit så høgt bygg blir plassert rett framfor dei i eit bustadfelt der mønehøgda elles er avgrensa til 8-10 meter.» Kilde: hallingdolen.no.

Clarion Collection Hotel Kongsberg har åpnet dørene (Buskerud)
«Clarion Collection Hotel Kongsberg ble 1. april åpnet av ordføreren på Kongsberg og andre celebre gjester. Hotellet ligger i Kongsbergs nye signalbygg «1624» og har 121 rom, takrestaurant og bar med en panoramautsikt over byen.» Kilde: abcnyheter.no.


Hytteferie: Det er ikke for sent
«Påska nærmer seg med stormskritt. Dersom du ikke har planlagt påskeferien, men likevel drømmer om herlige hytteopplevelser i fjellet, da begynner det virkelig å haste. .. Slik skaffer du deg topp påskeferie til lavest mulig pris.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Går mot en normalpåske i Trysil (Innlandet)
«Påskeferien står for døren, og i Trysil er optimismen stor. Konserter og andre påskearrangement er tilbake, sengene fylles opp og snøen er fortsatt god.» Kilde: abcnyheter.no.

Buchardt kuttet fire etasjer på Sjusjøen (Innlandet) +
«Drømmen var fritidsleiligheter fordelt på åtte etasjer i sentrum, nå er det snakk om fire etasjer.» Kilde: estatenyheter.no.

Er du vår neste verdensarvskoordinator? (Telemark)
«Rjukan Notodden Industriarv kom inn på UNESCOs verdensarvliste i 2015. Vår nye verdensarvkoordinator vil ha en sentral rolle når det gjelder utviklingsarbeid, planarbeid, saksutredninger, prosjekter, oppfølging, rapportering og formidling..» Frist: 08.05.2022. Kilde: finn.no.


Sigmund og Ingeborg huser tusenvis av personer (Innlandet) +
«Det er ganske spesielt at det går an å drive en 500 kilometer lang pilegrimsled på frivillig basis, sier Ingeborg og Sigmund Bø på Lia Gård og Retreatsenter.» Kilde: retten.no.

Vil overbevise islendingene om å dra til Trysil (Innlandet) +
«..i stedet for Alpene. .. Selvsagt måtte Trysil få sin plass da det islandske tv-teamet dro til Norge for å overbevise islendingene om at nettopp dette er verdens beste land.» Kilde: ostlendingen.no.

Laagendalsposten sjekket inn (Buskerud) +
«Det er ikke hver dag Kongsberg får et splitter nytt hotell. Dette ville vi i Laagendalsposten sjekke, så jeg booket et rom.» Kilde: laagendalsposten.no.


Gir ikkje opp planane om hyttefelt og alpinanlegg (Buskerud) +
«Siste ord er enno ikkje sagt om utbygginga av Tunhovd fjellgrend på Søre Åsen i Tunhovd. .. Kommunen skal ikkje selje kommuneskog til utvikling av nye hytteområde, men kan vurdere å selje mindre delar av kommuneskogen til næringsutvikling om det kjem bygdefolk til gode.» Kilde: hallingdolen.no.

Barsjef Christian åpnet den mye omtalte skybaren (Buskerud) +
Kongsberg: «De ansatte på Clarion Collection Hotel hadde ventet lenge på å åpne det nye hotellet. Det Kongsberg-folk er mest spent på, er nok den nye skybaren.» Kilde: laagendalsposten.no.

Skal tene så mykje som mogleg på gjestene i parken (Telemark) +
Fyresdal: «Folkestadbyen. Organisasjonen der har fått 99 000 kroner til eit forprosjekt for å finne ut korleis næringslivet i Fyresdal kan tene mest mogleg på dei som vitjar Hamaren aktivitetspark.» Kilde: vtb.no.

Skinnarbu Nasjonalparkhotell blir mottak for flyktninger (Telemark) +
«Skinnarbu Nasjonalparkhotell åpner dørene for ukrainske flyktninger i løpet av april. Nå skal Hero mottaksdrift og hotellet sammen bygge opp en organisasjon med ansatte.» Kilde: rablad.no.


Rolf skal ansette 15–20 fulltidsstillinger (Innlandet) +
«Trysil-Knut Hotell og Sjumilsskogen blir akuttmottak for i alt 300 flyktninger fra krigen i Ukraina. For å ta seg av krigsofrene har Rolf Mobæk behov for å fylle mellom 15 og 20 heltidsstillinger.» Kilde: ostlendingen.no. 

Slik jobber Hemsedal for den kommende påsken etter brannen (Buskerud)
«Brannen som brøt ut onsdag 30. mars er nå under kontroll. Nødetater, Kommunen, lokalt næringsliv, frivillige og SkiStars medarbeidere har stått på sammen for å ivareta alle berørte gjester på plass. .. Skianlegget holder åpent som normalt og det er overnattingsmuligheter til alle.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

First Camp styrker sin tilstedeværelse i Norge (Buskerud)
«Kjeden har allerede 60 destinasjoner i Sverige, Danmark og Norge, og kjøper nå Gol Campingsenter i Hallingdal og blir dermed et konsern med 61 destinasjoner med en samlet årlig omsetning på rundt SEK 1 milliard.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nå har Uvdal fått en ny attraksjon (Buskerud) +
«Nå har Numedal fått en ny turistattraksjon, i tillegg til Langedrag, stavkirker og stabbur, for nå Har Rune Lundsør åpnet snøbrettmuseet sitt i Uvdal skisenter. Den tidligere brettstjernen Daniel Franck skal åpne dette fredag kveld.» Kilde: laagendalsposten.no.

Gjør klart for vindusskift og fasadeutbedringer (Telemark)
«Glenn Grumheden fortsetter nå oppussingen av Rjukan Hotell og fasaden mellom senterbygget og hotellet gjennom selskapet Sentrum AS.» Kilde: rablad.no.rablad.no.

Del gjerne!