Reiselivsnytt fra Fjell-Norge, november 2021 – mai 2022

Mars

Satser 50 millioner: – Gull verdt (Innlandet) +
«Gjende er en av ti store turistattraksjoner som nå får et løft gjennom Nasjonale turistveger. .. – Dette blir en flott attraksjon som er gull verdt for hele området, sier reiselivssjef Merete Hovi i Visit Valdres om investeringen.» Kilde: oa.no.

Påskepraten med Gålå Alpin (Innlandet)
«Daglig leder Camilla Tagestad Iversen i Gålå Alpin gleder seg stort til påskesesongen. Kreativiteten hennes er så sprudlende, at gjestene kan forvente seg et titalls med aktiviteter for store og små.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Endelig blir det full fart i Trysilfjellet i påska igjen (Innlandet)
«Deilig å kjenne at vi er tilbake i en normalsituasjon. De kommersielle sengeplassene begynner å fylles opp – men det er ennå ikke for sent å bestille, for dem som vil til fjells i påska, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef hos SkiStar Trysil.» Kilde: ostlendingen.no.

Brann ved skianlegg i Hemsedal – omfattende skader (Buskerud)
«Brannen i et bygg ved skianlegget på Hemsedal onsdag spredde seg til et nabobygg, og flere ble evakuert. Torsdag like etter midnatt fikk politiet kontroll på brannen.» Kilde: tv2.no. 

Disse damene skal løfte Telemark +
«Nå skal Visit Telemark promotere fylket på en helt ny måte for å tiltrekke turister til Telemark. – Vi skal jobbe mye mer med destinasjonsutvikling og markedsføring i kombinasjon, sier reiselivsdirektør Anne-Hege Svartdal.» Kilde: ta.no. 

Er du vår nye kommersielle leder? (Telemark)
«Vi søker en engasjert, nysgjerrig og beslutningsdyktig kommersiell leder på destinasjonen Gausta som vil inneha det overordnede strategiske og operative ansvaret..» Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Søker salgssjef for destinasjonen Gausta (Telemark)
«Vi søker en erfaren, engasjert og kommunikativ salgssjef på destinasjonen Gausta som vil sammen med markedsavdelingen optimalisere inntektene..» Frist: snarest. Kilde: finn.no.


Marit Beate gravde seg ned i hytteproblematikk (Innlandet) +
«Sent og tidlig i seks måneder tenkte og jobbet Marit Beate Kasin med «Hytteparadokset». Hun satte fokus på ei hellig ku, og ville finne ut om det norske folks hyttedrøm ødela store deler av norsk natur.» Kilde: telen.no.

Når denne jobben er fullført vil vi kunne tilby «nytt hotell» (Telemark) +
«Gaustablikk Fjellresort ønsker å gi sine faste ansatte et liv ankret i lokalsamfunnet. Derfor har de gått til innkjøp av et leilighetsbygg i Tinngate, som nå er en oppussing unna å huse hotellets ansatte. Samtidig gleder de seg til påskegjestene strømmer inn.» Kilde: rablad.no. 


Endeleg kjem påskegjestane tilbake – Solbjørg stråler (Innlandet)
«I fjor måtte Solbjørg Kvålshaugen stenge turisthytta grunna koronasmitte. I år er påsketuristane tilbake i fjellheimen.» Kilde: nrk.no.

Et av de største turistvegprosjektene fullføres (Innlandet)
«Statens vegvesen går nå i gang med siste byggetrinn på Gjendeosen, langs Nasjonal turistveg Valdresflye. Dette er et av de tre største prosjektene langs de nasjonale turistvegene.» Kilde: bobilverden.no.

Går mot en normalpåske i Trysil (Innlandet)
«Påskeferien står for døren, og i Trysil er optimismen stor. Konserter og andre påskearrangement er tilbake, sengene fylles opp og snøen er fortsatt god.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

SkiStar Trysil og Hemsedal blir feriemål nummer én (Innlandet/Buskerud)
«SkiStar frigir ferske bookingtall for kommende sommer som så langt viser en økning på 40%*. Selskapets satsning på en aktiv ferie året rundt og konseptet Sports & Adventures er en suksess, og nå utvikles aktivitetstilbudet hos SkiStar Trysil og Hemsedal ytterligere.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Snart åpner veien som gir utallige vår- og sommerturer (Buskerud) +
«Dersom alt går etter planen åpner Valdresflye allerede til helga. Veien gjør en rekke populære vår- og sommerskiturer enkelt tilgjengelig.» Kilde: friflyt.no.

Også de små fyrtårn er viktig! (Telemark) +
«Riksantikvar Hanna Geiran talte til fylkestinget i Vestfold og Telemark. Her understreket hun betydningen av småprosjektene i verdensarven, som bevaringen av hydrantene på Rjukan.» Kilde: rablad.no.

Arrangementer i kø i Sommer-Tinn (Telemark)
«Våren begynner å nærme seg, og vi ser konturene av tidenes festivalsommer i Tinn. Aldri har det vært planlagt flere arrangementer og flere arrangementsdager i Tinn enn det som er planen for sommeren 2022.» Kilde: radiorjukan.no. 

Billettsalget igang til Rjukan Matfestival (Telemark)
«Rjukan Matfestival utvider fra fire til syv dager allerede i sin andre utgave. Det er uka fra 11.- 17 juli som er datoene for den andre utgaven av festivalen som inntar Rjukan torg midt i juli.» Kilde: radiorjukan.no.


Slike hytter bygges nesten ikke lenger
«Norske hytter bygges tettere enn noen gang. Hva skjedde med drømmen om et primitivt avbrekk fra det hverdagslige?» Kilde: nrk.no.

Heile furutre blir berande element i turisthytte under (Innlandet)
Galdhøpiggen: «Her blir dei eldgamle trea heist på plass i det som skal bli ein matsal. – Milevis unna eit A4-prosjekt.» Kilde: nrk.no.

I ett med naturen (Innlandet)
«Vi har tatt en prat med Jannicke Haug Doksæter og samboer Henrik Sverdrup Beston som driver det lille familiedrevne boutiquehotellet, Skåbu Fjellhotell som ligger i Nord-Europas høyestliggende fjellbygd, Skåbu, i Gudbrandsdalen.» Kilde: nhoreiseliv.no. 

Reiselivet i dalen samarbeidar (Innlandet) +
Ottadalen: «Vil du vera med å påverke, så heng på. Nå satsar destinasjonssleskapa på tettare samarbeid.» Kilde: fjuken.no.

Nå skal disse to samarbeide (Telemark) +
«Ida Hammersten og Rjukan Hotell har kommet seg på beina for alvor etter en koronapåvirket oppstart i desember – og nå bærer det frukter inn mot sommeren. Hun og Kari Anne Valsø fra Marispelet har inngått et samarbeid som hjelper de begge.» Kilde: rablad.no.


Duket for drømmepåske hos SkiStar Hemsedal og Trysil
«Det har vært en super sesong så langt, og takket være de de gode forholdene kan alle skiglade gjester nyte flotte skidager gjennom hele april til sesongslutt i Hemsedal, den 1. mai, sier Andreas Smith-Erichsen, destinasjonssjef hos SkiStar Hemsedal.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Disse opplever Tinn for første gang: – De elsker det (Telemark) +
«Den norske naturen bergtar den tyske ungdommen. Doktor Achim Schmidt har tatt med seg studentene sine i flere år, og nå dukker snart 30 ungdommer til opp på Gausta – samtidig som den første gruppa på 12 setter kursen hjemover.» Kilde: rablad.no.


Skarsnuten Hotel blir dobbelt så stort (Buskerud) 
Hemsedal: «Når vintersesongen er over 1. mai, rykker arkitekter og snekkere inn i «ørneredet» på Hemsedal.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Forbereder storinnrykk av flyktninger (Innlandet) +
«I 2015 og 2016 huset Trysil-Knut Hotell godt over hundre syriske flyktninger. Erfaringen var så positiv at hotellet nå ønsker å motta inntil 130 ofre for krigen i Ukraina.» Kilde: ostlendingen.no.

visitRjukan har for tiden to ledige stillinger (Telemark)
«Bookingansvarlig – med ansvar for booking og turistkontor og Prosjektleder-/koordinator.» Søknadsfrist: 31.03.2022. Kilde: visitrjukan.com.


Er hytter samfunnsøkonomisk lønnsomt?
«Aldri før er så mange hytter blitt bygget samtidig. Men er det samfunnsøkonomisk lønnsomt? En ny analyse viser interessante funn.» Kilde: aftenposten.no. 

Solgte 100 fjelleiendommer i fjor: – Et veldig bra marked nå (Buskerud)
Norefjell: «Fjellhytter hadde en kraftig prisvekst på ti prosent i fjor. Eiendomsmegler Bendik Blumenthal ser en ny kundegruppe etter pandemien.» Kilde: e24.no. 

Dette bygget skal øke turismen i Hjartdal: – Historisk (Telemark) +
«Konstruksjonen av det moderne kornmagasinet er i full sving. Det blir en perle midt i kulturlandskapet, og en interaktiv opplevelse for både turister og lokale.» Kilde: telen.no.

14 vil jobbe turisme i Tokke (Telemark) +
«14 vil ta over jobben til Synne.. Synne Aasland har vore reiselivskonsulent i Tokke kommune i seks år, men har nå fått ny jobb.» Kilde: vtb.no.

Vil bygge skitrekk, hytter og golfbane her (Telemark) +
Fyresdal: «I flere tiår har planen for et hyttefelt og skitrekk i Hauggrend vært i familien til Bjørn Veum Seljevold. Nå holder Seljevold på med å sende inn planene for hyttefeltet for å også kunne realisere skitrekk og golfbane.» Kilde: ta.no.


Skarsnuten Hotel inn i Classic Norway Hotels (Buskerud)
«For 20 år siden åpnet Skarsnuten Hotel i Hemsedal for gjester for første gang. Nå blir Skarsnuten partnerhotell i Classic Norway Hotels og starter en rekordstor ombygging.» Kilde: reiseliv1.no.

Nå vil Bjørn konkurrere med Vrådal og andre turistområde (Telemark) +
«Bjørn Veum Seljevold sitt prosjekt Via Ferrata kosta rundt éin million kroner. Nå har grunneigaren i Hauggrend sendt Fyresdal kommune planar om både skianlegg/alpintrekk og golfbane.» Kilde: vtb.no. 


Hyttebyggingen er ute av kontroll – er det «grønne skiftet» et luftslott?
«Norges Hytteforbud (NHF) mener nå at hyttebyggingen i Norge er kommet ut av kontroll. Utbyggere og kommuner er i for liten grad opptatt av de langsiktige negative konsekvensene ved fortsatt utstrakt hytteutbygging.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Trysilparken: – Her bygges det på grader og millimetre (Innlandet)
«Parken i Trysil bygges med ekstrem presisjon og har tilbud for nybegynnere til elite. En klar kandidat til landets beste park.» Kilde: friflyt.no.

Sterke reaksjonar mot utleigehytter nær vatnet (Telemark) +
«På halvøya i Reinsvatn ynskjer grunneigar Sverre Tveit å bygge enkle utleigehytter med tanke på utmarksbasert reiseliv. Det ynskjer ikkje hytteeigar, og har nå kommunedirektøren i Nissedal med på laget.» Kilde: vtb.no. 


Beitostølen kjøper giga air bag i millionklassen (Innlandet)
«Beitostølen tar begrepet air bag til et helt nytt og særs luftig nivå. Etter en testperiode med jublende tilbakemeldinger, har Beitostølen Resort og Intersport Beitostølen lagt én million kroner på disken, og sikret seg en air bag i verdensformat.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


visitRjukan søker Booking-Ansvarlig (Telemark)
«Destinasjonsselskapet visitRjukan AS en sentral aktør i arbeidet med å markedsføre og utvikle destinasjonen,..» Søknadsfrist: 31.03.2022. Kilde: finn.no. 

Mange endringer i årets Solfest! (Telemark) +
«Solfestkomitéen kunne mandag presentere opplegget for årets solfest, og i år blir det gratis å komme inn på torgarrangementet.» Kilde: rablad.no. 


Ble spyttet i ansiktet da han sa ifra om ulovlig kjøring  (Innlandet)
«I Hafjell og Kvitfjell vurderer de nå å sette inn egne vakter for å hindre livsfarlig kjøring etter stengetid.» Kilde: nrk.no.

Sommersatsning gir arbeidsplasser hos SkiStar (Innlandet/Buskerud)
«Som del av SkiStars satsning på en aktiv ferie året rundt, står en ny sommersesong for døren. Satsningen utvides, og med det blir også jobbmulighetene i fjellet på sommertid flere. ..en rekke stillinger skal fylles.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Miniekspedisjon over Hedmarksvidda (Innlandet)
«Her kan du stake deg hytte til hytte. Her er det bare å lange ut. Nettverket av oppkjørte løyper er et av de største i verden, selvfølgelig er det plass og glede til alle, sier Kari.» Kilde: inspirasjon.ut.no.

Bjørn mener hytteutbygging er umoralsk (Buskerud)
«I Flå kommune ofres areal for nye hyttefelt. Det skaper optimisme og arbeidsplasser i bygda. Men det går på bekostning av naturen. – Fjerner livsmuligheter for dyr for at vi skal ha et sted å henge noen helger i året.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Minidokumentar fra Høgevarde med stibygger Glen Jacobs (Buskerud)
«På Høgevarde satser de hardt på stisykling, og det er stibyggerselskapet World Trail, ledet av MTB-legende Glen Jacobs, som står for byggingen.» Kilde: terrengsykkel.no.

Merethe hadde en god idé – nå er de konkurs (Telemark) +
«Merethe Falkum Lien og mannen Ken Erik Lien hadde en god idé. De ville ta med næringslivet på unike turer i fjellet (Tracks of Telemark). Så kom to år med korona. – Det har vært beintøft.» Kilde: rablad.no. 


Optimist tross fylkesutvalgets ønske om å kutte snøskuterleder (Innlandet) +
«Leder i snøskutergruppa i Åsnes Finnskog idrettslag, Arild Bredesen, gir ikke opp å kunne ta i bruk de nye ledene et klart flertall i kommunestyret i Åsnes har sagt ja til. Fylkeskommunedirektøren har påklaget kommunestyrets vedtak for sju – av 10 nye leder.» Kilde: ostlendingen.no.

Fire steder for sykkelferie med familien (Innlandet/Buskerud) +
«Skal du bruke sommeren til ferie med sykkel og familie? Da bør du vurdere disse fire komplette sykkeldestinasjonene.; Trysil; Nesbyen, Geilo og Hemsedal. Her kan både nybegynnere, familien og ekspertene kose seg på sykkelferie i Norge.» Kilde: terrengsykkel.no.

visitRjukan søker prosjektleder-/koordinator (Telemark)
«Destinasjonen er i sterk utvikling, og målsettingen er å bli en av Norges mest spennende helårige reisemål.» Frist: 31.03.2022. Kilde: finn.no.


Derfor er det ingen som slår Trysil (Innlandet)
«Trysil er ikke bare for carving-entusiaster, alpinister, familier og dansker. På Trysilfjellet er offpisten undervurdert og terrengparken i toppform.» Kilde: friflyt.no.


Visit Innlandet vokser – vi søker: Digital markedsfører (Innlandet)
«Liker du å skape innhold som engasjerer? Er du god til å skrive tekster, er strukturert, tar initiativ og brenner for markedsføring og merkevarebygging? Da vil du passe godt som digital markedsfører i vårt team.» Frist: 28. mars. Kilde: visit-innlandet.no.


EL-sykling i Jotunheimen nasjonalpark (Innlandet)
«På oppdrag fra Miljødirektoratet og nasjonalparkstyret har NINA gjort en evaluering av eventuell effekt av forskriftsendringa om åpning for el-sykling på den 7.5 km lange Glitterheimvegen i Jotunheimen.» Kilde: reiselivsforskning.org.

Igjen duket for Hemsedal Up N`Down (Buskerud)
«Dette har vi lengtet etter! Lørdag 12. mars er vi igjen klare for å arrangere den 7 versjonen av Hemsedal Up N`Down.  I 2020 måtte vi avlyse pga koronarestriksjoner.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Nesten 3 millioner kroner til kunst- og kulturlivet (Vestfold/Telemark)
«36 store og små kunst- og kulturaktører i Vestfold og Telemark kan se frem til støtte fra fylkeskommunen til sine aktiviteter, .. fordelte 2 950 000 millioner kroner i tilskudd til kunstproduksjon.» Kilde: vtfk.no.

Gaustaløpet avlyses pga for lite snø (Telemark)
«Gaustaløpet – Telemarks eldste turrenn – skulle vært arrangert lørdag 12.mars 2022 for 71. gang. .. må dessverre avlyses på grunn av en kombinasjon av utfordrende snøforhold og lav forhåndspåmelding, sier Anne Skaug Nisi.» Kilde: radiorjukan.no.


Unn deg lek, luksus og trim i et av badeanleggene i Fjellregionen
«I Nord-Østerdal og Rørosregionen kan du svømme, hoppe og leke, ja, kort sagt boltre deg i godt temperert vann i seks kommunale svømmebassenger samt i bassenger og velværetilbud i tre av Fjellregionens hoteller.» Kilde: retten.no.

Vintersesongens events er endelig tilbake hos SkiStar (Innlandet/Buskerud)
«Endelig er det igjen klart for å invitere alle skientusiaster til fjells på både tradisjonsrike og nye arrangement. 12. mars braker det løs i Hemsedal, med det populære Hemsedal Up n’ Down.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Reiselivsbedriftene er viktigere enn noensinne (Innlandet)
«Blant reiselivsbedriftene i Innlandet svarer 35 prosent at de forventer at det også i år blir flest nordmenn som besøker eller benytter seg av deres tilbud og aktiviteter. Kun seks prosent forventer at de utenlandske turistene kommer tilbake for fullt i sommer.» Kilde: gd.no.

Endelig er Nesbyen Trail Camp tilbake (Buskerud)
«Etter pause på grunn av pandemien, er en annen sykkelfestival også tilbake – Nesbyen Trail Camp.» Kilde: terrengsykkel.no.

Tungtvannskjelleren åpner 18. juni 2022 (Telemark)
«Natt til 28. februar 1943 ble sabotasjeaksjonen «Gunnerside» gjennomført. På dagen 79 år senere, i en ny tung tid for Europa, kunngjør Norsk Industriarbeidermuseum gjenåpningen av Tungtvannskjelleren på Vemork.» Kilde: nia.no.


Vil du lede videreutviklingen av Geilo? (Buskerud)
«Visit Geilo søker en engasjert, markedsorientert og relasjonsbyggende daglig leder som vil lede utviklingen av reiselivsatsingen og næringslivet på Geilo. Søknadsfrist 13.03.2022.» Kilde: finn.no.

Langedrag Naturpark: Her er Tuva sjefen i ulveflokken (Buskerud)
«Tuva har jobbet med naturparken i førti år og ble dens daglige leder da hennes far Edvin døde. Visjonen har alltid vært å skape gode naturopplevelser som gir respekt for alt levende liv.» Kilde: hytteavisen.no.


Meteorolog trur på lang skisesong
«Ikkje legg skia for langt vekk i kjellaren. Etter to magre år forventar mange skisenter ein super vårsesong. – Skisesongen kan bli lengre enn vanleg, ifølgje meteorolog.» Kilde: nrk.no.

SkiStar presenterer sommerens nyheter (Innlandet/Buskerud)
«Etter fjorårets besøksrekord fortsetter SkiStar å investere i aktivitetsbaserte sommeraktiviteter innen konseptet Sports & Adventures. Det blir et bredere og mer allsidig tilbud for å imøtekomme gjestenes etterspørsel.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Dobler hotellkapasiteten i sommer (Innlandet)
«Det er ikke sci-fi snøkanoner som ligger bak når Radisson Blu Mountain åpner dørene 17. juni.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Fornøyd med verdensarvens utvikling (Telemark) +
«Øystein Haugan gir seg eter nesten 40 år som ansatt i Tinn kommune, trygg på at verdensarven er blitt enda bedre enn han hadde håpet.» Kilde: rablad.no.

Gjenopnar tungtvasskjellaren – medan ny krig truar Europa (Telemark)
Vemork: «Det er tankevekkjande å komme til det punktet der vi kan gjenopne ein så sentral del av vår eiga krigshistorie samtidig som ein ny krig truar Europa, seier direktør ved Norsk Industriarbeidermuseum, Anna Hereid.» Kilde: vtb.no.


Nå bemanner de opp etter pandemien – trenger 15 nye ansatte (Innlandet) +
«Forventningene er store foran sommersesongen. Derfor går Beitostølen Resort nå ut og søker etter alt fra resepsjonsarbeidere til renholdere, servitører og kokk.» Kilde: oa.no.

Verdensarv og egg og bacon (Telemark) +
Tinn: «Men du får ikkeno’ for ikkeno’! Min erfaring med turister og gjester i mange år bak disken, og nå også gjennom hydrantsafariene i fjor sommer, er følgende: Folk blir imponert av historien vår..» Kilde: rablad.no.


Straumkrisa råkar reiselivet i fjellet svært hardt
«Fjellnettverket er uroa over utviklinga i næringa og dei negative ringverknadene for fjellområda og har teke kontakt med både næringsministeren og olje- og energiministeren og Stortinget for å løfte denne saka.» Kilde: fjellnettverket.no.

Nå strømmer det inn med folk til skiskolen i Trysil (Innlandet)
«Daglig leder Eva Ruder Thorén ønsker å gjøre gjestenes tur til Trysilguidene i Trysil så minneverdig som mulig. — Som del av vårt eventyr vil man bli utfordret til å kjenne på mestring.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Alpin-politi: Vi er her for å forebygge (Telemark)
«Politiet vil være der folk er. Og nå i vinterferien er det ofte til fjells, med ski og brett på beina.» Kilde: nrk.no.

Turistkontoret ambulerer (Telemark)
«VisitRjukan gjentar suksessopplegget fra i sommer der de dro ut .. for å møte folk der de er. I sommer var de rundt i Tinn en rekke steder, og den første uka i vinterferien skal de gjøre det samme.» Kilde: radiorjukan.no.


Søker digital markedsfører og innholdsprodusent (Innlandet)
«Jotunheimen Travel leter etter en digital markedsføringsentusiast for å øke synlighet, trafikk og konverteringer i relevante kanaler for Jotunheimen Travel/JVB med sans for naturopplevelser i Jotunheimen region.» Kilde: finn.no.

Åpner «hemmelig rom» og byr på godsaker (Telemark) +
Gaustatoppen: «I helga åpnet et nytt tilbud på Gaustabanen for deg som tar turen opp med bane inne i Gaustatoppen.» Kilde: ta.no.


«Bakke-hytta» til salgs igjen. Økt med 10 mill. på fem år (Innlandet)
«Prisantydningen for hytta var i 2018 nede i 19 millioner kroner. Nå ligger hytteeiendommen ute til svimlende 29 millioner kroner.» Kilde: ostlendingen.no.

Astrid (43) valgt ut blant over 200 søkere (Buskerud) +
«Astrid Elisabeth Kihle Jordan (43) fra Hole er en av tre gründere som startet ProHemsedal AS for ett år siden. Nå har hun og bedriften fått en kjempemulighet.» Kilde: ringblad.no.


Vinterferierush av dansker og nordmenn
«Etter to års ufrivillig fravær, er danskene glad for å endelig være tilbake i bakkene for fullt. Og denne helgen kommer storinnrykket av nordmenn.» Kilde: nrk.no.

Vill feriejubel på fjellet: – Fantastisk! Det kribler i magen!
«Det nærmer seg vinterferie for de sørlige delene av Norge. Skisentrene gleder seg over å endelig kunne ha normale tilstander i skibakkene under vinterferien etter to lange år med koronarestriksjoner.» Kilde: tv2.no.

Tyske Georg skal få fart på koronarammet turoperatør (Innlandet) +
«Jotunheimen Travel har allerede mye på plass. Jobben min blir å utvikle nye turer, særlig vinterstid – og få sving på salget, sier Georg Sichelschmidt. .. Morselskapet AS Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB) satser på at koronapandemien snart er bak oss.» Kilde: oa.no. 

Som natt og dag (Innlandet)
«Opp mot 12 000 personer har denne helga tatt turen til alpinanlegget i Trysil.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Fryktet konkurs: – Et mareritt (Innlandet)
«Pandemien har rammet turistnæringen i Trysil hardt. For flere bedrifter kom gjenåpningen i grevens tid.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Fra 200 til 1000 afterskigjester (Buskerud)
«I fjor var omsetningen på afterski på Stavkroa i Hemsedal ned 80 prosent. Forrige helg kunne de melde om omsetningsrekord.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Hemsedal er fasiten (Buskerud) +
«Hemsedal kan takke satsinga på varme senger for den enorme utviklinga i folketal.» Kilde: hallingdolen.no.

Hotellet åpner 1. april: – Dette blir helt utrolig bra! (Buskerud) +
Kongsberg: «Dana Ali er en både ydmyk og stolt hotelldirektør. Med utsikt til Skrim sørover, og langt oppover Numedal nordover, har han stor tro på at skybaren blir en lokal møteplass. Hotellet åpner 1. april.» Kilde: laagendalsposten.no.

Ingunn og Eivind flytter fra Ski for å drive hotell i Telemark +
«Ingunn og Eivind Ellingsrud, samt deres familie, flytter fra Ski til Midt-Telemark for å satse på et nytt prosjekt. – Vi har ventet på at barna skal bli store nok. Nå går de siste året på ungdomsskolen og det er tid for å se etter noe nytt og spennende.» Kilde: oblad.no.

Tar over ny drift på Gvepseborg kafé (Telemark) +
«Torbjørn Vågsland mener det burde være et tilbud til turistene på Gvepseborg. Han har tilbudt seg å drive kaféen de neste to feriene – til stor glede for Geir Grumheden og Krossobanen.» Kilde: rablad.no.

Det nye konseptet ble en stor suksess –  nå klare med nytt arrangement (Telemark)
«Sammen med et knippe nøkkelpersoner i MC miljøet utviklet Lars Arne og Katrine Straand, som 5. generasjon drivere av Straand Hotel, konseptet HUBriding i 2020 som tilbyr 13 dagsturer for motorsyklister med hotellet som base. Nå er de klare for å satse på et nytt årlig arrangement.» Kilde: ta.no.


Fritidsboligkonferansen 2022 – Hytte-Norge inn i fremtiden
«Årets fritidsboligkonferanse blir den viktigste møteplassen for alle i og rundt næringen! Vi har åpnet for påmelding inntil 150 deltakere. Meld deg på for å sikre deg en plass på årets konferanse!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hytteboom i Norge
«Aldri før er det blitt gitt så mange byggetillatelser for norske fritidsboliger.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Hytteprisene steg 7,3 prosent i 2021
«Den sterke prisveksten under coronapandemien fortsatte i fjor, og ble sterkere enn i 2020.» Kilde: e24.no.

Populære vinterferieuker hos fjelldestinasjonene i Norge
«Når vi i tillegg nå har fått snø over store deler av landet ligger forholdene godt til rette for en god gammeldags, etterlengtet skiferie med alt det innebærer.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Landets største sykkelfestival feirer 20-årsjubileum (Innlandet)
«Etter to uvanlige år med pandemi, planlegges det for den største festivalen for terrengsyklister i Norge. Og i år markeres det at det er 20 år siden den først ble arrangert. Nå åpner billettsalget til Utflukt i Trysil i 2022.» Kilde: terrengsykkel.no.

To skred på to år i Trysil – er ikke en del av skredvarselet (Innlandet)
«Selv etter to mye omtalte snøskred på to år er ikke Trysil prioritert som varslingsområde av NVE. – Men vi ser behovet, sier seksjonsleder for snøskredvarslingen, Rune Engeset.» Kilde: friflyt.no.

Skriver bacheloroppgave om Hamar Vandrerhjem (Innlandet)
«Markus Holthe Lund og Marius Rudberg begynte å bli i beit for et gangbart emne til sine bacheloroppgaver da praktikanttilværelsen på Hamar Vandrerhjem satte dem på en god ide. Nå skal gutta skrive en oppgave om kundereisen på vandrerhjemmet før og etter korona.» Kilde: hamar-dagblad.no.

Hotel 1624 nærmer seg åpning (Buskerud)
«Rett før jul ble hotelldirektør ansatt. Nå er søknad om skjenkebevilling sendt. .. Hotell 1624, også kjent som Clarion Collection Hotel Kongsberg, blir et spektakulært overnattingssted og signalbygg i sentrum av Kongsberg.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Jeg har aldri før vært med på noe lignende (Telemark)
«Håvard Kleven mener Gausta-området og Gausta som destinasjon aldri har vært bedre rigga enn de er nå. Forespørsler hver eneste dag og en enorm pågang interesserte gjør at Kleven ser lyset i tunnelen sterkere enn noensinne.» Kilde: rablad.no.


Georg har bytta ut Lyngsfjella med Jotunheimen (Innlandet) +
«Georg Sichelschmidt er ansatt som ny sjef for JVBs datterselskap JVB travel. – Planen er at vi skal utvikle alle sesonger med sikte på helårsdrift.» Kilde: avisa-valdres.no.

Det blir X Games Norge-kvalik på Dombås i mars (Innlandet)
«Onsdag ettermiddag ble det avholdt styremøte om fremtiden til X Games Norge. Nå er det besluttet at det blir kvalik på Dombås i mars.» Kilde: friflyt.no.

Skredulykken i Trysil: – Nære på (Innlandet)
«Mannen som ble tatt i snøskred i Trysil onsdag lå nesten en meter under snøen mellom 15 og 20 minutter før han ble funnet og gravd opp av skisenterets skipatrulje.» Kilde: friflyt.no.

Vinterferiepraten med Tor Erik Grønolen (Innlandet)
«Ønsker du deg en stressfri, men aktiv vinterferie, kombinert med rolige dager på gårdens SPA-avdeling, er Grønolen Fjellgard plassen for deg, ifølge daglig leder Tor Erik Grønolen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Endelig nei til via ferrata på Andersnatten? (Buskerud)
«Statsforvalteren overkjører Sigdal kommune og stopper via ferrata på klatrefjellet Andersnatten. Klatrere Fri Flyt har snakket med er glade for avgjørelsen, men selskapene bak planene mener det er for tidlig å skrinlegge prosjektet og ordføreren har trua.» Kilde: friflyt.no.


Skeptisk til elsykkel etter prøveår (Innlandet)
«I fjor vart det for første gong opna for elsykkel i nasjonalparken. Turistverten i Glitterheim trur Jotunheimen er betre utan.» Kilde: nrk.no.

Hytte gikk 1,7 millioner over prisantydning (Buskerud)
«Fjellhytta på Ustaoset ble solgt for nesten 5,6 millioner. Megleren kaller det «litt overraskende», men sier det er godt trykk mange steder.» Kilde: e24.no.

Omsetningsrekord på Gaustablikk (Telemark) +
«Ingen tvil om at folk skal ta igjen det koronatapte. Lørdag var tredje dag på rad med høyeste omsetning på Gaustablikk noensinne. Og ennå har ikke vinterferien begynt for fullt. I alt 92 prosent av rommene på Gaustablikk Fjellresort er fylt opp denne uka.» Kilde: rablad.no.


Visit Geilo søker daglig leder (Buskerud)
«Vil du lede videreutviklingen av Geilo, en av Norges fremste fjelldestinasjoner? Vi søker en engasjert, markedsorientert og relasjonsbyggende daglig leder som vil lede utviklingen av reiselivsatsingen og næringslivet på Geilo.» Frist: 13.03.2022. Kilde: finn.no.

Trysil Skimaraton med perfekte forhold – forventer 500 deltakere (Innlandet)
«19. februar går det tradisjonelle turrennet Trysil Skimaraton av stabelen. Etter to år med koronaproblematikk kan endelig Trysil Skimaraton kjøre et turrenn omtrent som normalt.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

På høy tid å booke skiferien (Innladet/Buskerud)
«Det blir drømmeskiferie på fjellet, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef hos SkiStar Trysil.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vil løfte fram forfallen perle (Innlandet) +
Rendalen: «De har tatt imot kongen, handelsreisende, fiskere og turister fra inn- og utland. I flere generasjoner har Handelsstedet Aasheim i Rendalen vært et viktig og levende møtested i Norge. Det kan det bli igjen, mener John Fiskvik, Eva Stenersen Andrå og en lang rekke ildsjeler.» Kilde: ostlendingen.no.

DNT stenger 16 turisthytter av hensyn til villreinen (Telemark)
«Den Norske Turistforening stenger 16 hytter på Hardangervidda denne våren. Generalsekretæren sier de vil jobbe for en mer bærekraftig villreinforvaltning.» Kilde: nationen.no.

Brave samarbeider med aktører i Tinn (Telemark) +
«Henriette Storaas i selskapet Brave mener at turister vel så gjerne kan velge Kongsberg og Rjukan, som Lofoten, Kirkenes og Oslo. Bare de møter et skikkelig opplegg når de kommer.» Kilde: rablad.no.

Har tilbakeført hotellet: .. veldig positivt framover (Telemark) +
«I sommer ble Camp Vierli solgt til SHI Holding som har tilbakeført hotellet til Austbø Hotell. Nå har de startet oppussingen og har store planer for hotellet framover. I tillegg til å drive Austbø Hotell driver familien også Raulandsfjell leilighetshotell og alpinsenter, Rauland Fjellkafe og Hagen Camping.» Kilde: ta.no.


Stor uenighet om skiltet «Velkommen til Notodden» (Telemark) +
«Med én stemme i overtall bestemte Notodden kommunestyre seg for at det er det grønne skiltet som skal ønske folk velkommen til Notodden. .. Cecilie Lerstang mener at det grønne skiltet ikke vil imponere eller friste turister og forbipasserende til å utforske Notodden.» Kilde: rablad.no.

Har slått sammen selskaper og satser på nye aktiviteter (Telemark) +
«Henriette Storaas i selskapet Brave mener at turister vel så gjerne kan velge Kongsberg og Rjukan, som Lofoten, Kirkenes og Oslo. Bare de møter et skikkelig opplegg når de kommer. Nå ser Storaas-familien i Jondalen for seg at de endelig er inne i et normalt forretningsår igjen.» Kilde: ta.no.

Open hyttestrid på Raulandshuset (Telemark) +
«Ein skulle tru ein gjæv artist hadde konsert i bygda, men nei, det var berre kommunen som hadde invitert til ope møte som del av høyringsrunden til den nye kommunedelplanen for Rukkemo–Torvetjønn.» Kilde: vtb.no.

Satsar på fulle dansegolv (Telemark)
«Vi er gode på å lage fest på Rauland, og no får vi endeleg høve igjen, seier «festivalsjef» Stian Roland, i forkant av årets vinterfestival. Rauland internasjonale vinterfestival finn stad frå 14.-20. februar.» Kilde: usn.no.


SkiStar venter storinnrykk i årets vinterferieuker (Innlandet/Buskerud)
«SkiStar venter storinnrykk av skiglade gjester på sine destinasjoner i de kommende vinterferieukene fra uke 7 til 9, som er høysesong for alle norske, danske og svenske skientusiaster.» Kilde: reiseliv1.no.


SkiStar venter storinnrykk for årets vinterferieuker
«Aktiviteter utendørs står høyt når ferievalget skal tas, og interessen for en aktiv ferie også vintertid er tilbake til nivåer før pandemien. Danske og svenske gjester ønsker seg tilbake til SkiStars destinasjoner.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

10. februar hylles skipatruljene (Innlandet)
«10. februar tar Helly Hansen del i markeringen av den internasjonale skipatruljedagen. Det gjør også Alpinco, som eier begge de to skianleggene i Hafjell og Kvitfjell.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ny direktør for Geilo-hotell (Buskerud) +
«Sigmund Vika er ansatt som ny administrerende direktør for Dr. Holms Hotel på Geilo.» Kilde: horecanytt.no.

First camp rykker inn i Norge (Telemark)
«Skandinavias største campingkjede, First Camp, gjør nå sitt første oppkjøp i Norge. Kjeden har allerede 58 destinasjoner i Sverige og Danmark.» Kilde: bobilverden.no.

Eierne av Norsjø ferieland selger til svensk gigant (Telemark) +
«Eierne av Norsjø Ferieland AS har nå solgt selskapet til Skandinavias største aktør i campingbransjen First Camp.» Kilde: ta.no.

Nå er Sommarland-planen klar for politisk behandling (Telemark) +
«No ligg ein detaljreguleringsplan for Straand Sommarland føre og det er denne formannskapet neste veke eventuelt skal sende på høyring. Blir planen lagt ut til offentleg ettersyn, har kommunen i hovudtrekk stilt seg bak planinnhaldet, forklarar kommunedirektøren i saka.» Kilde: vtb.no.


Søker digital markedsfører og innholdsprodusent (Innlandet)
«Vi leter etter en digital markedsføringsentusiast for å øke synlighet, trafikk og konverteringer i relevante kanaler for Jotunheimen Travel/JVB med sans for naturopplevelser i Jotunheimen region. Arbeidsted: Fagernes. Frist: 28. februar, men søknader behandles fortløpende. Kilde: jvb.no.

Innlegg: Satsing på samferdsel er viktig for Innlandet
«Utbygging av dobbeltspor på Dovrebanen, strekningen Hamar-Lillehammer, vil ha stor regional betydning for effektiv persontransport. I tillegg til utvikling av Innlandet som bo- og arbeidsregion, er dette bra for turisme og reiseliv.» Kilde: gd.no.

Søker seksjonssjef for Næringsbasert samfunnsutvikling (Innlandet)
«Avdelingen Næring og internasjonalt samarbeid har fra sommeren 2022 ledig stilling som leder for seksjonen Næringsbasert samfunnsutvikling.» Frist: 01.03.2022. Kilde: finn.no.


Nå er kvistekartet for 2022 klart 
«Vinterfjellet lokker, men hvor er det best å ferdes? Hvert år merkes de mest brukte rutene i Sør-Norge med naturkvist for å vise vei.» Kilde: facebook.com/turistforeningen

Interju med Marthe Lindstad – Kulturavdelingen i Trysil kommune (Innlandet)
«Regjeringen må følge opp grunnpilarene i kultursektoren med bibliotek og kulturskole, som er lavterskeltilbud og tilbud som når ut til alle i befolkningen..» Kilde: reiseliv1.no. 

Tar sportsbilene til fjells (Buskerud) +
«Nå skal vi på Golsfjellet for å teste bilene på isbane. Pers Hotell er smikkfullt. Vi forventer over 70 gjester, så det gleder vi oss til, fortsetter Thomsen.» Kilde: ba.no.

Saken om Tinnosbanen: – Mest skuffet over mine «egne»  (Telemark) +
«Vi er inne i en avgjørende fase. Banen har forvitret i mange år, nå må pengene komme for å sette den i stand slik Norge med regjeringen Stoltenberg og regjeringen Solberg sa ja til å være vertskap for verdesnarven da Unesco spurte, sier Lise Wiik.» Kilde: telen.no. 

Verdensarvsenter Rjukan-Notodden industriarv er reautorisert (Telemark)
«Miljødirektoratet har reautorisert Verdensarvsenteret ved NIA som beskøkssenter for verdensarven Rjukan-Notodden industriarv for de neste fem årene.» Kilde: nia.no.

Henrik Bjørdal er ny reiselivssjef i visitRjukan (Telemark)
«Vi fikk mange gode søkere og hadde 4 kandidater til intervju. Nå er vi glade for å meddele at Henrik Bjørdal fra Oslo har takket ja til stillingen som reiselivssjef og daglig leder for visitRjukan AS, sier styreleder Knut Erik Jacobsen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Jublar over snø i vinter-Noreg
«Vinterferien kan vere redda for mange av dei store skidestinasjonane.  – Et ullsokkane mine om det ikkje blir godt føre.» Kilde: nrk.no. 

Gjenåpningen skaper rush i reiselivet (Innlandet) +
«I fjor var det knapt en eneste dansk turist på vinterferie på Beitostølen eller i Valdres alpinsenter. I år kommer danskene tilbake for fullt. .. Forbereder seg på økt sykefravær.» Kilde: oa.no.

Næringsministeren møtte reiselivstopper i Trysil (Innlandet)
«Næringslivsaktører og politikere i Trysil fortsetter jobben med å synliggjøre behovet for koronastøtte til sårbare turistkommuner – og har nå fått en ny, klar bekreftelse på at jobben bærer frukter.» Kilde: ostlendingen.no.

Måtte selge livsverket: – En sorg (Innlandet)
«Bjarte Wigdel er daglig leder ved Knettsetra, som driver både restaurant, vaffelstue og pub i Trysil. Coronapandemiens mange prøvelser førte til at han og kona til slutt så seg nødt å selge sine eierandeler i bedriften. Selskapet er nå heleid av SkiStar.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Har fullbooket hver dag: – Jeg skjønner ingenting jeg (Innlandet) +
«Fjorårets friskeste reiselivssatsing i distriktet, viser seg å være en dundrende suksess. «Ørneredet» på Sershaugen ved Otta, åpnet i fjor høst. Nå er det fullbooket hver dag fram til september i år – og allerede 205 på venteliste..» Kilde: oa.no.

Nå må det jobbes steinhardt for å få til «the missing link»! (Telemark) +
«Avtroppende verdensarvkoordinator Øystein Haugan gleder seg over at det jobbes godt med Tinnosbanen, men mener det er viktig det skjer nå med den sittende regjering. – Det kan legges opp til en ukes reise i verdensarven dersom Tinnosbenen kommer på plass.» Kilde: rablad.no. 

Krokan Turisthytte oppgraderes (Telemark)
Tinn: «Hvorfor det graves på Krokan? Nå blir det langt bedre avløp rundt den 150 år gamle turisthytta. Etter at NIA overtok kulturminnet er det investert nærmere to millioner kroner i bygget.» Kilde: rablad.no.


Korona restriksjoner: Dette gjelder hos SkiStar nå (Innlandet/Buskerud)
«Ikke minst blir reisen for alle utenlandske gjester som skal besøke de norske SkiStar destinasjonene enda lettere, da krav om test ved eller etter ankomst nå er fjernet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Norges beste ski-reisemål (Innlandet/Buskerud)
«Geilo er Norges beste ski-reisemål, og det beste skihotellet ligger i Trysil. Men best i verden er sveitsiske Verbier, der også det høyest vurderte skihotellet ligger. .. Mer enn 25 land er vurdert i den internasjonale kåringen, som med årets utdeling er avholdt for niende gang.» Kilde: w2g.no.


Går nye vegar for å setje bygda på kartet (Buskerud) +
«Visit Gol tek i bruk friluftsglade fotografar og «influensarar» når dei skal marknadsføre bygda. Dei ferske ambassadørane fekk ein skreddarsydd tur på fjellet og i bygda sist veke.» Kilde: hallingdolen.no.

Ustedalen Hotell AS saksøker Hol kommune (Buskerud) +
«Selskapet krev i overkant av 300.000 kroner i erstatning.» Kilde: hallingdolen.no.

Vant anbud om reiselivssatsning på 27 millioner (Vestfold/Telemark) +
«Det nyetablerte reiselivsselskapet Vestfold Telemark Reiseliv AS er blitt til gjennom et kompaniskap mellom Visit Vestfold og Visit Telemark som eier 50 prosent av selskapet hver.  – Vi har høye ambisjoner, sier reiselivsdirektør Anne-Hege Svartdal.»  Kilde: ta.no.


Meter med snø i vest .. men i øst..
«Mens skientusiaster i vest kan glede seg til mye snøvær fremover, lar vinteren fremdeles vente på seg på Østlandet. .. Men heller ikke Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner, tror at vinteren allerede er over..» Kilde: tv2.no.

Sætter navn på verdens bedste skidestinationer
«2021-udgaven af World Ski Awards er på plads. De angiveligt bedste skidestinationer, skihoteller og meget mere i 25 lande verden over, er fundet. Det er klart flest i Europa.» Kilde: standby.dk.

Fly forbanna: – Helt katastrofe (Innlandet)
«Tommy Åsheim, eier av utestedet Laaven i Trysil, er mildt sagt sinna etter regjeringens pressekonferanse tirsdag kveld. Han er eier og driver av Restaurant Laaven, som er Trysils største afterskisted.» Kilde: borsen.dagbladet.no.


Vil begrense hytteutbygging og satse mer på reiseliv (Innlandet) +
Hafjell: «Økt satsing på tradisjonelt reiseliv, mindre på hytteutbygging. Det er styringssignalet fra ordfører Jon Halvor Midtmageli og flertallet i kommunestyret i arbeidet med å endre forslaget til ny kommunedelplan. Målet er å skape flere arbeidsplasser.» Kilde: gd.no.

Dette er planen for hotellet (Buskerud) +
Gol: «Det skal framleis vere drift ved Solstad hotell i Gol sentrum. Wenche Dokken, den nye drivaren, ønsker å finne tilbake til den gode gamle menyen på kafeen.» Kilde: hallingdolen.no.


Beitostølen mot fulle hus i vinterferien (Innlandet)
«Vi har brukt en rolig januar måned til å se om vårt hus, bokstavelig talt. Nå er det mere snø på gang, og vi går mot fulle hus i vinterferien, så dette er trivelig å kunne melde, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Gode konkurrenter skal nå samarbeide enda tettere (Innlandet)
Lom: «Tre konkurrerende reiselivsbedrifter i Lom formaliserer nå et tettere samarbeid. Nå har Fossheim, Fossberg og Nordal stiftet selskapet «Jotunheimen booking og arrangement» med egen daglig leder. – Det er bedre det enn at vi skal være «duskande ovinni», mener tre konkurrerende reiselivsbedrifter i Lom.» Kilde: gd.no.

Får pengene tilbake på grunn av for lite snø (Buskerud)
«Midt mellom Noresund og Flå ligger Høgevarde skisenter. Uten snøkanoner har de vært sjanseløse denne snøfattige vinteren. På grunn av dette gjør de nå noe uvanlig som å gi pengene tilbake til alle som hadde kjøpt sesongkort i skianlegget.» Kilde: reiseliv1.no.

Disse har gått konkurs i Telemark i januar (Telemark) +
«De overtok campingplassen (Bøen camping og kafe AS i Tuddal) og håpet på at turistene skulle strømme til. Det gikk ikke helt etter planen.» Kilde: ta.no.


Gaustabanen blir integrert i skisenteret (Telemark)
«Om ikke altfor lenge vil Gausta Skisenter være koblet til Gaustabanen med tilbringerheis, og en tur opp med Gaustabanen vil inngå som en del av et heiskort du kan handle på Gausta Skisenter.» Kilde: radiorjukan.no.


Økende sommersatsing i Trysil gir sommeråpent Radisson-hotell (Innlandet) +
«For første gang vil Radisson Blu Mountain Resort & Residences i Fageråsen ha sommeråpent. Årsaken er den økende sommersatsingen i og rundt Trysilfjellet.» Kilde: ostlendingen.no.

Kveldskupp i Hafjell og Kvitfjell (Innlandet)
«Flere dager i uka har begge de to skianleggene kveldskjøring i flombelyste bakker. For å få flere ut dumper anleggene nå prisene på kveldskjøring én dag i uka!» Kilde: abcnyheter.no.


Fylkesmidlar til det som kan bli skog- og landbruksmuseum (Telemark) +
Treungen: «Fylkespolitikar Sigvald Oppebøen Hansen fekk gjennom forslaget om å løyve 130 000 kroner til Z museum sitt forprosjekt. Johan Ziener Thronsen set stor pris på summen, som kan bli starten på minst 1000 kvadratmeter nybygg med skog- og landbruksmuseum.» Kilde: vtb.no.


Godt museumsbesøk i det andre koronaåret (Innlandet)
«Musene på Lillehammer hadde svært gode besøkstall i det andre koronaåret. Rundt 60 prosent flere gjester besøkte museene i 2021 i forhold til året før.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Politikarane «sette foten ned» for hyttetomter, men.. (Telemark) +
«.. kan likevel godkjenna inntil 600 fleire.» Kilde: vtb.no.

Salgsrekord for nye hytter i fjor
«Etter et år med rekordhøyt salg av nye hytter, forventer hytteprodusentene videre vekst i 2022 for salget og nybyggingen.» Kilde: smp.no.

Roper varsku om kriminelle aktører i hyttebransjen
«Vi er bekymret. Den økonomiske gevinsten er enorm, og risikoen for å bli oppdaget svært liten, sier Jan Kåre Eriksen, politiførstebetjent i Agder politidistrikt og talsperson for A-krimsenteret i Kristiansand.» Kilde: aftenposten.no.

Mener hytteeiere bør få strømstøtte
«Norges Hytteforbund mener det kan få konsekvenser for hyttekommuner dersom høye strømpriser gjør at familier holder seg hjemme.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Her treng ikkje eigarane lyge om kor dei bur (Innlandet)
«Hotell Rondeslottet kunne gitt arbeidsplassar som Sel sårt treng, men snør ned i år også, skriv journalist Halvor Torgersrud i denne artikkelen.» Kilde: gd.no.

Var med og startet hytteutbyggingen i Hafjell: – Kan bygges ut videre (Innlandet) +
«Han bygde de første hyttene og startet den storstilte utbyggingen i Hafjell. Hans Øivind Nordvik mener alpinanlegget og omgivelsene rundt må bygges ut videre for å skape et bærekraftig sted som er konkurransedyktig i Skandinavia.» Kilde: gd.no.

Mølla Hotell åpner dørene (Innlandet)
«Mølla Hotell på Lillehammer skifter navn til Aksjemøllen og gjenåpner med ny profil etter en oppfattende renovering.» Kilde: reiseliv1.no.

Nina jobber for å få Finnskogen på Unescos verdensarvliste (Innlandet) +
«Røros, Robben Island i Sør-Afrika og Bryggen i Bergen står der allerede. Nå jobber Nina Bogerud Caspari sammen med mange andre for å få Finnskogen på Unescos verdensarvliste.» Kilde: ostlendingen.no. 


Kongsberg: Mange skjulte skatter (Buskerud)
«Jazzfestivalen og skisenteret i Kongsberg er blant stedene Håvard Fossbakken anbefaler å avlegge et besøk.» Kilde: reiseliv1.no. 


Nye kommuner inn i Visit Innlandet
«Fra nyttår fikk Visit Innlandet med seg tre nye kommuner da Elverum, Våler og Lunner Kommune gikk inn i den felles reiselivsparaplyen.» Kilde: travelnews.no. 

Innlegg: Luksus for Beitostølen (Innlandet)
«Som destinasjon har Beitostølen noen naturgitte gaver og etablerte tilbud som gjør det attraktivt å bruke fritidsboligene året rundt.» Kilde: oa.no.

Hvorfor de fjerner arealer fra alpinanlegget i Hafjell (Innlandet) +
«Flomfare er hovedargumentet i forslaget fra administrasjonen i Øyer kommune for å tilbakeføre store deler av alpinanleggets reserveområder til landbruks-, natur- og friluftsområde.» Kilde: gd.no.

Flytter fra Ski for å drive hotellet videre (Telemark) +
Akkerhaugen: «Eivind Ellingsrud og familien flytter fra Ski til Midt-Telemark for å satse på et nytt prosjekt. .. Sammen med en australsk familie skal de drive Norsjø Hotell.» Kilde: ta.no.


Geilo kåret til «Norway’s Best Ski Resort» for tredje året på rad (Buskerud)
«Geilo ble nok en gang kåret til «Norway’s Best Ski Resort» av World Ski Awards i Kitzbühel, Østerrike. Reisebyråer, turoperatører og publikum fra hele Europa stemte frem Geilo til  denne prestisjefylte tittelen. Det er tredje året på rad Geilo vinner denne prisen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Trysil har «Norway’s Best Ski Hotel» (Innlandet)
«For femte gang i World Ski Awards ni år lange historie henter SkiStars hotell Radisson Blu Resort Trysil hjem prisen for «Norway’s Best Ski Hotel».» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Hva vil de med Hafjell, politikerne i Øyer? (Innlandet)
«I Øyer er kommunen på nippet til å sende på høring et forslag til kommunedelplan for Hafjell om omland som langt på veg setter bom for videreutvikling av destinasjonen, slik Hafjell-eier Alpinco AS ser det.» Kilde: gd.no.

Blåser liv i det gamle hotellet: – Det tok litt tid å se mulighetene (Telemark) +
«Det er mange år siden det sist var lys i vinduene i den gamle delen av Lifjell Hotell. Nå pusses det opp og flere er klare til å innta ny arbeidsplass på Lifjell.» Kilde: ta.no.


Skulle kapre kinesiske skiturister: Endte med exit-strategi (Innlandet) +
«I 2017 reiste en stor delegasjon fra Innlandet til Expo-messen i Beijing for å åpne dørene til det enorme kinesiske markedet. .. Fem år senere kan man trygt fastslå at det ikke er mange kinesiske turister i alpinbakkene.» Kilde: gd.no.

Byens «nye» hotell: Aktiemøllen (Innlandet) +
«Mandag 17.januar kan Lillehammer smykke seg med sitt første Boutiquehotell. I løpet av noen få, hektiske måneder har tidligere Mølla Hotell gjennomgått en forvandling.» Kilde: mittlillehammer.no.

Vil inspirere distriktets gründere (Innlandet)
«Kommunene og næringslivet i Hamar-regionen inviterer til digital inspirasjonskveld for gründere (2. februar). Dette er en unik mulighet for deg som har en ide, til å utvikle ditt konsept og få nyttige tilbakemeldinger og nettverk, sier forretningsutvikler Berte Helgestad, Hamarregionen utvikling og reiseliv.» Kilde: h-a.no.

Sprengte 105 år gammel dam for å kunne fiske (Innlandet)
«Sportsfiskere har kjempet i fem år for å få tilbake den gode fiskeelva Tromsa i Ringebu. Nå håper de å redde ørretstammen i elva.» Kilde: nrk.no.

Hemsedal: Naturopplevelser som gjør inntrykk (Buskerud)
«Vi stilte noen spørsmål til Kultursjef Marit Handeland Wøllo om kultur og turistattraksjoner i Hemsedal kommune.» Kilde: reiseliv1.no.

Ekstremvær gir gode sykkelforhold i Nesbyen (Buskerud)
«Ekstremværet Gyda har ikke bare ført elendighet med seg – i Nesbyen er det knapt behov for piggdekk etter det milde været. Nesbyen regnes som et av de beste stedene i Norge å drive med shuttlebasert sykling og stisykling..» Kilde: terrengsykkel.no.

Med griser, flis og pølser satser Søstrene Storaas (Buskerud) +
«I stedet for å miste motet under korona-pandemien har Søstrene Storaas i Jondalen gitt gass i en vanskelig tid. Det håper det historiske hotellet å få igjen for når ting endelig normaliserer seg.» Kilde: laagendalsposten.no.

Norsjø Hotell: – Selgerne er fornøyde (Telemark) +
«Like utpå nyåret ble det klart at selger av Norsjø hotell, aksepterte et bud fra en interessent. Om et par uker er det ventet at alle detaljer er på plass og kontrakten er signert av begge parter.» Kilde: telen.no.

Leirsjef slaktes: – En misforståelse (Telemark)
«Daglig leder Jostein Waskaas forteller om voldsomme hatmeldinger etter at han avslo Pride-overnatting. Han mener kritikken er uberettiget, mens Gisle Agledahl fortsatt synes «det er vanskelig å lese situasjonen annerledes».» Kilde: borsen.dagbladet.no.


Markedsføre innlandets mest spennende reiselivsbedrifter? (Innlandet)
«Frich Managment AS søker Markedssjef. Som Markedssjef i Frich´s er du ansvarlig for all markedsføring og markedsaktiviteter i kjeden.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no. 

Elbåt-utleie gir gigant-strømregning (Telemark)
«Selskapet Canal Boats AS som leier ut helelektriske bobåter i Telemarkskanalen må vurderere aktiviteten neste vintersesong.» Kilde: batmagasinet.no. 

Satser nytt for rasteplasser på Hardangervidda (Telemark) 
«Statens vegvesen fortsetter arbeidet med å oppgradere rasteplasser langs Nasjonale turistveger. For første gang har de utlyst en designkonkurranse kun for landskapsarkitekter for å ta vare på den urørte naturen.» Kilde: bobilverden.no.

Nektet Pride-gjester overnatting. Nå vurderer TV-profilen anmeldelse (Telemark)
«Da Gisle A. Gjevestad Agledahl arrangerte Pride i Fyresdal, måtte lokalbefolkningen åpne hjemmene sine for gjestene. Nå vurderer TV-profilen anmeldelse.» Kilde: tv2.no.


Gruppeboom i Hafjell og Kvitfjell (Innlandet)
«Aldri før har det vært så mange skoler og grupper på besøk i Alpincos skidestinasjoner. Gjester som er utrolige viktige for å fylle midtuke i januar.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hotellene jubler: – Gir store ringvirkninger (Innlandet)
«Det handler om Lillehammer-regionen som arrangørsted og viser hvor stor betydning slike store arrangementer har lokalt, sier Erik Fostervoll, direktør ved Scandic Victoria Hotel i Lillehammer. Hotellet er ett av fem offisielle VM-hotell under verdensmesterskapet i snøsport som starter torsdag 13. januar.» Kilde: gd.no.

Stenger fjellstua i vinter: – Det er trist (Buskerud)
«Onsdag ble det kjent at Torsetlia stenger fjellstua i stille perioder i vinter på grunn av høye strømpriser. – Det er trist fordi det går ut over våre hytte- og fritidsbeboere, sier Reino Skjøtskift, som er daglig leder på Torsetlia i Nore og Uvdal.» Kilde: laagendalsposten.no. 

Visit Telemark AS søker Destinasjonsledere
«Visit Telemark AS er på jakt etter 2 destinasjonsledere som vil spille en nøkkelrolle i dette arbeidet og inngå i selskapet ledergruppe. .. Vest-Telemark regionen med kontorplass i Kviteseid og Grenland og kystregionen med kontorplass i Skien.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Prosjektleder Merket for Bærekraftig Reisemålsutvikling Vest-Telemark
«Visit Telemark AS er på vegne av oppdragsgiver, Vest-Telemarkrådet, på jakt etter en person som skal ha prosjektlederansvaret for prosessen. Ansettelsesform: Prosjekt. Frist: Snarest.» Kilde: finn.no.

Tinn helt oppe i hyttepristoppen (Telemark)
«Ferske tall for omsetning av hytter og fritidsboliger viser at Gaustaområdet nå er helt oppe i Norgestoppen for priser per kvadratmeter.» Kilde: radiorjukan.no.

Bruker 1,5 mill på nye skilt i skieldorado (Telemark) +
«I Rauland er det 150 kilometer med preparerte skiløyper. Nå skal det brukes 1,5 millioner kroner på over 200 nye skilt og informasjonstavler. Går du deg vill nå burde du antakelig pakke bort swixpakken for godt.» Kilde: ta.no.


Vil ha ny attraksjon: – Jeg gir meg ikke før dette er i boks (Innlandet) +
«70.000 besøker den i Åndalsnes – nå kan dalen få sin egen «rampestrek» .. «Pillarguristreken» (GDs benevnelse) skal ikke bare være et utsiktspunkt, men en tur- og kulturopplevelse. Fra Otta sentrum og opp er det 3,9 kilometer og 590 høydemeter.» Kilde: gd.no.


Sitter og ser på at ski- og vinterturismen går i oppløsning?
«Mener regjeringen «sitter og ser på at ski- og vinterturismen går i oppløsning.» Kommunalministeren sier at regjeringen vil se på behovet for om vintersportsstedene kan sikres ytterligere økonomisk.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Skistars nyöppnade kronjuvel följer trenden (over grensen)
«Öppningen av nya SkiStar Lodge Hundfjället laddades med såväl testpiloter som enkäter för utvärdering av hotellet.» Kilde: besoksliv.se.


Leie av hytte i vinterferien: – Har aldri opplevd maken
«Nordmenn betaler 110 000 kroner for å leie hytte i én uke. – Vi får tilbakemelding fra hytteutleiere om at etterspørselen er så stor at de kunne ha leid ut hytta si fire ganger samme uke, .., sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reise.» Kilde: dinside.dagbladet.no. 

Daglig leder Sjusjøen Hytteutleie AS (Innlandet)
«Vi søker en daglig leder som aktivt vil bidra til videre vekst og utvikling for Sjusjøen Hytteutleie AS.» Frist: 21.01.2022. Kilde: finn.no.


SkiStar satser på aktive opplevelser for alle (Innlandet/Buskerud)
«SkiStars mål er å tilrettelegge for at flere kommer i aktivitet, og i tråd med dette inviteres alle innbyggerne i Trysil og Hemsedal ut på ski på verdens snødag, World Snow Day, den 16. januar.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Solgte Ranten hotell for 6,9 millioner (Buskerud) +
«Hotell Ranten er solgt av Kongsberg-mannen Harald Årskog, til Nesbyen prosjektutvikling. .. Hotellet overtas i løpet av januar. Haraldseth og Tandberg forteller til Laagendalsposten at målet er å blåse nytt liv i hotellet, som ikke har vært i tradisjonell drift de siste årene.» Kilde: laagendalsposten.no. 

Kulturarven skal verdisettes (Vestfold og Telemark)
«Prosjektet starter i Sandefjord og på Rjukan. De to byene egner seg til prosjektet fordi de representerer ulike hensyn, plassering geografisk og i forhold til innbyggerantall og type reiseliv.» Kilde: vtfk.no.


Fortviler: – Katastrofal periode
«Nedstengning og skjenkeforbud er alt annet enn god butikk for afterski-stedene. Nå krysser de fingrene for at kranene kan åpnes før heller enn seinere.» Kilde: borsen.dagbladet.no.


Strømsjokk: – En økonomisk katastrofe for hytteeierne
«De rekordhøye strømprisene gjør at hytteeiere i Sør-Norge med hytte på fjellet kan få opptil tredoblede strømregninger i vinter.» Kilde: e24.no.

Åpner sju mil med scooterled – men ei sløyfe er lagt på is (Innlandet)
«5. januar åpnes sju mil med scooterled i Åsnes, og leder i scootergruppa, Arild Bredesen, forteller at det gledes stort til denne kvelden. De har brukt sommeren og høsten på å klargjøre traseen. Scootersesongen er rett rundt hjørnet.» Kilde: glomdalen.no.


Fagerlund Hotell er stengt på ubestemt tid (Innlandet) +
«Vi har stengt og takstmennene holder på, sier Fagerlund-eier Anne Berit Leithe-Husager. Det var i midten av desember at vann fosset gjennom bygget fra en vannledning på loftet i Fagerlund Hotell.» Kilde: avisa-valdres.no.

Fikk penger fra næringsfondet i Åsnes (Innlandet) +
«Det største tilskuddet fra næringsfondet går til å bygge et deponianlegg for campingturister. Det skal stå klart til årets sesong.» Kilde: glomdalen.no. 

Har endeleg fått nye eigarar (Buskerud) +
«Ranten Hotell på Myking er selt til Nesfjellet Prosjektutvikling og Ole Johnny Moen. – Målet er å blåse nytt liv i hotellet.» Kilde: hallingdolen.no.

Kongsberg Næringsforum søker Prosjektleder (Buskerud)
«Liker du å jobbe med prosesser og skape endring? Er du opptatt av reiseliv, opplevelser og sentrumsutvikling?» Frist: 09.01.2022. Kilde: finn.no.

Telemark Næringshage AS søker bedriftsrådgiver reiseliv (Telemark)
«Vi søker bedriftsrådgiver reiseliv og ansvarlig for Start Opp i Vest-Telemark. ..et solid rådgiverselskap hvor vi brenner for innovasjon, utvikling og vekst i vår egen region. Med hovedkontor i Kviteseid og sju lokasjoner dekker vi hele fylket.» Kilde: finn.no.


Del gjerne!