Reiselivsnytt fra Fjell-Norge, november 2021 – mai 2022

2021

Rådyrt på fjellet, mens byhytter får full pott fra strømpakken
«Eierne av fjellhytter i Sør-Norge må stålsette seg for kanskje tredoblede strømregninger i vinter. Har du derimot hytte i byen i form av en sekundærbolig, får du full glede av regjeringens strømpakke.» Kilde: e24.no. 

Hytteboomen i fjellheimen: − Velkommen til Kohorten vår
«Ikke uten et visst vemod solgte Thor Bergli (57) hytta i Nesbyen i 2019, for heller å oppleve spennende reisemål i utlandet. Slik gikk det ikke. Nå er familien blant tusenvis av nordmenn som har kjøpt seg ny hytte.» Kilde: vg.no.

Er hyttefolket en plage eller en ressurs?
«Pandemien kan være en «game changer» for forholdet mellom eiere av fritidsboliger og lokalbefolkning, hevder forsker.» Kilde: forskning.no.

Over halvparten av de koronasmittede i Trysil er tilreisende (Innlandet)
«Koronasmitten er økende i Trysil. Nå kommer det pop-up teststasjon i fjellet for å møte behovet til skigjestene som må vise negativ test på svenskegrensa.» Kilde: nrk.no.

Beitostølen skal bli Norges best tilrettelagte reisemål (Innlandet) +
«Beitostølen og Beitostølen Helsesportsenter (BHSS) har ambisjoner, sammen med Øystre Slidre kommune, om å ta en tydelig posisjon som Norges best tilrettelagte og mest helseskapende region for alle.» Kilde: avisa-valdres.no.

Rekordjul i Kvitfjell – Hafjell tangerer rekordjula (Innlandet) +
«80.000 gjester har besøkt alpinanleggene Hafjell og Kvitfjell denne jula. Odd Stensrud, daglig leder i Alpinco, kan slå fast at det har vært rekordbesøk..» Kilde: gd.no. 

Kritisk til store løypemaskiner i Venabygdsfjellet (Innlandet) +
«Tore har kjørt skiløyper i 20 år og synes det er leit at det gis inntrykk av at det ikke brukbare skispor på Venabygdsfjellet fordi det er lite snø. Han sier det er satset på altfor store maskiner og mener løsningen er å gå over til mindre kjøretøy.» Kilde: gd.no.

Innlegg: Snøskuter og dyreliv – klima og natur (Buskerud)
«Naturvernforbundet i Buskerud meiner at dersom det må ein skuter til for å få ungdomen ut i naturen, er det betre at dei sit inne og ser på telefonen sin. Det er meir framtidsretta å satse på det enkle sporlause friluftslivet.» Kilde: laagendalsposten.no.

Innlegg: Hytteopprør i villreinfjell (Telemark)
«Villreinen har kome på Artsdatabanken si raudliste for fyrste gong. Og Noreg har eit spesielt internasjonalt ansvar for å ta vare på villreinen.» Kilde: nationen.no.

Beslutningen om Tuddal Høyfjellshotell kom i siste liten (Telemark)
«Etter mange runder i tenkeboksen, og møter med konsulenter, bestemte Malin Abrahamsen og Einar Gurholt seg for å holde Tuddal Høyfjellshotel åpent til jul og nyttår.» Kilde: rablad.no.Julegave til millioner (Telemark) +
«Gaustabanen er i ferd med å utvikle en ny attraksjon. Rett før jul fikk de en skikkelig julegave. Innovasjon Norge bidrar med 3,8 millioner kroner til det nye konseptet » Top Secret Mission».» Kilde: rablad.no.

Innlegg: Hytteutvikling – fortetting og ansvarlig arealforvaltning (Telemark) +
«Mulighetene skal utnyttes, utfordringene skal løses. Det er nettopp derfor vi har tatt et ansvar og utviklet kommunal infrastruktur og nå bruker betydelige midler for å styrke merkevaren og produktet du finner «på solsiden av Gaustatoppen».» Kilde: telen.no.


Ønsker å dra i gang ideene rundt Heste­spranget igjen (Innlandet) +
«Jarle Tronslien håper å få dratt i gang igjen planene om å lage en attraksjon ut av Hestespranget i Sølna.» Kilde: alvdalmiv.no. 

Trysil får 2,6 mill for et hardt prøvet reiseliv (Innlandet) +
«Trysil fikk 500.000 i går og 2,147 millioner i dag. Dette er penger kommunen får ansvaret for å fordele ut til selskaper som trenger det i reiselivet og serveringsbransjen, sier Vedum.» Kilde: ostlendingen.no.

Hans Christer Holund møtte en Tesla i skiløypa (Innlandet)
«Langrennsløper og verdensmester Hans Christer Holund var på treningstur i Lillehammer da han fikk øye på bilspor i skiløypa. .. fra Østerrike. De fortalte at de skulle feire jul på et hotell i nærheten.» Kilde: nrk.no.

Ski-Norges mest spennende jobb! (Buskerud)
«SkiGeilo AS søker Markedssjef. Geilo skisenter har som ambisjon å skape Nordens mest komplette alpinopplevelse.» Søknadsfrist: 15.01.2022. Kilde: finn.no.

Hotelleier tviholder på de ansatte, men advarer.. (Buskerud) +
«På Sundvolden holder hotelleier Cecilie Laeskogen 70 fast ansatte i jobb gjennom julen i stedet for å permittere dem. Hun reagerer på at folk kan samles i hopetall på kjøpesentre, mens konferansehotellet må stenge ned.» Kilde: dn.no.

Oppretter ny stilling: – Mer fokus på reiseliv og byliv (Buskerud) +
«Kongsberg Næringsforum har for tiden to ledige stillinger. Kort oppsummert blir oppgaven til de to å bidra enda mer til at Kongsberg blir ettertraktet som bosted, arbeidssted og reisemål.» Kilde: laagendalsposten.no.

Koronakompensasjon til Drangedals næringsliv (Telemark) +
«Det er spesielt reiselivsdestinasjoner som skal nyte godt av den siste koronakompensasjonsordningen» Kilde: drangedalsposten.no.

Men Sportellet holder åpent som normalt (Telemark) +
«Tross stengt hotell og smitteutbrudd på Gaustablikk Fjellresort i øst , holder Gaustatoppen Sportell fortsatt åpent. i vest.» Kilde: rablad.no. 

Åre får to nye stolheiser (over grensen)
«Skistar skal oppgradere en eksisterende skiheis og bygge en helt ny. Det ble klart i en kvartalsrapport denne uken.» Kilde: friflyt.no.


Skistar åpner vintersesongen med rekordhøye bookingtall (Innlandet/Buskerud)
«Skistar med milliardinvesteringer i fremtidens fjellanlegg. Den høye etterspørselen etter en aktiv ferie med alpin skikjøring i Skandinavia er sterkere enn noen gang.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Magisk jul og nyttår i Trysil – dette gjelder nå (Innlandet)
«I Trysil rigger de seg til jule- og nyttårsfeiring i fjellet. Magiske utendørsopplevelser venter, og det tilrettelegges for at gjestene skal føle seg trygge i Trysil. Se hva som gjelder i Trysil i jula.» Kilde: abcnyheter.no.

Bedriftsrådgiver reiseliv og ansvarlig for Start Opp (Telemark)
«Telemark Næringshage AS søker bedriftsrådgiver .. reiseliv og ansvarlig for Start Opp i Vest-Telemark.» Søknadsfrist: 15.01.2022. Kilde: finn.no.


Utfordrende tider for reiselivsnæringa i Trysil (Innlandet)
«Nå ber Destinasjon Trysil, sammen med flere norske fjelldestinasjoner, om at kompensasjonsordninger kommer på plass før regjeringen tar juleferie.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Jeg synes regjeringen leverer (Innlandet)
«NHO Reiseliv er dypt skuffet over lønnsstøtteordningen. På Beitostølen Resort jubler de. – Nå skal vi dele ut julegaver istedenfor permitteringsvarsler, sier sjef Atle Hovi.» Kilde: dn.no. 

Som å treffe en betongvegg (Innlandet)
«På restaurant- og afterskistedet Gaiastova i Hafjell er det lite optimisme å spore etter snart to år med pandemi. Full skjenkestopp i julen er en festbrems for bransjene som lever av alkoholservering.» Kilde: e24.no. 

Undervisningsstillinger innen reiseliv (Buskerud)
«Fagskolen i Viken, studiested Geilo har ledige stillinger innen reiseliv. Vi har nå behov for inntil fire stillinger innen noen av disse områdene: hotelldrift, restaurantledelse, destinasjonsutvikling, opplevelsesutvikling og entreprenørskap, samt produksjon av øl, mjød og sider..» Søknadsfrist: Kilde: finn.no.

Abrahan og Eduardo gir reiselivet håp for framtida (Buskerud)
«Abrahan Pérez og Eduardo Hernández har vore i praksis på hotellkjøkkenet på Vestlia Resort i ein månad. Dei ynskjer båe å bli verande, dersom dei får tilbod om jobb.» Kilde: nrk.no.

Vil investere i leilegheiter, stolheis og løyper (Buskerud) +
Gol: «Skagahøgdi vil mellom anna utvikle fleire og nye langrennsløyper. Med seg på laget har dei skihelten Odd-Bjørn Hjelmeset.» Kilde: hallingdolen.no.

I tett dialog med potensiell kjøper av hotellet (Telemark) +
«Interessen for Norsjø Hotell som ble lagt ut for salg i høst har ifølge næringsmegler i Eiendomsmegler 1, Bjørn Even Sørhaug, vært stor.» Kilde: ta.no.

Samarbeid kan løfte Tuddal som reiselivsdestinasjon (Telemark) +
«Lokalt samarbeid kan løfte Tuddal og vi skal skaffe oss kunnskap om hvordan det kan gjøres best mulig. Ordfører Bengt Halvard Odden har klokkertro på at Tuddal kan få et løft. – Vi har startet prosessen og har hatt besøk av forsker Lars Ueland Kobro fra USN i Bø..» Kilde: telen.no.

Smitteutbrudd på Gausta Fjellresort (Telemark) +
«Gaustablikk Fjellresort vil fremdeles være åpent for boende gjester, men Gaustablikk Fjellresorts nye barer og restauranter er nå stengt inntil videre.» Kilde: radiorjukan.no.


Frisk luft, snø og skiglede – den beste «medisin»!
«Mange skidestinasjoner og alpinanlegg over hele landet har nå åpnet med fantastiske forhold og et bredt tilbud for store og små.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Er klimaendringene en trussel for norsk fotturisme?
«Forskningsprosjektet Clim-Tur undersøker hvordan norsk naturbasert reiseliv oppfatter og tilpasser seg til klimaendringer. Ett av fem eksempelstudier setter søkelys på fotturisme langs DNT sine ruter i Jotunheimen.» Kilde: utemagasinet.no.

Klar beskjed til hyttefolket
«Hyttekommunene ønsker skiferierende velkomne i jula, men kommer likevel med én tydelig oppfordring.» Kilde: dagbladet.no.

SkiGeilo Utvikling søker salg- og markedskoordinator (Buskerud)
«SkiGeilo Utvikling er et sterkt og kompetent team som gjennomfører mange spennende prosjekter på Geilo. Nå utvider vi teamet med en Salgs- og markedskoordinator med genuin interesse for eiendomsutvikling, markedsføring og destinasjonsutvikling!» Søknadsfrist: 01.09.2022. Kilde: finn.no.

Magisk jul og nyttår i Trysil – dette gjelder nå (Innlandet)
«I Trysil rigger de seg til jule- og nyttårsfeiring i fjellet. Magiske utendørsopplevelser venter, og det tilrettelegges for at gjestene skal føle seg trygge i Trysil. Se hva som gjelder i Trysil i jula.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Åpnet SkiStar Lodge Hundfjället (over grensen)
«SkiStar Lodge Hundfjället er SkiStars siste satsing og kronjuvelen i Sälenfjellet – en resort som oser av kvalitet og kan sammenligne seg med internasjonale skianlegg…» Kilde: msn.com.

Nå er det krise (Telemark) +
«Det er full krise hele veien, det er nesten verre nå enn i forrige runde. Ansatte må permitteres igjen på samme tid som vi har forsøkt å få tak i dyktige medarbeidere. – Det sier reiselivsdirektør i Visit Telemark, Anne-Hege Svartdal, og kommenterer de nye nasjonale smitteverntiltakene. Kilde: ta.no.

Firmaet avbestilte julebordet, men betalte likevel (Telemark) +
«Det er ingen tvil om at serveringsbransjen er noen av de som lider mest når nye tiltak trer i kraft – og det har Rjukan Hotell fått merke. Der skulle Brødrene Alseth AS ha sitt julebord, men de valgte å avlyse. Likevel betalte de for seg.» Kilde: rablad.no.


Nå ryker afterski: – Et nytt kvelertak på alpinnæringene +
«Regjeringens skjenkestopp og nye innstramninger rammer hele alpinnæringen. – Nå kommer ganske sikkert den neste bølgen med avbestillinger, sier Marius Arnesen, sjef for Norefjell Resort.» Kilde: dn.no.

Dette har du krav på hvis skiheisene ikke går
«Skidestinasjonene frykter at vintergjestene skal utebli på grunn av coronafrykt. .. Sesongkortinnehavere kan få penger tilbake dersom coronapandemien fører til stengte anlegg i vinter.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Hotellsjef: – No døyr kua medan graset gror (Telemark) +
Rauland: «Har ein vanskeleg jobb: – Me har tilsett masse folk frå Stavanger, Tyskland, Sverige, Danmark … Kva skal eg seia til dei no? spør Kristian Samnøen.» Kilde: vtb.no.


Nytt minnefond etter Steinar Hovi
«Første utdeling av «Steinars Stipend» går til lokale satsinger innen idrett, kultur og redningshund i fjellet. Steinar Hovi, velkjent gründer, verdiskaper, servicehelt, familiemann og ikke minst kjent som Mr Beitostølen, døde 16. november 2013.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Trysil vant EM-gull i kommunikasjon (Innlandet)
«Destinasjon Trysil vant gull under den digitale prisutdelingen for årets European Excellence Awards med sommerkampanjen Chiefs of fun.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Mener bedriftene blør etter innstramningen (Innlandet)
«Regiondirektør Jon Kristiansen i NHO-Innlandet menere det er svært krevende for bedrifter i Innlandet å drive normalt.» Kilde: oa.no.

SkiGeilo søker Markedssjef (Buskerud)
«SkiGeilo eier og drifter skisenteret på Geilo, en av Norges største og beste alpindestinasjoner og reisemål. Som markedssjef hos oss vil du aktivt bidra til attraksjonsutviklingen av destinasjonen..» Søknadsfrist: 05.01.2022. Kilde: finn.no.

Helse og omsorgssjefen: – Svært godt samarbeid med hotellet (Buskerud) +
«Ni nye smittetilfeller er fasit i Krødsherad denne helga, hvorav åtte tilfeller er tilknyttet Norefejll-utbruddet.» Kilde: bygdeposten.no.

Rjukan får VM: – Vi håper dette gagner mange (Telemark) +
«Torbjørn Vågsland bød på kaffe og kanelboller, og Gaustablikks nye hotellsjef Lars Olemyr var også til stede på torget mandag. Der skulle nyheten om at VM arrangeres i Tinn avsløres – og det forventes 150 utøvere fra 20 forskjellige land i august neste år.» Kilde: rablad.no.

Søker Reiselivssjef/daglig leder for visitRjukan AS (Telemark)
«Vi søker deg som har et sterkt ønske om å utvikle destinasjonen til nye høyder basert på bærekraftige premisser.» Husk tidsfristen 20.12.2021!» Kilde: finn.no.


Omikron setter fart på hytteleie +
«Nordmenn liker å tilbringe jul og nyttår på fjellet. Ferske innstramminger og omikron gjør markedet for hytteleie enda heitere.» Kilde: bygdeposten.no.

Innlegg: Her på huset skal ikke en eneste en permitteres (Innlandet)
Johannes Nermo, Øyer, femte generasjon vertskap på Nermo: «Da er vi i gang igjen, og for fjerde gangen er vi i prinsippet nedstengt. Eller er vi det?» Kilde: gd.no.

Derfor la de den lille ferieturen til Brumunddal (Innlandet) +
«At Wood Hotel er åpent og at julegata i byen fikk terningkast seks, overbeviste to søstre fra Elverum om en liten ferietur til Brumunddal.» Kilde: ostlendingen.no.

Mange utesteder fikk uventet besøk (Innlandet) +
«Nå har Mattilsynet ingenting å sette fingeren på av feil eller svikt hos disse lokale spisestedene. På nettsiden Matportalen.no kommer det fram at mer eller mindre alle restaurantene i distriktet har smilefjes.» Kilde: glomdalen.no.

Gaustablikk starter vinteren med nye restaurantkonsepter (Telemark)
«Arbeidet med fornyelsen av menyer og gastronomiske konsepter er en del av et langsiktig samarbeid med den prisbelønte kokken Melker Andersson.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hyttefolket i Tuddal tar tak for å rydde skiløypene (Telemark) +
«Trefall etter stormene i november sperrer mange skiløyper i Tuddal, men denne helgen tok en dugnadsgjeng på 17 grep og fikk åpnet én av dem.» Kilde: telen.no.


Geilo satser stort på fremtidens reiseliv (Buskerud)
«Nå får Geilo ny visuell identitet og en nettside, som gjør reiselivsproduktene lettere tilgjengelig for gjester og lokalbefolkningen. Dette for å styrke morgendagens reiseliv.» Kilde: reiseliv1.no.

Nå åpner SkiStar flere bakker i Trysil og Hemsedal (Innlandet/Buskerud)
«Første helgen i desember åpnet heisene på samtlige av SkiStars destinasjoner. Gode snø- og skiforhold og stor interesse oppsummerer første helgen i den nye vintersesongen. Nå er smitteverntiltakene på plass, og alt klart for å åpne enda flere bakker.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 


Milliongave til nybrottsprosjekt (Innlandet)
«Norsk Smaksskule har drevet med kurs og aktiviteter knyttet til sensorikk, smak og mat- og måltidskultur i en årrekke. Nå tas smaksskulen inn i museenes verden, etter milliongave fra Sparebankstiftelsen DNB.» Kilde: kulturarv.no.

Inngripende tiltak: – Den tredje smellen (Buskerud)
«Mens sommernæringene har hatt friere retningslinjer, går det mot nok en nedtur for vinterdestinasjonene i Norge. – Kjempekrevende, sier ordfører i Hemsedal.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Hotellutbruddet vokser – smitte i over ti kommuner (Buskerud)
«Over 700 gjester var til stede på hotellet. Nå har smitten dukket opp i en rekke kommuner.» Kilde: borsen.dagbladet.no.


Svært kritisk til smittevernet på Norefjell-hotellet (Buskerud) +
«Null vakthold eller kontroll, datasystem nede for telling, drita fulle julebordgjester og spy i gangene. Slik oppsummerer Merete Havre helgen på Norefjell Ski & Spa. Det skulle være en hyggelig mor og datter-helg på spa, men endte som et svært lite minnerikt og negativt opphold..» Kilde: bygdeposten.no.


Tror økende smitte kan gi nytt løft for hyttemarkedet +
«Hytteåret 2021 ligger an til å slå fjorårets rekorder marginalt i det smittetrykket igjen øker. – Dette kan være positivt for hyttemarkedet, hvor mange kanskje ønsker å sikre seg hyttedrømmen før et nytt potensielt pandemiår, sier analytiker.» Kilde: dn.no.

Det er så mange muligheter her (Innlandet) +
Løten: «Gjennom sitt nystartede firma Spreke opplevelser AS vil løtensokningen Emilie Westli Andersen og Amund Hagen Kristiansen gi lokalbefolkning og hytteturister nye naturopplevelser. Første post på programmet er skikurs.» Kilde: h-a.no.

700 gjester varsles (Buskerud)
«Det er satt i gang en omfattende varsling av gjester etter mistanke om corona-smitte ved Norefjell Ski & Spa i helga. Mistenker at utbruddet knyttes til omikron-smitten i Oslo.» Kilde: dagbladet.no.


Nye restauranter og heiser venter i det norske vinterfjellet
«De norske vinterdestinasjonene har brukt pandemien godt og investert tungt i nye tilbud. Og det er god timing. For skituristene er veldig sugne på vinteraktiviteter. Antall bookinger og salget av sesongkort har økt kraftig.» Kilde: business.visitnorway.com.

Skiferie: Dette koster heiskortene
«Det ligger an til en hvit jul i mange norske skianlegg. Naturlig snøfall har sammen med snøproduksjon via snøkanoner sørget for gode forhold i mange anlegg.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Skiferie: Tar betalt for at du skal få gå langrenn
«Trodde du at det bare var alpintdestinasjonene som vil ha betalt for at du kjører i skiløypene? Nå ønsker også flere av langrennsdestinasjonene i Norge å ta betaling for skituren din.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Gaustablikk får nytt navn og utseende (Telemark)
«Gaustablikk Høyfjellshotell endrer navn til Gaustablikk Fjellresort. Navnebytte og logo endres for å signalisere det nye og moderniserte tilbudet som vil møte hotellets gjester i vinter. Parallelt gjennomføres en oppjustering av hotellets interiør.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Gausta åpner til drømmeforhold (Telemark)
«Det er klart for sesongåpning på Gausta Skisenter og det skjer i drømmeforhold, forteller Bjørn Tverberg i en video Gausta Skisenter har laget.» Kilde: radiorjukan.no.


Det haster hvis du ønsker å tilbringe romjulen på fjellet
«Svært stor etterspørsel etter feriehus- og hytter til leie i romjulen, viser ferske tall fra FINN reise. Og disse destinasjonene er mest populære!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Søker prosjektleder reiseliv, handel og byliv (Buskerud)
«Liker du å jobbe med prosesser og skape endring? Er du opptatt av reiseliv, opplevelser og sentrumsutvikling? Nå søker Kongsberg Næringsforum en prosjektleder. Søknadsfrist: 09.01.2022.» Kilde: finn.no.

Nå har Gausta Skisenter én eier (Telemark)
«Vätterledens Invest AB har kjøpt opp heiser og overtatt tomteavtaler fra Gaustatoppen Skisenter A/S. Dermed er man nå eneeier av hele Gausta Skisenter. Avtalen er en del av en langsiktig strategi for å ta Gausta til toppen blant norske skisentre.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Dagen før dagen – slik ser det ut i Rjukans nye byhotell (Telemark) +
«Rjukan Hotell er nytt og velkjent i skjønn forening. Du vil som gammel gjest finne alt der det var, men nå står det klart til at du skal trives. Hotellet skal ta byens puls igjen.» Kilde: rablad.no.

Skylder bøter og risikerer at hotellet blir stengt (Telemark) +
«Skinnarbu nasjonalparkhotell har lovet Arbeidstilsynet å rydde opp, men nå løper det bøter på 3000 kroner dagen. Tilsynet truer med å stenge hele hotellet.» Kilde: ta.no.


Endelig sesongstart – nå åpner skiheiser over hele landet!
«Mange skidestinasjoner og alpinanlegg har sesongstart denne helgen, og deretter følger mange på neste helg. Det er fantastiske forhold og et tilbud for alle over store deler av landet, sier Camilla Sylling Clausen..» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Tar drastisk grep: – Horribelt (Innlandet)
«Norske skianlegg er avhengig av å fyre opp snøkanonene for å sikre sesongåpningen. Nå setter strømprisene solide kjepper i hjulene.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Visit Telemark søker Kommunikasjons- og markedssjef (Telemark)
«Vi er nå på jakt etter en fremoverlent og ambisiøs Kommunikasjons- og markedssjef som skal lede markedsarbeidet for regionen innen reiseliv.» Frist: 19.12.2021. Kilde: finn.no.


Webinar: Har korona endra framtida for fjellområda?
«Koronakrisa har endra samfunnet. Korleis påverkar dette framtida for fjellområda? På seminaret vart det presentert nye tal for befolkningsutvikling og næringsliv i fjellet.» Kilde: fjellnettverket.no.

Hyttemeglere venter nytt toppår: – Det er stor betalingsvilje
«Det norske hyttemarkedet er fremdeles brennhett. På Kvitfjell har gjennomsnittsprisen steget med mer enn 22 prosent, viser fersk analyse.» Kilde: e24.no.

SkiStar kjøper Sport Lodgens butikker i Trysil (Innlandet)
«Fra og med 1. desember overtar SkiStar driften av Sport Lodgens butikker på Turistsenteret, Radisson Blu Mountain Resort, Høyfjellssenteret i Fageråsen, og Trysil Outlet i sentrum. Med det samles kompetanse og konsepter for å gi en enda bedre opplevelse for Trysils gjester året rundt.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

30 år med Finnskogtoppen (Innlandet) +
«Langt inne på Finnskogen, høyt hevet over sjøen Røgden, og bare en kilometer fra svenskegrensen, finner du landets eneste velværehotell. I september feiret Finnskogtoppen 30-årsjubileum.» Kilde: horecanytt.no.

visitRjukan søker reiselivssjef! (Telemark)
«Den nye reiselivssjefen skal lede destinasjonsselskapet, destinasjonens reiseliv og samarbeidspartnere inn i en ny vekstfase.» Frist: 20.12.2021.

Nå slipper vi en minimumsløsning og vi er utrolig takknemlige! (Telemark) +
«Gleden er stor på NIA som har fått de 15 millionene de trengte for å lage et Tungtvannsmuseum som ikke går på sparebluss.» Kilde: rablad.no.

571 hyttetomter i revidert plan på Gautefallheia (Telemark) +
«På halvøya i Reinsvatn ynskjer grunneigar Sverre Tveit i revidert planforslag framleis å bygge ti enkle utleigehytter med tanke på utmarksbasert reiseliv. Vidare inneheld planen totalt 571 hyttetomter, 146 av dei er det bygg på.» Kilde: vtb.no.


«Tiddelibrum»
«Den første snøen er alt annet enn lydløs.» Kilde: nrk.no. 

Innlegg: Hvor mange liter diesel svir vi av på skiløyper i fjellet? (Innlandet)
«Etter min vurdering bør nok kommunen heller kutte enn øke sin støtte utover dagens 850.000 til prepareringshysteriet i Ringsakerfjellet.» Kilde: debatt.h-a.no.

Hyttemegler får gebyr på 250.000 fra Finanstilsynet (Innlandet/Buskerud)
«Tilsynet har avdekket flere brudd på etterlevelsen av hvitvaskingsreglene hos Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren.» Kilde: e24.no.

Møt Ida Nilseng i Sjusjøen Husky Tours (Innlandet)
«I 2014 ble egentlig livet mitt snutt opp ned, forteller Ida og ser tilbake på det som ble starten på Sjusjøen Husky Tours.» Kilde: Visit Lillehammer / FB


SkiStar med sesongåpning i Norge (Innlandet/Buskerud)
«Etter en lang periode med vekslende temperaturer, ser værprognosene for kommende uke lovende ut. Snøproduksjonen kjøres for fullt, og neste helg er SkiStars destinasjoner i Hemsedal og Trysil klare for sesongåpning.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Har pusset opp og investert i hotellet (Telemark) +
«Til påske i fjor åpnet Morten Christensen dørene til Morgedal Hotell. Mye tid og penger har blitt lagt ned i å få hotellet opp og gå igjen. Denne vinteren håper han også å ha et nytt tilbud klart.» Kilde: ta.no.

Salget har gått over all forventning (Telemark) +
Lifjell: «Første delfelt av nytt, sentralt hyttefelt ble lagt ut for salg i september, og allerede er nesten halvparten solgt. .. Lifjell som destinasjon beskriver Østerli som en helårsdestinasjon kontra andre fjelldestinasjoner.» Kilde: ta.no.


Bransjerådmøte avholdt på Lillehammer (Innlandet)
«Etter en lang tid med restriksjoner kunne Bransjerådet for reiseliv komme sammen på Lillehammer i november 2021. De fleste inviterte møtte fysisk, men det var også mulig å delta via ZOOM.» Kilde: reiselivsforskning.org.

Lillehammers nye hotelleventyr (Innlandet)
«Det rager 36 meter over bakken og har mer enn 160 års spennende historie i veggene. Nå skal Mølla Hotell igjen bli Lillehammers hotellstolthet.» Kilde: reiseliv1.no.


Vil investere 30 millioner i miljøvennlige rorbuer ved Femundsenden (Innlandet) +
«Drevsjø-brødrene Ståle Sømåen (36) og Gunnar Birkenfeldt (42) er klare til å bygge 12 rorbuer med lokal arbeidskraft ved Femundsenden i Engerdal.» Kilde: ostlendingen.no.


Støttar Nasjonalparkriket reiseliv med 300.000 kroner i året (Innlandet) +
«Vågå formannskap støttar kommunedirektøren sitt syn på at Nasjonalparkriket reiseliv er ein god ressurs for reiselivet i Vågå..» Kilde: fjuken.no.

Innlegg: Lev livet i reiselivet! (Innlandet)
«Det er nå en kan vri både støtteordninger og utdanning bort fra kvantitet og mot kvalitet, som gagner næringsutvikling i distriktene. La oss kjempe for reiselivslinja på Otta!» Kilde: gd.no.

Snøkanonene i gang på Norefjell (Buskerud) +
«Mandag startet Norefjell Skisenter produksjon av årets første kunstsnø, men det vil minst gå seks til åtte dager med full produksjon, før de første nedfartene kan tas i bruk.» Kilde: bygdeposten.no.


Endelig klart for Trysil Skimaraton igjen (Innlandet)
«19. februar 2022 er det igjen klart for det tradisjonsrike turrennet, Trysil Skimaraton. Arrangøren forventer rekorddeltakelse, og rigger seg klare med nyheter for turrennet som både har seeding til Birkebeinerrennet og Vasaloppet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Allerede i ny jobb (Innlandet)
«For knapt 14 dager siden sluttet John Kristian Stubban på Gaustablikk Høyfjellshotell. Fra nyttår blir han og kona Gry Sjøtun ansatt som vertskap på Nermo hotell i Øyer – altså i Gudbrandsdalen.» Kilde: rablad.no.

Momsavgifter truer kulturarv (Innlandet)
«Ingrid Blessom fikk penger fra fylkeskommunen for å kunne ruste opp en freda perle. Samtidig får hun 2 millioner kroner i momsavgifter. – Den ytterste konsekvensen er at de råtner på rot.» Kilde: nrk.no.

No opnar einaste hotellet i sentrum: – Eg likar utfordringar (Buskerud)
Nesbyen: «Den nye hotellsjefen på det nye hotellet er ikkje eldre enn 24 år gamal, men utfordringane tek ho på strak arm.» Kilde: hallingdolen.no.


Hyttekommune til kamp mot lysforurensing (Innlandet)
«I Norges største hyttekommune lyser hyttefeltene opp nattehimmelen. Det er det ikke alle som liker. Nå innfører kommunen egne lysregler til fjells.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Kreativitet kan være en hjelp i nøden (Innlandet)
«Arbeidsgivere kan ta grep for å skille seg ut i mengden og konkurrere med reiselivet i storbyene.» Kilde: gd.no. 


Storimponert over Nasjonalparkriket Reiseliv AS (Innlandet) +
«Skjåkordførar Edel Kveen hadde ingen problem med å løyve Nasjonalparkriket Reiseliv AS 300.000 kroner i driftsstøtte for 2022.» Kilde: fjuken.no.

SkiStar presenterer ny bærekraftstrategi (Innlandet/Buskerud)
«I dag slipper SkiStar sin års- og bærekraftrapport for forretningsåret 2020/21, der en videreutviklet bærekraftstrategi med ambisiøse klimamål som skal oppnås gjennom tre fokusområder; aktivering og rekreasjon, økosystem og påvirkning samt dialog og samspill..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Utbygginga av Dr. Holms hotell er utsett i minst eitt år (Buskerud) +
«Hol kommune ventar på lagmannsretten. Utbygginga av nye hotellrom og leilegheiter ved Dr. Holms er utsett i minst eitt år.» Kilde: hallingdolen.no.

Avviser alle protester mot via ferrata på Andersnatten (Buskerud) +
«Sigdal kommune avviser alle klagene på de omstridte planene om via ferrata på klatrefjellet Andersnatten i Sigdal. Fredag kommer lokalpolitikerne til å stemme ja til det omstridte anlegget.» Kilde: friflyt.no.

Nye millioner rulles ut: – Helt avgjørende for oss, sier Ottar (Telemark) +
«For mange er regjeringens koronamidler bare noen tall – for andre er det et være eller ikke være. .. Hotelldirektør Ottar Langåsdalen sier de ulike kompensasjonsordningene har betydd alt for hotellet hans.» Kilde: ta.no.

Satsar stort på lokalmat (Telemark)
«Dyrsku’n Arrangement AS inngår samarbeid med næringsorganisasjonen HANEN for å ytterlegere utvikle satsinga på lokalmat i forbindelse med Dyrsku’n.» Kilde: dyrskun.no.  


Hunderfossen vant prestisjefylt pris (Innlandet)
«Hyper-akseleratoren i Hunderfossen familiepark, basert på Kjell Aukrusts Flåklypa-univers, vant prisen for verdens beste fornøyelsespark-attraksjon i 2021. – Det gir oss en vanvittig energi til å jobbe videre med artige prosjekter, til å begeistre enda flere barnefamilier..» Kilde: tv2.no.

Det har blitt mindre attraktivt å jobbe som sesongarbeidar (Buskerud) +
Hemsedal: «Både Fýri og andre hotell og restaurantar opplever rekrutteringsproblem før sesongstart. Det er særleg faglærte kokkar det er mangel på. Ved Fýri manglar dei også reinhaldspersonale.» Kilde: hallingdolen.no.  

Har planer om 400 hytter, boliger og hotell – men.. (Buskerud) +
«Norelia AS ønsker å bygge stort i Krødsherad, men før det kan bli en realitet, krever politikerne at selskapet skal bidra med snaut tre millioner kroner til å bygge gang- og sykkelvei. Utbyggeravtalen som allerede er gjort, må derfor reforhandles.» Kilde: bygdeposten.no.

Nå skal de satse stort på dette hotellet (Telemark) +
Seljord: «Morten Christensen har akkurat kjøpt seg inn i Seljord Hotell. Allerede rett etter nyttår går de i gang med omfattende oppgradering av hotellet. – Vi vil bruke det som trengs.» Kilde: ta.no.

Skal ta hotellet inn i framtida: – Gaustablikk er flaggskipet (Telemark) +
«Ny destinasjonssjef i Gausta, Hans Langenius, omtaler hotellet som flaggskipet i området. Nå er planen å ta Gaustablikk til nye høyder. ..med seg på laget har han Anette Sveinsson og Ingrid Kraappa. I tillegg får Gaustablikk ny hotellsjef i Lars Olemyr.» Kilde: rablad.no. 


Jotunheimen booking og arrangement søker daglig leder (Innlandet)
«Er du erfaren med salsarbeid, produktpakking og marknadsføring har du no ei unik moglegheit til å skaffe deg drøymejobben i fjellbygda Lom! Jotunheimen booking og arrangement AS søker daglig leder. Søknadsfrist: 21.11.2021.» Kilde: finn.no.

SkiStar ansetter tungvekter fra hotellbransjen (Innlandet)
«Tobias Ekman blir sjef for forretningsområdet SkiStar Lodge & Hotell.» Kilde: travelnews.no.

Fra frokost til fest på Favn på Hajell Alpinsenter (Innlandet)
«Snart står en restaurant med unik arkitektur, lokale råvarer fra Innlandet og en omfangsrik vinkjeller klar til åpning i Hafjell. Ikke rart restauranten allerede ringes ned av gjester som vil booke både bord og catering.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Utvider med servicebygg og hytter (Innlandet) + 
Venabygdsfjellet: «Sindre Spidsberg har planer om å utvikle både området rundt Spidsbergseter hotell og campingplassen ved fylkesveg.» Kilde: gd.no.

Rørt til tårer da hun leste at far vil bli hedret (Innlandet) +
«Sterke følelser ble satt i sving da Runa Eggen fikk mail om at Destinasjon Trysil, DNT Trysil & Engerdal og Trysil kommune ønsker å hedre hennes far, kulturprisvinner Knut Eggen (74), med fakkeltog over Skagsvola.» Kilde: ostlendingen.no.

Ber om økte tilskudd for å hindre at løypekjøring droppes (Innlandet) +
«Høye kostnader gjør at Sjusjøen vel frykter det kan bli stopp i løypekjøringen i Ringsakfjellet èn til to dager i uka. Sjusjøen vel ber nå både næringslivet på Sjusjøen og Ringsaker kommune bidrar med større tilskudd til løypekjøringen.» Kilde: h-a.no.

Flott start på Rjukan Litteraturfestival (Telemark)
«Slike kulturarrangementer som Rjukan Litteraturfestival er ikke lovpålagte, sa Haugan ble et lite spark til kommunens nylig fremlagte budsjett som barberer kultursektoren på femte året.» Kilde: radiorjukan.no.

Ville ha flere bein å stå på og bestemte seg for å satse (Telemark) +
Vinje: «Da landet stengte ned, og gjestene uteble, bestemte driverne av Haukeli Hotell seg for å få flere bein å stå på. .. bestemte de seg for å teste ut Thai takeaway.. Nå tar de satsingen enda et steg videre.» Kilde: ta.no.


John Fredriksen blir storeier i Skistar (Innlandet/Buskerud)
«Aeternum, med John Fredriksen som hovedeier, har kjøpt nesten 20 prosent av aksjene i Skistar for nærmere tre milliarder kroner.» Kilde: friflyt.no.

Valgt til leder av hovedutvalg for næring og reiseliv (Vestfold/Telemark)
«Fylkestinget har valgt Tone Berge Hansen (Ap) fra Brevik til ny leder av hovedutvalg for næring og reiseliv i Vestfold og Telemark fylkeskommune.» Kilde: pd.no.

Hotelldirektør går av etter ett år i jobben (Telemark) +
«Det ble bare med det ene året som direktør på Gaustablikk Høyfjellshotell AS for John Kristian Stubban. I dag, fredag, gikk han av.» Kilde: ta.no.


Stenger campingplass i vinter. Strømprisen avgjorde (Innlandet)
«Lillehammer camping har I alle år hatt åpent året rundt. Det er dyrt med vinterdrift, men i år ble strømprisen avgjørende, forteller daglig leder Stian Lunn.» Kilde: bobilverden.no.

Solstad Hotell i Gol sentrum kjem snart ut for sal (Buskerud) +
«Erik og Ingeborg Øynebråten har drive Solstad Hotell sidan 80-talet. No vil dei gje stafettpinnen vidare til nokon andre.» Kilde: hallingdolen.no.

Lupiner kan stanse løypekjøring på Blefjell (Buskerud) +
«Jeg synes vi har gjort en god del, men Teigen (grunneier) mener at vi ikke har gjort nok. Jeg er ganske sikker på at han vil stoppe løypekjøringen kommende vinter, sier Bjerknes.» Kilde: telen.no.


Innlegg: De gjør dalen attraktiv og må få som fortjent (Innlandet)
«Skal ungdommen satse på reiseliv må de kunne utdanne seg her og få en jobb som er holdbar lenger enn i starten av tjueåra. Reiselivet er med på å bygge hele Gudbrandsdalen, da må de som gjør jobben også få det de fortjener.» Kilde: gd.no.

Innlegg: Burde vi ta lærdom av beitekonflikten på Kvamsfjellet? (Innlandet)
«Det mener i alle fall Jonnanes Brandvol, som er forfatter av dette leserinnlegget.» Kilde: dolen.no.


Innlegg: Vel blåst, Valdres! (Innlandet)
«Eit yrande folkeliv, prisfest, lokalmatsal og konsertar. Rakfiskgeneral Håvard Halvorsen seier det har vore om lag like mange i teltet i år som i normale år, og anslår at det var mellom 15 000 og 20 000 i gatene i løpet av helga.» Kilde: avisa-valdres.no.

Innlegg: Kritisk for Marispelet og Rjukan Matfestival (Telemark)
«Tinn kommune prioriterer ikke det lokale kulturlivet, noe de senere års store budsjettkutt vitner om. Men har kommunen råd til ikke å satse på
kultur? Er det slik at kultur ikke er en del av reiselivssatsingen til kommunen?» Kilde: radiorjukan.no.


Det nye hotellet setter lokale krefter i sving (Telemark) +
«Sengene fra Rjukan Interiørsenter står allerede på plass, og nå er det gardinenes tur til å henges opp. Nye Rjukan Hotell bruker lokale ressurser for å få hotellet på stell før åpning 3. desember.» Kilde: rablad.no.


Webinar: Har korona endra framtida for fjellområda?
«På dette seminaret vil du få presentert heilt nye tal for befolkningsutvikling og næringsliv i fjellet og få ulike perspektiv på framtida for fjellbygdene. Ta med deg kaffekoppen, logg deg på 23. november kl.09.00 for å høyre..» Kilde: fjellnettverket.no.

Stor interesse for aktive fjellkonferanser (Innlandet/Buskerud)
SkiStar: «En økning på 10% i bookingen vitner om stor interesse for sosiale samlinger med faglig påfyll, i kombinasjon med aktivitet og naturopplevelser.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Trysil mangler 20 kokker før vintersesongen (Innlandet)
«Mange kjøkken står tomme fordi svenske arbeidstakere ikke kommer tilbake etter pandemien.» Kilde: reiseliv1.no.

Innfører tiltak mot lysforurensning. Vil ikke ha et nytt Sjusjøen (Innlandet)
«Ringsaker kommune tar grep for å begrense lysforurensningen i fjellet. I første omgang handler det om rundt 500 hytter i Bjønnåsen, et område som forøvrig nylig fikk tilgang på innlagt strøm.» Kilde: hytteavisen.no.


Temakveld 11 november: Turisme og miljø (Buskerud)
Hemsedal bibliotek: «Fjella og den flotte naturen er det som lokkar turistane til Hemsedal. Men korleis skal me nytte desse ressursane? Denne kvelden får me besøk av Kjersti Ruud Walaas, sosialantropolog og førstelektor ved Høyskolen Kristiania, og økofilosof Nils Faarlund.»  


Innlegg: Framtidig fjellpolitikk
«Hytter og turistnæring har overtatt. En del områder er utviklet til hyttebyer. Vi snakker mange steder om en villabebyggelse i fjellet, og ikke en bebyggelse som kan forbindes med hytter.» Kilde: nationen.no.

42 km med nye sykkelstier i Hallingdal i 2021 (Buskerud)
«Stisykkelsesongen går mot slutten og i Hallingdal ble det definitivt en sesong av den spektakulære sorten. Med hele 42 km ferdigstilt sti satte regionen en solid norgesrekord i stiutvikling. Det er imidlertid ikke bare på stifronten hvor høydepunktene har stått i kø.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nå stikker Trysil hodet frem og kommuniserer bærekraft (Innlandet)
«Trysil har jobbet med bærekraft reiseliv siden 2010, men har aldri klart å kommunisere dette godt nok ut til gjester. Med sitt nye konsept «Alltid i bevegelse» har Trysil endelig en kommunikasjonsparaply å sette alt bærekraftsarbeidet under.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Endelig festival igjen på Fagernes (Innlandet) 
«Hytteeierne i Valdres gleder seg! Kommende helg er det igjen rakfiskfestival på Fagernes. I fjor ble den ble avlyst på grunn av pandemien. 80-90 prosent av gjestene på Norsk Rakfiskfestival er hyttefolk.» Kilde: hytteavisen.no.

Hevder Tollefsen og Fredensborg vil kjøpe Tyin/Filefjell (Innlandet)
«Ifølge lokalavisen Oppland Arbeiderblad vil Ivar Tollefsen kjøpe Tyin/Filefjell og nærliggende områder. Selskapet vil ikke kommentere det mulige oppkjøpet.» Kilde: friflyt.no.


42 km med nye sykkelstier i Hallingdal i 2021 (Buskerud)
«Stisykkelsesongen går mot slutten og i Hallingdal ble det definitivt en sesong av den spektakulære sorten. Med hele 42 km ferdigstilt sti satte regionen en solid norgesrekord i stiutvikling. Det er imidlertid ikke bare på stifronten hvor høydepunktene har stått i kø.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

10-års jubileum for snølagringen på Beitostølen (Innlandet)
«At Beitostølen har ligget i forkant på snølagring i 10 år, er gull verd for oss og for hele næringa, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Reiselivsprat med Atle Hovi (Innlandet)
«Vi snakker med Atle Hovi, general direktør i Beitostølen Resort, om utviklingen i reiselivsbransjen de siste 20 årene, og hva han forventer for fremtiden.» Kilde: Thierry Gschwind / YouTube

Innlegg: Reiseliv – ungdommen vår – framtida vår! (Innlandet)
«15. november står et møte med hospiteringselever Vg1 salg, service og reiseliv på møteplanen. Vi skal i alle fall ta disse ungdommene på alvor og tar imot dem som planlagt, skriver Otta Handels- og Næringsforening og Nasjonalparkriket Reiseliv.» Kilde: gd.no.

Forsinker nyåpningen: – Vi er ikke ferdige (Telemark) +
«Vi er noen dager forsinka, forteller Knut Erik Jacobsen hos Rjukan Hytteby. For to uker siden satte de inn støtet og stengte. Oppussingen var i gang, men problemer underveis har gjort at gjenåpningsdatoen må forskyves.» Kilde: rablad.no.


Starter Telemark kunstmuseum med unik verdensarvutstilling (Telemark)
«Etableringen av Telemark kunstmuseum vil markeres sammen med åpningen av Dag Alvengs nye utstillingen Tungt vann og dype daler og boklansering lørdag 30. oktober kl.13.00.» Kilde: radiorjukan.no.

Hytteeier kritiserer kommunen for å forsømme kontrollplikten (Telemark)
«Hytteeier Espen Gresvik Schei i Vrådal Panorama ar sett seg lei på at Kviteseid kommune ikke bryr seg med å svare på hans varsler. Han har klaget på vedvarende forsøpling og kritikk av kommunen for fravær av kontroll med utbyggingen i Vrådal. 4. oktober sendte han bekymringsmelding til Statsforvalteren.» Kilde: hytteavisen.no.


Fjellmysteriet i Valdres er oppklart (Innlandet)
«Sårene i fjellet på fjelltoppene var ikke laget av aliens eller tyver. Det var forskere som sto bak, og nå vil de rydde opp.» Kilde: nrk.no. 

Nå starter langrennssesongen i Trysil  (Innlandet)
«Sykkelsesongen i Trysil er knapt over før langrennssesongen ruller i gang. 30. oktober åpner Trysil sitt populære «tidligsnø»-produkt med 6,5 kilometer langrennsløyper. I år kommer de store treningsgruppene- og lagene tilbake..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Klar med nye skioplevelser i Trysil og Hemsedal (Innlandet/Buskerud)
«Når vintersæsonen går i gang på de norske SkiStar-destinationer Trysil og Hemsedal, lover skirejsekoncernen meget at se frem til for de, der har længtes efter sne, fjeld og ski.» Kilde: standby.dk.

Ny svensk skidestination vil være endnu større (over grensen)
«I 2019 åbnede Idre Himmelfjäll som Sveriges angiveligt største skisatsning i 30 år, og selvom anlægget er nyt, er skisportsstedet i nordsvenske Dalarna klar med nye attraktioner.» Kilde: standby.dk.

Vi må ha samme høstferieuke som Oslo (Innlandet)
«Reiselivet er enig med SV-politiker Mai Bakken om at flytting av høstferieuka har vært en ulempe for turistbedriftene i Innlandet.» Kilde: gd.no.


Dette skjer i Østlandsforskning nå
«Høsten har kommet til Innlandet og vi er godt i gang med gamle, langsiktige prosjekter og starter opp en del nye. I tillegg har vi fått fire nye kolleger, tre på Lillehammer-kontoret og en med Hamar som base. Les her hva som skjer i Østlandsforskning:..» Kilde: ostforsk.no.

Her har turisttrykket mer enn dobla seg: Det bekymrer (Innlandet)
«Unge folk med Instagram fører til rask turistvekst i sårbare områder. Nå roper nasjonalparkforvaltninga varsko.» Kilde: nrk.no.

Noen sager ut steinblokker fra fjelltopper i Valdres (Innlandet)
«Fjellstyret tror noen går løs på turmålene med vinkelsliper, men ingen vet hvem. – Hærverk, sier grunneier.» Kilde: nrk.no.

Delingsøkonomi: Er du villig til å dele hytta med andre? (Innlandet)
«På en hytte i Etnedal finner vi professoren som mener det må innføres byggestopp på hytter og at vi heller må dele på de hyttene som allerede finnes. Han får støtte av hytteeiere i Valdres som gjør nettopp det; de deler hyttedrømmen.» Kilde: avisa-valdres.no.

Slik påvirkes Trysilfjellet av økte strømpriser (Innlandet) +
«i Trysilfjellet meldes det om at strømkostnadene vil øke i vinter. Men snøproduksjonen vil gå som normalt – til tross for økte strømpriser. Snøproduksjonsanlegget vårt har blitt sju ganger så effektivt i løpet av de ti siste årene, sier destinasjonsleder i Skistar Trysil, Gudrun Sanaker Lohne.» Kilde: ostlendingen.no.

Prøvebygda Sigdal (Buskerud) +
«Skal det fortsatt søkes kommunen, som må kutte i lærerstillinger og sykehjemsplasser, om løypekjøring mellom millionhyttene, spør Per Bye i dette innlegget.» Kilde: bygdeposten.no.


Han kan spare millioner dersom Vedum holder ord (Innlandet)
«Reiselivet regner med at finansminister Trygve Slagsvold Vedum står ved det han har sagt, og gir dem lavere moms. .. Atle Hovi på Beitostølen håper på fortsatt drahjelp fra myndighetene.» Kilde: nrk.no.

Sterkt ønske om å flytte høstferien tilbake til uke 40 (Innlandet) +
«Det er uheldig for både turistene og reiselivsnæringen i gamle Oppland at skolenes høstferie er flyttet fra uke 40 til uke 41, mener Mai Bakken. Fylkestingspolitikeren fra SV har sendt en interpellasjon til onsdagens fylkesting.» Kilde: oa.no.  

Seier nei til å selje kommuneskog til utbyggar (Buskerud) +
«Det spøker for planane om Tunhovd Fjellgrend på Søre Åsen. No har politikarane sagt nei til å selje ein bit av kommuneskogen til prosjektet som inneber hyttefelt og alpinanlegg.» Kilde: hallingdolen.no. 


Hallingportrettet: Hilde Karlsen (Buskerud)
«I ukas utgave av Hallingportrettet blir vi bedre kjent med Hilde Karlsen. Hun driver bedriften Vinternatt som tilbyr natur- og friluftsaktiviteter på Geilo og Ustaoset. Deriblant fjellturer, fisketurer, isfiske, isbading og badstu.» Kilde: radiohallingdal.no.

Skarslia kan bli stengt i vinter (Buskerud)
«Kjelkeaking i Skarslia Ski og Akesenter er trekkplasteret i turistbedrifta. Men utan festeavtale er det kroken på døra for all turisme i Skarslia til vinteren.» Kilde: hallingdolen.no.

Underskrifter mot Skistars prisøkning (Innlandet)
«Reaksjonene lot ikke vente på seg da Skistar nylig annonserte at rabatten på sesongkort for fastboende reduseres fra 50 til 25 prosent. – Nå er det ikke sikkert vi har råd til sesongkort, sier Siri Bråthen. – Presser tryslingene ut av bakken.» Kilde: ostlendingen.no.

Vil ta betalt for parkering i Natrudstilen skisenter (Innlandet) +
«Fra nå må du belage deg på å betale en parkeringsavgift i Sjusjøen Skisenter Natrudstilen dersom bilen skal stå parkert mer enn en time. Men bestyrer Mathias Neraasen har en god nyhet til bileiere som ikke er digitale brukere av parkeringssystemene.» Kilde: h-a.no. 


Reiselivet treffer de kommende trendene (Innlandet) +
«Reiselivet i Alvdal og distriktet satser på naturbasert turisme. Potensialet for vekst i det naturbaserte reiselivet er stort.. Deltakere fra Alvdal, Folldal og Rendalen fikk nye input fra reiselivsseminaret de fulgte via skjerm på Taverna i forrige uke.» Kilde: alvdalmiv.no. 

Rekordmange overnattingar i Lom (Innlandet) +
«I perioden januar-august 2021 hadde Lom 147.910 gjestedøgn. Det er to fulltidstilsette i Visit Jotunheimen AS: Marit Tangvik og og Mari Arnøygard Wedum.» Kilde: fjuken.no.

Mikrotrend: Må hyttene og inngrepene være så store? (Innlandet)
«Dagens hyttebygging tilpasser terrenget til hytta. I framtida kan derimot hyttene kan være minibygg på søyler. Alexander Medin på Nøsen har planer om nettopp slike mikrohytter.» Kilde: avisa-valdres.no.

Det er ingen som klarer å drive noe der oppe (Buskerud) +
«Du jobber deg i hjel. Det er snart ti år siden Jan Hanvold kjøpte Hallingskarvet Hotell. I dag er det TV Visjon Norge som eier hotellet.» Kilde: dagen.no.


Årets nyheter på Gausta (Telemark)
«Gausta skisenter presenterer nå hva de har forberedt for den kommende vintersesongen, en sesong de skal prøve å ta inn det tapte etter halvannet år med koronarestriksjoner.» Kilde: radiorjukan.no.


Innlegg: Ei lufthamn kan stabilisere folketalet (Innlandet)
«Størst betydning for å realisere flyplassplanen kan bli charterfly med gjester og sportsfolk til våre turisthotell, turisthytter på fjellet og eksisterende og nye skianlegg i Jotunheimen. .. Dette vil/kan føre til en mer bærekraftig turisme lokalt, inklusive en forlenget turistsesong.» Kilde: gd.no.


Gålå alpinsenter konkurs – men drift også i vinter (Innlandet) +
«To sesonger med koronapandemi tok til slutt knekken på økonomien til Gålå alpinsenter i Gudbrandsdalen. Men eierne har ingen planer om å gi seg.» Kilde: friflyt.no.


Tidenes sesong for Hafjell Bike Park (Innlandet) +
«Covid comeback med besøksrekord for Hafjell Bike Park: over 33 000 syklet i anlegget i 2021.» Kilde: terrengsykkel.no.

Exciting opportunity in an international team (Innlandet)
«50 Degrees North Nordic AS søker Destination Specialist (groups).» Frist: Snarest. Arbeidsted: Øyer ved Lillehammer. Kilde: finn.no.


The best family ski resort you’ve never heard of (Innlandet)
«A new airport is bringing the Norwegian resort of Trysil within easy reach.» Kilde: ft.com.

Spåtind står uten alpinanlegg denne vinteren (Innlandet) +
Nordre Land: «Den gamle skiheisen ved Spåtind-hotellet fikk ikke forlenget dispensasjonen den har vært drevet under de siste årene. Nå vrir de nye driverne hjernen for å finne en løsning. Et spleiselag kan bli redningen.» Kilde: oa.no.


Stor oppslutning i Rørosregionen om Europeisk gastronomiregion (Trøndelag)
«Destinasjon Røros har hatt gleden av å være vertskap for European Region of Gastronomy på Røros. Trøndelag er kåret til European Region of Gastronomy 2022, forkortet ERG, og det er første gang en region i Norge mottar denne utmerkelsen.» Kilde: retten.no.

Engasjement på folkemøte om hytter i Galåen (Trøndelag) +
Galåen: «Rundt 50-60 personer var til stede da planene til Steinar Skjerdingstad for Fruhaugen i Galåen ble presentert torsdag kveld. Han ønsker å regulere området på 375 dekar til bolig- og fritidsboligbebyggelse og drømmer også om en restaurant i området. – Prøver du å gi oss et hjerteinfarkt?» Kilde: fjell-ljom.no.

Turistattraksjon full av møkk: – Sauen gjør en viktig jobb (Trøndelag) +
Oppdal: «En perle for Oppdal er iferd med å bli ødelagt av saumøkk, mener hytteoppdaling. Sauene er avgjørende for at vi kan holde gravfeltet åpent, svarer kommunen. – Det har virkelig blitt et praktfull sted som Oppdal har all grunn til å være stolt av.» Kilde: opp.no.

Jan Inge og Jarle jubler for milepæl (Innlandet) +
«Jeg føler at dette er en seier, sier Jan Inge Gjermundshaug i Tronfjell Opplevelser. Torsdag ble en stor utsiktsplattform montert på toppen av Tron i Alvdal med Norges nest høyeste bilveg 1.666 meter over havet. – Vi lever i en utviklingsboble og kan finne på nye kreative ting» Kilde: ostlendingen.no.

Tror på positiv koronaeffekt (Innlandet) +
«Sjefen i overnattingsselskapet bookTrysilonline tror at koronapandemien har gitt turismen i Trysil en gyllen mulighet til å vokse ytterligere. – Flere nordmenn har blitt oppmerksomme på hva Trysil og Trysilfjellet har å tilby..» Kilde: ostlendingen.no.

Østerdalen Hotell skal gjøre Åmot enda mer attraktiv (Innlandet) +
«Haglund Eiendom AS og Malmlaft Eiendom AS har gått sammen om å kjøpe konkursboet Østerdalen Hotell med tilliggende herligheter på Hovdmoen i Åmot. – Kjøpet er en del av totalpakka for utvikling av Birkenåsen, sier Marianne Haglund. ..skal gjøre Åmot enda mer attraktiv som turistkommune.» Kilde: ostlendingen.no.

Siri-Lill flytter hjem for å tilby unik overnatting (Innlandet) +
Rendalen: «Når jeg hadde muligheten til å overta en gård og bygge en bedrift kunne jeg ikke la den gå fra meg, sier Siri-Lill Moen. – Jeg måtte finne på noe som handlet om turisme.» Kilde: ostlendingen.no.


SkiStars populære hotell i Trysil nominert til gjev pris (Innlandet)
«Det er World Ski Awards som star bak prisen som hvert år kårer de beste skihotellene på de ulike skidestinasjonene internasjonalt.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vi ha forlenga ordning med låg moms (Buskerud) +
«Reiselivsnæringar som er heilårs har hatt større glede av momsreduksjon enn skidestinasjonar. Eit minimumskrav er at me skal ha reduksjon ut den kommande vintersesongen, seier generalsekretær i Norske alpinanlegg og fjelldestinasjonar, Camilla Sylling Clausen.» Kilde: hallingdolen.no.


Pandemien ga eksplosjon i fjellhyttesalget
«Koronapandemien fikk fart på hyttesalget – spesielt på fjellet. Antall solgte fritidsboliger i fritt salg i fjellhyttekommunene økte med 47 prosent fra tolvmånedersperioden før pandemien.» Kilde: hytteavisen.no.

Vemodig då direktør’n gav seg (Buskerud) +
«Jørgen Haraldset i Nesfjellet prosjektutvikling og den nye daglege leiaren Elina Løken får gode råd av Ivar Thoen, som gir seg etter eit langt liv som hotelleigar i Nesbyen. Det er Nesfjellet prosjektutvikling AS som har overteke hotellet. Hotellet og leilegheitene på Qvisten er samla i dotterselskapet Hotell Nesbyen AS.» Kilde: hallingdolen.no.


Hyttesalget på fjellet i taket i pandemiperioden
“Koronapandemien fikk fart på hyttesalget – spesielt på fjellet. Antall solgte fritidsboliger i fritt salg i fjellhyttekommunene økte med 47 prosent fra tolvmånedersperioden før pandemien.” Kilde: ssb.no.

Tester teorier om altoppslukende opplevelser (Innlandet)
“Lillehammer museum ønsker å teste teoriene reiselivsforsker Veronica Blumenthal skrev om i sin PhD-avhandling om altoppslukende opplevelser.” Kilde: reiselivsforskning.org.

Unik mulighet for deg med erfaring fra store arrangementer (Innlandet)
“Lillehammer Olympiapark søker salg- og arrangementsdirektør. Lillehammer Olympiapark AS eier og drifter Lillehammers anlegg fra OL i 1994.” Frist: 24.10.2021. Kilde: finn.no.

Markedsansvarlig og assisterende daglig leder (Innlandet)
Sjusjøen: “Rustad Hotell og Fjellstue søker markedsansvarlig. Arbeidsoppgaver er sesongrelatert og personen vil være en del av både drift og lederteam. Stillingen er 100% og innebærer jobbing en helg i mnd.” Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Starter 9 nye bransjekurs for reiselivet (Buskerud)
“Mer enn 1200 personer har i løpet av det siste året tatt gratis reiselivskurs på nett via Norsk Reiselivsfagskole på Geilo. Snart starter den så langt største serien med slike kurs, og blant målgruppen finner man personer som er eller har vært tilknyttet fra reiselivsnæringen.” Kilde: thetravelinspector.no.

Møt den nye turistsjefen i Nore og Uvdal (Buskerud) +
“Jon Vegar Persen er ny leder i Nore og Uvdal Næringsselskap. Selskapet skal drive både med samfunnsutvikling og destinasjonsutvikling/markedsføring (derav ofte kalt «turistsjef») sammen med Nore og Uvdal kommune.” Kilde: laagendalsposten.no.

To kommuner – ett fjell (Buskerud) +
“Lørdag arrangeres for første gang en felles infodag for fritidsbeboerne i Sigdal og Krødsherad. – Jeg håper mange tar turen til Skistua på Norefjell, sier Ellen Anne Bye, prosjektleder i Krødsherad kommune.” Kilde: bygdeposten.no.

Åpner ny restaurant med alt fra kortreist gourmetmat til vafler (Agder) +
Sirdal: “Champagnen ligger til kjøling i splitter nye kjøleskap, og den kortreiste maten er hanket inn. Den nye restauranten Slottet på Sinnes i Sirdal kan bli en attraksjon i seg selv og et turmål for hyttefolket.” Kilde: avisenagder.no.


Tidligere advokat med hotellkjøp dømt til 5,5 års fengsel
“Halstein Sjølie er dømt for grovt underslag av klientmidler og lånebedragerier på til sammen over 130 millioner.  2018 og 2019 kjøpte Sjølie en rekke hoteller i Telemark, Gudbrandsdalen og Valdres. Tradisjonsrike hoteller som Eidsbugarden, Rondablikk og Morgedal ble kjøpt uten at oppgjøret kom.” Kilde: dn.no.

Skistar reposisjonerer seg med helårsdrift og hoteller (Innlandet/Buskerud)
“SkiStar oppdaterte i løpet av regnskapsåret den strategiske planen og re-posisjoneringen av selskapet, fra å være et selskap med drift av skianlegg om vinteren, til et selskap med helårsdrift og fjellturisme.” Kilde: reiseliv1.no.

Får hjelp med driften av Rondane River Lodge (Innlandet) +
“Benjamin Taeymans og kona Karin De Rooy har fått hjelp av Bart Claeys og hans kone Ellen Vantorre som har gått inn på eiersiden og skal hjelpe til med driften av turistbedriften Rondane River Lodge. – Den største utfordringen er at vi aldri hadde sett hverandre før, sier Benjamin..” Kilde: ostlendingen.no.


Arvid (26) skal gjøre Haglebu til et attraktivt reisemål (Innlandet)
“..både sommer og vinter. Den nyansatte turistverten på Haglebu, har mange spennende ting på gang i den lokale fjellheimen, men det første som står på agendaen er neste ukes høstmarked.” Kilde: bygdeposten.no.

Opna El-sykkelsystem til 1 mill. i Setesdal (Agder) +
“Valle-ordførar og styreleiar i Setesdal regionråd, Steinar Kyrvestad, klypte snora for El-sykkelprosjektet Setesdal E-bike torsdag.” Kilde: setesdolen.no.

Hoveodden: Vi går fra campingplass til destinasjon (Agder) +
Arendal: “Et flertall i bystyret går inn for å åpne for regulering til fortsatt camping på Hoveodden. Nå skal forslaget på høring.” Kilde: geita.no.

September

Unik alpinsatsing i Hafjell (Innlandet)
“Med den pensjonerte alpinstjernen Aksel Lund Svindal på laget er det lagt til rette for en unik utbygging i Hafjell.” Kilde: way-2-go.no.


Stor interesse for fagdag om terrengsykling
“For sjette gang inviterte Innovasjon Norge i samarbeid med Trysil Bike Arena og Opplysningskontoret for terrengsykling til fagdag om terrengsykling som reiselivsprodukt.” Se presentasjonene her. Kilde: business.visitnorway.com.

Gjerdekonflikt i Hafjell (Innlandet)
“Rundt hundre hytteeiere må punge ut for ulovlige gjerder. Dette gjerdet er et av de som nå må rives. Men hytteeierne får støtte fra bønder: – Ingen ønsker dyr på dørhella.” Kilde: nrk.no.

Åpner trolig Galdhøpiggen sommerskisenter 2.oktober (Innlandet) +
“Med vinteren på anmarsj åpner trolig Galdhøpiggen sommerskisenter lørdag 2.oktober. Men daglig leder Per Arne Vole vil ikke love noe.” Kilde: friflyt.no.

Pål (47) elsker å være «hotelldirektør» med luft under vingene (Innlandet) +
“En vanlig yrkeskombinasjon er det kanskje ikke, men Pål Haugen Strand vil veldig gjerne fortsette som daglig leder på Kvikne Fjellhotell samtidig med at han er purser i SAS.” Kilde: ostlendingen.no.


Søker Direktør for salg, marked og reiseliv (Innlandet)
Fagernes: “AS Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB AS) søker en nyskapende og resultatorientert person til å bygge opp en salgskultur og et turoperatørselskap..” Frist: 21.10.2021. Kilde: finn.no.

Hvordan skal Nore og Uvdal vokse i fremtiden? Si din mening! (Buskerud)
“Nore og Uvdal trenger flere nye boliger for å dekke etterspørselen og for å vokse inn i fremtiden. Hvordan skal Rødberg utvikles som sentrum? Og hvordan skal hele Nore og Uvdal utvikles som Nasjonalparkkommune og som reiselivskommune.” Annonsørinnhold. Kilde: nettavisen.no.

Vil bygge hotell i 10 etasjar (Buskerud) +
“Fleire hundre millionar kan bli investert i hotell og leilegheiter på Østenfor-tomta i Nesbyen.” Kilde: hallingdolen.no.


Alpinbakkene og fjelldestinasjonene kan åpne som normalt
“Hele alpin-Norge gleder seg nå til en normal vintersesong etter to svært krevende sesonger med stengte grenser og redusert kapasitet. Bransjen står klar til å ta imot skientusiaster i alle aldre – aktive utøvere og glade amatører.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nytt samarbeid om naturvennlig friluftsliv (Innlandet)
“UT.no, Miljødirektoratet og Statsforvalteren i Innlandet skal nå gi turfolk mer kunnskap om hvordan man ferdes i nasjonalparker og verneområder på en naturvennlig måte.” Kilde: dnt.no.

Snart kan du ta topptur med bil her: Naturvernere er skeptiske (Innlandet)
“Veien til Tronfjell i Alvdal har vært regulert for anleggstrafikk i 60 år. Nå brukes det millioner for å skape et turisttilbud, 1666 meter over havet.” Kilde: nrk.no.

Hytteparadokset (Innlandet)
“Har nordmenns hyttedrøm blitt naturens mareritt? Lørdag 2. oktober lanserer vi «Hytteparadokset». En nyhetsdokumentar som vil sette preg på nyhetsbilde i avisa Valdres de neste fem ukene.” Kilde: avisa-valdres.no.

Beitostølen med offensiv elbil-strategi: -Vi lader for nye tider (Innlandet)
“Vi lader for nye tider, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort, som satser stort på utbygging av ladepunkter for elbil-gjester. .. Beitostølen ønsker å ligge i forkant. I dag har destinasjonen 33 ulike ladepunkter.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Høstferiebooking +75% fra fjoråret for Skistar (Innlandet/Buskerud)
“SkiStar opplyser at de har hatt stor suksess med sine sommeraktiviteter i år og også høstferien ser ut til å bli en ny rekord, bookingen ligger så langt 75% foran fjoråret for SkiStar Trysil og Hemsedal.” Kilde: reiseliv1.no.

Reiseliv og næringsliv enige – dette er en gledens dag (Innlandet) +
“Reiselivssjef Arne-Jørgen Skurdal i Visit Innlandet og regiondirektør Jon Kristiansen i NHO Innlandet er skjønt enige – dette er en gledens dag.” Kilde: oa.no.


Ida Dyreng blir ny daglig leder i Destinasjon Trysil SA (Innlandet)
“Ida Dyreng tiltrer stillingen som ny daglig leder i Destinasjon Trysil den 1. januar 2022. Ida er 46 år og kommer fra Elverum.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Måtte slakte kyr som hadde beita i hytteområde (Innlandet)
“Uenigheter mellom bønder og hytteeiere øker i takt med hytteutbygging. For Bonde Ivar Steine er hytteområdene utfordrende.” Se også innslag på NRK Dagrevyen her.
Kilde: nrk.no.

Krangler om oppgjør etter hotellsalg (Innlandet) +
“Johan Michelet AS vant frem i kravet om arrest i verdier etter at de ikke har fått oppgjør etter salget av Wadahl Høgfjellshotell. .. Nå blir det tatt arrest i Follegg-aksjer og kontanter.” Kilde: ta.no.

Hovda Fjellhotell har skifta eier og navn (Innlandet)
“Jens Brokmann (39) er den nye eieren av tidligere Hovda Fjellhotell. Han har kjøpt hotellet av Isdalen Invest og byttet navn til Valdres Tisleia Hotel.” Kilde: avisa-valdres.no.

Norefjell får utmerkelse som bærekraftig reisemål (Buskerud)
“Innovasjon Norge har tildelt Norefjell Merket for bærekraftig reisemål. Et sømløst mobilitetsprosjekt med varetransport til fjell og bygd, selvdrevne busser og sensordreven brøyteinformasjon skal gi Norefjell grønn mobilitet i verdensklasse.” Kilde: business.visitnorway.com.

Spahotellet på Norefjellet taper fortsatt penger (Buskerud)
“Spahotellet på Norefjell fortsetter å tape penger, dog ikke like mye som før. Men tallene ser bedre ut enn på lenge.” Kilde: reiseliv1.no.

HUB-riding, nytenkning bak hver sving? (Telemark)
Film: “Veien til Straand Hotel i Vrådal i Telemark har alltid vært kronglete og hotellet ønsket nye mer kjøpesterke målgrupper. Motorsykkelfolket liker svinger, liker å møtes og nyte feriene sine. Hva med å gi dem en HUB for dette? tenkte Lars Arne Straand da han skulle overta driften ved hotellet.” Kilde: norskopplevelseskonferanse.no.

Hovdestøylen rustes opp, høyfjellshotellet rives (Agder) +
Hovden: “Høyfjellshotellet blir mest sannsynlig revet. På eiendommen tenker vi å bygge leiligheter, forteller Sørli. I desember 2020 meldte Fædrelandsvennen at Andersen Holding og Hovden Alpin Resort hadde undertegnet en intensjonsavtale om å stifte et felles selskap som skal eie og utvikle Hovdestøylen.” Kilde: fvn.no.


Reagerer på stigmatisering av kjønnsroller. Slik svarer Destinasjon Røros (Trøndelag)
“Siri Beate Gellein la tirsdag ut et innlegg på sin private Facebook-side, der hun viser til Destinasjon Røros sin reklamekampanjer for henholdsvis jente- og gutteturer til rørosregionen. Tove Martens svarer på kritikken.” Kilde: retten.no.

Slik svarer skiheissjefen på priskritikken (Trøndelag) +
“Skiheissjef Arnulf Erdal er åpen for å se på nye prisløsninger, men mener kritikere ikke kan sammenligne prisene i Oppdal og Vassfjellet. Oppdal skiheiser har startet heiskortsalget, og kunder reagerer på det de opplever som høy pris.” Kilde: opp.no.

SkiStar presenterer nyhetene for vintersesongen 2021/22 (Innlandet/Buskerud)
“Med Norges og Sveriges bredeste og mest varierte tilbud av alpin skikjøring for alle nivåer, befester SkiStar sin rolle som den ledende feriearrangøren for Skandinavia denne vinteren.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ber om hjelp frå innbggarane – kvar skal hytta ligge? (Innlandet)
“Sør-Fron kommune har takka ja til prosjektet “En dagsturhytte i alle innlandskommuner”. Nå ber dei innbyggarane om forslag.” Kilde: dolen.no.

3 nye km flytsti til høstferien (Buskerud)
“Hemsedal har i flere år vært utnevnt til Norges mest komplette alpindestinasjon, med lange nedfarter og uendelig muligheter for pudderkjøring. Nå satser Hemsedal for å bli like attraktiv som stisykkeldestinasjon, og første ledd i satsingen er en total 10,5 km lang flytsti i Hemsedal Skisenter.” Kilde: hemsedal.com.

Slottet i Sirdal åpnes snart (Agder) +
“Slottet er bygget i begynnelsen på Hønedalen i Sirdal. Budsjettet har vært på på 30 millioner kroner.” Kilde: fvn.no.


Reagerer på reklame: – Utdaterte kjønnsrollemønster (Trøndelag) +
Røros: “Siri B. Gellein reagerer på Destinasjon Røros reklameartikler om aktiviteter for jenter og gutter på Røros.” Kilde: fjell-ljom.no.

Innlegg: En aktivitet for de få, eller for folk flest? (Trøndelag)
Oppdal: “Vi har et fantastisk skiområde med en flott beliggenhet her i Oppdal. I tillegg får vi ny heis i år, det er skikkelig stas. Men prisen da, Oppdal Skiheiser.” Kilde: opp.no.

Innlegg: Med status som nasjonalparklandsby (Buskerud) +
“Gamle Geilo gard skal rivast. Det får innsendaren til å stille spørsmål kring Geilo sin status som nasjonalparklandsby.” Kilde: hallingdolen.no.

Kåret til årets kjørefylke for motorsykkel i Norge (Telemark)
“Telemark, med sine mange flotte svingete veier, ble kåret til årets kjørefylke for motorsykkel i Norge i helgen. .. Prisen ble delt ut i forbindelse med Straand Treffet 2021, som er landets største arrangement for motorsykkelinteresserte.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Slottet i Sirdal åpner i høstferien (Agder) +
“Slakter Albert Idsøe og kokk Andreas Myhrvold jobber nå med menyer som skal lokke sirdøler, hyttefolk og andre gjester til den nye fjellbistroen i Sirdal.” Kilde: aftenbladet.no.

Rusning efter fjällkonferenser (Sverige)
“När restriktionerna lättar ser många företag framemot att medarbetarna ska få träffas. De senaste årens friluftsvåg verkar ha satt spår även i konferensbokningarna, där Skistars ser en ökning med 11 procent jämfört med innan pandemin på sina destinationer.” Kilde: besoksliv.no.


Visit Lillehammer blant årets Social Media Awards finalister (Innlandet)
Nødbryteren, Visit Lillehammer er nominert i kategorien Årets betalte kampanje. Mandag ble årets finalister til Social Media Awards offentliggjort. Annonseringen av vinnerne skjer under Social Media Days i Oslo mandag 27. september.” Nødbryteren kan du se her. Kilde: kom24.no.

Alpinco med unik satsing på sentrumsutvikling i Hafjell (Innlandet)
“På tross av to tunge pandemiår satser Alpinco millioner på utbygging i Hafjell. Det bygges ut varige utleiesenger, og servicefunksjoner, som skal fremme reiselivet i lang tid fremover.” Kilde: abcnyheter.no.

Fortvila beitekonflikt i hytteområde: Måtte arrangere «fredsmøte» (Innlandet)
“Hytteeigarar seier dei er redde for å gå på tur. Bønder seier dei er bekymra for beitedyra sine. Det heile har tilspissa seg dei siste åra.” Kilde: nrk.no.

Østerrike vil ta imot skiturister i vinter
“Nordmenn som liker å reise på skiferie til Østerrike, kan glede seg over at landet nå forbereder seg for å ta imot skiturister den kommende vintersesongen.” Kilde: framtidinord.no.


Innlegg: Nasjonalparkene våre ødelegges
“Det er åpenbart at Norge ikke evner å forvalte vårt naturgitte arvesølv. .. Noe må gjøres, og mange steder haster det. Men hvor er pengene og virkemidlene? Vi trenger både mer ressurser, mer kompetanse og sterkere virkemidler. Opplevelser og vern kan kombineres.” Kilde: nrk.no.

Innlegg: Reiselivet på Lillehammer er en del av løsningen (Innlandet)
“I tiden som kommer må vi håndtere flere store samfunnsutfordringer. Reiselivet på Lillehammer kan være en del av løsningen.” Kilde: gd.no.


10 tips til unike overnattingssteder i høstfjellet
“Høsten er en fin årstid i Norge – og når landskapet rundt oss skifter farge til rødt, gult og oransje kan det være godt å sette ned tempoet, komme seg unna kjas og mas og utforske de mange mulighetene som finnes rundt oss.” Kilde: abcnyheter.no.

Samarbeid gir mer lokal mat på DNT-hytter
“Denne sommeren har Den Norske Turistforening (DNT) og Bondelaget samarbeidet om å øke bruken av lokale råvarer på turisthyttene.” Kilde: bondebladet.no.

DNT inviterer til frokostmøte om grønn energi og natur 23. september
“..har vi en god nok plan for den omstillingen vi er i ferd med å gå gjennom? Hvor mye ren energi trenger vi, hvor skal vi hente den fra, og hva vil dette kreve av inngrep i naturen? Og hvor ble det av energieffektiviseringen?” Sted: Youtube / Amalie Skram på Litteraturhuset i Oslo. Kilde: dnt.no.

Røros kommunestyre om turistskatt: Dette er status nå (Trøndelag) +
“I budsjettbehandlingen i fjor bestilte kommunestyret en sak om turistskatt. Kommunedirektør Kjersti F. Jensås har levert og konkluderer med at det krever et omfattende og tidkrevende arbeid.” Kilde: retten.no.

Et slikt fly har ikke vært på Røros siden mars 2020 (Trøndelag)
“Røros lufthavn melder om at 679 passasjerer reiste over Avinor Røros lufthavn med rutefly i august 2021, det er en nedgang på om lag 70 prosent målt mot august i 2019, men opp ca. 30 prosent fra samme måned i fjor.” Kilde: retten.no.

Minskad nedskräpning i fjällen trots besöksrekord (over grensen)
“När fjälldestinationerna Lofsdalen, Vemdalen och Funäsfjällen satsade på en gemensam informationskampanj om fjällvett, lyckades de stävja skräpet trots besöksrekord i Härjedalens fjällområde.” Kilde: besoksliv.se.

Alpinco med unik satsing på sentrumsutvikling i fjellet (Innlandet)
“På tross av to tunge pandemiår satser Alpinco millioner på utbygging i fjellet. Det bygges ut varige utleiesenger, og servicefunksjoner, som skal fremme reiselivet i lang tid fremover.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Anmeldelse: Når du kommer til fjellet, så smeller’e (Innlandet) +
“Er det Oslo-faktoren som slår inn her oppe i fjellet?, undret Kæll’n og Prinsessa. .. Topprestauranten Prepperiet var ikke i gang da vi etter intens bearbeidelse av hårnålsvinger og veiarbeidsområder landet på Gudbrandsgard Hotell i Kvitfjell.” Kilde: oa.no.

Resultatnedgang for Skistar Norge (Innlandet/Buskerud) +
“Selskapet, som eier og driver alpinanlegg i Hemsedal og Trysil, ble hardt rammet av koronapandemien i fjor. – tjente 91 mill. kroner i fjor.” Kilde: dn.no.

Hyttekommuner bygger sykkelstier for millioner (Buskerud) +
“Slik vil de lokke en ny type turister ut i den norske fjellheimen.” Kilde: dn.no.

Vemork og Heddal stavkirke i ny National Geographic-dokumentar (Telemark)
“Serien starter på søndag, med episoden fra Norge, som skal vises for millioner av TV-seere over hele verden. To av ni historier er hentet fra Telemark.” Kilde: radiorjukan.no.


Konsekvenser av tiltak for fritidsboliger
“Kunnskapsstatus fritidsboliger i Innlandet 2021..” Kilde: ostforsk.no.


Eurorally Fuel Race starter fra Rjukan fredag klokka 10 (Telemark)
“Det blir livat med heftige biler i Rjukan sentrum fredag morgen, og mange ankommer torsdag kveld for å være med på EuroRallys Fuel Race som går fra Rjukan til Kristiansand.” Kilde: radiorjukan.no.


Innlegg: Oppdal så klart og masterplanen (Trøndelag)
“Tidligere markedssjef i Oppdal booking, Klaas van Ommeren utløste stor debatt i kritikken av masterplanarbeidet. Noen fakta var basert på en gammel nettside for Oppdal, og fikk da det svært dårlige inntrykket som jeg kommenterte, skriver van Ommeren i dette oppdaterte innlegget.” Kilde: opp.no.

Eurorally Fuel Race starter fra Rjukan fredag klokka 10 (Telemark)
“Det blir livat med heftige biler i Rjukan sentrum fredag morgen, og mange ankommer torsdag kveld for å være med på EuroRallys Fuel Race som går fra Rjukan til Kristiansand.” Kilde: radiorjukan.no.


Høsttur til Røros? (Trøndelag)
“Nå har roen senket seg over Røros, men kanskje du skal ta høstturen i bobil til den verdensberømte byen. Alt er der, hele året.” Kilde: bobilverden.no.

Her sneier fjellhytta på 3,5 tonn tretoppen (Innlandet)
“Ola og Janne M. Sandeggen i Alvdal har investert i tre fjellhytter som nå skal heises på plass i fjellsida over gården deres. Drømmen om utleiehytter med panoramautsikt over dalen er minutter unna å gå i oppfyllelse.” Kilde: nrk.no.

Stille før jentestormen (Innlandet) +
“Han er godt i gang med sin nye jobb som arrangementsansvarlig i Destinasjon Trysil (DT), men det er første denne helga at Tore Hagen, arrangementskongen fra Elverum, gjennomfører sin første store Trysil-jobb (Trysilrypa).” Kilde: ostlendingen.no.

Hotellavhengig møllemester overtar nytt hotell (Innlandet)
“Hanna Stenberg fra First Hotels til Classic Norway Hotels og direktørjobben ved Mølla Hotel i Lillehammer.” Kilde: travelnews.no.

Vil gjøre Høgevarde til en av verdens råeste sykkeldestinasjoner (Buskerud)
“Sikkerhet, drenering og forutsigbarhet skal løfte Høgevarde til en verdensledende destinasjon for syklister. Arbeidet er nå i gang.” Kilde: terrengsykkel.no.

Utvider utbyggingssonen for fritidsbebyggelse i Sigdal kommune (Buskerud)
“Kommunal- og moderniseringsdepartementet utvider utbyggingssonen for fritidsbebyggelse i Sigdal kommune i regional plan for Norefjell og Reinsjøfjell.” Kilde: regjeringen.no.


Innlegg: De kan skilte med ski, vandring og sykkel. Men de har ikke moskus (Trøndelag)
“Tidligere markedssjef i Oppdal booking, Klaas van Ommeren, kaster seg inn i debatten om slagordet Oppdal så klart og er meget kritisk til signalene som har kommet om revideringen av masterplanen.” Kilde: opp.no.

Fra First Hotels til Classic Norway Hotels (Innlandet) +
“Hun omtaler seg selv som hotell- og reiselivsavhengig. Nå blir Hanna Stenberg hotelldirektør for et hotell med en unik historie i veggene, og overtar som direktørjobben ved Mølla Hotel i Lillehammer sentrum.” Kilde: horecanytt.no.


Slik blir årets Trysilrypa (Innlandet)
“Trysilrypa har på det meste hatt over 5000 deltakere. I år kan arrangementet gjennomføres, men med over halvering av deltakere. 9. til 12. september inntar 2000 damer Trysilfjellet.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

En fantastisk måned for Valdres (Innlandet) +
“Rekordhøyt antall overnattinger. Juli var en god måned for overnattingssteder i Norge og i Valdres, ifølge tall fra SSB og Visit Valdres.” Kilde: avisa-valdres.no.

Bransjen er framleis i ei koronaboble (Buskerud) +
“Hanne Eid (52) er dagleg leiar i dei tre restaurantane på Skigaarden i Hemsedal. – Samferdselspolitikk er viktig for bransjen. Det er gledeleg at det skal bli fleire daglege avgangar på Bergensbanen, seier ho.” Kilde: hallingdolen.no.

Park Hotell Rjukan solgt – og stengt for oppussing (Telemark)
“Park Hotell Rjukan er solgt fra Dick Hai Kang til Glenn Grumheden, og er umiddelbart stengt for oppussing, og planlagt gjenåpning i desember. Mandag rykker håndverkerne inn for å starte oppussingen.” Kilde: radiorjukan.no.

Kan Nissedal bli typisk turisstad? (Telemark) +
“Nissedal er ein destinasjon for mange. Kan Nissedal bli typisk turisstad slik at det er høve for butikkar å ha sundagsope? I desember 2019 ynskte kommunestyret ei utgreiing om saka, som framleis ikkje er avgjort.” Kilde: vtb.no.


Innlegg: Oppdalssola bør bevares uforandret (Trøndelag)
“..og benyttes som opprinnelig tenkt. Skaperen av Oppdalssola, nå avdøde Valdis Schønheyder, var tidligere leder av Oppdal kunstlag. Nå kaster kunstlaget seg inn i debatten om logoen.” Kilde: opp.no.

Omkring 20 har søkt stillingen som DT-leder (Innlandet) +
“Pontus Åkesson, styreleder i Destinasjon Trysil, er fornøyd med lista over søkere til jobben som daglig leder av selskapet. Gudrun Sanaker Lohne slutter for å begynne som daglig leder i Skistar Trysil.” Kilde: ostlendingen.no.

10.000 kr for sykkelhelg for familie i Trysilfjellet (Innlandet) +
“Reiselivsekspert Gunnar Garfors reagerer på at en familie på fem som vil på sykkelweekend i Trysilfjellet og bo på hotell må betale nesten 10.000 kroner. – Slike ågerpriser kan skremme folk bort.” Kilde: ostlendingen.no.

Her er vinnerne av #Dølensturtips (Innlandet)
“Gjennom seks uker i sommer har Dølen gitt deg tips til fine turmål, spektakulære utsiktspunkt og skjulte skatter i Midtdalen. – Det er ikke støtt så lett å finne de lokale perlene.” Kilde: dolen.no.


Norsk natur har en halv million hytter. Er det nok nå?
“Det er omtrent én hytte for hver tiende nordmann, og flere blir det. .. Skal vi fortsette hyttebyggingen i Norge må hyttene bli mindre og de må ligge tettere, mener forsker.” Kilde: forskning.no.

Når vil du rydde opp i anbudsrotet Hareide? (Trøndelag)
Røros: “Når vil Hareide sørge for at flyruten Oslo – Røros får den samme standard som andre ruter innenlands?” Kilde: retten.no.

Blir den nye stolheisen landets beste for frikjøring? (Trøndelag) +
Oppdal: “Den nye ekspressheisen til topps på Vangshøa i Oppdal gir effektiv tilgang til enorme frikjøringsområder – og heisen åpner i desember.” Kilde: friflyt.no.

Slik gikk Huckfest 2021 (Buskerud)
Ål i Hallingdal: “Shredding og shuttling og show i fire dager til ende: i år ble det Huckfest i Hallingdal etter god, gammel oppskrift.” Kilde: terrengsykkel.no.

No jaktar Anne-Hege på nye medarbeidarar (Telemark) +
“Vest-Telemarkrådet har akkurat bladd opp over 2,5 millionar kroner til Visit Telemark. Pengane skal brukast til reiselivssatsing i regionen.. Vil løfte Telemark til eit heilt nytt nivå. Etter millionløyvinga blir det nye arbeidsplassar..” Kilde: varden.no.

Gaustablikk hever standarden i forkant av vintersesongen (Telemark)
“I forkant av vinteren 2021/2022 satser Gaustablikk og hever standarden på både gjestene sin opplevelse og komfort. Tilbudet av mat og drikke fornyes og parallelt gjennomføres en forsiktig og gjennomtenkt kvalitetsheving av hotellets fellesarealer..” Kilde: reiselivskunnskap.no.


Vinteren betyr sesongjobbmuligheter i fjellet (Innlandet/Buskerud)
“Vinteren står for tur, og det innebærer et tusentalls jobbmuligheter i fjellet når feriearrangøren SkiStar skal fylle 2.200 sesongstillinger. Til sammen har 12.000 unge mellom 18-24 år fått jobb hos SkiStar de siste 11 årene.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ny aktivitetspark opnar i Morgedal neste sommar (Telemark) +
“På uteområdet til Norsk skieventyr i Morgedal blir det etablert ein aktivitetspark med bakgrunn i Morgedalsåi.” Kilde: vtb.no.


Innlegg: Derfor ble det Oppdal smak av fjell (Trøndelag)
“Hvordan smaker fjell?, spurte Bård Jystad. Her får han svar av prosjektlederen om hvorfor navnet på matsamarbeidet i fjellregionen ble «Oppdal smak av fjell».” Kilde: opp.no.

Nå er det slutt på gratis parkering i Hemsedal (Buskerud) +
“Denne sesongen innfører Hemsedal skisenter parkeringsavgift på plassene i nærheten av skianlegget. Med mindre du har riktig type sesongkort.” Kilde: friflyt.no.

Det ble årets festdag på Rjukan (Telemark)
“Den 24. utgaven av Bilens Dag på Rjukan ble avviklet i supervær, med 26 varmegrader og sol fra så godt som skyfri himmel. .. det var mye folk ute i gatene, og da folk i all aldre.” Kilde: radiorjukan.no.For tidligere nyheter se nyhetsbrevene i arkiv her ?

Del gjerne!