Skal lyse opp nordlyset med millioner av LED-lys

For å øke sjansene for at turister som besøker vår nordlige landsdel får oppleve nordlyset, har turistnæringen i Nord-Norge inngått avtale med lysleverandøren CTM Lyng for å lyse opp det unike naturfenomenet.

Avtalen innebærer i første omgang levering av intet mindre enn 1,5 millioner LED-lyskilder av typen NorLum Cosmo og NorLum Comet. Produktene som til vanlig er kjent som «downlights», blir i dette historiske prosjektet vendt oppover mot nordlyset – og blir da naturlig nok omtalt som «uplights».

– Vi har dessuten lagt inn RGB fargeskift i tilfelle det er overskyet eller dårlige forhold for nordlys, forteller lysguru i CTM Lyng, Vidar Løw-Owesen.

Den gigantiske lysinstallasjonen som i løpet av en tiårsperiode vil bestå av omlag 3 millioner LED-lys, skal bygges 3 km utenfor Nordlysbyen Alta – nærmere bestent i bygda Raipas ved foten av fjellet Lille-Raipas, på østsiden av Altaelva.

Arbeidet forventes påbegynt ved inngangen til 2023. Elektroentreprenør er ennå ikke valgt til prosjektet, så det forventes stor interesse fra alle landets 6676 elektrikerbedrifter.

Les mer om prosjektet på nordlysnytt.no

🙂 🙂 🙂

Del gjerne!