Skal utvikle Narvik som reiselivshub i Hålogaland

Reiselivskonsernet Best Arctic etablerer seg i Narvik for å styrke byens posisjon som et reiselivsmidtpunkt i Hålogaland.

«Narvik har en helt unik lokasjon, og vi ønsker å bidra til å bygge fremtidens reiselivsby. Narvik har alt som skal til for å løfte regionen som en sterk helårlig reiselivsdestinasjon», sier Henry Nyvoll, daglig leder i Best Arctic.

Har alt en destinasjon trenger

Narvik er porten til Ofoten, Salten, Lofoten, Sør-Troms og Sverige. Nyvoll mener Narviks plassering midt i smørøyet av Hålogaland og etablert infrastruktur som tog, cruisehavn og flyplass vil gi byen store muligheter som internasjonal turistdestinasjon.

«Det finnes mange vakre og spennende destinasjoner i Nord-Norge, men det hjelper lite uten effektive og trygge måter å bringe turistene til og fra. Vi mener fleksibiliteten og mulighetene som kombinasjonen mellom tog, buss, båt og flyplass vil bli stadig viktigere i fremtidens turistnæring. I det perspektivet er Narvik helt ideelt i våre øyne», forteller Nyvoll.

En by med store ambisjoner

Nyvoll er imponert over byens offensive strategi bak utviklingen av en spennende destinasjon. Byen har en nærhet til storslagne naturopplevelser som få andre destinasjoner kan skilte med. Næringslivet og kommunen ser felles muligheter og viser vilje til å skape noe stort sammen. Byen utvikler seg i raskt tempo, og vi har infrastruktur gjennom eget busselskap til å knytte enda flere opplevelser til destinasjonen. I det perspektivet har vi mye å bidra med og ønsker oss samarbeidspartnere for å utvikle nye og spennende reiselivsprodukter for hele regionen, forteller Henry Nyvoll.

Åpner turistsenter i Narvik

Før nyttår åpner Best Arctic eget turistsenter i Narvik med Lise Janita Hansen i spissen. Hansen leder i dag Visit Narvik, og ser overgangen til Best Arctic som en mulighet til å styrke regionen med en ny aktør. Lise er perfekt match for oss. Hun har gjort en kjempeflott jobb i Visit Narvik, har meget god kunnskap om reiselivet i regionen og et stort nettverk, sier Nyvoll.

«At Best Arctic ser mot denne regionen er utrolig spennende. Narvik og de omkringliggende destinasjonene har et stort potensial for utvikling som jeg får ta videre del i. Jeg ser frem til å være med og styrke reiselivet ytterligere sammen med Best Arctic», avslutter Lise Janita Hansen.

Del gjerne!