SkiStar lanserer «Hold fjellet rent»!

SkiStar har ambisiøse klimamål og skal halvere sine utslipp med 50% og allerede innen 2030 være klimanøytral i sin drift. Som et ledd i satsningen ønsker SkiStar å rette fokus på forsøplingen som skjer i fjellet i tilknytning til anleggene både sommer og vinter, og inngår samarbeid med Hold Norge (Sverige) Rent om en egen fjellryddehelg. Hold Fjellet rent arrangeres gjennom hele mai, og store og små, gjester og lokalbefolkning blir alle invitert med.

For å bevisstgjøre flere rundt hvilket problem forsøpling er, tar SkiStar initiativ til en ryddemåned og inviterer alle som ønsker å bidra til et rent og holdbart fjellmiljø. Gjennom hele mai skal lokale barn, skoleungdom, gjester og ansatte rydde på alle våre destinasjoner, og på den måten synliggjøres problemet samtidig som det blir mulig å gjøre en innsats sammen med andre.

– Hold Norge Rent er en viktig samarbeidspartner for oss i dette prosjektet. De har lang erfaring med å engasjere til ryddedugnader, hvor kanskje Strandryddedagen er best kjent. Vi håper og tror at vi sammen kan skape riktig engasjement for Hold Fjellet Rent sammen med Hold Norge Rent, og at flere for øynene opp for at forsøpling i naturen, uansett når og hvor, er et problem som angår oss alle, sier sjef for bærekraft i SkiStar, Fanny Sjødin.

Under mottoet «ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!» jobber Hold Norge Rent for at hver enkelt av oss kan bidra til å rydde søppel i naturen og øker vår bevissthet rundt hvordan vi kan leve mer bærekraftig, og bidrar på den måten til et felles løft for å møte og bekjempe våre felles klima -og miljøutfordringer.

– Forsøpling er et globalt, men også veldig lokalt problem og handler om mer enn plast i havet. Friluftsliv, ski og bruk av natur fører til forsøpling også i innlandet og vi er veldig glade for at Skistar blir med på dugnaden vi alle har en rolle i, og at de inviterer sine ansatte og gjester til å være med å rydde. Vi ser frem til jevnlige ryddeaksjoner på tvers av grensene sammen med Skistar og Håll Sverige rent, både når snøen har gått og før den kommer, sier Carl Pedersen, medlems og sponsoransvarlig for Hold Norge Rent.

Hold fjellet rent

Er et initiativ av SkiStar, som sammen med Hold Norge og Hold Sverige Rent skal rette fokus på utfordringen med forsøpling i naturen og gjennom en måned dedikert til rydding i fjellet synliggjøre hvilket stort problem det er. Alle som tilbringer tid i SkiStars anlegg sommer som vinter, og gleder seg over tid ute i fjell og natur året rundt skal også ta hensyn til at naturen er til for alle. Vi skal gi alle samme gode forutsetninger for å trives og ha det fint i fjellet, dyrene som bor der og menneskene som ferdes der.

Hold fjellet rent – Sammen tar vi vare på naturen!

Dette skjer i mai:

I hele mai vil alle som besøker SkiStars destinasjoner i Norge og Sverige kunne bidra med sin egen ryddeaksjon. En gåtur, løpetur, sykkeltur, ta med poser og hansker som finnes tilgjengelig på destinasjon, og rydd på turen. Etterpå kan du registrere din ryddeaksjon på ryddenorge.no eller i appen Rydde.

  • 12. mai – alle barnehager, barneskoler i Trysil rydder.
  • 12. mai – Åre kommune arrangerer ryddedag for kommunens innbyggere
  • 26. mai – Let’s Go – sykkelsesongen åpner i Trysil. Bli med å rydde mens du tar din første sykkeltur denne sesongen.
  • 31. mai – Ryddedag for SkiStars ansatte på samtlige av SkiStars destinasjoner.

Det arrangeres også lignende aktiviteter på de ulike destinasjonene gjennom sommer- og høstsesongen.

Hvordan fungerer det

På SkiStars svenske destinasjoner kan du laste ned appen Skräpprotokoll i App Store eller GooglePlay. For å registrere din ryddeaksjon på SkiStars norske destinasjoner, last ned appen Rydde i App Store eller GooglePlay.

Om Hold Norge Rent

Under mottoet «ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!» jobber Hold Norge Rent for at hver enkelt av oss kan bidra til å rydde søppel i naturen og øker vår bevissthet rundt hvordan vi kan leve mer bærekraftig, og bidrar på den måten til et felles løft for å møte og bekjempe våre felles klima -og miljøutfordringer.

Om Hold Sverige Rent

Hold Sverige Rent sin visjon er at ingen skal forsøple. Alle aktiviteter knytter Sverige nærmere visjonene gjennom tidsbegrensede kampanjer og langsiktige prosjekter. Hold Sverige Rent sine verdier er; engasjement, kunnskap og sammen former vi vårt arbeid, vårt budskap og vår merkevare.

Relatert informasjon finner du her:

Del gjerne!