SkiStar: Opplever 10% høyere bestillingstrykk for juleferien. Nå åpner Trysil og Åre

Kulden den siste måneden har skapt optimale forutsetninger for å produsere snø. Nå åpner Åre og Trysil for glade skigjester med henholdsvis 166 og 156 dager med skikjøring. Fjellturismeselskapet SkiStar, som er markedsledende i Skandinavia innen alpin fjellturisme, opplever nå høyere bestillingstrykk for jul, nyttår og romjulen.

– Vi er veldig glade for å kunne åpne så tidlig. Med juleferien rundt hjørnet øker bestillingstrykket markant. Akkurat nå ser vi en økning på 10 %* sammenlignet med samme periode året før. Dette bekrefter at flere velger å feire jul og nyttår i fjellet, sier Stefan Sjöstrand, administrerende direktør i SkiStar.

Skikjørere som besøker Trysil og svenske Åre, Sälen, Vemdalen kan nå tidlig se frem til veldig bra skikjøring. Hemsedal jobber akkurat nå med å fullføre byggingen av den nye heisen Lodge Express, og åpner derfor skibakkene sine en uke senere, 24. november. Trysil har åpent 156 dager frem til 21. april, og Åre tilbyr 166 dager, og tradisjonen tro avslutter skisesongen 1. mai.

– Det å kunne åpne i november i kombinasjon med at terrenget er kledd i vinterdrakt så tidlig er noe unikt. Våre skitesthelger, der Trysil og Åres er 7.–10. desember, ser ut til å by på veldig fin skikjøring. Nå ønsker vi alle gjester velkommen til herlige skiopplevelser i vinter, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef SkiStar Trysil.

Valutakursen spiller en viktig rolle når det gjelder å velge ferie i den skandinaviske fjellverdenen. De nåværende valutaforholdene gjør det enda rimeligere for helt nye utenlandske gjester å oppdage SkiStars destinasjoner og alt de har å tilby. Nordmenn og svensker ser ut til å feriere hjemme i vinter når det blir betydelig billigere enn en utenlandsreise, og fjellferien er en veldig sterk tradisjon selv i tider der økonomien påvirkes. Det finnes fortsatt overnatting å bestille i juleferieperioden, og det største utvalget akkurat nå er romjulen.

*SkiStars bestillingsstatistikk for 15. november sammenlignet med samme periode året før.

Åpningsdato og fakta:

Åre: 17. november t.o.m. 1. mai

Trysil: 17. november – 21. april

Hemsedal: 24. november t.o.m. 1. mai. Den nye 6-stolsheisen Lodge Express åpner 15. desember. Info her

Del gjerne!