SkiStar presenterer sommerens nyheter: Tredobler flytstier og helårsåpent aktivitetshotell

Interessen for å feriere i de skandinaviske fjellene vil ingen ende ta. Med bare fire måneder igjen til sommeren, er tiden kommet for å starte planleggingen av årets sommerferie i Norge og Sverige. Etter fjorårets besøksrekord fortsetter SkiStar å investere i aktivitetsbaserte sommeraktiviteter innen konseptet Sports & Adventures. Det blir et bredere og mer allsidig tilbud for å imøtekomme gjestenes etterspørsel.

– Endelig er dagen her! Jeg har gledet meg til å slippe årets store nyhet om at vi tredobler det heisbaserte stisykkeltilbudet og gjør betydelige investeringer i sommersatsningen hos oss, sier en glad Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef hos SkiStar Trysil.

– I tillegg dobler vi sykkelkapasiteten i heisen, så vi skal være godt forberedt på å møte alle nye og eksisterende sykkelgjester med et godt tilrettelagt tilbud, avslutter hun.

Sommer i fjellene blir bare mer og mer populært, med stisykling som en klar favorittOgså på SkiStars destinasjon i Hemsedal ferdigstilles flytstien fra Fjellcaféen og ned til Hollvin, og hele 8 kilometer sammenhengende flytsti står klart når sommerheisen åpner.

Den store etterspørselen etter aktive ferier og fjellopplevelser byr stadig på nye muligheter for SkiStar. Å bo og spise godt er også mer etterspurt, og i takt med sommersatsningen holder for første gang det populære SkiStar-eide Radisson Blu Mountain Resort & Residences i Fageråsen åpent denne sommeren.

– Nå kan alle våre gjester nyte aktive dager i sommerfjellet og velge overnatting på begge våre attraktive hotell. Vi gleder oss stort over at sommersatsningen når nye høyder og at denne muligheten endelig er her, sier en opprømt Maria Åhgren, General Manager Radisson Blu Resort hotellene i Trysil.

Flere nyheter for sommersesongen 2022

Allerede forrige sommer ble det introdusert en hel rekke nyheter innen SkiStars sommerkonsept Sports & Adventures. Først og fremst i Trysil, Åre og Sälen, med nye sykkelstier, klatreparker, tilrettelagte fjellaktiviteter og turer, Valles tur-quiz og ikke minst events og Teen Camp Bike.

Utviklingen fortsetter i år, og det tilbys flere helhetsopplevelser. Blant annet er overnattingstilbudet utvidet, og det svært populære fjellhotellet Radisson Blu Mountain Resort & Residences åpner for første gang sine dører sommertid 17. juni. Overnattingstilbudet er med andre ord bredt, og alt fra hytter og leiligheter til overnatting på SkiStars aktivitetshotell i Trysil (Radisson Blu og Radisson Blu Mountain Resort & Residences), SkiStar Lodge i Hemsedal samt Lindvallen i Sverige, er allerede nå tilgjengelig for booking på skistar.com.

Her er en oversikt over flere av årets nyheter

Nyheter innen flytstier, stisykling og pumptracks:

Trysil

 • SkiStar utvider fra én til tre heisbaserte flytstier fra toppen av Fjellekspressen. Nye i år er en rød og en blå fra topp til bunn. Begge kommer i tillegg til den eksisterende Magic Moose som betyr at det heisbaserte sykkeltilbudet tredobles i løpet av sommeren!
  • Fjellekspressen (stolheisen) får nye sykkelstativ som dobler sykkelkapasiteten.
  • I Fageråsen utvides sykkeltilbudet rundt det sommeråpne Radisson Mountain Resort & Residences, med sykling, lek og moro for alle.
  • I Trysil kan nå også 700 terrengsykler i ulike kategorier forhåndsbestilles på skistar.com for leie hos SportLodgen på begge sider av fjellet.

  Hemsedal

  • Norges råeste flytsti byr på hele 8 km sammenhengende og står ferdig når heisen åpner for sommeren. Med alle tilliggende stier er det totalt 10 km med flytsti i tilknytning til det heisbaserte sykkeltilbudet.
  • Dobler heiskapasitet for både sykler og antall personer.
  • For de som ønsker å holde seg i høyden, er det bygget en flytsti som går tilbake til Fjellkafeen, men en lengde på 2,3 km.

  Øvrige destinasjoner

  • Nye sykkelstier og en 1200 kvadratmeter stor ny pumptrack i Sälen
  • Nye sykkelstier i Åre Bike Park og Trail og en oppgradering av Serpentinen i Åre Bike Park DH.

  Hotell og annen overnatting:

  • Nytt av året er at Radisson Blu Mountain Resort & Residences i Fageråsen for første gang holder åpent på sommeren. Det betyr at begge SkiStars hotell i Trysil er åpne for årets sommergjester. Det blir også sykkeluthenting tilgjengelig på hotellet i Fageråsen.
  • Valle sjekker inn på Radisson Blu Resort Trysil, til glede for store og små. Som alltid med spennende aktiviteter og overraskelser.
  • Stort tilbud av overnattingsalternativ i alle kategorier på skistar.com.

  Klatreparker:

  • Suksessen med klatreparkene fortsetter og både i Sälen og Åre utvides hver av parkene med to nye baner. I Sälen kommer også en ny zipline.

  Se alle sommerens nyheter hos SkiStar her

  Endelig en sommer fylt med arrangementer i fjellet

  I stor kontrast til foregående sommersesong åpner sommerfjellet i år med flere arrangementer med noe for hele familien. Det blir ulike aktiviteter som starter allerede i mai med Trysil Bike Arena Let’s GO!, som er sesongåpningen for stisykling i Gullia. I juni arrangeres Tjejmilen for første gang i Sälen. Sommersesongens siste arrangement går av stabelen i oktober.

  For å bestille årets sommerferie eller mer informasjon om SkiStar om sommeren og Sports & Adventures

  Det finnes et rikt tilbud og masse å gjøre for de som besøker SkiStars destinasjoner denne sommeren.

  SkiStars destinasjoner Trysil og Hemsedal i Norge og Sälen, Åre og Vemdalen i Sverige har et mangfoldig aktivitetstilbud også om sommeren. Naturopplevelsene står i kø for de som liker å tilbringe dagene ute og være aktive. Når sulten melder seg er det mye å velge mellom, med flere restauranter, caféer, bakerier som har sommeråpent.

  I Hemsedal kan du prøve Via Ferrata, toppturer til fots, Mountain carts.
  Hemsedal Huskies starter opp igjen med Hundekjøring på hjul til sommeren. Bli med når guiden og hundene kjører deg innover fjellet.

  Se informasjon om 10 ting du må oppleve i Hemsedal i sommer

  I Trysil er det et rikt aktivitetstilbud for de som legger turen hit. Den populære golfbanen, fotturer, klatring, pumptracks, fjellridning, rafting og fiske for å nevne noen.

  10 tips til en aktiv sommerferie i Trysil

  Se alt som skjer på SkiStars norske destinasjoner:

  Del gjerne!