SkiStar stenger historisk vintersesong: fortsatt fokus på trygghet og sikkerhet til sommeren

2. mai stengte Hemsedal og Åre, dermed er vintersesongen over på alle SkiStars destinasjoner. En sesong som på mange vis ble historisk. Med fokus på trygghet og sikkerhet for gjester, medarbeidere og innbyggere har selskapet klart å holde alle anleggene åpne i en veldig krevende periode.

– Vi har klart å holde åpent hele vintersesongen takket være hardt arbeid av våre medarbeidere, og alle trygghetstiltak vi innførte i tett dialog med helsevesenet, myndigheter, næringen og skibransjen. Det er en historisk sesong vi legger bak oss. Jeg vil virkelig takke alle som har gjort det mulig, ikke minst alle gjester som har besøkt oss og har tilpasset seg rådende omstendigheter til enhver tid. Nå lader vi om, tar med oss masse lærdom og forbereder oss til sommersesongen. Det skal være trygt og sikkert både å besøke og jobbe hos oss i sommer, sier Niclas Sjögren Berg, operasjonell direktør i SkiStar AB.

Takket være tett dialog og godt samarbeid med lokale, regionale og nasjonale aktører var SkiStar godt forberedt og innførte en rekke trygghetstiltak foran vintersesongen. Samtidig lanserte SkiStar flere digitale nyheter for å redusere folkeansamlinger innendørs og trengsel utendørs. Nyheter som gjestene virkelig har satt pris på:

  • 83 % oppgir at de har sjekket inn i sin boenhet digitalt
  • 77 % har ladet eller kjøpt SkiPass via SkiStar.com eller appen

Ute i skianlegget har en stavlengdes avstand vært en gyllen regel, og ifølge SkiStars gjesteundersøkelser har hele 86% av gjestene følt seg trygge med anleggenes sikkerhetstiltak og anbefalinger. Samtidig oppgir 95% at de også har fulgt anbefalingene.

– For å strukturere køene har våre fantastiske medarbeidere i løpet av sesongen satt opp 144 mil med nett. Med nett har de laget køanordninger som har gjort det enklere å holde avstand. Ekstra gledelig at myndighetene har berømmet arbeidet vårt med å holde smittespredningen av covid-19 nede. Å kjøre på ski med familien og omgås utendørs i frisk luft har ifølge kommuneoverlegene ikke bidratt til økt smittespredning. Det er vi veldig stolte over, avslutter Niclas Sjögren Berg.

Mer interessant statistikk fra vintersesongen hos SkiStar:

  • 7% oppgir at det var første gang de besøkte et skianlegg
  • 94% oppgir at totalinntrykket av oppholdet var veldig bra eller ganske bra
  • 92% av gjestene oppga at det var lett og enkelt å returnere leid skiutstyr utenfor en SkiStarshop
  • 76% av gjestene som har hatt sesongkort denne vinteren oppgir at de også planlegger å besøke SkiStars skisteder i sommer.

Om SkiStar Sports & Adventures

Konseptet Sports & Adventures åpner i uke 26 og er SkiStars første satsing på sommersesongen. Byggingen av blant annet padelbaner i Sälen, klatrepark i Åre og Norges største pumptrack i Trysil pågår for fullt. Interessen for å besøke SkiStars destinasjoner i sommer er dessuten rekordstor.

Bestilling og mer informasjon: www.skistar.com/no/sommer/


Foto: Ola Matsson/SkiStar

Del gjerne!