Sommerperlen Stavern – stedet for de mørke opplevelsene

Jørn Lier Horst har via sitt forfatterskap vist oss at sommerperlen Stavern kan romme en mørk, skummel og kriminell bakside. I alle fall i fiksjonens verden. Bøkene hans har nådd millioner av lesere. Den prisvinnende forfatteren, tar leserne med inn i et univers med klare referanser til Larvik og Stavern.

Med ny Wistingserie på Viaplay inntar serien tusenvis av hjem, med Larvik og Stavern som tydelig lokasjon for begivenhetene.

Dette har Visit Vestfold tatt tak i. Vi inviterer publikum til å innta sommerperlen i den mørke årstiden, og vandre i Wistings fotspor. Jørn Lier Horst spiller hovedrollen i vår egen film som inviterer publikum til stedet fiksjonen finner sted. Med filmen skal vi skape oppmerksomhet og interesse for å oppsøke “Lokasjon Wisting”. På nett forteller vi hvordan.

Etter modell av Bristol Crime Map lanseres et eget “Wisting-kart”. Et fysisk kart med oversikt over lokasjoner og klare referanser til hendelser i bøker. Her kan publikum på individuell basis oppsøke de ulike lokasjonene i eget tempo, og i fritt valg av tid og sted.

Stavernopplevelser har bygget et eget Escape room, like ved skrivestuen til Jørn Lier Horst. Med inspirasjon fra boken “Blindgang” skal deltakerne knekke koder, løse gåter og finne skjulte gjenstander. 60 minutter er tiden de har til rådighet for gjennombrudd i krimsaken hvor løsningen ligger innelåst i en safe.

Stavern og Larvik Event arrangerer eksklusivt møte med Jørn Lier Horst 23. april klokken 13, 14 og 15. Forfatteren inviterer publikum inn i sin skrivestue på Fredriksvern verft. 

Påsken står for tur, påske og krim har blitt en velkjent kobling. Det får du i Stavern!

Se mer om Wisting univers her!

Del gjerne!