Sommerro – har satt Oslo på det internasjonale reiselivskartet

Sommerro åpnet med et smell 1. september. Siden har husets mange spisesteder, møtesteder og hotellrom vært så godt som fullbooket, med en månedlig omsetning på over 30 millioner kroner netto.

Den store baren i midten av Ekspedisjonshallen har blitt en ny samlingsplass i byen, enten folk kommer for drinkene, atmosfæren eller livemusikken. Foto: Lars Petter Pettersen.
Den store baren i midten av Ekspedisjonshallen har blitt en ny samlingsplass i byen, enten folk kommer for drinkene, atmosfæren eller livemusikken. Foto: Lars Petter Pettersen.

– I høst har Oslo by tatt imot oss med åpne armer. Jeg er full av takknemlighet og ydmykhet. Vi drømte om et hus fullt av liv – hele dagen. Nå har det blitt så fullt at vi må sende gjester hjem i døra. Vår største utfordring er å skaffe nok ansatte til å gi gjestene den fulle Sommerro-opplevelsen, sier Jarle Moen, hotelldirektør på Sommerro.

De første tre åpningsmånedene omsatte huset for over én millioner kroner netto i gjennomsnitt per dag, og kunne vise til sorte tall allerede fra første dag.

Favoritt blant oslofolk

Jarle Moen, hotelldirektør på Sommerro. Foto: Thomas Qvale

Sommerro har helt fra start hatt et uttalt mål om å være et tilbud til byen, så vel som tilreisende. Før åpningen av Vestkantbadet 14. november, stod restauranter, barer og arrangementer alene for omkring tre firedeler av all omsetning, med ventelister på bord så godt som alle dager i uken. Hovedvekten av gjestene er lokale.

Ekspedisjonshallen, med plass til 240 personer, har hatt fullt hus til frokost, lunsj og middag. Den store baren i midten av rommet har blitt en ny samlingsplass i byen, enten folk kommer for drinkene, atmosfæren eller livemusikken. Afternoon Tea i To Søstre har ventetider til langt ut på nyåret.

 – Vi elsker måten nabolaget har omfavnet huset og bruker det til alt fra vennebrunsjer til små staycations. Vi har også truffet godt på bedriftsmarkedet, med møter og workshops på Direktørkontoret og Sommerrostuene. Og ikke minst julebord i Kroghsalen, sier Moen. 

Har satt Oslo på det internasjonale reiselivskartet

Internasjonal reiselivsmagasiner hadde store forventninger til prosjektet allerede før åpning. Nå troner Sommerro på prestisjefylte lister fra Tatler, Condé Nast Traveler og European Spa Gold List. I midten av desember, skrev The Times en lang, varm anbefaling, med Vestkantbadet og badstukultur i sentrum. 

– Oslo har manglet et komplett tilbud for utenlandske gjester. Sommerro får nå henvendelser fra krevende reiseselskaper og internasjonale selskaper som ikke tidligere har vurdert Norge som reisemål. Nå kan vi konkurrere med store europeiske favoritter, og vinne med en miks av storbyliv og avkobling, kultur og natur, sier Marianne Bergseng, salgsdirektør for Sommerro. 

April 2023 åpner også siste del av Sommerro, Villa Inkognito, med private stuer og 11 rom og suiter i den klassiske villaen ved siden av det gamle Oslo Lysverker på Solli plass. Da kommer også flere tilskudd til Sommerros kulturtilbud.

Del gjerne!