Starten på et sykkeleventyr på Gausta

Sykling blir stadig mer populært, og på Gausta er man godt i gang med en større og langsiktig sykkelsatsning. Denne sommeren bygges det nye sykkelstier på flere nivåer og steder, samtidig som at barnebåndet på Gausta Skisenter tas i bruk for transport opp.

Gausta Aktivitetssenter har investert i nærmere 30 nye fulldempede el-sykler for både voksne og ungdom, samt flere terrengsykler for hele familien og sykkelvogner. I tillegg kan de skilte med et spennende aktivitetstilbud med blant annet barneaktiviteter, veiledning og guiding på sykkelsete.  

Sykkelsatsing på Gausta  

Gausta har store planer om å utvikle hele destinasjonen til å bli et sykkelmekka i sommerhalvåret. Utviklingen går over flere år, men allerede i sommer kan du prøve deg i den kortere sykkelløypa som legges i tilknytning til barnebåndet på Gausta Skisenter. Barnebåndet vil være åpent i sommer for at store og små kan ta med sykkelen sin opp i bakken og sykle ned den morsomme og lekne ferdighetsbanen. Løypa er først og fremst tiltenkt den yngre målgruppen, men også voksne kan kjenne på mestring gjennom denne løypen. 

Til høstferien planlegges det også åpning av en ny sykkeltrasé på nedsiden av Gaustablikk Fjellresort, i tilknytning til “Violett-løype” som mange kjenner igjen som langrennsløype på vinterstid. Her kommer det små bruer, doseringer og hopp for nybegynneren på sykkelsetet. 

Det ligger også i planene at den grønne alpinbakken, Telemarksvingen på Gausta Skisenter, skal bli en lengre og spennende sykkelløype på sommerstid. Løypa har et potensiale til å bli nærmere 6 km lang, og åpner opp for å utforske større områder fra sykkelsetet på Gausta.

– Det er ennå uklart når denne sykkeltraseen eventuelt vil stå klar, for akkurat i år graver vi for snøproduksjon langs denne bakken. Det krever mye arbeid å få en såpass lang sykkelløype ferdig, så vi rekker dessverre ikke dette i år, forteller daglig leder på Gausta Skisenter, Bjørn Tverberg.

Ellers jobber man med å kartlegging og kategorisering av eksisterende stinettverk, som det også finnes godt av rundt Gausta. 

Nye fulldempede el-sykler til leie

Gausta Aktivitetssenter åpner 22. juni og kan i årets sommersesong skilte med utleie av helt nye, fulldempede el-sykler, både til voksen og ungdom(!). Scott-syklene har kraftig moment og hjelper deg godt på vei opp bratte bakker og avlaster på de lengre turene. I tillegg finnes vanlige terrengsykler for hele familien (også barnesykler), sykkelvogner og utstyr til utlån. Syklene kan bookes online på gausta.com. 

Aktiviteter på sykkel

I sommer kan du bli veiledet til å bli en enda bedre syklist i terrenget, oppdage større områder på Gausta fra sykkelsetet og få dine barn enda tryggere på sykkelen. Gausta Aktivitetssenter presenterer flere spennende nyheter for sommersesongen, hvor våre dyktige aktivitetsledere tar deg rundt på destinasjonen på en helt ny måte. Du kan booke aktivitetene online eller på plass fra Gausta Aktivitetssenter.


Gausta er en helårsdestinasjon i Tinn kommune i Vestfold og Telemark fylke. Her finner du Gaustatoppen, et av Norges vakreste og majestetiske fjell på 1883 moh., og Gaustabanen, den unike banen inne i fjellet. Ved foten av Gaustatoppen ligger Gausta Aktivitetssenter i tilknytning til Gausta Skisenter, med et bredt spekter av aktiviteter for hele familien gjennom hele året. På Gausta finner du også Gaustablikk Fjellresort, det ikoniske hotellet fra 1970 som nå er transformert fra et klassisk høyfjellshotell til en moderne og elegant fjellresort. 

Del gjerne!