Race car

Statsminister Erna Solberg åpner KNA Raceway – Norges mest eksotiske motorsportanlegg

Søndag ettermiddag vil Statsminister Erna Solberg stå for den offisielle åpningen av KNA Raceway – Motorcenter Norway. I løpet av en times seanse vil Solberg bli gitt en omvisning av anlegget i tillegg til at Statsministeren får oppleve asfaltbanen på nært hold ved at hun får kjøre tre runder. Det vil bli satt av god tid for pressen til fotografering og intervjuer.

Tid: Søndag 29. august klokken 14:30. Sted: KNA Raceway Kroheia/Hauge i Dalane (Sokndal).

Program:

  • 14.30 Statsministeren ankommer KNA Raceway
  • 14.35 KNAs president Geir A. Mo og KNA Raceways styreleder Hans Arve Pedersen ønsker statsministeren velkommen og overlater til ordfører Jonas A. Sayed (KrF) å orientere kort om hvilken betydning banen har for lokalsamfunnet i Sokndal/Rogaland
  • 14.45 KNA Raceway orienterer kort om 18 års prosess med frivillig arbeid, offentlig støtte og bidrag fra lokalt næringsliv i Rogaland, og hvilke baner som er på anlegget. Motorcenter Norway viser frem kontrolltårnet med skjermer etc. og forklarer kort hvordan sikkerheten ivaretas og hvor mange frivillige som er engasjert på anlegget osv.
  • 14.55 Snorklipping i «pit lane». Statsministeren holder en kort tale. Deretter setter hun seg inn i KNAs bil og kjører tre runder på banen sammen med KNAs generalsekretær
  • 15.10 Statsministeren deler sine erfaringer fra kjøreturen og er tilgjengelig for foto og intervju for pressen
  • 15.30 Besøket fra Statsministeren avsluttes

Bakgrunnsinformasjon:

På toppen av et fjell i Sokndal i Rogaland, omtrent midt mellom Stavanger og Kristiansand, er omsider drømmen om et komplett motorsportanlegg på Sokndals tak blitt en realitet.

– Dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse, sier Hans Arve Pedersen, styreleder i KNA Raceway, og tidligere leder i KNA Sokndal som har drevet prosjektet fremover, med god hjelp fra flere ildsjeler og andre de siste årene.

KNA – Kongelig Norsk Automobilklub er majoritetsaksjonær i KNA Raceway, mens Motorcenter Norway skal ta seg av den daglige driften av anlegget.

– Hele KNA og alle som har vært med er utrolig stolte over dette anlegget. Det er langt fra hver dag det åpnes et nytt norsk baneanlegg, og vi ser derfor veldig frem til seremonien denne helgen.

KNA Raceway er Vestlandets første regionale motorsportanlegg og består av et flerbruksanlegg med asfaltbane, motocrosshall, offroadløype og enduroløype. Asfaltbanen er 2324 meter lang, har 14 svinger og en høydeforskjell på 24 meter og kan brukes til både konkurranser, trening, hobbykjøring, brukes som treffarena og utstilling, kjøreopplæring og sykkelkonkurranser og lignende. Samlet skal over 130 millioner kroner investeres i anlegget i form av spillemidler dugnadsinnsats og privat finansiering.

Les mer om Motorcenter Norway her

KNA er den første bilorganisasjonen i Norge, og har 34.300 medlemmer fordelt på 27 lokalavdelinger spredt rundt i landet. KNA ble stiftet i 1907 med formål å innføre og legalisere bilisme i Norge. Senere etablerte KNA bilsport og bilturisme, alt for å skape begeistring rundt bilismen. I dag er KNA en uavhengig frivillig bilorganisasjon som ivaretar bilistenes interesser, skaper sosiale aktiviteter for medlemmer og arrangerer bilsportstevner. KNA er internasjonalt tilsluttet FIA, (Fédération Internationale de l’Automobile), som har 243 nasjonale medlemsorganisasjoner i 146 land. I tillegg til eierinteressene i KNA Raceway eier og drifter KNA 5 gokartbaner, 3 offroadbaner og 1 rallycrossbane. KNA har i tillegg vært delaktig i byggingen av både Rudskogen motorsenter i Viken og Vålerbanen i Innlandet.

Les mer om KNA her