Stavanger-kvinner i førersetet for over halvparten av Nordic Choice Hotels i Norge

Med ansettelsen av Elisabeth Saupstad som ny driftsdirektør for Quality Hotel i Norge, er det kvinner fra Stavanger som har ansvaret for 54 av Nordic Choice Hotels’ 96 hotell i Norge. 

Etter nesten ti år utenfor Nordic Choice Hotels, vender Elisabeth Saupstad tilbake til selskapet som ny driftsdirektør for Quality Hotel i Norge. Saupstad har vært Reiselivsdirektør og CEO for Region Stavanger siden 2013, men har tidligere vært driftsdirektør for Comfort Hotel, en annen av hotellkjedene i Nordic Choice Hotels.

– Det er fantastisk å få Elisabeth Saupstad tilbake i selskapet. Hun har enorm ledererfaring og sterke egenskaper både kommersiellt og strategisk. I tillegg har hun solid driftserfaring både fra ledernivå og operasjonelt nivå, noe vi tror er en nøkkel for å lykkes i rollen. Vi er utrolig glad for at Elisabeth takket ja til denne svært sentrale stillingen i selskapet, sier Katalin Paldeak, SVP, Nordic Choice Hotels.

Hotell i ryggmargen

Saupstad startet hotellkarrieren allerede som 15-åring og har siden steget jevnt og trutt i gradene og vært innom de fleste områder innen hotelldrift. I tillegg har hun 25 års ledererfaring og kan vise til solide resultater som leder for Region Stavanger, hvor hun har ledet en snuoperasjon i destinasjonsselskapet og doblet antall turister i regionen.

– Det har vært et privilegie å få lede reiselivsatsingen i en så spennende region i hele åtte år, hvor samarbeidet med det offentlige og næringen har gitt utrolige resultater. Samtidig har jeg fått bryne meg på både oljekrise og pandemi. Av mange spennende tilbud var det Nordic Choice Hotels som føltes mest riktig og jeg synes det er en fantastisk spennende mulighet. Jeg kjenner selskapet som en svært attraktiv og innovativ arbeidsplass, og jeg gleder meg stort til å få være med å videreutvikle Quality Hotel i årene fremover sammen med solide og erfarne hotelldirektører og medarbeidere, sier Saupstad, som begynner i jobben 2. februar 2022.

Siddis-kollega

Som kollega får hun June Johansson, som er driftsdirektør for Clarion Collection Hotel i Norge. Siddisen overtok ansvaret for kjeden i januar i år etter 20 år i ulike stillinger innen Nordic Choice Hotels, og fikk stillingen permanent i høst. 

June Johansson

– For min del har det vært fantastisk å få muligheten til å utvikle meg og få nye ansvarsområder innen samme selskap. Gjennom seks år som direktør ved Clarion Collection Hotel Skagen Brygge, har jeg fått være med på en utrolig utvikling i kjeden. Mitt hovedfokus har vært å fortsette denne utviklingen slik at Clarion Collection Hotel tilbyr gjestene et tydelig produkt hvor de kjenner seg igjen og kjenner seg hjemme på alle våre 20 hotell i Norge, sier June Johansson.

– At det nå er kvinner basert i Rogaland som skal lede over halvparten av våre norske hotell, viser hvor fremoverlent næringslivet er i regionen. Her utvikles det ledertalenter som har med seg jordnære verdier som hardt arbeid, tydelighet og stor raushet, alle kvaliteter vi setter pris på som selskap. June Johansson er et tydelig eksempel på hvordan man kan utvikles og vokse innen Nordic Choice Hotels, og hun har virkelig vist seg ansvaret verdig, avslutter Paldeak.

Del gjerne!