Stor interesse for å jobbe vintersesongen hos SkiStar – mottok over 8.000 søknader

Hver høst rekrutterer SkiStar tusenvis av unge som vil jobbe vintersesongen på en av selskapets fem skidestinasjoner i Norge og Sverige. I år mottok SkiStar over 8.000 søknader, som er mer enn 1.000 flere enn forrige år. Fjellturismeselskapet SkiStar eier og driver blant annet Norges to største alpinanlegg, Hemsedal og Trysil.

SkiStar er en av Skandinavias største arbeidsgivere blant unge i alderen 18-24 år. Å kombinere jobb med skikjøring og aktiv livsstil på fjellet er populært. I tillegg til Hemsedal og Trysil har SkiStar Sveriges tre største skianlegg, i SkiStar Sälen, Åre og Vemdalen.

– Vi er veldig stolte over at vi kan gi så mange unge muligheten, for mange er dette en viktig inngang til arbeidslivet. Den økende interessen for sesongjobb på fjellet er også en bekreftelse på at vårt varemerke appellerer til mange unge, sier Camilla Sundqvist, HR-direktør i SkiStar.

Camilla Sundqvist, HR-direktør i SkiStar, Foto: SkiStar

Nesten 2.000 av søknadene er for stillinger innen hotell og restaurant. Sundqvist synes det er spesielt gledelig å se den økende interessen for kokkeyrket etter flere vanskelige år.

– Søknadsbunken inneholder mange kompetente søkere, noe vi tar som en bekreftelse på at vår innsats for å skape kreative og attraktive arbeidsmiljøer blir verdsatt av søkerne, sier hun.

Ifølge Sundqvist har SkiStar gjennomført nesten 2.000 digitale intervjuer med søkere som vil jobbe på fjellet. Av disse er over 1.000 tilbudt jobb.

– Om lag 60 prosent av våre sesongansatte har jobbet hos oss i en eller flere sesonger. At de velger å komme igjen er en fin anerkjennelse av SkiStar som arbeidsplass, sier Sundqvist.

Hva gjør SkiStar til en attraktiv arbeidsplass? I tillegg til å tilby arbeidserfaring og utvikling i vakre fjellmiljøer, jobbes det aktivt for å skape gode sosiale arbeidsmiljøer der muligheter for en aktiv livsstil er lett tilgjengelig. Noe som også er viktig for folkehelsen.

SkiStar ser frem til å ønske sesongens medarbeidere velkommen, og sammen skape en vintersesong fylt med gode opplevelser på jobben og i fritiden.

Fortatt sterk etterspørsel etter vinterferie

Tross lavkonjunktur og utfordrende økonomiske tider for mange husholdninger, fortsetter den sterke etterspørselen etter vinterferie. Målt i antall bestilte objektnetter er SkiStar opp sju prosent sammenliknet med samme tidspunkt i fjor. Tallene ble kunngjort 3. oktober.


SkiStar AB (publ) er et selskap med virksomhet innen fjellturisme og er notert på Nasdaq Stockholm, Mid Cap -segmentet. Konsernet eier og driver fjellanlegg i Hemsedal og Trysil i Norge, Sälen, Vemdalen, Åre samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige. Virksomheten er delt inn i tre segmenter; Drift av skianlegg, Eiendomsutvikling- og forvaltning, og Hotelldrift.

Del gjerne!