Stor vekst i turistovernattinger på Helgeland i sommer

Sommeren på Helgeland har vært god. Hotellene på Helgeland har hatt en stor økning i besøk, med hele 58 % flere ferie- og fritidsgjester i august i år sammenlignet med august i fjor. Hittil i år er veksten på turistovernattinger 15 %.

Overnattingstall for august fra SSB viser at Helgeland fortsatt har hatt svært god vekst på overnatting, både i forhold til utviklingen i landsdelen og nasjonalt. I august 2023 ser vi en økning på hele 19 % mot august i fjor for overnattingskategoriene samlet. Hittil i år ser vi en økning på 15 %. Den høye veksten fordeler seg på både norske og utenlandske gjester. For hotellene har losjiomsetningen økt med 15 % hittil i år.

Det er også gledelig at forretningstrafikken hos hotellene har økt med 14 % hittil i år, selv om det var en nedgang i august som er en utpreget feriemåned.

Visit Helgeland merker at det er stor økning i interessen for regionen. Nettsidene, VisitHelgeland.com, har i august og september i år hatt mer enn dobbelt så mange besøkende som i august og september i fjor. 

I august var det fortsatt de store naturattraksjonene som ble mest besøkt på nettsidene, samt reiseruter og reisemål som Helgelandskysten, Kystriksveien, Herøy, Rødøy, Træna og byene på Helgeland, for å nevne noen.

I september ser vi mer trafikk på sider om nordlys og mathøsten. Dette er veldig gledelig, siden det å utvide høysesongen utover sensommeren og høsten er noe av det viktigste vi kan gjøre for å styrke reiselivsnæringen på hele Helgeland.


Del gjerne!