Strawberry utvider samarbeidet med Too Good To Go

De siste årene har Strawberry iverksatt en rekke tiltak for å redusere matsvinn ute på hotellene. Som en del av strategien der målet er å bli klimanøytrale i egen drift innen 2030, utvider Strawberry samarbeidet med matredder-appen Too Good To Go.

Fredag 29. september er den internasjonale dagen mot matsvinn, en merkedag for å understreke viktigheten arbeidet med å redusere matsvinn har for matsikkerhet og bærekraftig matproduksjon. I dag står matproduksjon for en fjerdedel av verdens klimagassutslipp, og av all mat som produseres ender en tredjedel som matsvinn. Dette ønsker Strawberry å bidra til å redusere.

– Matsvinn er dessverre fortsatt et stort problem i vår bransje, selv om vi i lang tid har jobbet med dette temaet. Her må vi bruke alle verktøyene i verktøykassa, og Too Good To Go ser vi er et effektivt verktøy for å gjøre noe med fullt brukelig mat som ikke blir spist av gjestene våre. Et samarbeid vi har god erfaring med i Norge som vi nå utvider til også å gjelde det svenske markedet, sier Harald Bjugstad-Holm, direktør for bærekraft i Strawberry.

Som en del av samarbeidet vil brukerne av Too Good To Go-appen kunne hente mat til redusert pris og samtidig bidra til at matsvinnet på hotellene reduseres. Maten kommer i en «forundringspose», satt sammen av maten fra frokostbuffeten.

– Her tar Strawberry tak i en stor utfordring for sin bransje, og et enda større problem for samfunnet. Matsvinn står for hele 10% av verdens klimagassutslipp, og kostnaden av maten som kastes blir stadig større både for hoteller, butikker og ikke minst oss som forbrukere. Derfor er hvert steg vi tar mot å redde mer av maten kjempeviktig, og vi er veldig glad for at en stor og viktig aktør som Strawberry tar dette på alvor, blant annet gjennom å ta i bruk appen vår, sier Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go Norge.

Strawberry har samarbeidet med Too Good To Go i Norge siden 2019. Nå utvides samarbeidet ytterligere for å bidra til redusert matsvinn.

Del gjerne!