Sykkelferien: Ny nettside hjelper deg å utforske Danmark

Danmarks sykkelruter har fått en ny nettside som gjør det enklere for alle som planlegger sykkelferie i Danmark. Detaljerte kart gjør det enkelt å finne overnatting, steder å spise og opplevelser langs ønsket sykkelrute. Den nye nettsiden heter Ruter.dk og er nylig lansert av det danske vegvesenet i samarbeid med Dansk Cykelturisme. Totalt beskrives 11 ulike sykkelruter på 5000 km som forbinder Danmark fra kyst til kyst.

Ny nettside gir oversikt over nasjonale sykkelruter i Danmark: Østkystruten  Foto:©Kenneth Stjernegaard/VisitVejle
Ny nettside gir oversikt over nasjonale sykkelruter i Danmark: Østkystruten Foto:©Kenneth Stjernegaard/VisitVejle

Danmark satser på sykling. Allerede i 2020 ble det fattet politisk vedtak i Danmark om å investere 520 millioner danske kroner i å forbedre infrastrukturen for syklister med flere og bedre sykkelveier. En verdsatt avgjørelse da 25% av alle reiser kortere enn 5 km foretas på sykkel i Danmark.

Ruter.dk henvender seg både til den erfarne sykkelreisende og barnefamilien som skal på sykkelferie for første gang. Den gir tips til planlegging av sykkelferien og peker ut attraksjoner langs de ulike etappene. Med ruter.dk blir det enkelt å finne rasteplasser og andre interessante stopp, for eksempel overnatting langs sykkelveiene. Du kan til og med laste ned de forskjellige sykkelrutene som GPX-filer til sykkelcomputeren din.

«Det er nesten 5000 kilometer med nasjonale sykkelstier i Danmark og dette gir mange muligheter for hyggelige reiseminner på sykkel. Nå blir det enda enklere å utforske de forskjellige sykkelstiene hjemmefra og planlegge turen etter behov. Det er en praktisk og enkel måte å få oversikt over sykkelrutene på, spesielt for turister som opplever Danmark fra setet.» sier Danmarks transportminister Thomas Danielsen.

De nasjonale sykkelruter i Danmark strekker seg over 5.000 km
De nasjonale sykkelruter i Danmark strekker seg over 5.000 km. Grafik: Vejdirektoratet

Når turister kommer på ferie til Danmark, gjør de det i økende grad som sykkelturister. Dette har også Danmarks nasjonale reiselivsorganisasjon, VisitDenmark, lagt merke til, som på sine nettsider gir sykkelturister bred og god informasjon for å utforske og oppdage sykkellandet Danmark.

De 11 nasjonale sykkelrutene:

Del gjerne!