Tidenes påskeprogram i Hafjell og Kvitfjell!

Det nærmer seg årets aller beste høytid, påske! I Hafjell og Kvitfjell er det ikke spart på hverken store navn eller program – i år toppes påskeegget i begge fjell.

Vinteren har vært, og fortsetter, med knallforhold i løypene og fantastiske snøforhold. Dette kombinert med tidlig påske gjør at påskeferien til fjells garantert vil by på gode svinger og snø. I tillegg har programmet for påskekonserter og arrangementer blir hevet enda et hakk fra fjorårets suksess.

– Ikke bare kickstarter vi påsken med Kvitfjell X-festivalen under palmehelgen i Kvitfjell, det hagler med store navn og fantastiske artister som skal på scenen under påskedagene i Hafjell. Med det langtidsvarselet vi nå ser i tillegg er det nesten så vi melder om fregnegaranti og brilleskille i tillegg, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Kvitfjell X går av stabelen aller først under palmehelgen. Fullstappet program og gratiskonsert med brenn. og Vinni på lørdag. Utforrenn i Varden for alle på søndag. Her skal selveste Aksel Lund Svindal også delta og vil være med både under renn og premieutdeling.

Aksel Lund Svindal, Varden Utfor 2022.
PREMIEUTDELING: Aksel Lund Svindal stilte opp under Varden Utfor også i 2022, til stor begeistring for barna.

– Vi gjorde noe liknende i fjor i anledning Kvitfjells 30-års jubileum. Da kjørte vi gratiskonsert med deLillos og hadde fullstappet påmelding på utforrennet i Varden. Det formelig kokte på terrassen til Gudbrandsgard Hotell under konserten, i stek sol og nydelige forhold. Derfor plukket vi opp igjen tråden i år og dunker på med eget festivalkonsept for palmehelgen, sier Wedum.

– I og med at dette er gratiskonserter håper vi så mange som mulig av våre sambygdinger også vil ta turen og kickstarte påsken med oss, sier hun.

Hafjell er intet unntak i påsken og påskeuken er stablet opp med store navn. Det er dessuten lagt opp til mye moro for de minste med arrangement og moro sammen med Hafjell Skiskole og maskoten i Hafjell, Isa.

– Barna elsker å få drive ute enten med snøballkonkurranser med Isa eller skirenn. For oss er det viktig at påskeferien har noe for alle, store som små. Her er både Junior Skipatruljen og maskoten vår Isa store bidragsytere på å gi barna både mestring og gøy på ski, sier hun.

Både Lodgen og Gaiastova ruller ut egne påskefestivaler i år, som i fjor, men hever lista nok en gang på artister. Lodgen Easter Festival stiller blandt annet med Staysman, Hjorterud Allé og Soppgirobygget.

Junior Skipatrulje.
MINIPATRULJEN: Junior Skipatrulje er morsomt for de litt større barna. Her får de bryne seg på oppgaver i anlegget sammen med vår eminente skipatrulje. Foto: Gisle Johnsen.
Gaia Påskefestival med Broiler, Freddy Kalas og Hermes House Band.

– Påsken er sesongens høydepunkt og årets festival blir enda større og bedre enn i fjor. Det blir fantastiske artister, utendørs grilling, fem utebarer og fantastisk stemning. Dessuten er programmet skreddersydd for å passe både unge og voksne. Vi gleder oss allerede, sier daglig leder på Gaiastova, Steffen Eggesvik.

– I tillegg arrangeres Janteloppet på Pellestova denne lørdagen, så det kommer til å koke bra i fjellet med glade skifjester denne helgen. At våre serveringssteder stiller med slike navn på blokka foran årets påske er fantastisk og gir oss muligheten til å dyrke gode skiopplevelser og arrangement for barn i bakken – mens afterski og moro holdes på hvert enkelt serveringssted. Overalt i fjellet skal det være både stemning og moro, sier Wedum.

Se hele programmet for Kvitfjell X her.

Se hele programmet for påske Hafjell her.

Del gjerne!