Til helgen går startskuddet for Ridderuka 2023

Verdens største årlige vintersportsuke for personer med fysisk funksjonsnedsettelse er rett rundt hjørne. En uke med vinteraktiviteter, konkurranser og underholdning braker løs med en åpningsseremoni søndag 19. mars.

Hvert år arrangeres Ridderuka, en vintersportsuke som byr på mange ulike aktiviteter som bringer utfordringer, mestring og vennskap. I år er Ridderuka fra 19. til 26. mars på Beitostølen.

– Vi skal skape læringsarenaer og møteplasser med fokus på fysisk aktivitet for mennesker med funksjonsnedsettelse. Møteplasser der vi lærer om og av hverandre skaper samhold og unike fellesskap på tvers av alder, kjønn, funksjonsnedsettelse på tvers av landegrenser, sier Wadahl.

En av Ridderukas frivillige hjelper en deltager som havnet i sikkerhetsnettet. Foto: Christian Haukeli/Foreningen Ridderrennet
En av Ridderukas frivillige hjelper en deltager som havnet i sikkerhetsnettet. Foto: Christian Haukeli/Foreningen Ridderrennet

Hver dag vil det være to aktivitetsøkter, etter frokost (09:00 – 12:30) og etter lunsj (13:00 – 16:00). Det blir et bredt utvalg av aktiviteter med blant annet hundekjøring, snowboard, kiting, alpint, langrenn og skiskyting. Etter middag blir det også underholdning fra 20:00 med blant annet stand up og konsert.

– Ridderuka handler om møter mellom mennesker. Møter som lærer oss å forstå hverandre bedre, skaper livsglede og ikke minst bringer frem verdiene av mangfold og variasjon i samfunnet vårt. Noe som startet som et enkelt skirenn har blitt til en hel serie av arrangementer og aktiviteter året gjennom, poengterer Anne-Kristin Wadahl.

I løpet av uken vil det blant annet bli foredrag med den tidligere brannmannen og forfatteren Lasse Gustavson, stand up med Jonna Støme og konsert med Feelgood Orchestra. Onsdag 22. mars vil kulturminister Anette Trettebergstuen gjeste Ridderuka, mens det tradisjonsrike Ridderennet arrangeres lørdag 25.mars. Årets eldste deltaker er blinde Charles fra USA som i løpet av Ridderuka fyller 102 år! Det kommer deltagere fra 12 ulike nasjoner.

– Vi gleder oss som vanlig utrolig mye til årets mest fantastiske uke, og er også i år utrolig stolte over det mangfoldige og inkluderende programmet. Og så vil jeg bare understreke at alle er velkommen til Beitostølen. Dette blir fantastisk!, sier Wadahl.

Full programoversikt finner du her her.

Del gjerne!