Togstoppet i Kvitfjell gjenoppstår

Fra 11. desember 2022 vil man igjen kunne ta toget fra Trondheim eller Oslo til Kvitfjell.

Dovrebanen økte i fjor til fem nye avganger hver vei i desember, nå økes det ytterligere til seks avganger i døgnet. Det betyr at man kan hoppe på toget i Oslo eller Trondheim på morgenkvisten, og få første morgenpreppen på ski i Kvitfjell.

– Nå blir det enda enklere for folk å komme seg ut i bakken, sier administrerende direktør i SJ Norge, Rikke Lind.

Administerende direktør i SJ Norge, Rikke Lind. Foto: SJ Norge.
FORNØYD: Administrerende direktør i SJ Norge, Rikke Lind, er glad for at det nå blir enda enklere for folk å komme seg til fjells. Foto: SJ Norge

Oppgradert

   Det er flere år siden Kvitfjell stasjon har vært i drift. Den har kun vært brukt under enkeltarrangement som World Cup i Kvitfjell. Holdeplassen ble offisielt åpnet i 1992 da alpinanlegget ble tatt i bruk. Etter 2019 har det ikke stoppet tog her i påvente av en oppgradering av perrongen.

   Det har lenge vært et ønske fra lokale reiselivsaktører og ikke minst skianlegget om å gjenopplive stasjonen. Nå har Bane NOR gjort en betydelig jobb med stasjonen og perrongen, noe som igjen åpner for at dagsturister og andre kan benytte seg av et miljøvennlig alternativ når de skal til fjells.

   – For SJ Norge er det viktig at så mange som mulig reiser klimasmart med tog. Derfor er vi ekstra glade for at vi igjen kan stoppe på Kvitfjell stasjon. Vintersporten er avhengig av hvit vinter og og at vi tar vare på klima, så da er dette helt i tråd med den strategien, sier Lind.

   Dovrebanen. Foto: SJ Norge.
   FRA SKINNER TIL SKI: Fra desember kan man enkelt ta tog til Kvitfjell mellom Oslo S og Trondheim S. Foto: SJ Norge.

   Skiskap

   I tillegg til oppgraderinger som er gjort på perrongen vil Alpinco sørge for at det er skiskap tilgjengelig for gjestene på holdeplassen.

   – Det er viktig for oss at dette er en sømløs opplevelse for gjesten. Reiser du med morgentoget fra Oslo kan du sette fra deg skift og annet i skiskapet og deretter ta heisen til fjells og kjøre ski, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

    Nå ser de frem til en ny vintersesong i anlegget og håper ikke minst at mange av gjestene ser sin mulighet til å ta en dagstur til fjells og samtidig reise klimavennlig.

    – Vi håper gjestene våre ser på dette som en enkel og sømløs måte og komme seg ut på ski på. Dessuten kan man få gjort mye arbeid på toget før man tar fri på ski, sier Wedum.

    Kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.
    FORNØYD: Kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum, er svært glad for at togmuligheten gjenoppstår for alle deres gjester denne sesongen.
    Del gjerne!