Reiseliv, entreprenørskap og et kirkelig perspektiv

Børs og katedral var tema på årets nasjonale pilegrimskonferanse.

En pilegrimsvandring kan gi oss forstand, mot og inspirasjon

Konferansen ble åpnet av Preses i Den norske kirke, Olav Fykse Tveit, som sa at Pilegrimsleden er noe vi trenger i dag, fordi en pilegrimsvandring kan gi oss forstand, mot og inspirasjon til å håndtere de utfordringene vi møter i dagens samfunn.

Pilegrimsprisen tildeles vertskapet på Sundet gård. Foto: Amalie Holm
Pilegrimsprisen tildeles vertskapet på Sundet gård. Foto: Amalie Holm

Reiseliv, entreprenørskap og et kirkelig perspektiv

Konferansen inneholdt mange spennende foredrag. En av bidragsyterne, Aase-Marthe Horrigmo, direktør for reiseliv i Innovasjon Norge, holdt et innlegg om kulturturisten og strømninger i reiselivet, og pilegrimssatsningen sett i lys av disse. Pilegrimsentreprenører fra både Norge, Sverige og Spania delte sine erfaringer som tilbydere av tjenester som informasjon, overnatting og lokalmat. 

Hans-Jacob Dahl, tidligere leder for regionalt pilegrimssenter Dovrefjell, sammenlignet pilegrimssatsingen med en vev, hvor tilretteleggerne utgjør renningen og vandrerne utgjør innslagene. Hans-Jacob avsluttet sitt innlegg med utsagnet; «Sammen bygger vi en katedral, men for å få det til, så trenger vi ganske mye børs.»

Årets pilegrimspris ble tildelt Sundet gård

Årets pilegrimspris ble tildelt vertskapet på Sundet gård, Karon og John Wanvik. Sundet gård ligger 2 mil sør for Trondheim og har siden 2002 tilbydd roing over Gaula,overnatting og servering i det gamle stabburet på gården.

En arena for inspirasjon, samarbeid og utvikling

Nasjonalt pilegrimssenter er arrangør av den årlige konferansen, som har som mål å være en arena for inspirasjon, samarbeid og utvikling for alle som har interesse for- og som arbeider med pilegrimstematikk og pilegrimsledene til Trondheim.


Del gjerne!