Trønderske småhotell jakter «HI and LOVE» etter gjester

Med støtte fra Innovasjon Norge, har fem trønderske småhotell gått sammen om prosjektet «HI and LOVE» for å skaffe flere gjester i nok et år med Norgesferie. – Hver for oss og sammen er vi unike overnattingssteder i hjertet av Norge og midt i matriket, sier Linda Mai Helmersen Weiseth, daglig leder ved Bortistu gjestegård i Oppdal.

Felles for de fem små hotell- og serveringsstedene er at de er familiebedrifter på særpregede, landlige lokasjoner. Alle fem tilbyr kortreist mat og opplevelser fra kyst og fjell.

Sterkere sammen

Samarbeidet startet forsiktig rett i forkant av pandemien. Siden har utfordringene stått i kø. Det har gjort samarbeidet tettere og mer konkret. Felles innkjøpsavtaler, felles markedsføring og felles ambisjoner er etter hvert utviklet til et felles konsept. Helmersen Weiseth synes det har vært godt å ha noen å sparre med.

– Alle fem havnet vi brått i en situasjon som var helt uforutsigbar. Det å ha samarbeidspartnere og kolleger som støtter og forstår, og som har både mot og ambisjoner til å se framover, har vært en uvurderlig drivkraft, sier hun.

Ser mot utlandet

To av hotellene, Stokkøya Strandhotell og Øyna Kulturlandskapshotell, har de siste årene blitt viet oppmerksomhet i magasiner og tidsskrift utenfor Norge. Frode Sakshaug på Øyna tror «HI and LOVE» på sikt kan lokke flere til Trøndelag.

– Alle snakker om en ketsjupeffekt etter pandemien. Alle vil ut å reise og oppleve igjen. Tenk hvor eksotisk Trøndelag faktisk er, med høyfjell og vill kyst, fjellgårder og designhotell, og ikke minst alle de fantastiske råvarene og smakene du kan oppleve. Derfor tror vi at dette konseptet også vil appellere til de utenlandske turoperatørene, sier Sakshaug.

Støtte fra Innovasjon Norge

Støtten fra Innovasjon Norge har vært viktig. Den har gjort det mulig for hotellene å finslipe konseptet, etablere nettside og utvikle pakkeløsninger som passer både bedriftsmarkedet, kjæresteparet og storfamilien. Akkurat i tide til nok et år med Norgesferie.

– Vi er svært takknemlige for å ha fått denne muligheten til å sy sammen og tilby helt unike pakker til dem som ønsker å oppleve noe av det beste Trøndelag har å by på. Nå gleder vi oss til sommeren og til gjestene kommer, sier Helmersen Weiseth.

Kyst, innland og fjell

«HI and LOVE» består av:

  • Bortistu Gjestegård, Oppdal
  • Øyna Kulturlandskapshotell, Inderøy
  • Vauldalen Fjellhotell, Røros
  • Stokkøya Strandhotell, Åfjord
  • Kuringen Bryggehotell, Åfjord

Bilde: Tunet på Bortistu Gjestegård i Oppdal. Foto: Sven-Erik Knoff.