Trysil overlater sjefsstolene til barn – skal lære voksne å leke igjen

Som de første i verden utlyser Trysil nå tre stillinger som Chiefs of Fun. De søker barn som skal ta over destinasjonen i sommer, og bestemme alt for èn dag. Målet med nyansettelsene er å inspirere voksne til å leke mer, noe som gir store positive helseeffekter.

Lek og aktivitet ute i naturen er mer aktuelt enn noensinne. Alle har sittet mye inne det siste året. I tillegg ser man en økende trend med at voksne leker mindre enn før. Det vil Trysil gjøre noe med, og skal derfor få hjelp fra de fremste ekspertene på lek.

– I Trysil tar vi lek på alvor. Og hvem er de beste på det? Barna, selvfølgelig. Derfor skal vi ansatte tre barn som skal få innta sjefsstolene i sommer og overta ansvaret for nesten alt vi har å by på, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef i Trysil.

– Vi har tidligere latt et barn være regissør og lage reklamefilm for Trysil. Vi vet hvor sprø ideene til barn kan være, smiler Sanaker Lohne. – Så vi både gruer og gleder oss. Likevel er vi helt sikre på at Trysil vil bli enda morsommere for familier å besøke etter at våre COFs har fått satt sitt preg på sommer-Trysil.

Barna inn i ledelsen

«COF vil få en sentral rolle i bedriften og være en del av vårt lederteam der strategier legges for hvordan vi skal lære voksne å leke mer.», står det i stillingsannonsen som nå ligger ute på finn.no.

En av hovedoppgavene til barna vil gå ut på å utvikle gode ideer som kan vise voksne hvordan aktivitetene, overnattingsstedene og spisestedene våre blir gøyest mulig, forteller turistsjefen. – Vi håper det er mange lekne barn der ute som vil søke på stillingene som Chiefs of Fun hos oss.

En «ansettelse» består av lek og moro, og søknadsprosessen foregår som en konkurranse der foreldre melder seg på. Barna som «ansettes» får ta med familien til Trysil i sommer, hvor alt er dekket, både overnatting, mat og aktiviteter de skal teste.

God helse gir mer moro

Bare tre av ti voksne oppnår anbefalingene om fysisk aktivitet. Blant barn er situasjonen bedre, men aktiviteten synker raskt med alderen, skriver Folkehelseinstituttet (FHI). Regjeringen la i 2020 frem en ny handlingsplan for fysisk aktivitet for å øke andel av befolkningen som møter anbefalingen om fysisk aktivitet.

– Fokus på aktivitet og bedre helse er også en av våre målsettinger i vårt bærekraftsarbeid. Som tilrettelegger for lek og aktivitet er vi opptatt av at man i felleskap skal kunne oppleve mestring og egenutvikling gjennom aktivitetene vi tilbyr. Gleden ved å gjøre aktiviteter med dem man er glad i, lykkefølelsen det gir å være ute og suget etter å utfordre seg selv er det som skal trekke folk tilbake til Trysil, sier Sanaker Lohne.

– Vi har de sju siste årene bygget Skandinavias største lekeplass med stisykling som hovedattraksjon. Nå ønsker vi at enda flere skal få øyne opp for denne lekeplassen. Vi vil vise at vi er den perfekte destinasjonen for hele den aktive familien.


Bildet øverst: Jonas Sjögren/Trysil

Del gjerne!