Utsolgt festival i Risør

Tirsdag 22. juni går startskuddet for Risør kammermusikkfest. Den klassiske festivalen, kjent for sin høye kvalitet, kan i år skilte med 19 utsolgte konserter – allerede før festivalstart.

− Det er utrolig hyggelig at vi har et publikum som er så interessert i å gå på festival. Vi har blitt nedringt av personer som ønsker billetter, men grunnet korona-restriksjoner har vi dessverre ikke flere billetter å tilby på de klassiske konsertene – selv om flere av konsertene blir spilt to ganger, sier festivalsjef Eirik Raude.

Grunnet strenge reiserestriksjoner har fire av de internasjonale musikerne som opprinnelig stod på programmet ikke kommet inn i landet. Festivalen har heldigvis kunne beholde det opprinnelige programmet, og funnet gode norske erstattere som blant andre fiolinisten Eldbjørg Hemsing og pianisten Jie Zhang. Av andre musikere som gjester årets festival er pianisten Leif Ove Andsnes (som nå er tilbake i Risør for første gang siden 2015), trompetistenTine Thing Helseth, og fiolinisten Ludvig Gudim.

Risør kammermusikkfest, som er en privat stiftelse, ble første gang arrangert i 1991 og har som formål å arrangere en årlig kammermusikkfestival med høyt kunstnerisk nivå. Slagverkeren Eirik Raude tok over som festivalsjef i 2016. Årets festival blir arrangert i perioden 22.–27. juni.

Se mer på https://kammermusikkfest.no