Verdens Menopausedag: Visit Norway bryter stereotyper ved å styrke kvinner over 50 i ny kampanje

Kvinner over 50 blir ofte neglisjert i reklame. Nå baner Visit Norway vei for endring med en ny kampanje som inspirerer kvinner til å omfavne det nye kapitlet i livet.

– Jeg har sett meg rundt på nettet, men jeg kunne ikke finne mange bilder av kvinner i vår alder som har det gøy, og vi har det gøy, sier 57 år gamle Bodil Vilhelmine Pedersen fra Danmark.

Hun er en av fire kvinner som er med i en ny progressiv film fra Visit Norway som ble lansert i anledning verdens menopausedag 18. oktober.

Filmen er rettet mot en ofte oversett demografi: kvinner i 50-årene. Den nye filmen følger de fire kvinnene som er invitert til å nyte en morsom langhelg i en av Norges kulturelle og actionfylte byer.

Ofte oversett

– I en verden der kvinner over 50 ofte blir oversett av annonsører, ønsket vi å lage en film som feirer livskraften til denne demografien, utfordrer stereotypier og tilbyr et forfriskende perspektiv, sier Jon Erik Skaret, Creative Lead i Visit Norway.

Markedsføringstiltak rettet mot kvinner i denne aldersgruppen er en sjeldenhet. I følge forskning utført av Noon.org.uk i samarbeid med Accenture kontrollerer kvinner over 50 47 prosent av Storbritannias formue, men fremstår i mindre enn 12 prosent av reklamen. En studie fra mediebyrået UM fant at 44 prosent av britiske kvinner i alderen 50 og over opplever reklame som nedlatende, mens mer enn en fjerdedel mener at annonser bidrar til negative stereotypier om aldersgruppen deres.

En ny milepæl i livet

Den eksisterende medieportretteren av kvinner over 50 forsterker ofte aldersstereotypier og presenterer et svært en-dimensjonalt syn. Fokuset er ofte på anti-aldringsprodukter og helseproblemer, aspekter av dagliglivet som mange i denne aldersgruppen ikke kan forholde seg til og ikke representerer hele spekteret av deres opplevelser.

Kvinner i denne livsfasen er ofte ferdige med småbarnsfasen, de har mer fritid, vet hva de vil og hvor de skal gå, og med økonomien til å gjøre det. En av kvinnene i filmen sa til og med at hun pleide å legge inn en halv time i kalenderen sin for å kunne ha litt meg-tid. Nå omfavner hun nyvunnen frihet og gjenerobrer sine lidenskaper og sysler, som å reise.

– Vi markerer ofte livets milepæler med et snev av reiselyst! Å legge ut på backpacking-reiser gjennom Asia signaliserer inngangen til voksenlivet, mens en romantisk bryllupsreise følger utvekslingen av løfter. Overgangen til overgangsalder fortjener å bli anerkjent og feiret, og bryte stillheten som ofte omgir den, sier Skaret.


NB! Denne saken er løst oversatt fra denne pressemeldingen fra Visit Norway

Del gjerne!