Profilerte innlegg

Knallsterk juni for hotellene i Oslo


Til tross for hele 17 % flere gjesterom i markedet, maktet hotellene i hovedstaden å øke losjiomsetning per disponible rom i juni. Samtidig hadde Oslo-hotellene et rombelegg på over 80 %.

Christian Lunde Foto: VisitOSLO/Didrick Stenersen

– Det har vært knyttet stor spenning til hva som ville skje med rompriser og rombelegg nå når romkapasiteten i Oslo har økt så kraftig. Vi kan slå fast at det gikk over all forventning i årets første sommermåned, sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO.

VisitOSLO har de siste månedene sett at hoteller som nyåpnede Amerikalinjen og nyrenoverte Clarion Hotel The Hub har bidratt til flere hotellrom i hovedstaden.

– I vår tredje driftsmåned oppnår vi både en snittpris og et belegg som vi må si oss svært godt fornøyd med. Med over 3 500 gjestedøgn, har vi lagt bak oss en travel måned på Amerikalinjen, sier Wilhelm Hartwig, hotelldirektør på Amerikalinjen.

– Det som kanskje er mest gledelig for oss er å se hvordan lokalmarkedet har respondert på opplevelseshuset Amerikalinjen. Mat og drikke står for nesten 40 % av omsetningen vår i juni. Det forteller oss at vi har klart å tiltrekke oss ikke bare hotellets gjester, men også byens befolkning, forteller en fornøyd Hartwig.

De gode hotelltallene for Oslo viser at årets Nor-Shipping selvsagt slo positivt inn, men også at andre arrangementer, som for eksempel rockefestivalen Tons of Rock, var med på å bidra til junisuksessen i hovedstaden.

– Det blir spennende å følge utviklingen fremover. Nye hoteller skjerper konkurransen i markedet og gjør dessuten hovedstaden mer attraktiv å reise til, sier Lunde.


I de helt ferske tallene fra Benchmarking Alliance fremkommer det blant annet at Oslo-hotellene oppnådde:  

  • Førsteplass på rompriser sammenlignet med resten av landet
  • Høyest RevPAR sammenlignet med resten av landet
  • Nest høyest vekst i losjiinntekter sammenlignet med resten av landet
  • Nest best utvikling i antall solgte hotellrom sammenlignet med resten av landet

 

Profilerte innlegg
Bergans og nordnorske reiselivsaktører går sammen
Profilerte innlegg
Mange barn og unge har ikke hørt om allemannsretten
Profilerte innlegg
Derfor bør du besøke Foodscape
There are currently no comments.