Kunstmuseer går sammen om å etablere begrepet #kunstsøndag

Mens den tradisjonelle søndagsturen i skog og mark er godt etablert i Norge, er det ikke er like vanlig for norske småbarnsfamilier å legge søndagsturen til et kunstmuseum. Dette vil museumsnorge gjør noe med, og går sammen om å etablere begrepet #kunstsøndag. #kunstsøndag er et initiativ for å skape større bevissthet rundt kunstmuseene som arena for barnefamilier.

Foto: Kistefos

– Hver søndag vil museene legge spesielt til rette for at barnefamilier skal få en god en kunstopplevelse, med gratis inngang til alle under 18 og 16 år, i tillegg til andre formidlingstilbud. Vi ønsker å spre en holdning om at det er naturlig, gøy og lavterskel å besøke et kunstmuseum med barna på en søndag!, sier Gunhild Varvin, kommunikasjonssjef for Henie Onstad Kunstsenter og en av initiativtagerne for prosjektet.

Begrepet #kunstsøndag blir lansert 6. juni og vil bli brukt som en egen emneknagg i sosiale medier. Ambisjonen er at denne skal vokse og etableres sterkt over tid. Deretter fortsetter prosjektet i takt med at gjenåpningen stadig vil skyte fart.

#kunstsøndag er initiert av Astrup Fearnley Museet, Henie Onstad Kunstsenter, Kistefos, Kunstnernes Hus, MUNCH, Nasjonalmuseet og Vigelandmuseet, i samarbeid med Visit Oslo og Innovasjon Norge.

Les mer på Visit Oslo her: https://www.visitoslo.com/no/hva-skjer/kunstsondag

Foto: Marie Peyre, Kulturetaten

 

Foto øverst: Yayoi Kusama, Hymn of Life, 2015. Foto: Henie Onstad Kunstsenter

Tips en kollega om dette!