Media fokuserer stadig på snøfattig vinter, men i alpinanleggene laver snøen ned og det er knallforhold i vinterferieukene!

Camilla Sylling Clausen, Generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening

Jeg må si at jeg stiller meg litt undrende til media sitt fokus de siste ukene, sier Camilla Sylling Clausen, Generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening.

Det er metervis med snø hos alpinanleggene på Vestlandet, i Hallingdal har det snødd i dagevis. Alpinanleggene hos Norefjell, Hovden, Røldal og i Gudbrandsdalen, med Hafjell og Kvitfjell melder om «sjeldent gode forhold». I Hemsedal er de like ved å ha 3 meter snø som er svært mye i forhold til samme tid tidligere år. Flere mindre og bynære alpinanlegg som i Oslo og Bærum har også åpent med gode forhold. Ja, hele 92 alpinanlegg over hele landet er faktisk åpne og vi er bare halvveis i vintersesongen.

Mars pleier å være en veldig snøsikker måned, så vi forbereder oss på en sesong som varer til godt over påske, sier Camilla.

Vi prøver å fortelle skisultne gjester at selv om gresset er grønt på Majorstua i Oslo så betyr ikke det at ikke alpinanleggene har snø, sier Camilla. Vi kan altså melde om både nysnø, kuldegrader og tusenvis av fornøyde vinterferiegjester som er ute i snøen på brett og ski disse ferieukene, og de koser seg!

Sjekk status på fnugg.no

Bransjeforeningen Alpinanleggenes Landsforening representerer 95% av heiskortomsetningen i Norge via sine medlemmer. Listen over åpne anlegg med bakker, heiser, snømengder og åpningstider finner man på bransjens egen reklamefrie tjeneste fnugg.no.

Her kan man enkelt finne frem til 130 alpinanlegg fra hele landet som har hver sin side, og tjenesten oppdateres av både Yr.no og av folk som jobber ute i anleggene, sier Camilla. Tar du en rask titt under taggen #fnugg på Instagram vil du også se publikums egne bilder som er tagget over 36 tusen ganger. En ufiltrert måte å sjekke forholdene ute på. Ferske bilder og filmer ser du også der på @fnugg.no

92 åpne alpinanlegg ser du her!