Coop Svalbard investerer 87 millioner kroner i Svalbardbutikken. Styret i Coop Svalbard har vedtatt at Svalbardbutikken skal moderniseres og utvides med 2000 kvadratmeter.

-Longyearbyen får nå endelig den butikken de fortjener, sier Arnt Vegar Jensen som er styreleder i Coop Svalbard SA, på Styremøte i Samvirkelaget i går ble det bestemt at man går for de utbyggingsplanene man har jobbet med lenge.

-Coop Svalbard SA har en solid økonomi som er byget opp over mange år, så denne utvidelsen vil ikke slå ut i økte priser i Svalbardbutikken, sier styreleder Jensen.

-Nå er vi endelig snart i gang med utvidelse av Svalbardbutikken! Dette har kundene og medeierne våre fortjent, og vi gleder oss til å komme i gang, sier Ronny Strømnes, administrerende direktør i Coop Svalbard.

Svalbardbutikken er i dag 2 300 kvadratmeter, og etter utbyggingen nesten dobles salgsarealet.

– Bygget kommer til å bli 4 300 kvadratmeter, og det vil bli mye bedre plass i butikken. Kundene vil få en større og mer innholdsrik ferskvareavdeling, samt en god del større dagligvare avdeling. Det blir sosiale soner i butikken med anledning til å ta seg en kopp kaffe og slå av en prat. I tillegg får vi et 2.etg ut mot parkeringen som det jobbes med leietagere til, samt en egen inngang til Nordpolet, forklarer Strømnes.

Svalbardbutikken har i dag 60 ansatte, og holder åpent syv dager i uken.

– Vi har kun stengt 10 dager i året. Som den eneste dagligvareaktøren på Svalbard er det viktig at vi er vår samfunnsrolle bevisst, og gir kundene våre en moderne butikk med stort utvalg både innen dagligvare og faghandel, avslutter Strømnes.