Naturlige Helgeland satser sterkere på vinterturisme

Nytt opplevelsestilbud med snøscootere

I samarbeide med Tone Holmen og Fritidssenteret AS har Naturlige Helgeland gått til innkjøp av 12 snøscootere av merket Lynx Xtrim LX600 Ace og 2 guidescootere (bredbandere). Dette er 4 takter touringscootere som er mer miljøvennlig med lavt drivstofforbruk samt er lukt- og støyvennlig. Det er også kjøpt inn dresser, sko, hjelmer og sleder slik at man  kan ta med inntil 24 personer på hver tur med planlagt oppstart på nyåret 2021. Denne investeringen er ett ledd i vintersatsingen som selskapet gjør for å utvikle et helårlig reiselivstilbud i regionen.

Fra før tilbys det trugeturer, toppturer på ski, nordlysjakt, skiturer, isfiske og et samerbeide om hundesledeturer. Med et godt utbygd løypenett på Helgeland har vi trua på at dette vil bli et populært opplevelsestilbud. Det satses på 3-5 timers turer samt turer med overnatting til samarbeidspartnere i nabokommuner eller Sverige. Utgangspunktet for turene vil først og fremst være Sjåmoen utenfor Mosjøen, hvor det allerede er tilrettelagt for scooter, langrenn, alpint og hundekjøring.

Jobber for helårsturisme

Naturlige Helgeland er med i vintersatsingen som Helgeland Reiseliv nå er i gang med for å nå helårsturisme. NordNorsk Reiseliv har etter koronakrisen også satt i gang et større prosjekt «Kraftsamling om reiseliv i nord», som er et initiativ som skal bidra til å øke Nord-Norges attraktivitet i det norske markedet. Med denne investeringen og sterk fokus på utvikling, vil Naturlige Helgeland bli en betydelig aktør også på vinteren.

Les mer om Naturlige Helgeland på naturligehelgeland.no

Tips en kollega om dette!