Siste reiselivsnytt fra Nord-Norge

Disney med Svalbard-cruise til sjokkpris (Svalbard)
«Disney har annonsert at de i 2023 setter i gang med to cruisereiser til Svalbard. Prisen for å få billett til cruiset er spinnvill.» Kilde: dagbladet.no. 

Skuterfølge på åtte tatt for ulovlig kjøring (Troms) +
«Et turfølge med turister og lokale guider kan vente seg kraftige bøter etter at de kjørte snøskuter uten at skuterløypene i Tamokdalen er åpnet. De ble stoppet i en rutinekontroll der politiet var en av aktørene.» Kilde: nye-troms.no.

Innlegg: Noen tanker om bruken av fjellheimen i Indre Troms
«Jeg stiller spørsmål ved det om den slitasjen og det avtrykket en særdeles sterkt tilrettelagt trafikk/turisme av turgåere .. er forenelig med det vernehensynet det mest sårbare og verneverdige område vi har utsettes for i dag.» Kilde: nye-troms.no.

Denne badstua er ulovlig lagt ut i havna, mener kommunen (Nordland)
«I oktober fortalte eier og daglig leder Ola Skjeseth ved Svinøya rorbuer om den nye attraksjonen til anlegget. En flytende badstu er etablert i vannkanten ved Børsen spiseri. Vågan kommune reagerer nå på etableringa ved Svinøya rorbuer.» Kilde: lofotposten.no. 


Vil satse mer på kongekrabbesafari enn hvalsafari (Finnmark) +
«Det er en del hvalturister i Nord-Troms, men det er ikke like mye hvalaktivitet lenger øst i storfylket. – Vi har tenkt å satse mye hardere på kongekrabbesafari i samarbeid med Storekorsnes Ferie & Fritid.. sier daglig leder i Æventyr A.» Kilde: ifinnmark.no.

Letter på smitteverntiltak i Tromsø (Troms)
«Tirsdag bestemte politikerne i Nordens Paris at blant annet kravet til munnbind på utesteder og restauranter fjernes. Det er til stor glede for utelivsnæringa.» Kilde: nrk.no.

Trip Advisor-utmerkelse til Malangen Resort (Troms)
«Den daglig lederen ved Malangen Resort er kjempestolt av utmerkelsen som hotellet har fått av gjestene sine. – Det er en anerkjennelse av hva vi holder på med.» Kilde: nye-troms.no.


Søker salgsleder for Nord-Norge
«Norwegian Adventure Company søker salgsleder med sans for utekontor, aktiv livsstil og passion for Nord-Norge.» Frist: snarest. Kilde: finn.no. 

Overraska over snøskuter-forureining i Longyearbyen (Svalbard)
«Snøskutarane i og rundt Longyearbyen forureinar meir enn kolkraftverket. Overraskande nok er Svalbard-lufta mest forureina om våren.» Kilde: abcnyheter.no.

Håper på flere superstjerner til Bjerkvik i vinter (Troms/Nordland)
«Det blir kjente skiløpere og livesending på TV når BCC Hålogalandsløpet blir en del av verdenscup-serien i langløp på ski fra denne vinteren. Denne vinteren skal BCC Hålogalandsløpet være en del av Visma Ski Classics.» Kilde: fremover.no.

Slik kan anlegget bli: – En fantastisk fin plass (Nordland) +
«..reguleringsplanen for det planlagte reiselivsanlegget som skal kombinere gammelt med mye nytt, er godt i gang. Mosand ønsker at anlegget på den 6,7 mål store eiendommen skal bestå av en kombinasjon av fritidsboliger og boliger for utleie. Dette er Hamarøy kommune litt skeptisk til.» Kilde: an.no.

SIXT bilutleie i Rana posisjonerer seg for varslet vekst (Nordland) +
«Det er mange som sier at Helgeland er på vei til å bli det nye Lofoten, men for at det skal kunne skje må flyplassen realiseres. Nå ser det ut til at det skjer og da skal vi være på plass.» Kilde: ranablad.no.


Ferieloven blir gjeldende på Svalbard +
«Rettighetene til arbeidstakerne blir kraftig styrket ved at regjeringen nå innfører ferieloven på Svalbard, sier arbeids-og inkluderingsminister Hadia Tajik.» Kilde: svalbardposten.no.

Visit Alta har blitt miljøfyrtårnssertifisert (Finnmark) +
«Karianne Engelien Anti og Katja Pettersen i Visit Alta var godt fornøyde da de fikk sertifiseringen.» Kilde: altaposten.no.

Nordlyset flammet da cruiseturistene la til kai (Finnmark) +
«For gjestene til Stig Anton Eliassen ved Alta Event AS ble det full klaff tirsdag. Nordlyset viste seg fra sin beste side og ga dermed cruiseturistene valuta for pengene.» Kilde: altaposten.no.

Skal bringe Lyngen nærmere Hollywood (Troms) +
«Den amerikanskinspirerte turistattraksjon i fergekøen skal nå sikre at Lyngen sendes ut i verden gjennom sosiale medier som det reneste «Lyngywood». Og best av alt – reklamen er det turistene selv som distribuerer. Det er gruppen Lyngenløftet som står bak Lyngenskiltet.» Kilde: nordlys.no.

Støyende jagerfly deler rullebane med sivil flytrafikk (Troms/Nordland)
«Det er svært spesielt å plassere et så støyende kampfly som F-35 på flyplass som også har sivil flytrafikk, ifølge flyekspert. – Aldri hørt om noe liknende.» Kilde: nrk.no.

Årets cruisesesong i Narvik gjøres unna på én eneste dag (Narvik)
«Årets cruisesesong blir ekstremt kort – men neste år ventes en av gigantene til Narvik.» Kilde: fremover.no.

Slik skal den nye badstua se ut (Nordland) +
«Fjellene som omkranser byen har vært inspirasjonskilden til utformingen av badstua som skal etableres ved det nye Thon-hotellet i Svolvær.» Kilde: lofotposten.no.

Det er bedre for turistnæringen at skogen står (Nordland) +
«Trude Myhre i WWF mener skogvern gir muligheter, mens ordføreren i Hattfjelldal hevder det fører til flere begrensninger. Debatten om skogvern på Helgeland blusset opp igjen i høst..» Kilde: helg.no. 

Etterlyser jobben med planlagt skuterløype i Vefsn (Nordland) +
«I flere år har skuterentusiast Arnt Remy Åvik fremmet ønske om en spesifikk løype i Vefsn, men kommunen har fremdeles ikke hatt mulighet å få den på plass.» Kilde: helg.no.


Overnattingstrafikken i oktober over 2019-nivå, men.. 
«Oktober ble en rekordmåned for overnattingsbedriftene i nord, men økende smittetrykk både i Norge og i viktige utenlandsmarkeder medfører stor usikkerhet om den videre utvikling.» Kilde: reiselivinord.no.

Innlegg: Vi er lutter øre (Svalbard)
«Miljødirektoratet ønsker alle innspill om lokale konsekvenser av de konkrete forslagene vi har til nytt miljøregelverk på Svalbard velkommen.» Kilde: svalbardposten.no.

Kjempetap for Tromsøs uteliv: – Aldri opplevd noe så psykisk slitsomt (Troms)
«Tromsøs barer og restauranter mistet en femtedel av inntektene i fjor – og tapte over 150 millioner kroner på corona.» Kilde: e24.no.

Kan bli løype fra Reinelv til fjellandsbyen (Troms) +
«Siden forrige vinter har Hermod Bjørkestøl og Bjørnar Wiik jobbet med å innhente godkjenninger fra grunneiere til tre nye skuterløyper i Målselv. De håper løypene skal kunne bli godkjent før neste vintersesong.» Kilde: nye-troms.no.

Får rive fryseriet (Nordland) +
Øksnes: «Nyksund Fryseri er godt i gang med planleggingen av nytt hotell i Nyksund. – Vi er kjempeglade og kan nå fortsette arbeidet.» Kilde: vol.no.

Kjempen kommer til Bodø (Nordland)
«Fredag ankommer cruiseskipet MS Borealis – fra Fred. Olsen Cruiselines – Bodø havn. – Skipets gjester er engelskspråklige, hovedsakelig briter, men også noen irer, opplyser Carina Dreyer Salater, som er prosjektleder for cruise- og bærekraftig utvikling i Visit Bodø.» Kilde: an.no.


Disney inntar Arktis (Svalbard)
«Cruiset koster over 400.000 for en familie. Cruiseekspert tror ikke det blir noe problem å få fylt skipene.» Kilde: nrk.no.

Norwegian setter opp ekstra juleruter i desember
«Til Harstad/Narvik, Tromsø og Bodø forsterkes det allerede eksisterende tilbudet, mens det til Andøya og Lakselv settes opp flyvninger spesielt i forbindelse med høytiden.» Kilde: abcnyheter.no.

Landemerke i nord kjøpt av fond (Troms)
«Et av Nord-Norges største landemerker, Fjellheisen i Tromsø, er solgt til den store reiselivsaktøren The Norwegian Travel Company.. som har overtatt en rekke reiselivsbedrifter.» Kilde: nrk.no. 

Her er de nye eiernes planer for Fjellheisen (Troms) +
«Fjellheisen er indrefileten av reiselivet i Tromsø. Vi er stolte og ydmyke over å få mulighet til å forvalte dette selskapet videre. De neste årene vil vi investere i størrelsesorden 100 millioner kroner for å realisere de utviklingsplanene Fjellheisen har lagt.» Kilde: nordlys.no.

Innlegg: Arvesølvet i nord selges ut, bit for bit (Troms) 
«De nordnorske helligdommene som har vært på lokale hender, selges til internasjonal storkapital. I tur og orden har ulike oppkjøpsfond kjøpt Hurtigruten, Torghatten, denne uka er det den ikoniske Fjellheisen i Tromsø, en av indrefiletene i nordnorsk reiseliv..» Kilde: nordlys.no.

Handlingsplan – merket for bærekraftig reisemål (Troms)
«Dyrøy kommune har vedtatt masterplan for Senjaregionen og arbeider nå sammen med Visit Senja Region om å oppnå merket for bærekraftig reisemål høsten 2022. Her er handlingsplanen som skal føre fram til sertifisering.» Kilde: dyroy.kommune.no.

Trine og Roger skaper julestemning i England (Troms) +
«Engelsk TV-program skal vise hundesledekjøring og bålkos i Dyrøy. – Jeg er veldig spent og går med sommerfugler i magen, sier Trine Vårlund i den lille reiselivsbedriften Arctic Guide på Finnefjell i Dyrøy.» Kilde: nordlys.no.

Widerøe vurderer å droppe Harstad/Narvik lufthavn Evenes (Troms/Nordland)
«Norges nye kampfly bråker så mye at flyselskapet Widerøe mener det kan være helseskadelig for både passasjerer og ansatte på Evenes. Samtidig er Avinor og Forsvaret uenige om hvor store støytiltak som er nødvendig.» Kilde: nrk.no.

Nå er Fangst etablert på kaikanten til reiselivsanlegget (Nordland) +
«I tre år har Hattvika Lodge jobbet med å få på plass en restaurant på reiselivsanlegget på Ballstad. Fredag åpnet Fangst for første gang dørene.» Kilde> lofotposten.no.


Jubler for REIS21
«Hurdalsplattformen legger opp til REIS21, en ny nasjonal strategi for forskning og innovasjon. Det er godt nytt for Nordlandsforskning og andre som driver med reiselivsforskning.» Kilde: nordlandsforskning.no.

Full krangel om coronapass i Tromsø: – Makan til mageplask! (Troms)
«Nå utsettes innføringen av coronapasset i Tromsø kommune. Under formannskapsmøte gikk diskusjonene hett for seg.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Sluttstrek for zipline i Tromsdalen? (Troms)
«Zipline-prosjektet i Tromsdalen leverer så til de grader på Tromsø kommunes vedtatte reiselivsstrategi fra 2019. Til tross for dette har Miljødirektoratet nå satt foten ned for prosjektet.» Kilde: nordlys.no.

Nytt Moxy-hotell i Tromsø blir Marriotts nordligste hotell (Troms) +
«Moxy Hotels, en del av Marriott, etablerer seg i Tromsø. Moxy Tromsø, som får over 200 rom, og blir Marriotts nordligste hotell, skal etter planen åpnes i første halvår 2023.» Kilde: horecanytt.no.

Sier nei til koronasertifikat i Tromsø nå (Troms)
«Tromsø kommune besluttet på et ekstraordinært formannskapsmøte tirsdag at det er for tidlig å innføre koronasertifikat i kommunen. Samtidig fjerner de kravet om sitteplass for alle på uteplassene.» Kilde: tv2.no.


Søkkiværet, nu har vi lansert ny hjemmeside! (Finnmark) 
Hammerfest: «Nu kan dokker moillkose dokker med inspirasjonsartikler fra den fantastiske regionen vår. For vi vet kor vi bor – så stå nu ikke der å frys, kom inn å la dæ inspirere!» Kilde: via linkedin.com/company/visit-hammerfest

Eventyret er millionbutikk, men pengene går ut av kommunen (Troms) +
«Tonny ønsker at flere skal få øynene opp for mulighetene. Torsdag tok han avgangsklassen med på tur. .. Denne dagen er de på havet sammen med klassekameratene for å oppleve det som pengesterke turister blar opp titusener for å se, og ei næring med fremtidsutsikter.» Kilde: nordlys.no.

Tromsøs landemerke er i ferd med å bli solgt (Troms) +
«28 lokale eiere i Tromsø vil trolig innkassere en store summer når Fjellheisen selges til Longship-fondets reiselivsselskap. Kjøperne skal være The Norwegian Travel Company..» Kilde: nord24.no.

En destinasjon kan få en fjerdedel av potten (Troms) +
«Så seint som i oktober ble den fjerde kommunale tilskuddsordninga lyst ut. Målselv Fjellandsby er søkeren som ser ut til å få den største andelen av koronastøtten denne runden.» Kilde: nye-troms.no.


Innlegg: Dette kan vi ikke fortsette med
«Dette er ikke lengre nok å se en hval. Nå skal dyrene også oppleves under vann. Vi må ned i havet, og helst så tett på som overhodet mulig.» Kilde: framtidinord.no.

Tromsø-ordføreren: – Ingen utfordringer med koronapasset
«Næringslivet i Tromsø har vært veldig positive, konsertarrangører og det øvrige kulturlivet, samt restaurant og servicebransjen. Det er også mye turisme her i Tromsø i november og desember, så den bransjen er også positiv til innføringen, sier Gunnar Wilhelmsen..» Kilde: msn.com. 

Julebyen imponerer innfødte og turistene (Troms) +
«Pariserhjulet var den store attraksjonen da «Julebyen Tromsø» offisielt ble åpnet nede ved havna torsdag ettermiddag. – Jeg reiste hit fra Brussel og nå har jeg endelig julestemning!» Kilde: nordlys.no.

Stanset buss full av nordlysturister: – Måtte gå til hotellet (Troms) +
«Turistene fikk nok ikke den slutten på turen som de ønsket. En minibuss med nordlysturister ble stanset i kontrollen, og det ble avdekket at den utenlandske sjåføren ikke hadde gyldig kjøreseddel.» Kilde: nordlys.no.

Skal utvikle Narvik som reiselivshub i Hålogaland (Nordland)
«Reiselivskonsernet Best Arctic etablerer seg i Narvik for å styrke byens posisjon som et reiselivsmidtpunkt i Hålogaland. Før nyttår åpner de eget turistsenter i Narvik med Lise Janita Hansen i spissen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Milepæl for det grønne skiftet til havs (Nordland)
«En av landets tøffeste ferjestrekninger blir utslippsfri når Bognes – Lødingen får elektriske ferjer.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Flere brønnøyverter i 2022 (Nordland) +
«Det er Brønnøy næringsforum har søkt om støtte for prosjekt med sommerverter/brønnøyverter også i 2022. For 2022 sikter man mot sommerjobber for inntil 45 ungdommer over 16 år, en betydelig økning fra 2021-prosjektet, som endte med 27 ungdommer.» Kilde: banett.no.


Kan igjen arrangere festival (Svalbard) +
«Arctic Chamber Music Festival kan igjen arrangeres, og programsjef Catharina Bilsbak lover en festival med noe for enhver smak, der flere av landets aller fremste klassiske musikere skal opptre.» Kilde: svalbardposten.no.

Ikke svaret vi håpet på (Svalbard) +
«Daglig leder i Aeco, Frigg Jørgensen, vil helst at prosessen om nye miljø- og feltregler på Svalbard nulles.» Kilde: svalbardposten.no.

Reiselivet ser en positiv trend (Troms) +
Tromsø: «Nå kommer turistene sakte, men sikkert tilbake.. Besøkstallene er ikke i nærheten av 2019-tallene. Men stigende turisttall gir bransjen håp.» Kilde: nordlys.no.

Finnair gjenåpner rutetilbud til Tromsø (Troms)
«Rutene åpner fra 14. desember 2021 og vil opereres av Widerøe.» Kilde: travelnews.no.

Nå gir han seg som reiselivssjef, men utelukker ikke comeback (Troms) +
«Reiselivssjef i Visit Lyngenfjord Georg Sichelschmidt bytter ut Nord-Troms med Valdres fra første februar.» Kilde: framtidinord.no.

Helge Otto vil ikke bli pensjonist: – Nå vil jeg bygge fantastiske hoteller +
«Små hoteller i arktisk landskap, plassert i naturvernområder. Drammenseren Helge Otto Mathisen (69) er i gang med sin tredje karriere. – De tre første hotellene kommer i Vardø, Lofoten og Hustadvika.» Kilde: dt.op.

Vil bruke millioner for å gjøre gammelt fiskebruk til hotell (Nordland) +
«Gillian Hockly er blant flere investorer som har planer om å omgjøre et gammelt fiskebruk på Ballstadlandet til et hotell og et møtested for gründere fra hele verden. Prosjektet er beregnet til å koste rundt 45 millioner og kan stå ferdig i begynnelsen av 2024.» Kilde: op.no.


Vil ha landstrøm til de viktigste cruisehavnene (Finnmark)
«Hvis FrP-representanter på Stortinget får det som de vil, skal Honningsvåg havn få landstrøm.» Kilde: radionordkapp.no. 

Fikk 5.000 lokale gjester (Finnmark) +
«Flere skoleklasser fikk besøke Seiland House som en del av koronatiltakene for Altas reiselivsnæring.» Kilde: altaposten.no. 

Visit Lyngenfjord søker etter daglig leder (Troms)
«Vår daglige leder skal ut i permisjon og Visit Lyngenfjord søker derfor vikarierende daglig leder, i første omgang for en periode på 2 år med mulighet for fast tilsetting.» Søknadsfrist: 1. desember. Kilde: visit-lyngenfjord.com.

Vil innføre coronapasset umiddelbart (Troms)
«Tromsø kommune har planlagt et ekstraordinært formannskapsmøte for å kunne innføre coronapasset i det samme det juridiske er på plass.» Kilde: dagbladet.no.

Vil gjøre urfjell til en turistattraksjon (Troms) +
«Prosjektet «The Rock» skal presenteres i neste kommunestyremøte i Senja kommune. Nyvalgt styreleder Trygve Tamburstuen i Senja Geologi- og Industrisenter AS forteller at prosjektet dreier seg om å bruke den særegne geologien på Senja til å skape et opplevelsessenter.» Kilde: nordlys.no.

Sjøfartsdirektoratet vurderer flere tilsyn i hvalsafarien (Troms/Nordland) +
«Sjøfartsdirektoratet vurderer sterkere lut når reiselivsnæringa melder om useriøse aktører som driver risikosport i hvalsafarien. – Det må ikke bli cowboytilstander.» Kilde: itromso.no.

Fiskeridirektoratet skal i møte med hvalsafariaktører (Troms/Nordland) +
«Det er opp til aktørene å følge loven, opptre sikkert og ta hensyn til dyrevelferd. Fiskeridirektoratet skal sørge for at forskriften blir fulgt.» Kilde: itromso.no.

Et steg nærmere sherpatrapp i Narvik (Troms) +
«Narvik kommune har fått 150 000 kroner fra Statskog for videre planlegging av sherpatrappa i Narvik som skal gi et løft både for reiselivet og for folkehelsen. – Har en kostnadsramme på sju millioner.» Kilde: fremover.no.

Nå har mesterkokken fått restauranten godkjent (Nordland)
Vesterålen: «Arbeidstilsynet mente taket var 20 centimeter for lavt og ville ikke gi driftstillatelse. Men mesterkokken Halvar Ellingsen (34) ga seg ikke, og nå har han fått medhold i klagen.» Kilde: nrk.no.

Over 50 søkere om å bli «rorbusjef» (Nordland)
«Flere reiselivsbedrifter sliter med rekrutteringen. Det gjør de ikke på rorbusenteret i Kjerringøy.» Kilde: reiseliv1.no.

Søker Senterleder til Polarsirkelsenteret 66º33’N (Nordland)
«Ny senterleder søkes til en av Norges mest populære turistdestinasjoner – Polarsirkelsenteret 66º33’N. Det er lokalisert på grensen til Saltfjellet-Svartisen Nasjonalpark og nærmeste store tettsted er Mo i Rana.» Søknadsfrist: 05.12.2021. Kilde: finn.no.


Vil rokke ved Svalbard sin eksistens (Svalbard)
«Nye og omfattende reguleringsforslag fra Miljødirektoratet har vekket stort lokalt engasjement blant innbyggere- og næringsaktører på Svalbard. – Nok er nok, sier Ronny Brunvoll i Visit Svalbard.» Kilde: tv2.no.

Innlegg: En gledens dag! (Svalbard)
«Selvsagt skal vi ha en sertifiseringsordning for guider på Svalbard! Det er med stor glede jeg leser at naturen og gjestene skal få det de fortjener. Skolerte og sertifiserte guider vil uten tvil løfte destinasjonen og bidra til økt kvalitet på opplevelsene.» Kilde: svalbardposten.no.

Klima, kultur og turisme (Finnmark/Troms)
«Nordnorske aktører har mulighet til å delta i prosjekt som bidrar til økt kunnskap og kompetanse i og til befolkningen i regionen. Nå vil vi ha innspill til programutkastet før det skal godkjennes i EU.» Kilde: tffk.no.

Lanserer gigantiske utelivsplaner (Finnmark)
«Utelivssjef Karl-Henning Svendsen og Eiendomsspar er enige om en leieavtale om 3000 kvadratmeter i det nye Mack-kvartalet. – Kun få detaljer gjenstår før byggestart for milliardsatsingen.» Kilde: nordlys.no.

Innlegg: Dumdristig hvalturisme må kontrolleres (Troms/Nordland)
«Hensynsløs adferd rundt hvalene er ikke bare svært dårlig reklame for hvalsafarinæringa, det kan ødelegge hele næringsgrunnlaget for denne typen turisme.» Kilde: itromso.no.

Retningslinjene for hvalsafari – ikke nok at de er frivillige (Troms) +
«Giovanna Bertelle mener de frivillige retningslinjene hun selv var med å utvikle for hvalsafari ikke er nok. Nå etterlyser hun regler, med sanksjonsmuligheter for både for kommersielle og private aktører.» Kilde: itromso.no.

Spekkhogger fotobombet havørnbilde i Lofoten: – Var griseheldig (Nordland)
«Fotograf fikk oppleve et sjeldent møte mellom spekkhogger og havørn i Lofoten.» Kilde: nrk.no.

Ketil går fra kino til kysthotell (Nordland) +
«Det blir spennende, sier Ketil Johnsen om lederjobben ved Vesterålen Kysthotell på Børøya. Etter 33 år som ansatt i kommunen, skal kinosjefen nå tenke i bredt format om reiseliv. – For turister er vi ikke Lofoten eller Vesterålen, vi er ett øyrike.» Kilde: vol.no.


Norges fineste julehotell? (Svalbard) +
Tjuvstartet julen: «Halvor Bakke og Berit Vildalen har julepyntet Basecamp Hotell. Ambisjonen er klar: Norges fineste.»Halvor Bakke og Berit Vildalen har julepyntet Basecamp Hotell. Ambisjonen er klar: Norges fineste.» Kilde: svalbardposten.no. 

Nå er det full splid i det nye selskapet (Finnmark) +
Det nystiftede selskapet Greater Arctic Moment AS overtok i februar konkursboet etter Visit Varanger, og skulle drifte nettsiden Visit Varanger for å fremme turisme i Varanger-regionen. Men nå er også dette selskapet i vansker.» Kilde: ifinnmark.no.

Ber gjestene bruke munnbind (Finnmark)
«Scandic har gått ut med en oppfordring om at gjestene som besøker Nordkapphallen bruker munnbind. Årsaken til oppfordringen er det lokale smitteutbruddet i Nordkapp.» Kilde: radionordkapp.no. 

Har forespørsler fra store skip, men vi får de ikke til kai (Finnmark) +
Alta: «Etter drøye 19 måneder uten stor trafikk på havna er det strålende å se at cruisebåtene begynner å seile inn igjen. .. Men til tross for at kalenderen ser bra ut, frykter de for fremtiden om en ny cruisehavn ikke blir realisert.» Kilde: ifinnmark.no.

Reiselivsprosjekter får også penger fra Statskogfondet (Troms/Nordland)
«Nær to millioner kroner fra Statskogfondet i Nordland og Troms fordeles nå på 18 søkere. Støtte går til alt fra villmarksmesse, stisykkeltilbud og sherpasti til Arctic hideaway og utvikling av lokal mat og treforedlingsindustri.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Her svømmer 40 turister med hval: – Potensielt dødelig for begge (Troms/Nordland)
«Turister som vil se hval blir stadig mer vanlig. Nå beskriver aktører i bransjen kaotiske tilstander – og etterlyser klarere regelverk før noen dør.» Kilde: nrk.no.  

Nå rives det ikoniske bygget – skal bygge hotell (Troms) +
«På tross av koronapandemien som har preget hele verden, og ikke minst turisttrafikken i Tromsø, i over halvannet år, så har hotellplanene på Workinntunet gått sin gang. Det store hotellet som skal reises på Workinntunet har en dato klar for ferdigstillelse.» Kilde: nordlys.no.

Over 50 vil bli «rorbusjæf»: – Vi fikk lov til å «peise på» (Nordland) +
«Det var i midten av oktober at Kjerringøy Rorbusenter utlyste stillingen som daglig leder, eller «rorbusjæf», som de kaller det. – Alle er ute etter de beste folka, som ikke akkurat gjør det høye søkertallet mindre imponerende.» Kilde: lofotposten.no.

Nå planlegges det stor hotellsatsing i Kirunas nye sentrum (over grensen)
«Elite Hotels of Sweden AB går inn som ny, stor aktør i Kirunas nye sentrum, hvor de skal øke fra 37 til 155 hotellrom. Eiendommen bygges som erstatning for Kiruna kommunes lokaler i eksisterende sentrum..» Kilde: fremover.no.


Vil du være med å utvikle reiselivet i Nord Norge?
«Norwegian Travel Company søker prosjektleder. Vår ambisjon er å sette standarden for opplevelsesbasert turisme i Norge. Søknadsfrist: 25.11.2021.» Kilde: finn.no.

Nydelige Nord-Norge (Troms)
«Babe – bilen – er EU-godkjent og i siste episode går turen fra Oslo til Nord-Norge hvor Lyngsalpene og Kvaløya serverte temmelig nydelige forhold.» Kilde: friflyt.no.

Susanne på full fart inn i ny hvalsafarisesong (Troms) +
«Susanne Strøm i Explore 70 degrees på Skjervøy konstaterer at hvalen er tilbake utenfor Skjervøy. Det er godt nytt for turistbedriften.» Kilde: framtidinord.no. 

Har tapt et titall millioner på koronaen (Troms) +
«Senja Reiseliv AS, som driver sin reiselivsvirksomhet basert på merkevaren hamn i Senja, tapte mange millioner på koronaen i 2020.» Kilde: folkebladet.no.

Nå er Per snart klar til å markere en ny milepæl (Troms) +
Senja: «Søndag 5. desember anløper det nye kystruteskipet Havila Capella Finnsnes for første gang.» Kilde: folkebladet.no.

To nyansatte på Vega Verdensarvsenter (Nordland)
«Fra 1. november fikk vi to nyansatte på Vega Verdensarvsenter. Berit Haugen Evensen er ansatt som formidler for Vega Verdensarvsenter AS og Isa Nergård Skjelbostad som verneområdeforvalter.» Kilde: verdensarvvega.no.


Innlegg: Grønn luftfart i nord
«Satsing på grønn luftfart i nord må bli forankret i landsdelens kunnskapsmiljøer. UiT Norges arktiske universitet er i samtaler med en fransk flyprodusent om testing av «grønne fly» i Tromsø og Bardufoss.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Ingen umiddelbar krise for reiselivsnæringen (Svalbard) +
«Daglig leder i Visit Svalbard, Ronny Brunvoll, frykter at smitten skal skape trøbbel i den videre normaliseringen. Men foreløpig har avbestillinger uteblitt.» Kilde: svalbardposten.no.

ABBA har besøkt Lofotens skjulte perle – turistene glemmer den (Nordland)
«Lofoten har mange steder som lokker med ferie. Men Værøy, som huser unik natur og et hemmelig trekkplaster, blir ofte glemt. .. I tillegg er Værøy lutfiskens mekka, sier daglig leder i Destination Lofoten, Line Renate Samuelsen.» Kilde: nrk.no.

Dette er også Lofoten: – baksiden av postkortet (Nordland)
«Naturskjønne Lofoten har også en bakside. I Vågan flyter søppel og skrot rett ut i fjorden. Lederen i Natur og Ungdom tror turistene vil være løsninga.» Kilde: nrk.no.

Hjertebarnet hans kan bli kåret til Norges styggeste nybygg (Nordland)
«For første gang vil Arkitekturopprøret i Norge kåre Norges styggeste nybygg. Blant kandidatene er Munchmuseet i Oslo og et hotell på øya Lovund på Helgelandskysten.» Kilde: nrk.no.


Hotellsjef: – Betyr enormt mye for oss (Finnmark) +
«En slik konferanse betyr enormt mye for oss, sier hotellsjef May-Brith Hermansen ved Scandic Alta. … – Vi er veldig glade for at Nasjonalforeningen for folkehelse har lagt sitt landsmøte til Alta og her hos oss..» Kilde: altaposten.no.

Kanselleringene renner inn: – Det er katastrofe for oss (Troms)
«Tromsø kommune innførte lokale og nye strenge koronarelger fra natt til i dag. Det merkes umiddelbart for hotell- og utelivsbransjen i byen som igjen må ta støyten.» Kilde: tv2.no.

Innlegg: Vi har løsningene på problemene i Tromsø (Troms)
«Igjen skal uteliv, kulturliv og reiseliv i Tromsø betale en høy pris. Det er unødvendig, fordi vi har de viktigste løsningene: Vaksine og innføring av vaksinepass.» Kilde: nordlys.no.

Lyngenfjordregionen remerket som Bærekraftig Reisemål (Troms)
«Endelig kan vi slippe løs jubelen – ja, regionen kan fortsatt smykke seg med merket «Bærekraftig Reisemål».» Kilde: visit-lyngenfjord.com.

Innlegg: Hvem tar ansvar for Nordlands stolte kulturarv? (Nordland)
«Vårt håp er at Nordlands politikere og byråkrater skal få øynene opp for hva de besitter i eget fylke og vil satse på sine maritime kulturskatter og stolte kulturarv.» Kilde: an.no.

Nå har investoren opprettet hotellselskap (Nordland) +
Amla: «Investor Håkon Ulriksen fra Bø har opprettet nok et selskap i kommunen: Ulrix Hotelldrift AS.» Kilde: vol.no.

Har veldig lyst til å etablere hotell i Bodø (Nordland) +
«De har ikke gitt opp hotellplanene. Nå har de signert leiekontrakt med hotellaktør som drive innenfor lavpris-segmentet.» Kilde: an.no.

Firmaet satser stort i Hattfjelldal (Nordland) +
«I september 2020 kjøpte Mosjøen Scooterutleie det gamle hotellet i Hattfjelldal. I den forbindelse ble eventselskapet GoExtreme etablert. .. – Det kommer til å bli et wow-opplegg.» Kilde: helg.no.


Innlegg: Slaget står nå! (Svalbard)
«Myndighetene har fremlagt to høringsforslag som gjelder miljøregelverket og den nye feltsikkerhetsforskriften. Begge kan for alltid endre lokalsamfunnet og våre muligheter for utøvelse av både næringsliv og friluftsliv. Vi slår alarm.» Kilde: svalbardposten.no.

Nord-Troms fortsatt et bærekraftig reisemål (Troms) +
«Nord-Troms som reisedestinasjon har igjen blitt merket som bærekraftig: – Utrolig flott å se at vi som region jobber i riktig retning, sier Marie Angelsen i Visit Lyngenfjord. – Jobben mot å bli et bærekraftig reisemål slutter aldri.» Kilde: framtidinord.no.

Hotellsjef slår alarm: – Svært kritisk (Troms)
«The Edge-sjef Ida Kristine Jakobsen opplever et ras av kanselleringer etter nedslående coronabeskjed.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Ny koronastøtteordning for lokalt reiseliv (Troms)
«Dersom din virksomhet driver innen reiseliv, eller har betydelig omsetning som leverandør til disse næringene, kan du søke om driftsstøtte til Tromsø kommunes næringsfond. Søknadsfrist er 21. november.» Kilde: tromso.kommune.no.

45 millioner for å gjøre gammelt fiskebruk til hotell (Nordland) +
«Lokale investorer har nå planer om å omgjøre et gammelt fiskebruk på Ballstadlandet til et hotell og et møtested for gründere fra hele verden. Prosjektet er beregnet til å koste rundt 45 millioner og kan stå ferdig i begynnelsen av 2024.» Kilde: lofotposten.no.


Snøen faller, og scooterfolket våkner (Finnmark) +
«Kun 11 av 18 kommuner har lovlige skuterløyper å tilby befolkningen. De resterende sju har per definisjon i dag ingen skuterløyper i kommunen.» Kilde: ifinnmark.no.

Frykter koronatiltak i Tromsø vil koste reiselivet dyrt (Troms)
«Denne uken blir det nok en gang etter alt og dømme munnbind, avstand og bordservering. Det spøker for julebordsesongen. – ber regjeringen bla opp.» Kilde: nrk.no.

Et av de fineste prosjektene Biotope jobber med (Nordland)
Andøy: «Hos Lisbeth Seppola og Marmelkroken.. .. Vi plukker opp det veldig gamle norske landbrukskonseptet ‘allmenningen’ og tolker det i en ny sammenheng der både opplevelsesturisme, biodiversitet og lokalmat blir viktig.» Kilde: facebook.com/tormod.amundsen/

Innlegg: Samarbeid i Sørfold (Nordland)
Salten: «I forrige uke var nærmere 20 personer fra næringslivet i Sørfold samlet på Kobbelv vertshus. De fleste kom fra reiselivs-bedrifter i den langstrakte kommunen. Hensikten med samlingen var da også å gjøre Sørfold mer attraktiv for turister.» Kilde: saltenposten.no.


Ser lyst ut for sykkelritt på Svalbard +
«Sykkelrittet Arctic Race of Norway har flere ganger vurdert å ha en etappe på Svalbard. Nå kan et slikt arrangement bli en mulighet, tror næringssjef i LL, Lennarth Kvernmo, og CEO i Arctic Race of Norway, Knut Erik Dybdal.» Kilde: svalbardposten.no.

Innlegg: Stopp reguleringshysteriet nå! (Svalbard)
«Regjeringen må høre på lokalbefolkningen og næringslivet. Ta en pause i reguleringsiveren for Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Må kompenseres langt bedre enn sist (Troms)
«Næringer i Tromsø går en usikker vinter i møte, med tiltak som kan bli langvarige etter smittetoppen. Nå ropes det om kompensasjon i ishavsbyen, noe som støttes av NHO Reiseliv.» Kilde: nrk.no.

Hverken «enmeteren» eller reduserte skjenketider nå (Troms)
Tromsø: «Smittevernoverlege Trond Brattland vil ikke røpe hva de nye smitteverntiltakene vil bli. Men han kan fortelle at det ikke blir reduserte åpningstider og enmetersregel – ennå.» Kilde: e24.no.

Forsinket skuterløype-utredning i Balsfjord (Troms)
» Flertallet av kommunestyrerepresentantene i Balsfjord stemte for ikke å gå for fort i svingene med ei ny løype for skuterkjøring i Balsfjord. Nå går det derimot litt saktere enn de ønsket seg.» Kilde: nye-troms.no.

Vågan har flere overnattinger enn resten av Lofoten samlet (Nordland) +
«Flere turister har overnattet i Moskenes enn i Vestvågøy de to siste somrene. Vågan har flere overnattinger enn resten av Lofoten samlet.@ Kilde: lofotposten.no.

Størst nedgang her: Vinterturismen forsvant (Nordland) +
«I år sank vinterturismen med 95 prosent i Moskenes. – Det viser krisen reiselivet har opplevd og fortsatt er i, sier markedsansvarlig i Destination Lofoten, Vegeir Selboe.» Kilde: lofotposten.no.

Skagen hotel inn i Thon Hotels (Nordland) +
Bodø: «Etter 31 år som frittstående hotell kom dagen da Skagen hotel inngikk ekteskap med kjempen Thon Hotels. Hotellet som åpnet for 31 år siden har alltid vært uten noen kjedetilknytning..» Kilde: an.no.

Tuva og Stian åpnet den restauranten i sommer (Nordland) +
Myken: «..Nå håper de på effekt av kjendisbesøket.. 32 kilometer fra nærmeste fastland midt ute i havgapet finner du Myken, et lite fiskevær rett vest for Svartisen i Rødøy kommune på Helgeland.» Kilde: an.no


Krever at turister fra USA skal slippe karantene
«Turister fra USA må i karantene om de reiser til Norge, noe som bekymrer turistbedrifter i Nord-Norge. Frps Bård Hoksrud krever at innreisereglene endres.» Kilde: tromsogfinnmark.

Innlegg: Det er kode rød for Nord-Norge
«Naturen er spektakulær, det fineste Norge kan by på. Men det gir deg en følelse av å kjøre langs en sammenhengende begravelse for de nordnorske bygdene.» Kilde: nettavisen.no.

Hotellsjef i Tromsø fortviler over nye corona-restriksjoner (Troms)
«Nye corona-restriksjoner gjør at hoteller i Tromsø mister inntekter fra julebord og konferanser. – Folk kansellerer mens vi snakker sammen, sier hotellsjef. Kommunen påbyr fra tirsdag munnbind, hjemmekontor, bordservering og maks 100 personer ved arrangementer.» Kilde: e24.no.

Da turistene endelig kom tilbake, økte smitten (Troms) +
«Mangedobling av turister i Tromsø gjør at reiselivet i byen gjenåpner butikker og aktiviteter, men økt koronasmitte bekymrer byens reiselivssjef.» Kilde: itromso.no.

Hun fulgte kompassnålen. Mot nord (Troms) +
«Jeg gir meg ikke før jeg får dette til, sier Marit Kvernhusløkken, som har bosatt seg på Reinøya for å satse på reiseliv rettet mot barnefamilier. – Jeg satt i Oslo med fullført bachelor i reiseliv og ledelse, men fikk ikke jobb i reiselivet og kjente på eventyrlyst..» Kilde: nordlys.no.

Innlegg: Ny og større flyplass i Lofoten (Nordland)
«Men både ny/forbedret E10 og ny flyplass for Lofoten ble satt på dagsorden.. Det er hyggelig å konstatere at det i Lofoten er tilnærmet tverrpolitisk og regionalt unison enighet om de anbefalte forslag.» Kilde: lofotposten.no.

Destinasjon Kvitnes skiller seg ut (Nordland) +
Sortland: «Æ lika å skill mæ ut, sier Halvar Ellingsen. Det har han greid. På restauranten hans i Sortland, Kvitnes gård, er det lange ventelister for å få en av de 30 sitteplassene.» Kilde: horecanytt.no.


Nei til Netflix i Kongsfjorden (Svalbard) +
«Miljødirektoratet sier nei til filming av fugl i naturreservat. Planlagt Netflix-serie regnes verken som vitenskapelig undersøkelse eller «særlig grunn» for å gi tillatelse.» Kilde: svalbardposten.no.

Fulgte forum om reiseliv i hjemfylket: – Er ikke over (Finnmark) +
«I to dager har reiselivsaktører, politikere, akademikere og andre tilknyttet reiselivet i Vest-Finnmark vært samlet på Scandic i Alta. Det er Vest-Finnmark Rådet som i starten av uka har arrangert en reiselivskonferanse.» Kilde: ifinnmark.no.

Utfordret Næss på Finnmarksløpet (Finnmark)
«Stortingspolitikerne Marianne Sivertsen Næss (Ap) og Bengt Rune Strifeldt (Frp) møttes til en sceneprat om situasjonen i reiselivs-Finnmark under Forum Reiseliv.» Kilde: altaposten.no.

Snøhotellet ser snart ingen forskjell på sommer- og vinterdrift (Finnmark) +
Kirkenes: «Direktør Silje Randa omstiller Kirkenes snøhotell til en jevnere drift gjennom året.» Kilde: sva.no.

Vil du være med å selge Tromsø regionen? (Troms)
«Visit Tromsø-Region AS utlyser 2 stillinger i Salg og vertskap i den offisielle turistinformasjonen for Tromsø-regionen. Frist: 07.11.2021. Ansettelsesform: Engasjement.» Kilde: finn.no.

Mer enn billig øl og bacon (Troms)
«Visit Lyngenfjord lanserer Cross-Border brosjyre sammen med Kilpisjärvi.» Kilde: visit-lyngenfjord.com.

Million-underskudd for Du Verden (Troms/Nordland) +
«2020 ble et utfordrende år for utelivsgrûnderne bak blant annet Du Verden i Svolvær og Tromsø. Restaurantene fikk begge million-underskudd i fjor, men eierne mener det er grunn til optimisme. – Vi har god kommunikasjon med kreditorer og en økende omsetning.» Kilde: lofotposten.no. 

Inviterer til konferanse om utviklingen av nordlandskysten (Nordland)
«Er du bruker av nordlandskysten? Vil du vite mer om hvordan sjøveien og kystområdene i Nordland utvikler seg i årene som kommer? Dette er temaet når Kystverket inviterer til Kystkonferanse 2021 i Svolvær 8. desember.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Inntektene stupte for hotellet – eierne er likevel optimistiske (Nordland) +
Svolvær: «Fast Hotels AS hadde et krevende år i 2020 for sine to hotell i Svolvær, men snudde likevel underskudd til overskudd. Eierne mener utviklingen etter pandemien er god.» Kilde: lofotposten.no.

Konsert i Pluragrotta – Bodø 2024! (Nordland)
«I samarbeid med Bodø 2024 er målet å gjøre den første konsert noen gang inne i Nord-Europas største vannfylte grotte – Pluragrotta! Bodø 2024, VisitPlura/Ina Santala Trælnes, Håkon Skog Erlandsen, og Smeltedigelen Musikkfestival står bak dette prosjektet som skal realiseres i 2024.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Ving lanserer pakketur til Svalbard
«Du trodde kanskje Ving solgte bare sydenturer? Da må du tro om igjen! Nå utvider reisearrangøren programmet med eventyrlige pakkereiser til et av verdens mest unike reisemål – Svalbard.» Kilde: abcnyheter.no.

Krever at regjeringen trekker tilbake nye miljøregler (Svalbard)
«Reiselivet frykter alvorlige konsekvenser for sysselsettingen i Longyearbyen om forslagene blir vedtatt.» Kilde: nrk.no.

Krever ikke pass før i april (Svalbard) +
«Fra 1. januar 2022 skulle man også som norsk statsborger reise med pass eller nasjonalt ID-kort, som borgere fra andre land. Nå forlenger man overgangsordningen.» Kilde: svalbardposten.no.

Vest-Finnmark rådet har arrangert Forum for reiseliv
Alta: «Pandemien har vist at vi har fleksibilitet og omstillingsevne i reiselivet, sa direktøren i NordNorsk Reiseliv under Forum for reiseliv.» Kilde: radionordkapp.no.

Cruisenæringen skaper enorm aktivitet
«Cruisenæringen er utpekt som verstingen. Nå må alle de som ikke har greie på cruisenæringen slutte og uttale seg om cruise. Det sa leder for Boreal Adventure i Alta under Forum for reiseliv på mandag.» Kilde: radionordkapp.no.

Asiatiske turister får komme til Näätämö, men ikke til Neiden (Finnmark) +
«Turister fra Singapore kan reise til Finland. Grensen til Norge får de ikke krysse. – Det er forunderlig at hele EU aksepterer gjester fra Østen som er vaksinert, mens Norge nekter de adgang, sier daglig leder i Barentssafari, Nicole Merten.» Kilde: sva.no.

Visit Lyngenfjord går inn i samarbeid med Enontekiö Lapland (Troms)
«Reiselivssjef i Visit Lyngenfjord, Georg Sichelschmidt, forteller at et samarbeid mellom Visit Lyngenfjord og Enontekiö Lapland vil tiltrekke flere besøkende.» Kilde: framtidinord.no.

Fredet historisk maktsenter på Trondenes (Troms)
«Riksantikvaren fredar krigshistoria på Trondenes fort og den særeigne kulturarven i området rundt.» Kilde: abcnyheter.no.

Nordlandsmuseet søker prosjektleder (Nordland)
«Vil du utvikle museums- og reiselivstilbudet i Gildeskål kommune? Gildeskål kommune skal bygge et nytt formidlings- og besøkssenter lokalisert til Gildeskål kirkested. Prosjektleder i 100% stilling ut 2024. Søknadsfrist: 1. desember 2021.» Kilde: jobbnorge.no.


Høringsforslag:– Vil forandre Svalbard +
«To nye høringsforslag kan forandre hvordan guidene på Svalbard jobber. Franka Leiterer, styremedlem i Svalbard Guide Association, ønsker et samarbeid for å oppnå best mulig resultat for alle.» Kilde: svalbardposten.no.

Vil frede Isfjord Radio (Svalbard) +
«Sysselmesteren anbefaler at Riksantikvaren freder Isfjord Radio. Store Norske vil skifte til grønn energi underveis i prosessen.» Kilde: svalbardposten.no.

Tror cruisenæringen kommer tilbake (Finnmark) +
«Lars-Helge Jensen har vært på cruise i høst. Ferien gjør han optimistisk på Nordkapps vegne.» Kilde: radionordkapp.no.

Nær firedobling av utenlandske turister i Tromsø (Troms) +
«Reiselivsnæringen har fått gjennomgå i løpet av koronapandemien, men nå begynner det å ta seg opp igjen.» Kilde: nordlys.no.

Historisk maktsenter på Trondenes freda (Troms)
«Riksantikvaren fredar krigshistoria på Trondenes fort og den særeigne kulturarven i området rundt.» Kilde: riksantikvaren.no.

Andøya Space Education og The Whale skal samarbeide (Nordland)
«Ser store muligheter i å utvikle felles konsepter som utforsker krysningen mellom havet og rommet «Fra havdypet til verdensrommet».» Kilde: travelnews.no.

Vi inne i en lang, lang vekstfase for Svolvær (Nordland) +
«Christian Ringnes og Eiendomsspar utelukker ikke at det fortsatt kan bli aktuelt med et høyhus til i Svolvær på lang sikt. Foreløpig driver Scandic i dag Vestfjord hotell på sesongbasis på den sentrale tomta.» Kilde: lofotposten.no.

Innlegg: Merverdi, det lille ekstra og egen flyplassforvirring (Nordland)
«Vi som bor i Lofoten har stor glede av hyppige avganger fra en flyplass nær der vi bor. Behovet til reiselivet er litt annerledes, litt avhengig av hvilken type reiseliv man selger.» Kilde: lofotposten.no.


Solid overnattingsøkning i september – men nødvendig med tiltak
«Det går rette veien for overnattingsbedriftene, men det er fortsatt nødvendig med målretta tiltak for å komme på samme nivå som før koronaen stengte ned landet. Det er meldinga fra NHO i nord.» Kilde: reiselivinord.no.

Venter rekordmange cruiseskip til Norge – særlig i nord
«Det ligger an til rekordår for cruisetrafikken i Norge i 2022. Det er spesielt vinterturismen som skyter fart – og særlig i nord.» Kilde: nrk.no.

Visit Svalbard ber om million-økning (Svalbard) +
«Visit Svalbard ber den ny regjeringen om økt tilskudd. Selv om de mest inngripende korona-tiltakene er historie, er ikke krisen over før tidligst i 2023, mener styreleder Ronny Strømnes i Visit Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Slo bedriften konkurs (Svalbard) +
«Daglig leder Olivia Ericson begjærte nylig oppbud for Arctic Travel Concepts, som satset på turister fra Asia. Det ble for lenge å vente på at Kina-turistene skulle komme tilbake.» Kilde: svalbardposten.no.

Første cruisebåt til Harstad etter pandemi-utbruddet (Troms)
«Fredag morgen kom Hanseatic Spirit til Harstad. Anne Britt Bekken, havnedirektør i Harstad, opplyser at skipet er i explorer-klassen og har tyske turister om bord. Visit Harstad er vertskap for turistene når de er på land.» Kilde: iharstad.no.

Øya er en turistperle om sommeren – nå tar de grep (Nordland) +
«Myken Handel SA har fått støtte fra Merkur-programmet til en del av oppgraderingen, men må stå for en egenandel på 25 prosent.. Styret bak lokalbutikken har nå startet et spleiselag for å samle inn midlene slik at dagligvarebutikken kan bli bevart.» Kilde: an.no


Nordkapphallen stengt på grunn av covid-19 smitte (Finnmark) +
«Hurtigruten avlyste nesten utflukten til Nordkapp i dag og Nordkapphallen er stengt for besøkende til torsdag på grunn av et tilfelle av covid-19 smitte. – Vi fant andre alternativer for gjestene.» Kilde: ifinnmark.no.

Åpner pengesekken for bedrifter i Nordreisa og Kåfjord (Troms) +
«De to Nord-Troms kommunene mottar ny millionpakke fra statlig hold. Kommunal og moderniseringsdepartementet har tildelt henholdsvis 3 157 000 og 742 000 kroner til Nordreisa og Kåfjord kommune.» Kilde: framtidinord.no.

Alpinanlegget kan miste en kvart million (Troms) +
«Bardu Alpinklubb kan miste 250.000 kroner i årlig tilskudd fra Bardu kommune. Kuttet vil ramme drifta av Steilia Alpinsenter.» Kilde: nye-troms.no.

Ledig stilling som «Cruise coordinator» (Troms)
The Norwegian Travel Company, Tromsø: «Do you want to joint Norwegian Travel Company as our new cruise coordinator?» Frist: 07.11.2021. Kilde: finn.no.

Pellerin ga The Edge 12 millioner i lavere husleie (Troms) +
Tromsø: «Hotelldirektør på The Edge, Ida Kristina Jakobsen, fikk overskudd på hotellet i fjor tross korona-nedgang.» Kilde: itromso.no.

Nå kan du kjøpe ditt eget trinn i sherpatrappa (Troms) +
«Her ser vi ruta sherpatrappa skal følge opp Vasskartinden som ligger 1140 m.o.h. – Vi satser på langt flere besøkende, både til fjellet og til Andørja, forteller leder Eidar Tøllefsen i Andørja sportsklubb.» Kilde: iharstad.no. 

Reguleringsplanen for hotellprosjektet nå godkjent (Nordland) +
Lofoten: «Flertallet av politikerne i Vågan sier ja til planene fra Christian Ringnes, for et stort hotell i Svolvær. Milliardæren og eiendomsinvestoren fikk mandag kveld godkjent reguleringsplanen for hotellplanen.» Kilde: lofotposten.no.

Kjempesmell for reiselivsselskap (Nordland) +
Lofoten: «Arctic Guide Service AS på Leknes fikk virkelig merke det på driften da Norge ble stengt ned. Omsetningen gikk ned fra 21 millioner i 2019 til 5 i 2020, og bedriften fikk et millionunderskudd. De driver med guideservice i Lofoten, Tromsø og Nordkapp.» Kilde: lofotposten.no. 

Frister med Bodø2024: – En unik mulighet også her på Fauske (Nordland)
«Skal vi i Indre Salten egentlig bry oss noe videre om det faktum at Bodø er Europeisk kulturhovedstad i 2024? Å ja. Veldig.» Kilde: saltenposten.no.

Innlegg: Kafebyen Mosjøen? (Nordland)
«Om Mosjøen skal kunne konkurrere med nabokommuner og fortsette å skilte med å være «Norges største småby», «byen midt i Norge» og ikke minst «kafebyen» må dette på nytt bli en realitet og da trengs det gode krefter i sving.» Kilde: helg.no.


Innlegg: Gjenåpningstiltakene reiselivet trenger
«I oktober ble reiselivsmomsen økt fra 6 til 12 prosent, samme nivå som før pandemien, og dette nivået ble videreført i forslaget til statsbudsjett for 2022.» Kilde: hammerfestingen.no.

Lodve forteller om planene for den nye jobben (Finnmark) +
«Lodve A. Svare blir ny avdelingsleder på Gjenreisningsmuseet. Han mener Finnmark har et nasjonalt og viktig ansvar for å forvalte kunnskapen om etterkrigstiden.» Kilde: ifinnmark.no.

Disse turistene fikk en skrekkopplevelse i Tromsø (Troms) +
«Advarer mot usikker is på flere vann. – Turistene fortalte at det knaket under beina, og de kom seg til land igjen, forteller skøyteløperen. Han observerer ofte turister på stedet, som gjerne kommer i leiebiler.» Kilde: nordlys.no.

Slik blir Tromsø-besøket (Troms) +
«Luksus-suite, lokalprodusert mat og russisk krabbe til russeren. Den norske og den russiske utenriksministeren skal teste kjemien. Men også lokal mat.» Kilde: nordlys.no.

Jakter direktør til byens ny hotell (Troms) +
«Chioce-kjeden går kreativt til verks når de nå skal ansatte hotelldirektør i Harstad. I utlysningen, som kan minne om en kontaktannonse, søker nå hotellet sin store kjærlighet: Ny hotelldirektør.» Kilde: iharstad.no.

Dette fiskeværet nå fredet som det første i verden (Nordland) +
«Med 15 mot 14 stemmer gikk kommunestyret i Vågan inn for å gå videre med kulturmiljøfredningen av Henningsvær. Ordfører Frank Johnsen (Sp) var en av dem som kjempet imot.» Kilde: nrk.no.

Kulturmiljøfredningen i Henningsvær ble vedtatt (Nordland)
«Jeg er glad for at kommunestyret i Vågan kommune vedtok å gå videre med kulturmiljøfredningen av Henningsvær, sier riksantikvar Hanna Geiran.» Kilde: travelnews.no.

Ringnes bidra til oppgradering av Storgata? (Nordland) +
«Hotellutbygger Christian Ringnes kan bli bedt om å bidra til forskjønning av Storgata i Svolvær. Politikerne i Vågan antyder at Storgata kan bli tema i forhandlingene om utbyggingsavtalen for nytt hotell..» Kilde: lofotposten.no.


Snøhotellet har blitt Norges eneste menneskeskapte isbre (Finnmark) +
«Dere har noe helt unikt, noe som ingen andre har, sier forsker Rune Strand Ødegård ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, på Gjøvik. – En isbre er jo egentlig snø som har falt og etterhvert blitt tettere og hardere og til slutt blitt til is.» Kilde: sva.no.

Attraksjon på Senja: «Drittlei» møkkete gulldass (Troms)
«Turistene mente doen var skitten, og guiden har nå lagt inn et ønske om at gulldassen vaskes før neste turistbesøk ..ikke mulig, ifølge Troms og Finnmark fylkeskommunes samferdselssjef Bjørn Kavli. – Gulldassen er stengt for sesongen, fordi den ikke er frostsikra.» Kilde: dagbladet.no. 

Norges første barnemuseum åpner 6 november på Finnsnes! (Troms)
«Etter 8 års arbeid og en kostnad på 15 millioner åpner endelig Norges første Barnemuseum på Finnsnes i Senja kommune 06. november! Historielæring gjennom interaktiv lek er det sentrale fokuset i utstillingen «Midt-Troms i miniatyr».» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Tusenvis av passasjerer kan få besøke Hurtigrutemuseet (Nordland)
«Hurtigruten Norge og Hurtigrutemuseet går sammen om å lansere nye utflukter som gir hurtigrutegjestene muligheten til et dypdykk i Hurtigrutens historie og dens betydning for kystsamfunnene. Neste år vil rundt 80.000 Hurtigruten-gjester seile med skipene som er innom Stokmarknes.» Kilde: bodøposten.no. 

Ringnes-hotellet: Ønskelig å tukle med Svolværs sjel? (Nordland)
«Det foreslåtte Ringnes-hotellet i Havnestrøket skal behandles i kommunestyret 25. oktober og politikerne har gitt sin foreløpige, positive støtte til til prosjektet. Er det da for sent å minne om Svolværs kvaliteter og hvordan disse vil bli svekket av hotellprosjektet? Vi tror ikke det!» Kilde: lofotposten.no.

Nå har Silje store planer for Lødingen Brygge (Nordland) +
«Familien har drevet hotell i Lødingen i fem generasjoner. Nå har Silje store planer for Lødingen Brygge.» Kilde: vol.no.

Fann høge verdiar av E. coli i nasjonalpark (Nordland)
«Sommarturistane i Lofoten har lagt igjen meir enn pene bilde på Instagram.»  Kilde: nrk.no.

Hotellet må være ferdig før 2024 (Nordland)
Rønvikfjellet: «Hotellbyggeren Arthur Buchardt er i ferd med å komme ut av tenkeboksen.. Prosjektet i Bodø er et av i alt 12 som ligger i hans portefølje .. styrer mot en miks på Rønvikfjellet bestående av hotellrom og mindre leiligheter krydret med velvære og spa.» Kilde: an.no.

Passer svært bra å arrangere konferansen i Mo i Rana (Nordland)
«Det passer svært bra at den i år arrangeres i Mo i Rana, sier Bård Jervan, som er ansvarlig for programmet, – for nå skjer det mye spennende på Helgeland. Dette er en nasjonal konferanse, men vi har alltid et mål om å vise fram vertsregionen på en spennende måte.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vil by på måltidsopplevelsen «Smaken av Helgeland» (Nordland)
«Svein Jæger Hansen, kjøkkensjef på Scandic Meyergården gleder seg til Norsk Opplevelseskonferanse og å by på måltidsopplevelsen «Smaken av Helgeland» tirsdag kveld.» Kilde: facebook.com/Norskopplevelseskonferanse/

Nå er vi endelig tilbake til normalen (Nordland) +
Mo i Rana: «Koronapandemien rammet Scandic Meyergården hardt. Nedstengingen av landet førte til at det ble svært lite aktivitet i Spektrum.» Kilde: ranablad.no.


Hiking and rafting from Kautokeino through Reisa national park (Finnmark)
Torunn Tronsvang: «Before I knew it, I had four travel companions booked to accompany me on a combined trekking and pack-rafting adventure, from Kautokeino to Reisa, over four days in summer.» Kilde: upnorway.com.

Vil du være med å selge Tromsø regionen? (Troms)
«Visit Tromsø-Region AS søker salg og vertskap i den offisielle turistinformasjonen for Tromsø-regionen. Engasjement. Frist: 07.11.2021.» Kilde: finn.no. 

Kvikkleirekrav forsinker turistanlegg i Kvaløyvågen (Troms) +
«Anlegget – som opprinnelig ble godkjent i 2013 – må nå utredes enda nøyere for å utelukke fare for kvikkleireskred. .. Til tross for innsigelse fra NVE regner Tor Arne Antonsen og Morten Willumsen med byggestart til våren for reiselivsanlegget i Kvaløyvågen. » Kilde: nordlys.no.

Nå selger eierne denne populære kafeen i Henningsvær (Nordland) +
«Klatrekafeen i Henningsvær får nye eiere. Det bekrefter Lutta Enevold overfor Lofotposten torsdag. – Vi ha drevet på lenge, sier hun om driften de har stått for siden 1989.» Kilde: lofotposten.no.


Stedet ble brått forlatt og var en spøkelsesby.. (Nordland) +
«Det fines heldigvis reisemål som Nyksund i Vesterålen. Dra til byen midt i havet før masseturismen tar stedet med storm.» Kilde: aftenposten.no,

Da omsetningen falt, måtte de tenke nytt (Nordland) +
«Myre Kysthotell fikk et betydelig fall om omsetningen i 2020, men selskapet tok seg inn ved å tenke i nye baner etter at koronaen slo til. De kom seg gjennom det første koronaåret med hodet over vannet.» Kilde: vol.no.

Bædi & Børdi søker salgsansvarlig (Nordland)
«Bædi & Børdi – barnas guider i Norge – gjør det morsommere for barn å lære om og oppleve Norge på en bærekraftig måte. .. søker nå salgsansvarlig i 60 % stilling med gode muligheter for høyere stillingsprosent innen kort tid. Søknadsfrist: 5. november.» Kilde: baahdybirdy.com. 


Etterlyser de utenlandske turistene: – Vi har faktisk ingen ting
«Det norske markedet er smått på vei tilbake i hoteller også i nord, men utenlandske turister glimrer med sitt fravær, ifølge hotelldirektør. Nå frykter næringen at nye utgifter kan få store konsekvenser.» Kilde: nrk.no.

Sunniva valgte bort hybel – bor nå i telt (Finnmark/Troms)
«På campingplassene foregår det et generasjonsskifte. Nå tar de unge over. Studenten fra Lakselv fikk ikke nok av friluftslivet, og flyttet like gjerne ut i teltet.» Kilde: nrk.no.

Satser for fullt på nytt prosjekt. Nå søker de etter ny sjef (Nordland) +
«Kjerringøy Rorbusenter lanserer prosjektet «Ytterst på Kjerringøy» og er på jakt etter ny daglig leder. De har gjennom de siste tre årene tredoblet omsetningen, doblet antall sengeplasser og laget to nye restaurantkonsepter med 250 sitteplasser.» Kilde: an.no.

Det blir stappfullt: – En stor fest for hele byen (Nordland) +
«Hotellene i Bodø merker stort trykk denne uka. Grunnen: Jose Mourinho og hans AS Roma.» Kilde: an.no.

Avslører spennende planer for dette området (Nordland) +
«Det er flere mål med prosjektet, men det mest oppsiktsvekkende er planene om å etablere verdens største vikingskip, som skal være plassert i Saltdal kommune. – Verdens største vikingskip er uten tvil noe som vil komme helt i toppen i landet, attraksjonsmessig, sier Brage Wårheim Johansen.» Kilde: an.no.

Visit Helgeland søker Prosjektleder (Nordland)
«.. flere utviklingsprosjekter med satsing på blant annet vinterturisme, bærekraft og besøksforvaltning, økt opplevelsesturisme samt reåpning/ny strategi for reiselivet etter covid. Vi styrker nå vårt team med en ny prosjektleder..» Frist: 05.11.2021. Kilde: finn.no.


Nyansatt utviklingsleder i NordNorsk Reiseliv
«Jan Roger Eriksen, bosatt i Alta er ansatt som Utviklingsleder i NordNorsk Reiseliv og skal ha hovedfokus på utvikling Troms og Finnmark. Han vil med sin erfaring fra reiselivet og sin kompetanse styrke staben og utviklingen av reiselivet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

NordNorsk Reiseliv har ansatt Digital Storyteller
«Nå skal de beste historiene fra Nord-Norge dokumenteres. For å fortelle verden hvordan det egentlig er i landsdelen vår har NordNorsk Reiseliv ansatt Marie Nystad Helgesen, 26år som Digital Storyteller.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

For en sesongstart! (Troms) +
«I helga smalt det i Lyngen, og Martin Andersens bilder og beretning fra sesongstarten i Kjostindene er mildt sagt fristende.» Kilde: friflyt.no.

Golfbane i Lofoten er kåra til Nordens beste (Nordland) 
«For seks år sidan var ikkje Lofoten Links ein gong på topp 100-lista over Europas golfbaner. No er han kåra til Fastlands-Europas 6. beste. – Set norsk golf på kartet.» Kilde: nrk.no. 


Velkommen til Svalbard minister Mehl! (Svalbard)
«Visit Svalbard ønsker reguleringer som understøtter seriøse bedrifter, som følger lover og regler, som er organisert og som tar felles ansvar for en helhetlig utvikling.» Kilde: svalbardposten.no.

Fauskejente blir storyteller i NordNorsk Reiseliv +
«Nå skal de beste historiene fra Nord-Norge dokumenteres. For å fortelle verden hvordan det egentlig er i landsdelen vår har NordNorsk Reiseliv ansatt Marie Nystad Helgesen, 26år som Digital Storyteller.» Kilde: saltenposten.no.

Kirkenes får merket for bærekraftig reisemål (Finnmark)
«Med sterk vekst fra asiatiske nordlysturister hadde Kirkenes behov for å styre utviklingen til gode for lokalbeboere og næringslivet. – Merkeordningen ble et effektivt verktøy for attraktiv vekst, sier Dag Norum, prosjektleder i Visit Kirkenes.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Camping- og reiselivskonferansen i Alta arrangeres 19. oktober (F/T)
«19. oktober arrangeres camping- og reiselivskonferanse i Alta; en viktig møteplass for campingnæringen, reiselivet og offentlig forvaltning i Troms og Finnmark.» Kilde: tffk.no.

Innlegg: Disse gjenåpningstiltakene trenger reiselivet (Finnmark/Troms)
«Til tross for full gjenåpning og jubel, vil det ta lang tid før reiselivet i Troms og Finnmark kommer tilbake. Derfor har reiselivsbedrifter behov for kompensasjonstiltak, som lavmoms og omstillingsmidler, så lenge pandemien fortsatt påvirker næringen.» Kilde: itromso.no.

Boligfeltet solgt til reiselivsgründer. Pris: Fem millioner (Nordland)
Evenes: «Liland er en perle. Jeg ønsker å utvikle for turisme på deler av området, forklarer Idar Gabrielsen. For det er gjennom næringsutvikling at han ser muligheter for å kunne utvikle området, også for boliger.» Kilde: nordlys.no.

Lofoten kan bli først ut med turistskatt (Nordland)
«Den nye Ap/Sp-regjeringen vil gi turistkommuner anledning til å innføre turistskatt og vil raskt sette i gang pilotprosjekter. – Ingen god idé, mener hotellkjededirektør.» Kilde: dn.no.

Mer bæsj i Lofotodden nasjonalpark i sommer (Nordland)
«Turister etterlater seg «hotspots» med mye avføring i naturen. Nå har forskerne også funnet E.coli i bekker hvor turistene fyller drikkeflaskene sine i forbindelse med et innledende avfallsstudie i Kvalvika i Lofotodden nasjonalpark.» Kilde: nina.no.

Golf World kårer Lofoten Links (Nordland)
«Golf World kårer Lofoten Links til Nordens beste golfbane og den 6. beste i fastlands-Europa! Denne kåringen blir gjennomført av et ekspertgruppe fra hele Europa.» Kilde: lofotenlinks.no.

Visste om problemer, men valgte å seile – smalt i kaia (Nordland)
Rødøy: «Bare tilfeldigheter gjorde at det ikke ble en langt mer alvorlig ulykke, sier passasjer. Sjøfartsdirektoratet ser alvorlig på hendelsen, og skal granske risikovurderingen Torghatten Nord gjorde i forkant av seilasen.» Kilde: nrk.no.

Vil bygge et stort vikingeskip i Saltdal (Nordland)
«Brage Wårheim Johansen kommer opprinnelig fra Saltdal, og tror en modell av Ormen Stutte på Rognan vil være et svært tilskudd til det å få flere besøkende til stedet.» Kilde: saltenposten.no.

Turistattraksjonen Torghatten åpen igjen (Nordland)
«Den nasjonale turistattraksjonen Torghatten i Brønnøy kommune i Nordland er åpnet for publikum etter en stengt periode under høsten med fjellsikring.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Fantastisk Helgeland-sesong (Nordland) +
«Før feriestart i år åpnet Syv Søstre Apartments, som også er driftet av hovedhotellet i Sandnessjøen, Scandic Syv Søstre. Hotelldirektør Per-Kristian Nystad melder om en fantastisk sommersesong.» Kilde: horecanytt.no.


Skal bli verdens nordligste kulinarisk matdestinasjon (Svalbard)
«Delikatessene kongekrabbe og snøkrabbe skal gjøre Svalbard til verdens nordligste kulinarisk matdestinasjon. – Visjonen er at «Krabbe fra Svalbard» skal bli et kulinarisk begrep på samme måte som «Lobster from Maine».» Kilde: reiseliv1.no.

Sjette beste sted for digitale nomader (Svalbard)
«I en ny undersøkelse vurderes Svalbard som det sjette beste stedet i verden for fjernarbeid.» Kilde: way-2-go.no.

Alt klart for Camping- og Reiselivskonferansen i Alta (Finnmark)
«19. oktober arrangeres Camping- og Reiselivskonferansen, den viktigste møteplassen for campingnæringen, reiselivet og offentlig forvaltning i Nord-Norge, i Alta.» Kilde: reiseliv1.no.

Nå blir Alexandra hotellsjef i Lofoten (Nordland)
«Hun hadde egentlig sett for seg et liv som trener, med sport og konkurranser som levebrød. Nå blir hun i stedet hotellsjef i Lofoten. Det kan hun takke Virgin-eier Richard Branson for.» Kilde: travelnews.no.

Søker vertskap i Lofoten (Nordland)
«Lydersen Rorbuer på Fredvang i Lofoten søker nye drivere. .. har store ambisjoner for Fredvang som destinasjon. Frist: snarest.» Kilde: finn.no.

Swedish Lapland satsar på AI för att lyfta destinationen (over grensen)
«Vi vill automatisera processen och ta bort den mänskliga faktorn så att små företag inom besöksnäringen ska ha möjlighet och hinna med», säger Petter Norén, Sociala medieansvarig Swedish Lapland Visitors Board.» Kilde: besoksliv.se.


Har åpnet for nominering til næringslivsprisen i Nordkapp (Finnmark)
«Har du en bedrift som du mener fortjener næringslivsprisen i Nordkapp? Da bør du nominere bedriften!» Kilde: radionordkapp.no.

Her satser Ellinor millioner av kroner på turistanlegg (Finnmark) +
Nordkyn: «Ellinor Guttorm Utsi og Ailu Utsi i Davvi Siida underskrev millionkontrakten på den spesielle gammen få dager før koronapandemien skyllet over landet, og deler av samfunnet ble stengt ned. Likevel har de satset, og til vinteren kan hun ønske gjester velkommen i den nye storstua.» Kilde: ifinnmark.no.

Regjeringa takker for seg: – Vet at reiseliv fortsatt sliter (Finnmark) +
«Hammerfest får nesten 4,4 mill. kroner. .. Reiselivssjef Sten Harald Norund Hansson i Hammerfest sier at 4,4 millioner kroner er langt fra nok for å dekke tapene..» Kilde: hammerfestingen.no.

Nå kan Arctic Center bygges (Troms)
«Sametingets innsigelser til planene om et alpinanlegg i Håkøybotn på Kvaløya, blir ikke tatt til følge. .. Daglig leder Erik Joachimsen sier til avisa at bygging starter når finansiering er på plass.» Kilde: nrk.no.

AECO søker HR Manager (Troms)
Tromsø: «Do you want to work in an international organization (AECO – Association of Arctic Expedition Cruise Operators) in the growing arctic expedition cruise industry?» Frist: 31.10.2021. Kilde: finn.no.

Nå blir Alexandra hotellsjef (Nordland) +
«Alexandra Anker gleder seg til å ta fatt på jobben som hotellsjef ved Nyvågar bryggehotell. .. jennom Alexandra får vi forent internasjonal prosess-kompetanse med lokal entusiasme, sier administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels..» Kilde: lofotposten.no.


Fredag ble beredskapen satt på prøve (Svalbard)
«Hva skjer dersom et cruiseskip havarer nord på Svalbard? Langt fra vei, hytter og infrastruktur? Her øver de på å redde flest mulig fra et brennende cruiseskip langt nord i Arktis.» Kilde: tv2.no.

Sysselmesteren henlegger sak om isbjørnangrep (Svalbard) +
«Sysselmesterem henlegger etterforskningen av det dødelige isbjørnangrepet ved campingplassen.» Kilde: svalbardposten.no.

Mener bærekraftig reisemål styrker Nordkapp (Finnmark)
«Tirsdag kveld hadde Visit Nordkapp invitert til møte der selskapet informerte om hvor langt man har kommet i arbeidet med bærekraftprosjektet, og rullering av masterplanen for reiselivet.» Kilde: radionordkapp.no.

Seks polakker bøtelagt for fiskesmugling i Finnmark
«Seks polakker ble torsdag bøtelagt for fiskesmugling ut av Norge. Til sammen fikk de seks nesten 100.000 kroner i bøter, som er vedtatt og betalt.» Kilde: abcnyheter.no.

«Hippien» fra Skåne valgte villmarkslivet i Finnmark
Karasjok: «Selv med førtisju Alaska Huskyer i hundegården råder stillheten over svenskens eksotiske overnattingssted i Karasjok i Finnmark, hvor han (Sven Engholm 67) har bygd alt selv. .. Nå sitter vi her og kan nyte sensommerkvelden med vin i glasset og ild på peisen mens Sven forteller sin historie.» Kilde: vi.no.

Vil ha folk til å velge omvei til Tromsø – gjennom Malangen (Troms) +
«Nå skal muligheten for alternative ruter til Tromsø, fullspekket av kultur, historie og lokale tjenester undersøkes. Folk og næringsliv inviteres derfor i neste uke til et arbeidsmøte for å komme med innspill.» Kilde: nye-troms.no.

De rikeste av de rikeste kommer til denne Lyngen-hytta (Troms) +
«En svært påkostet arkitekttegnet hytte i Nord-Lenangen får internasjonal oppmerksomhet blant de rikeste av de rike. .. Aurora Lodge er listet på det eksklusive reisenettstedet Black Tomato, som omtaler seg som eksperter på luksusreiser.» Kilde: nordlys.no.


Skal evakuere 150 passasjerer med helikopter på Svalbard
«Storstilt redningsøvelse med helikopter og droner utenfor Longyearbyen. Hvordan skal man raskest mulig redde 150 passasjerer fra et havarert cruiseskip utenfor Svalbard? Det er scenarioet som skal spilles ut i morgen, fredag, i sanntid og med opptil 350 involverte mennesker.» Kilde: tu.no.

Reiselivsnæringen blir eget tema i kommuneplanen (Finnmark)
«Nordkapp kommunestyre har enstemmig vedtatt at reiseliv skal være eget utredningstema i kommuneplanen.» Kilde: radionordkapp.no.

Gladmelding fra reiselivssjefen: – Hurtigruten til Narvik igjen! (Nordland) +
«Hurtigruten har Narvik under «Hidden gems of Northern Norway». Med andre ord vil Narvik og omegn framstå som eksotisk for turistene som ankommer. Programmet for visitten er i ferd med å bli ferdig spikret.» Kilde: fremover.no.

Nå skal skjebnen til høyhuset til Ringnes avgjøres (Nordland) +
«Christian Ringnes vil bygge nytt hotell i Svolvær. Nå skal politikerne ta endelig stilling til om planene kan realiseres. Hotellet er planlagt med rundt 200 hotellrom, og skal bygges i hele kvartalet ned mot kaia – med et høyt tårn oppe ved gata.» Kilde: lofotposten.no.

Saltstraumen som vernet område er en stor vits (Nordland)
«Etter flere funn av druknede sjøfugl og død fisk, går dykker hardt ut mot verneplanen for Saltstraumen. – Den nye klima- og miljøministeren må se på saken, sier Lars Haltbrekken i SV. Vi vil ha mindre båttrafikk og mindre turisme. Det er dette som er vanskelig. Du får konflikter mellom næringsliv og naturverdier.» Kilde: nrk.no.


Statsråd garanterer: – Arctic Center skal bygges (Troms) +
«Statsråd Nikolai Astrup (H) har avgjort innsigelser i deler av Arctic Center-feiden, og lover at Arctic Center skal realiseres. Men uten hyttefelt.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: Arctic Centre strider mot Tromsø kommunes miljøambisjoner (Troms)
Barbara Vögele (MDG) nekter å gi opp: «Svært mye tyder på Arctic Centre nå blir realisert. Riktignok uten hyttelandsby. Like fullt er det et prosjekt MDG-lederen er sterkt imot, og hun nekter å gi seg uten protest.» Kilde: itromso.no.

Hollywood-stjernen dukket plutselig opp i Norge (Nordland)
«Den amerikanske skuespilleren Lily Collins og ektemannen la bryllupsreisen til Lofoten. – Ren magi.» Kilde: tv2.no.

Parkbesøk i nord (Nordland)
«Denne uken er daglig leder Kristian Bjørnstad på besøk i Vefsna Regionalpark og Okstindan natur- og kulturpark i Nord-Norge.» Kilde: facebook.com/Norskeparker


Bygger for fremtidens kunstopplevelser (Svalbard) +
«Galleri Svalbard blir nytt i dobbel forstand. En halv million kroner skal brukes til å fornye merkevaren.» Kilde: svalbardposten.no.

Fortsatt kritisk for reiselivsbedriftene i nord +
«Selv om det går stadig bedre for bedriftene i Troms og Finnmark, vil det fortsatt være nødvendige med målrettede tiltak fremover for å sikre at det lokale næringslivet kommer seg helskinna gjennom krisen.» Kilde: itromso.no.

Ferdig med prosjektet – skal sette kommunen på kartet (Nordland) +
«I løpet av helgen kunne Helén Lindqvist endelig fullføre sitt siste BolgArt-prosjekt. Fredag 1. oktober var det endelig klart for innspillingen av råmaterialet til kortfilmen «Wood». Den er den siste av tre filmer på 3 minutter, som skal formidle nordnorsk kunsthåndverk..» Kilde: an.no.

Norske turister strømmet til Helgeland på norgesferie (Nordland) +
«Det har vært en nærmest «absurd» økning.. Reiselivets potensial på Helgeland kan gi en omsetningsøkning på 3,5 milliarder kroner og en sysselsettingsvekst på 3.000 arbeidsplasser fram mot 2035, forklare reiselivssjef i Visit Helgeland, Torbjørn Tråslett.» Kilde: helg.no.

Torghatten camping slår sine egne rekorder (Nordland) +
«Torghatten Camping og Strandrestaurant AS opplevde en stor omsetningsøkning i 2020 og var spente foran sesongen 2021. Det ble  ny rekord.» Kilde: banett.no.


Flere nordmenn har overnattet i Troms og Finnmark
“Selv om august var en bra måned for overnattingsbedriftene, viser tallene at i årets åtte første måneder gikk antall gjestedøgn tilbake med 12 prosent i Troms og Finnmark sammenlignet med i fjor.” Kilde: radionordkapp.no.

Innlegg: Satsingen på elvebredden er et sterkt signal (Finnmark)
“Fredag kunne de første gjestene sjekke inn på den nye lodgen i Sorrisniva, idyllisk plassert ved Altaelva. Hotellet er ikke bare et nytt eksempel på uredd satsing fra Altas reiseliv, men blir også ett av flere symbolske løft på veien mot den nye normalen.” Kilde: altaposten.no.

Verdde hotell: – Daglig leder sa opp og slutter på dagen (Finnmark) +
Lakselv: “Daglig leder og medeier Marja Sinikka Sihvo har sagt opp i dag og slutter umiddelbart i stillingen ved Verdde hotell i Lakselv. Det bekrefter medeier og styreleder Aina Borch overfor iFinnmark.” Kilde: ifinnmark.no.

Tre reiselivsaktører får betalt for å samarbeide (Troms) +
“Over 200 søkte – nå får tre reiselivsaktører i Tromsø betalt for å samarbeide. Samerbeidet mellom Mathallen, Hermes II og iFinnkroken skal vise fram kystens kultur og historie. Nå får bedrtiftene hundretusener i støtte til deres felles konsept.” Kilde: itromso.no.

Internasjonal pris til Hurtigrutemuseet (Nordland)
“Hurtigrutemuseet på Stokmarknes i Nordland er hedret med den høythengende internasjonale prisen «European Steel Design Awards». Prosjektet vant både den nasjonale (norske) prisen og den gjeveste Europeiske prisen, kalt Laureate, for sin teknologiske nyvinning innen glass- og stålkonstruksjon.” Kilde: abcnyheter.no.


Tina kommer hjem: Blir hotelldirektør (Finnmark) +
“1. november starter Tina Elisabeth Dinesen i ny jobb som hotelldirektør for Arctic Sea Hotel & Apartments etter flere år borte fra Hammerfest.” Kilde: hammerfestingen.no.

Tromsø går til «julekrig» mot Drøbak og Finland (Troms)
“Byen som kaller seg «Nordens Paris» ønsker også å bli hele verdens juledestinasjon. Drøbak vil imidlertid forsvare julenæringen «med nebb og klør», svarer ordfører.” Kilde: nrk.no.

Innlegg: Tre grunner til ny optimisme for hovedstaden i nord (Troms)
“En turistby som står opp fra de døde, ansettelsen av en ny direktør og en kommende statsminister som sier han elsker Tromsø. Det kan være kinderegget som får ny fart på hovedstaden i nord.” Kilde: nordlys.no.

Veien til bygda der reiseliv satser faller sammen (Nordland) +
“I Austre Vågan fortsetter opprøret mot den dårlige veistandarden på Storemolla. Nå krever innbyggerforeninga at politikerne svarer, og gjerne tar seg en tur på befaring.” Kilde: lofotposten.no.

Ola og Eirik lanserer hytteplaner i bygd i Vågan (Nordland) +
“Brødrene Ola Skjeseth og Eirik Skjeseth vil utvikle en eiendom på Delpneset i Vågan. De mener markedet for utleie av hytter i området er økende. – Investeringen vil nok være på rundt ti millioner kroner.” Kilde: lofotposten.no.

Nye eiere har planer for Havblikk (Nordland) +
Nesna: “Topcamp-konsernet overtok Havblikk Camping på Nesna 1. oktober, og har planer for videreutvikling. – Ruster opp hytter og veier.” Kilde: hblad.no.


Reiselivsaktør mener Norge har et konkurransefortrinn
“Nordlysguide Gunnar Hildonen maler hus mens han venter på at turistene skal komme tilbake. – Norge som turistmål kan dra nytte av å være et trygt og lite land, mener reiselivsdirektør.” Kilde: nrk.no.

Solid overnattingsøkning i august – men nødvendig med tiltak
“Det går rette veien for overnattingsbedriftene, men det er fortsatt nødvendig med målretta tiltak for å komme på samme nivå som før koronaen stengte ned landet. Det er meldinga fra NHO i nord.” Kilde: reiselivinord.no.

Svalbards rike miljøminner (Svalbard)
“Et nytt forskningsprosjekt med søkelys på historier om forandringer på Svalbard.” Kilde: svalbardposten.no.

Tromsø vil bli «verdens beste juleby» (Troms)
“Næringslivet i Tromsø vil gjøre byen til «the nr. 1 go-to destination for Christmas!» Snø, nordlys og mørketid er blant trekkplastrene de trekker fram.” Kilde: reiseliv1.no.

Hotellsjef etter at Norge åpnet: – Smekkfullt (Nordland)
“Folk er klar – til både fest og konferanse. Men til tross for mange bestillinger, er bedriftene bekymret over momsøkningen fra i dag.” Kilde: nrk.no.

Hurtigrute-topp: – Lokale leverandører er det viktigste vi har (Nordland) +
“Andreas Thorvardarsson og Thorvardur Gunnlaugsson i Lofotpils er glad for at seilingene til Hurtigruten er tilbake. Koronapandemien førte til at viktige inntekter ble borte over natta.” Kilde: lofotposten.no.

September

Viktig for oss å vise frem hva som er her ute (Troms) +
“I mai 2019 underskrev søstrene Sissel Hole og Wenche Jarlesdottir Hole forpakteravtalen på Tranøya for 25 år fremover. Under konseptet Senja Moments formidles rekreasjon i kombinasjon med kulturhistorie.” Kilde: folkebladet.no.

Reiselivet behøver lav moms på overnatting ut år 2021! (Nordland)
“Vesterålen regionråd vil anmode om at lavmomsen videreføres ut 2021, og dette begrunnes med at det vil ta tid før gjestene igjen er tilbake hos reiselivsbedriftene.” Kilde: vestreg.no.

Vi ser at gjestene våre ikke er lei av Lofoten (Nordland) +
“Hurtigruten vil satse mer i Lofoten på flere opplevelser og tilbud, men direktør Hedda Felin vil ikke love økt liggetid verken i Stamsund eller i Svolvær.” Kilde: lofotposten.no.

Flere tusen cruiseturister til Sandnessjøen (Nordland) +
“Cruiseskipet «Norwegian Star» skal gå sommerturer i det nordlige Atlanterhavet på sensommeren 2023, og har lagt inn to anløp i Sandnessjøen.” Kilde: hblad.no.


Blues for fulle saler (Svalbard) +
“32 konserter og 14 artister. Dark Season Blues kan arrangeres med fulle saler. Leder i Longyearbyen bluesklubb Espen Helgesen og bookingansvarlig for Dark Season Blues Gry Sneltvedt kunne sist fredag legge ut mange nye billetter etter gjenåpningen.” Kilde: svalbardposten.no.

12 søkere til stillingen som reiselivssjef (Finnmark)
“Det er 12 søkere til stillingen som daglig leder i Visit Nordkapp. Vi har fått mange interessante søkere og det er vi veldig fornøyde med, sier Maria Sørbø, styreleder i Visit Nordkapp, til Finnmarksposten.” Kilde: radionordkapp.no.

Innlegg: Reiselivet behøver lav moms på overnatting ut år 2021! (Finnmark)
“Vest-Finnmark Rådet er opptatt av at overgangen fra pandemifasen til den nye normalen skjer på en mest mulig smidig måte, skriver Bernth Sjursen.” Kilde: nordnorskdebatt.no.

Ta helgeturen i vakre Dyrøy (Troms)
“Klar for en deilig weekendtur med venner? Da trenger du ikke reise langt!” Reklame. Kilde: folkebladet.no.

Narvik presentere seg for FIS expert group med film (Troms/Nordland)
“Narvik og Norge presentere sitt kandidatur til å være arrangør for Alpin-VM i 2027. .. Narvik skal presentere seg for FIS expert group, og her er åpningsfilmen. Gåsehud!” Kilde: FB / Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner

Konseptutvikling i Vesterålen (Nordland)
“Visit Vesterålen har utarbeidet strategidokumentet “Bærekraftig vekst mot 2025″ (masterplan/reiselivsstrategi) som legger føringer for hvilke strategiske satsninger man skal gjøre på reisemålet, men også en helhetlig strategi som løfter opp vekstpotensialet for hele Vesterålen.” Kilde: vestreg.no.

Dette skal skje med øde øy som ble kjøpt usett (Nordland)
Rødøy: “Når alt er ferdig utbygd ser kjøperne for seg en sesong på rundt fem måneder, med opp mot 30.000 ferierende.” Kilde: nrk.no.


Stor bok på lang reise (Svalbard) +
“I mai ble den nasjonale reiselivsstrategien overlevert og startet sin signingsreise gjennom hele landet. Tirsdag var boka innom Svalbard.” Kilde:

Testkravet for Svalbard-reise fjernes (Svalbard)
“Kravet til negativ koronatest før avreise til Svalbard fjernes også. Kravet om at innreisekarantene skal gjennomføres på fastlandet før videre reise til Svalbard videreføres. I tillegg oppheves kravene til gjennomføring av reiselivsaktiviteter og begrensningen i beleggsutnyttelse.. ” Kilde: svalbardposten.no.

Nå kan vi rette fokuset på gjenoppbygging (Svalbard) +
“Ronny Brunvoll, daglig leder i Visit Svalbard, registrerer med glede at også Svalbard har fått lettelser.” Kilde: svalbardposten.no.

Nordkapp ekstra hardt rammet av pandemien (Finnmark)
“Reiselivsstatistikken for 2020 viser at Nordkapp er ekstra hardt rammet av pandemien med 98 prosent nedgang i cruisetrafikken.” Kilde: radionordkapp.no.

Kirkenes Båtforening vil få turistene til småbåthavna (Finnmark)
“Kirkenes Båtforening har fått kr. 35 840,- fra Sør-Varanger Utvikling (SVU) til forstudie som skal se på mulighetene for å skape et bobiltilbud i småbåthavna.” Kilde: sorvarangerutvikling.no.

Skal bli verdens første helelektriske sykkelritt (Troms)
“Hva gjør man når man ønsker å bli et sykkelritt med elbiler som følgebiler, i en region med dårlig utbygget infrastruktur for lading? Mot alle odds har Arctic Race of Norway blitt det profesjonelle sykkelrittet i verden med størst innslag av elbiler.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kommende onsdag åpner Tromsøs nye utenlandsterminal (Troms) +
“I løpet av årsskiftet mellom 2023 og 2024 er det forventet at Tromsø har en ny flyterminal på plass. ..Imellomtiden er det satt opp en midlertidig utenlandsterminal på lufthavnen, som lørdag ettermiddag ble prøvetestet..” Kilde: nordlys.no.

Skal bli en unik feriedestinasjon (Nordland)
“Bjørnøya ligger idyllisk til på Helgeland. Øya ble kjøpt for fire ganger prisantydning: Dette skal skje med den.” Kilde: nrk.no.


Nordkapp mest søkt på i Google Maps (Finnmark)
“Google markerer verdens turismedag ved å avsløre hvilke norske turistdestinasjoner som har blitt søkt mest på i Google Maps i 2021. Samtidig lanseres et bærekraftsmerke for hoteller.” Kilde: abcnyheter.no.

Hotelldirektør gråt da Erna gjenåpnet Norge (Troms)
“Hoteller, utesteder og kulturlivet i Tromsø jubler over full gjenåpning og lover fest fra lørdag klokken 16. – 24. september er ny merkedag.” Kilde: e24.no.

Innlegg: Tromsø som storby – Norges København? (Troms)
“I vår fikk vi høre at Visit Tromsø ønsker å tiltrekke seg flere norske sommerturister ved å lansere byen som et reisemål i seg selv. .. Det er ikke en dårlig idé. Pandemien har gjort at mange turister som ellers ville reist på storbyferie har kommet til Tromsø i stedet.” Kilde: itromso.no.

Her feirer Kine åpningen av Norge: – Champis, kake og kos (Nordland) +
“Hotellsjefen på Ramsalt var hoppende glad da klokka slo 16 i ettermiddag. – For vår del betyr det at vi kan drive med hel inntekt i stedet for halv. Utgiftene er de samme, men inntektene har ikke vært der.” Kilde: an.no.

Eiendomsselskapet Miris slått konkurs (Nordland)
“..i Søndre Østfold tingrett. Selskapet skulle bygge et spektakulært Snøhetta-tegnet hotell ved foten av Svartisen og hentet millioner av kroner til dette. Selskapet varsler at de vil anke saken.” Kilde: e24.no.


Disse hjelper turistene til Svalbard +
“I en jungel av reiserestriksjoner og Svalbard-spesifikke tiltak har skrankemedarbeiderne hos Visit Svalbard hjulpet turistene med å finne veien lengst nord.” Kilde: svalbardposten.no.

Flere besøkende i august enn i juli (Finnmark)
“Vel 19 000 besøkende på Nordkapp-platået i august 2021. Hans Paul Hansen, direktør for Scandic på Magerøya, mener besøkstallet for august på Nordkapp var bedre enn forventet, men mye dårligere enn et normal-år.” Kilde: radionordkapp.no.

Covid-19 tok turistene, men nå er det lystegn for reiselivet (Troms) +
“Det er nesten ikke vært tradisjonelle turister i Harstad i 2021. Men antall overnatting er likevel økende.” Kilde: ht.no.

Skal lage cruiseplan for Lofoten (Nordland) +
“Cruisetrafikken bør bli mindre rederistyrt og volumstyrt, og mer lønnsom for Lofoten, mener Trond Amland i 2469 Reiselivsutvikling AS. .. Lofoten Cruise Nettverk og Destination Lofoten skal stake ut kursen for cruiseskiputviklingen i Lofoten.” Kilde: lofotposten.no.

Mye større underskudd enn vi hadde tatt høyde for (Nordland) +
Flakstad: “Arctic Guide Service AS forventet fire-fem ganger flere passasjerer enn de 1000 selskapet kjørte til og fra Torsfjorden i sommer.” Kilde: lofotposten.no.


Reiselivsmøte: Etterlyser konsekvens av høringer (Svalbard) +
“Spennet i problematikk næringslivet i Longyearbyen står ovenfor er stort. Det fikk NHO- og LO-toppene høre onsdag forrige uke.” Kilde: svalbardposten.no.

Dette er de «hemmelige» lokale hotellinvestorene (Finnmark) +
“Tanaværingene Trond Ivar Pedersen og Alfred Larsen kjøpte 50 prosent hver av Elva Eiendom AS for å satse på et nytt hotellbygg i Tana bru. Ser for seg et hotell på rundt 50 rom.” Kilde: ifinnmark.no.

Landskapshotell vekker begeistring.. men (Finnmark) +
“..Ståle og Vibeke er bekymret for å miste utsikten. “Slik markedsfører Arctic Landscape Hotels Finnmark Alps AS at det nye landskapshotellet på Ystnes på sine hjemmesider.” Kilde: altaposten.no.

Tromsøs reiseliv tapte 1 milliard kroner på korona (Troms)
“Direktør Bengt H. Larsen forteller at Sommarøy Arctic Hotell utenfor Tromsø tapte halvparten av inntektene i fjor, men at de nå snart er tilbake på nivået før korona.” Kilde: itromso.no.

Het debatt om nye skuterløyper (Troms) +
“Det ble en nokså het debatt om nye skuterløyper i Bardu kommunestyret onsdag. Mens flertallet av politikerne ville utrede flere løyper, ville mindretallet stoppe opp og få evaluert de løypene som allerede er i drift.” Kilde: nye-troms.no.

Nå fyller bedriftene opp Lofoten på kurs og konferanse (Nordland) +
“Høsten har så langt gitt svært bra uttelling for reiselivet innenfor kurs, konferanse og opplevelsesturisme. – Mange kommer fra hjemmekontor, nå trenger de sosialisering! Daglig leder Trygve Steen i XXLofoten ser lyst på tilværelsen etter en krevende periode under korona-nedstengningen.” Kilde: lofotposten.no.


Nordnorsk Reiselivsstatistikk 2020
“For 21. året på rad har NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge utarbeidet ”Nordnorsk Reiselivsstatistikk.” Siden 2019-utgaven er utgivelsen gjort i samarbeid med NHO Nordland og NHO Arktis.” Kilde: reiselivinord.no.

Ønsker å informere kommunestyret om bærekraftsprosjektet (Finnmark)
“Visit Nordkapp ønsker å informere Nordkapp kommunestyre om bærekraftsprosjektet, og har bedt om 45 minutt i kommunestyremøtet 2. november.” Kilde: radionordkapp.no.

Klyngesamling 27. – 28. oktober – Alta (Finnmark)
“Arctic-365 inviterer til ny Klyngesamling hvor vi får høre mer om og skal diskutere følgende: .. Sett av datoene nå! Påmeldingslink kommer.” Kilde: arctic-365.no.

Investerer i ny rorbu: – Vi legger en plan for neste år (Nordland) +
“Reiselivsselskapet Lofoten Havfiske og Rorbuopplevelser AS på Skreda utvider anlegget med ny rorbu. – Vi må fokusere framover og på det som skal skje i framtiden.” Kilde: lofotposten.no.

Svart hotell – risikerer å bli slått konkurs (Nordland) +
“Konkursbegjæringen fra USCGIM Bridge LLC var til behandling i Søndre Østfold tingrett tirsdag 21. september. Det kan få betydning for planene for Svart hotell i Meløy.” Kilde: an.no.


Et stykke kystkultur du ikke kan reise forbi (Nordland)
“Stokmarknes, Vesterålen, Nord-Norge – ja, Norge – har fått et nytt Hurtigrutemuseum. Det åpnet for tre uker siden. Du kan ikke reise forbi.” Kilde: bobilverden.no.

Innlegg: Slik bidrar reiselivet i Bodø (Nordland)
“Tre av ti reiselivsbedrifter i Nordland melder at de er blant de største sysselsetterne i egen kommune.” Kilde: an.no.

Til Træna før Mo? (Nordland)
“Hva med å prøve ut de splitter nye boenhetene i trinn 1 for Træna 365 og unne seg en helt unik workation før konferansen? Og få med deg en nettverksamling mandag 1. november om “Testsone Træna” og andre erfaringer med å koble forskere og reiselivsaktører?” Kilde: norskopplevelseskonferanse.no.


Det norske markedet; ny innsikt og nye grep!
“Nord-Norge valgte å stå sammen for å møte utfordringene fra Covid-19. Hva har vi lært av det, og hva slags innsikt har vi brukt? Hva viser resultatene?” Kilde: norskopplevelseskonferanse.no.

Innlegg: Fornuftig avslag for hotell-planer (Troms)
Tromsø: “Vi bør tenke i store linjer for byen vår og ha langsiktige visjoner for reiselivets fremtid. Det er liten grunn å tro at Tromsø blir en mer attraktiv destinasjon av at vi bygger igjen enda mer av siktlinjene til havet.” Kilde: nordnorskdebatt.no.

Samlet inn underskrifter mot å bygge Nye Helma Hotell (Nordland) +
Rana: “20. september går høringsfristen ut for detaljregulering av Nye Helma Hotell. Beboer ved Mo Bo og servicesenter, Anne Cathrine Tvete, har nå levert sin høringsuttalelse i form av en underskriftskampanje som taler mot byggingen på det planlagte området.” Kilde: ranablad.no.

Byr på en ny runde med smak av Salten (Nordland) +
“Kommende fredag er det i gang igjen. Salten Mat-festivalen byr på det beste av de gode matopplevelsene.” Kilde: saltenposten.no.

Nå har attraksjonen satt ny rekord (Nordland)
“9000 har besøkt denne hytta så langt i år: – Jeg skal tilbake. Har du hørt om den spesielle hytta ved foten til majestetiske Okstindan i Hemnes kommune på Helgeland? Rabothytta, etter oppdageren Charles Rabot, har høstet priser og lovord siden den ble åpnet i august 2014.” Kilde: nrk.no.


2469 Reiselivsutvikling søker Rådgiver
“2469 Reiselivsutvikling AS er et konsulentselskap og et partnerskap med spesialiserte kompetanse innen reiselivsutvikling. Som Rådgiver i 2469 vil du jobbe med flere sentrale utviklingsprosjekter i det nordnorske og det nasjonale reiselivet.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kjøpte hus for å sikre verdensarv (Finnmark) +
Alta: “Torsdag ble det kjent at Verdensarvsenter for bergkunst – Alta Museum har kjøpt Moreneveien 25 i Alta for å sikre verdensarv.” Kilde:

Anbefaler å gi penger til havbadstue i Harstad sentrum (Troms) +
Harstad: “Trekkplaster for byen. Badstuanlegget vil ha en lengde på cirka 16 meter ganger 16 meter og ligge like ved Hurtigbåtkaia i Harstad havn. De har allerede fått muntlige positive tilbakemeldinger fra Harstad havn. Slik kan anlegget bli seende ut.” Kilde: ht.no.

Er det mulig å leve av å selge luft? (Nordland)
“Kan en kvinne på 30 i distriksnorge skape en millionbedrift med to tomme hender og et hull i bakken? Svaret er ja! Ina Trælnes er gründeren bak Visit Plura, verdens første arktiske grottedykkesenter.” Kilde: norskopplevelseskonferanse.no.


Scandic anker Nordkapp-dommen (Finnmark)
“Scandic anker dommen fra Vestre Finnmark tingrett, der Nordkapp kommune ble frifunnet. Nordkapp fikk medhold i at Scandic ikke skal få lov til å ta parkeringsavgift fra turistene.” Kilde: nrk.no.

Visit Lyngenfjord leter etter digital markedsføringsentusiast (Troms)
“Visit Lyngenfjord AS er et destinasjonsselskap for fem kommuner i Nord-Troms. .. Som digital markedsfører har du ansvar for at Lyngenfjordregionen blir bedre kjent i våre markeder og hos våre målgrupper.” Frist: snarest. Kilde: visit-lyngenfjord.com.

Investerer nær fire millioner i alpinanlegget i Kroken (Troms) +
“Kommunen vil pusse opp heiser og lysanlegg i Tromsø Alpinpark. En viktig grunn er å gjøre det attraktivt for salg. Kultur-, idretts- og friluftsutvalget vil bruke 3,8 millioner kroner på å oppgradere heisene og utbedre lysanlegget i bakkene.” Kilde: itromso.no.

Fru Haugans Hotel søker Digital Markedsfører (Nordland)
“Midt i Norge, midt på Helgeland ligger vakre Mosjøen og ærverdige Fru Haugans Hotel, et kvinnestyrt hotell i 5 generasjoner.” Frist: 01.10.2021. Kilde: finn.no.

Gondoleventyr på Vestlandet: – Det samme kan skje i Vefsn (Nordland) +
“Gondolbanene i Åndalsnes og i Stryn går så det suser. Det er ingen til å tro at det samme ikke kan skje i Vefsn. Det understreket Jann- Arne Løvdahl da han informerte om gondolplanene i Vefsn på en godt besøkt næringslivslunsj onsdag.” Kilde: helg.no.


Søker Arktisk reisedesigner (Svalbard)
“Vil du selge Svalbards råeste reiselivsprodukter? Basecamp Explorer Spitsbergen AS søker arktisk reisedesigner .. som vil hjelpe oss til å nå ut til verden med våre unike lokasjoner og produkter på Svalbard. Frist: 26.09.2021.” Kilde: finn.no.

Folkefest da MS Fridtjof Nansen ble døpt med is på Svalbard
“Hurtigruten Expeditions’ norskbygde hybridskip MS Fridtjof Nansen kom bokstavelig talt hjem da hun ble døpt med isklump på en folkefest på Svalbard: Hun er det første cruiseskipet noensinne som får Longyearbyen som hjemmehavn.” Kilde: abcnyheter.no.

Nytt «grønt» luksusskip på vei fra Nordpolen til Tromsø (Troms) +
“Når det franske luksusekspedisjonsskipet «Le Commandant Charcot» legger til kai i Tromsø i morgen tidlig, er det det mest miljøvennlige cruiseskipet noensinne som ankommer byen. Det bruker flytende naturgass som drivstoff.” Kilde: nordlys.no.

Reparerer Fykantrappa som kulturminne (Nordland) +
Meløy: “Statkraft er nå kommet i gang med renoveringen av Fykantrappa, men bare deler av kulturminnet. – Vi skal i renovere trappa ned til den siste knekken før overhenget, sier Kristensen.” Kilde: an.no.


Klare for «verdens minste festival» (Svalbard) +
“Selv etter å ha konkludert med at fjorårets første versjon av Isfjord Radio “Musikkfestival ble en suksess, gikk det litt tid før man turte å satse i år også.” Kilde: svalbardposten.no.


Besøkstall for august: – Ser tegn til normalisering (Svalbard)
“I august utgjorde utenlandske gjester på Svalbard nesten 30 prosent av de besøkende.” Kilde: svalbardposten.no.

Sier nei til 17 etasjer høyt hotell på kaipromenaden (Troms) +
Tromsø: “Petter Stordalens planer på et nytt kurs- og konferansehotell på kaikanten nord for havneterminalen blir trolig stanset.” Kilde: itromso.no.

Lokale og turister i samme båt (Nordlnand)
“Både lokalbefolkningen, næringslivet i Nordland og turistene som besøker regionen trenger transport. Går det an å samordne behovene til glede for både passasjerer og miljø?” Kilde: nordlandsforskning.no.

Nytt rutetilbud til og fra Bodø (Nordland) +
“SJ Norge setter opp flere avganger på sine togstrekninger i Norge, inkludert på Nordlandsbanen.” Kilde: an.no.


Skal komme 20 cruiseskip til neste år (Finnmark)
Alta: “Koronapandemien har virkelig strupet turistnæringen her i Alta, men nå begynner leder for North Adventure, Henriette Bismo Eilertsen og bli litt optimist igjen.” Kilde: altaposten.no.

Roni Horns kunstinstallasjon åpner i Havøysund (Finnmark)
“Torsdag 30. september åpner Statens vegvesen sin nye turistveginstallasjon i fiskeværet Havøysund. Roni Horns kunst består av to glassobjekter i en arkitekttegnet trehytte. Kunstneren deltar selv på åpningen.” Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Omgjøring til nasjonalpark kan få stor betydning for reiselivet (Troms) +
“Tirsdag foreslo regjeringen at Lyngsalpan landskapsvernområde kan bli nasjonalpark. – Nå må vi virkelig følge med.” Kilde: framtidinord.no.

Innlegg: Vågan Næringsforening om VM i skreifiske (Nordland)
“I forbindelse med verserende sak i media omhandlende organisering og gjennomføring av arrangementet VM i Skreifiske har Vågan Næringsforening blitt forespurt av media og enkelte næringsaktører i kommunen om hva vårt syn i saken er.” Kilde: lofotposten.no.

Widerøe-fly fikk beskjed om at flyplassen ble stengt (Nordland)
“På vei til Svolvær fikk besetningen om bord i Widerøe-flyet beskjed om at flyplassen ble stengt. Dermed måtte flyet finne en annen flyplass å lande på.” Kilde: nrk.no.

Rådmannen om hotellet på fjellet: – Positive signaler (Nordland) +
Bodø: “Rådmann Rolf Kåre Jensen i Bodø kommune opplyser at han onsdag 8. september hadde et møte med den potensielle utbyggeren (Arthur Buchardt) av et nytt hotell på Rønvikfjellet og dagens eiere av Turisthytta. – Positive signaler, jeg tørr si det, oppsummerte rådmannen møtet.” Kilde: an.no.


Polarpionerer skal døpe Hurtigrutens nye hybridskip (Svalbard)
“Norske Hilde Fålun Strøm og norsk-kanadiske Sunniva Sørby blir gudmødre for Hurtigruten Expeditions’ nyeste ekspedisjonsskip, MS Fridtjof Nansen. De to eventyrerne og klimaforkjemperne skal døpe et av verdens mest avanserte og miljøvennlige cruiseskip..” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ferie i Finnmark: Grått, sjøsyk og ramsalt humor (Finnmark)
“Her ferierer vi uten kø,  spiser kongekrabbe og fisk. Med total fred uten tillegg i prisen.” Kilde: kinggoya.no.

Reiselivet forbereder seg på økt turisme (Troms) +
“Fergen en nøkkel for reiselivsutvikling i Harstad og Senja. Reiselivsaktører i Harstad og Senja har store forventninger til nye fergeavganger.” Kilde: ht.no.

Vil forvente elbillader på hotellet (Troms) +
“Snart er det like vanlig å forvente elbillader som en myk seng og god frokost. Hotelldirektør Odd Kåre Sivertz-Pettersen er svært fornøyd med å endelig ha fått på plass seks elbilladere utenfor hotellet.” Kilde: ht.no.


Ny smittervernveiledning for ekspedisjonscruise (Svalbard)
“Standard Norge har sammen med Association of Arctic Expedition Cruise Operators (AECO) utviklet en felles smittevernveiledning for ekspedisjonscruisefartøy i Norge inkludert Svalbard.” Kilde: travelnews.no.

Ber bedriftene om å si nei til asiatiske turister (Troms) +
“Det var klondyke og milliardomsetning. Siden har det vært stille. Næringa har tapt milliarder i nord. Nå ber Kriss bedriftene om å si nei til asiatiske turister.” Kilde: nordlys.no.

Her er Tromsøs nyeste attraksjon (Troms) +
“Trunova er daglig leder i Tromsø sentrums splitter nye attraksjon: Trollmuseet. Det ligger i tredje etasje på kaia i Tromsø sentrum, et trolls kampesteinskast fra både hurtigruteanløp og hoteller.” Kilde: nordlys.no.

Selger tomter i naturparadis billig til kristne par (Troms) +
“De tre tomtene til salgs ligger på den kjente Kvaløya utenfor Tromsø.” Kilde: dagen.no.

Stisykling i Lyngen (Troms) +
“Lyngen i Troms har verken heis eller tusenvis av gjester. Men det er kanskje det som gjør det så bra. Bli med på tur i landets hyggeligste stisykkelsenter.” Kilde: terrengsykkel.no.

Innlegg: Slik bidrar reiselivet i Harstad bidra (Troms)
“..til å løse de store samfunnsutfordringene. Vi står ovenfor en rekke store samfunnsutfordringer som vil prege den politiske agendaen i neste stortingsperiode. Reiselivet i Harstad kan være en del av løsningen på disse utfordringene.” Kilde: ht.no.

August-tall fra Benchmarking AllianceBodø holdt skansen (Nordland)
“Til tross for en enorm kapasitetsøkning gikk rombelegget i Bodø litt opp fra august ifjor til august iår. Det viser tallene fra Benchmarking Alliance.” Kilde: reiseliv1.no.

Hareide gir 200 millioner til milliardprosjekt i Bodø (Nordland)
“Det er lovet penger i øst og vest. Tirsdag kom de første av mange millioner for å gjennomføre milliard-flyttingen av Bodø lufthavn.” Kilde: nrk.no.

Hotellet hadde et blytungt år – så tok de grep (Nordland) +
Salstraumen hotell: “Kort forklart laget hotellet sin egen lille strand – som var en måte å sette strek over 2020 og begynne å tenke positivt og kreativt fremover. – Det ble veldig bra! Folk kom for å bare ta en selfie med stranda.” Kilde: an.no.

Nå bygger de ut for 25 millioner kroner (Nordland) +
“Lovund hotell bygger ut og investerer 25 millioner kroner i nye arealer. – Det føles godt å ta framtiden inn i hotellet, sier Sivert Olaisen. Se de første bildene av hvordan det blir.” Kilde: ranablad.no.


Vil stramme inn ferdselen på Svalbard
“Bedre vern for isbjørn og miljø ved å kraftig begrense ilandstigninger fra turistskip er blant de nye reglene Miljødirektoratet foreslår for Svalbard-turismen.” Kilde:way-2-go.no.

Ble kontaktet av politiet etter hotellrom-krangel (Finnmark) +
“Terje Albregtsen reagerer på måten han ble behandlet på under oppholdet hos Tana Hotel og Camping.” Kilde: ifinnmark.no.

Åpner Scandic Bryggen igjen (Finnmark)
“Mandag 13. september stenger Scandic hotellet i Honningsvåg sentrum for sesongen og åpner bryggen hotell.” Kilde: radionordkapp.no.

Reiselivet fortsatt i krisemodus – Hadia mener staten må ta mer ansvar (Troms) +
“Aps nestleder Hadia Tajik fikk høre hvordan koronapandemien fortsatt preger Tromsø Lodge og Camping. Nå vil Arbeiderpartiet innføre en nasjonal plan for reiselivet, og det raskt.” Kilde: itromso.no.

Innlegg: Endelig helårsferge mellom Tromsø og Senja (Troms)
“Å kunne reise med ferga over Malangen hele året, er en lenge etterlengtet sak, og vil være til stor glede for folk og næringsliv både i Tromsø og på Senja, skriver kronikkforfatterne.” Kilde: nordnorskdebatt.no.

Gir ikke opp reiseliv på fraflyttet øy (Nordland) +
“Eierne av Sandøy utenfor Lillemolla vil satse på reiseliv inspirert av suksessen med “Manshausen Island Resort” i Steigen. – Dette blir et unikt konsept.” Kilde: lofotposten.no.

Solgte hus og hjem for å satse i nord (Nordland) +
“Lillian Molstad-Andresen fortsetter sin store reiselivssatsing basert på vikingtiden. Nå har hun satset betydelige beløp på nytt storkjøkken og restaurantdrift i vikingstua, et tilbud som åpner 10. september.” Kilde: an.no.


Hurtigruten Expeditions døper MS Fridtjof Nansen på Svalbard
“I år er det 125 år siden Hurtigrutens grunnlegger startet reiselivseventyret på Svalbard – og dermed også de første ekspedisjonscruisene. Det markerer Hurtigruten Expeditions med å døpe hybriddrevne MS Fridtjof Nansen i Longyearbyen.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nordkapp trenger ny reiselivssjef (Finnmark)
“Visit Nordkapp har startet med å finne erstatteren til Marianne Berg som slutter i selskapet 30. november.” Kilde: radionordkapp.no.

Fornøyd hotellsjef på Leknes (Nordland) +
“Hotellsjef Kristian Talmo ved Scandic Leknes Lofoten Hotell er fornøyd med at selskapet endte med svarte tall på bunnlinja i 2020.” Kilde: lofotposten.no.

Har store planer i Saltstraumen (Nordland)
“Magic Saltstraumen har store planer. Nå vil de friste gjestene med virtual realityspill, vikingmuseum, arktisk kunstpark og en spektakulær undervannsfilm gjennom fire årstider. Det store Saltstraumløftet er budsjettert til flere millioner.” Kilde: an.no.


Birgitte skifter beite: – Jeg måtte si ja til jobben! (Nordland) +
“Et langt yrkesliv har gitt Birgitte Hegrem svaret på hva hun nå skal holde på med. Det har resultert i jobb på Nordland fagskole, opplevelsesbasert reiseliv. I høst begynte hun i sin nye jobb ved skolen, som har flyttet inn i nye lokaler like ved Aust-Lofoten videregående skole.” Kilde: lofotposten.no.

Har tapt 80 mill. – nå kommer skipene tilbake (Nordland) 
“Cruisetrafikken har vært fraværende i Bodø siden mars 2020, men nå kommer det besøk til Bodø igjen. .. Nå håper man at det fra nyttår vil være mulig å normalisere cruisetrafikken igjen og at de 36 anløpene som er booket inn i 2022 kan være mulig å gjennomføre.” Kilde: an.no.

August

Overnattingsnedgang i juli sammenlignet med 2020
“NHOs regiondirektør Målfrid Baik sier at julitallene viser en fortsatt kritisk situasjon for reiselivet i nord. Selv om samfunnet nå åpnes mer opp og vi sporer en forsiktig optimisme, er det likevel store geografiske forskjeller i Norge.” Kilde: reiselivinord.no.

Nye regler skal gi et tryggere reiseliv på Svalbard
“Regjeringen vil sette klarere rammer for ferdsel og aktivitet i naturen på Svalbard. Målet er å skape enda tryggere og bedre opplevelser for turistene, og samtidig dempe belastningen på sårbar natur.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Turister har stått for en stor del av søndagsomsetningen (Finnmark)
“Det har variert hvor mange turister som har vært innom, men jeg antar at turistene har stått for 45 til 65 prosent av omsetningen på søndagene, sier daglig leder Ketil Floer til Radio Nordkapp.” Kilde: radionordkapp.no.

Innlegg: Reiselivet under lupen (Nordland)
“Det er positivt at utfordringen er en del av utvalgets mandat. Omfanget er reiselivet diskuteres allerede flere steder i Lofoten som kjenner på et konfliktnivå. Analysene kan bli en interessant øvelse siden det blir en lokal oppgave.” Kilde: lofotposten.no.

Flere er kritiske til hotellplanene i Nyksund (Nordland) +
“Nyksund Gårdeierforening (NGf) og noen private personer har kommet med innsigelser til Nyksund Fryseri AS sine hotellplaner..” Kilde: vol.no.

Base Camp Vega utvider sitt konsept (Nordland) +
“Denne sommeren har Base Camp Vega hatt mange sovende gjester i de nye e-husene i skråningen over gården på Sundsvoll.” Kilde: banett.no.


Åpning av Nasjonalt villakssenter Tana – Joddu (Finnnark)
“På fredag var det duket for åpning i Tana bru. .. Nasjonalt villakssenter skal formidle kunnskap om vill laksefisk.” Kilde: tffk.no.

Det splitter nye skipet har lagt til kai i Tromsø (Troms) +
“«World Voyager» er den fjerde cruisebåten som kommer til Tromsø i år. I februar skrev Nordlys at det var 120 innmeldte anløp. – Hvis det som ligger inne realiseres, så blir det 21 anløp i år, konstaterer Willassen et halvt år senere.” Kilde: nordlys.no.

Helgelandsregionen – En mulighetsstudie frem mot 2035
“Det er et enormt potensial i næringslivet på Helgeland. Regionen har en kombinasjon av naturgitte fortrinn og kompetanse som er bygd opp gjennom mange år i viktige hjørnesteinsbedrifter. Dette danner et svært godt utgangspunkt for videre vekst.” Kilde: menon.no.

Even mener dyrere bensin kan gjøre driften vanskeligere (Nordland)
“Vi hadde vår første tur med snøscooter-turister i vinter. Kjempebra! .. I fjor overtok han hotellet i Hattfjelldal. Håpet er å trekke flere turister til bygda, og å skape nye arbeidsplasser. En vekst i drivstoffprisen kan true prosjektet.” Kilde: nrk.no.


Bra at cruisetrafikken er i gang (Finnmark)
“Turister går tur i Storgata i Honningsvåg, noe som altfor sjeldent har skjedd etter at pandemien slo til.” Kilde: radionordkapp.no.

Kjørte elsparkesykkel fra Frankrike til Nordkapp (Finnmark)
“Hervè Magnin har de siste månedene reist langt og miljøvennlig. Men om dette er en ny trend er han usikker på. .. Norsk Reiseliv merker at flere vil reise miljøvennlig, forteller Per-Arne Tuftin, som er administrerende direktør i Norsk Reiseliv.” Kilde: nrk.no.

Trålrederi satser på reiseliv i veiløs bygd (Finnmark) +
“Hermes AS har landets største kvote på en båt, og den tråleren er registrert i Loppa kommune. .. Trålrederiet har planer om å starte en reiselivsbedrift i den veiløse bygda. – Her er det muligheter, og vi har nå igangsatt en mulighetsstudie i området.” Kilde: ifinnmark.no.

Som å jage turistene ut av bygda (Troms) +
Fjorgård: “Torsdag ble nærmere 20 parkeringsbøter utstedt, og i går var det ny runde med kontroller. – Det kan ikke fortsette slik, sier Halvar Larsen, som frykter at fjellturistene vil utebli dersom det ikke blir ei rask løsning på problemet.” Kilde: folkebladet.no.

Kulturministeren gir 1 million til The Whale (Nordland)
“Lørdag åpnet kulturminister Abid Raja det nye Hurtigrutemuseet på Stokmarknes og hadde med seg gode nyheter av stor betydning for utviklingen av reiselivet i Norge og Nord-Norge.” Kilde: travelnews.no.

Kontroversiell debatt i Narvik: – Vi kan ikke gå gjennom alt (Nordland) +
“Snøscooterklubbenes Fellesråd (SKRF) inviterer til høstens store snøscooterdebatt mandag 30. august, 16.30 på Grand hotell Narvik. De ulike partiene skal diskutere hvordan reglene for snøscooterkjøring i Norge bør være.” Kilde: fremover.no.

Skal gjøre reiselivet i Vesterålen tilgjengelig for alle (Nordland)
“Etter initiativ fra Hadsel kommune og Storheia Arena-prosjektet, har nå Forskningsrådet gitt støtte til et nytt forskningsprosjekt. Dette er planen..” Kilde: blv.no.

Har brukt 60.000 dugnadstimer på dette: – En kulturskatt (Nordland)
“Etter nærmere 30 års innsats, åpner i dag et unikt bygg. På innsiden kan du oppleve en av verdens største museumsgjenstander.” Kilde: nrk.no.

Stor tro på reiselivsprosjektet «Fem Fiskevær» (Nordland) +
“Øksnes kommune har stor tro på reiselivsprosjektet «Fem Fiskevær», der man ønsker å knytte de historiske fiskeværene Skipnes, Tinden, Myre..” Kilde: vol.no.

Torghatten høststengt 30.8 – 8.10 (Nordland)
“Grunnet skredsikringsarbeider i turistattraksjonen Torghatten blir stisystemet stengt for besøkende i seks uker fra mandag 30. august til fredag 8. oktober 2021.” Kilde: dfly.no.


NTC flytter inn i nye lokaler i Tromsø – skal ansette flere (Troms) +
The Norwegian Travel Company (NTC): “Kristian Høydal og Anne Edholm skal på sikt doble dagens antall ansatte i reiselivsselskapet.” Kilde: nordlys.no.

NTC søker Digital Systems Operator (Troms)
“Do you want to join Norwegian Travel Company as our new digital systems operator.” Frist: 05.09.2021. Kilde: finn.no.

Aimee fikk storkontrakt med Porsche (Nordland) +
Lofoten: “Da Porsche skulle velge matleverandør til arrangementet på Leknes falt valget på Aimee`s. Eier Aimee Larsen er stolt og glad for oppdraget som hun sier betyr mye for bedriften.” Kilde: lofotposten.no.

Innlegg: Skal vi lykkes på Helgeland, må flere dra i samme retning (Nordland)
“Storflyplassen kommer, og med den positive ringvirkninger. Derfor er det kanskje lettere for de «sør for fjellet» som også har sett dette, men tidligere ikke har turt eller orket å tone flagg, nå å gjøre det?” Kilde: ranablad.no.

Næringslivssjefen i Herøy hyller storflyplassen (Nordland) +
“For reiselivet på Helgeland vil den nye storflyplassen bety veldig mye, sier leder Arnt Frode Jensen i Herøy næringsforening.” Kilde: helg.no.

Reiselivsfaglig samling – husk påmeldingsfristen 30. august! (Nordland)
“Vefsna Regionalpark ønsker å invitere deg til reiselivsfaglig samling mandag 6. september kl. 17 – 20 på Fru Haugans Hotel, Mosjøen.” Kilde: reiselivskunnskap.no.


Bussring satser stort i nord
“Mens verden har stått stille, busser har stått parkert og sjåfører permittert, har det skjedd mye i nord. Istedenfor å sørge over tapt kjøring, har Bussring gjort seg klar for morgendagens kjøring. Nå skal Nord-Norge utvikles med et enormt busstilbud.” Kilde: bussmagasinet.no.

Cruiseskip på tur til Honningsvåg (Finnmark)
“Cruiseskipet «Artania» er på tur langs norskekysten på seilasen til Nordkapp. Fredag 27. august klokken 8 legger skipet til Kai nord i Honningsvåg. Dette er årets andre cruise i Honningsvåg.” Kilde: radionordkapp.no.

I morgen kommer «verdens siste cruiseskip» til Tromsø (Troms) +
“Hele verden fulgte cruiseskipet som ble selve symbolet på pandemiens herjinger med cruisetrafikken.” Kilde: nordlys.no.

Klar tale fra Plura-Ina: – Vi må tenke reiseliv som helårsnæring (Nordland) +
“Under konferansen Drivkraft snakket Mona Bolin fra Freyr, Ida Larsen fra MON, Solveig Svendsen fra Helgeland reiseliv og Ina Trælnes fra Visit Plura om mulighetene framover. Ina Trælnes tok til ordet at reiseliv må tenke på aktiviteter året rundt.” Kilde: ranablad.no.


Ny søkeportal for forskningsbasert informasjon om Arktis
“Etter to års prosjektarbeid er Universitetsbiblioteket ved UiT Norges arktiske universitet stolte over å lansere en søketjeneste som gjør det mulig å finne all tilgjengelig forskningsbasert informasjon om det polare på ett sted, både vitenskapelige artikler, rapporter og datasett.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Åpner hotellet igjen, men: – Halvparten har sluttet (Finnmark) +
Hammerfest: “Daglig leder Vegard Berge Uglebakken er klar for åpning av Skaidi hotell. Nå er jakten i full gang med å få på plass nok ansatte.” Kilde: ifinnmark.no.

Arctic Island hopping og Hop on – Hop off bus (Troms)
“Gjennom prosjektet «LyngenfjordRundt» har Visit Lyngenfjord, med støtte av Troms og Finnmark Fylkeskommune, utviklet nye reisekonsepter i regionen.
To av de bruker kun offentlige transportmidler som reisemåte.” Kilde: visit-lyngenfjord.com.

Jubler for helårsferge fra Kvaløya til Senja, men.. (Troms) +
Malangsforbindelsen: “6. september er første dag med vinterrute mellom Botnhamn og Brensholmen. Fergekaptein, næringsliv og reiseliv på Nord-Senja har stor tro på at dette er veldig bra for regionen. .. men frykter den blir for liten.” Kilde: nordlys.no.

Lofoten Links i topp-klasse! (Nordland)
“Golf World og National Golfer rangerer Lofoten Links som Europas 12 beste bane bygd siden 1980. Dette er en fantastisk rangering for banen som var ferdig bygd som 18 hull i 2015.” Kilde: lofotenlinks.no.

Har kjøpt hotellet, skifter navn, men lover fortsatt drift (Nordland) +
Hamarøy: “Det sier de nye eierne av det svært velrenommerte minihotellet Edvardas Hus på Tranøy i Hamarøy, Ingrid og Tore Nilsen.” Kilde: an.no.

Bygg ny lufthamn ved Mo i Rana og vurder lengre rullebane (Nordland)
“Avinor har i dag fått i oppdrag å bygge ei ny lufthamn ved Mo i Rana. Den nye lufthamna vil legge til rette for vidare næringsutvikling mellom anna innanfor reiseliv og industri. Som ein del av oppdraget skal Avinor vurdere om lufthamna kan byggast med ei rullebane på 2 400 meter..” Kilde: regjeringen.no.

Vefsna Regionalpark – reiselivsfaglig samling 6. september (Nordland)
“Vefsna Regionalpark ønsker å invitere deg til reiselivsfaglig samling mandag 6. september kl. 17 – 20 på Fru Haugans Hotel, Mosjøen.” Kilde: reiselivskunnskap.no.


Innlegg: Reiselivets comeback vil ta tid
“Driver man derimot en opplevelses- eller overnattingsbedrift som er avhengige av utenlandske gjester, vil ikke oppturen komme like raskt. Det tar tid å få i gang dette markedet igjen. .. flere tiltak trengs for å bistå i gjenreisningen.” Kilde: an.no.

Arbeidslivsrettet kompetanseheving (Finnmark/Troms)
“Troms og Finnmark fylkeskommune inviterer bedrifter, kommuner, arbeidsgivere, bransjeorganisasjoner og opplæringskontor til dialogmøter i regi av prosjekt Næringsrettet opplæring.” Kilde: tffk.no.

Biolog om pukkellaksen: – Den er klimavinner  (Finnmark/Troms)
“På tross av tidenes dugnad i Finnmark, tror forsker at folk må belage seg på en enda større invasjon av pukkellaksen i 2023.” Kilde: nrk.no.

Lisa gikk fra reiseliv til skoleverket (Nordland) +
“Lisa Blom skifter beite og har byttet ut hotellsjefjobben med jobb som assisterende rektor ved Lofoten Folkehøgskole. .. – Jeg hadde lyst til å fortsette å jobbe med bærekraftig reiselivsutvikling.” Kilde: lofotposten.no.

Lofotferien for ei mor og sønn ble brått svært utrivelig (Nordland) +
“En av de som bar snare med å tilby hjelp var Radka Stankova ved Lydersen Rorbuer. Ikke bare tilbød de gratis overnatting, men de hentet også mor og sønn på fergeleiet i Moskenes der det hadde campet inntil teltet ble rasert.” Kilde: lofotposten.no.


Nordlendingene er de hyggeligste menneskene som kan kjøpes for penger
“Torgrim Eggen ble utskjelt etter DN-tur på Vestlandet: Slik gikk det da han besøkte Nord-Norge.” Kilde: journalisten.no.

Her kaster de tyske turistene fisken i søpla
“Fisketurister kastet flere kilo fiskefileter på flyplassen på grunn av overvekt. Børge Holm filmet hendelsen og mener at myndighetene må stille strengere krav til turistfisket.” Kilde: nrk.no.

Vurderer å frede Isfjord Radio (Svalbard) +
“Ny rapport om kulturhistoriske verdier på Isfjord Radio kan føre til at Sysselmesteren anbefaler fredning av anlegget. Det kan i tilfelle forsinke eller fordyre Store Norskes energiprosjekt.” Kilde: svalbardposten.no.

Det er anarki i fisketurismen (Nordland) +
“1. januar 2021 trådte strengere regler for turistfiske i kraft. Både fiskere og andre mener det må sterkere lut til.” Kilde: blv.no.

Ønsker å ha brønnøyverter hver sommer (Nordland) +
“Denne sommeren har en rekke ungdommer fått sommerjobb i Brønnøy næringsforum som brønnøyverter.” Kilde: banett.no.


Huset skal selges (Svalbard) +
“Denne uken blir Huset lagt ut for salg. Men administrerende direktør i Svalbard Adventures, John Einar Lockert, forsikrer at de vil drive det videre.” Kilde: svalbardposten.no.

Ny parkeringsplass ved Mortensnes kulturminneområde (Finnmark)
Varanger: “Prosjektet er et samarbeid mellom Statens vegvesen Nasjonale turistveger, Nesseby kommune, Sametinget og Varanger Samiske Museum. Sametingsråd Silje Muotka står for den offisielle åpningen fredag 20. oktober.” Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Full fart for Lovund Skyss i sommer (Nordland) +
Helgeland: “..suksess med pub til pub-båtene og ei nyopprettet rute til Lånan. ..– Vi har hatt en enorm trafikk på lokalbåten ut til Træna. Daglig leder i Lovund Skyss, Robert Blomsø, kan smile etter nok en god sommer for selskapet. Samtidig advarer han mot at turismen bare kommer til å øke i årene framover. ” Kilde: ranablad.no.


Innlegg: Nattog til syden var drømmen (Troms)
“Bygg Nord-Norge-banen fra Tromsø til det europeiske nettet, av hensyn til trygg transport og norsk konkurranseevne. .. Andre land, som Spania, Skottland, Sveits, Sør-Afrika eller Canada investerer i tog som gir turistene en unik opplevelse, skriver Eitrheim.” Kilde: nordlys.no.

Klarer ikke skaffe taxi-sjåfører (Nordland)
“Lovendringen skulle gjøre både drosjenæringen og -tilbudet bedre. Det har imidlertid fått motsatt effekt i distriktene, ifølge taxinæringa.” Kilde: nrk.no.

83.000 færre biler: – Været må ta en del av skylda (Nordland) +
“83.000 færre biler passerte Statens vegvesens tellepunkt på E10 i Lofoten i to uker i juli sammenlignet med fjoråret. – Været må ta en del av skylda, sier Jim Olaisen ved Ramberg Resort.” Kilde: lofotposten.no.

Rekordmange båter har besøkt gjestehavna i år (Nordland)
“Gjestehavna i Brønnøysund hadde rekordtall i fjor, men besøkstallene for i år har allerede passert fjoråret med god margin.” Kilde: banett.no.

Kommunen og Thon er uenige om kontrakt (Nordland)
Brønnøysund: “Thon mener det er greit at folk bruker gangpassasjen forbi hotellet i byen, men vil ikke formalisere noen rettighet til det.” Kilde: banett.no.


Turisttallene tar seg opp: Flere besøk fra utlandet (Svalbard)
“Sommeren har vært grei, ifølge daglig leder i Basecamp Explorer Spitsbergen, Renate Pedersen. De siste ukene har antallet utenlandske gjester tatt seg opp.” Kilde: svalbardposten.no.

Svein har grønt koronasertifikat, men fikk beskjed om å ta test (Svalbard) +
“Svein Wik driver selskapet Arctic Wildlife Tours, og har guidet på Svalbard siden 2010. Denne uken skulle han ta siste modul i Visit Svalbards guideopplærings-kurs, men ble stanset på Værnes.” Kilde: svalbardposten.no.

Flymangel skaper trøbbel: kjørte fra Polen til Senja for å fiske (Troms)
“På brygga i et lite fiskevær på Senja snakkes det tysk, italiensk og polsk. De europeiske bilturistene er tilbake for fullt i Nord-Norge. Men reiselivet frykter for årets vintersesong.” Kilde: nrk.no.

Cruiseskip ankom Tromsø: – Passasjerer kan bevege seg fritt i byen (Troms) +
“Om bord er det 105 passasjerer. Koronasenteret i Tromsø var varslet om anløpet på forhånd. .. skipet og alle passasjerer er klarert. – Det betyr at alle passasjerer kan gå i land og bevege seg fritt i byen, uten noen grundigere koronatest på forhånd..” Kilde: itromso.no.


Bo med kameler som «husdyr» – i Finnmark 
“Noen kjøper seg hund eller katt – men familien Sætereng ønsket seg noe større. Det endte med kameler. Nå kan du overnatte hos familien – og oppleve kamelene på nært hold.” Kilde: kk.no.

Vil gjenreise Tennes som et historisk knutepunkt (Troms) +
“Innbyggere og næringsliv skal møtes for å se muligheten for å gjenreise Tennes som et historisk knutepunkt. Kanskje blir det i framtiden båtfrakt av turister i et storslått landskap mellom Tennes og Tromsø.” Kilde: nye-troms.no.

Cruise-turisme uten Visit Senja Region (Troms) +
“Når Hurtigrutens cruise-turister kommer til Senja, er ikke Visit Senja Region med i samarbeidet. .. med pandemien ble det så usikkert hvor mange gjester som ville være med cruisebåtene at Hurtigruten valgte å ikke gå videre med samarbeidet med Visit Senja Region.” Kilde: folkebladet.no.

Har søkt om penger til fergeruta Bjarkøy-Senja (Troms) +
“Fylkesrådet var mandag på besøk i Harstad. Her fikk de høre alle grunnene til hvorfor de bør satse på restart av fergerute til Senja. – Visit Harstad merker stor etterspørsel etter fergeruta, selv om det er mange år siden dette tilbudet fantes, sier næringssjef Bjørn Akselsen.” Kilde: iharstad.no.

Innlegg: Skammelig dårlig (Troms)
“Fergene som rederiet Norled har satt inn over Lyngen, får hard kritikk fra lokalbefolkningen og andre reisende. Og det må sies, kritikken er hundre prosent fortjent.” Kilde: nordnorskdebatt.no.

Et historisk sted i Salten får Ferd på eiersiden (Nordland) +
“Andresen-familiens investeringsselskap Ferd går inn med inntil 50 millioner kroner i hotellkjeden De Historiske. .. En av juvelene er Villa Haugen Boutique hotell i Steigen. Et handelssted som er nært knyttet til flere århundrer av historien om fiskeriene i nord.” Kilde: an.no.


Øker sikkerheten:–  Alle skal føle seg trygge (Svalbard) +
“Høsten 2019 startet Michelle van Dijk, eieren av Longyearbyen camping, å organisere oppsettet av et isbjørnsikkert gjerde rundt campingplassen. Nå er det oppe.” Kilde: svalbardposten.no.

Nå skal fjellstua selges: – Livet går videre (Finnmark) +
Alta: “Sølvi Monsen (57) og samboer Arnt-Magne Bjørnø (58) er fornøyd etter nesten 10 års drift av fjellstua i Gargia.” Kilde: altaposten.no.

Innlegg: – Vi i Lyngen står igjen med svarteper (Troms)
“Norled har vist liten forståelse for hva de går til og kvaliteten på fergetilbudet for Lyngsværinger, og mange andre som skal nordover og sørover i vårt land, er blitt en begredelig opplevelse.” Kilde: framtidinord.no.

Arctic Train med ti millioner i minus: – Som forventet (Nordland) +
“Arctic Train er en nykommer i reiselivs-Narvik. Første år endte med dundrende underskudd. – Som forventet, sier styrelederen som lover tung satsing fremover.” Kilde: fremover.no.

Derfor vil «alle» hit (Nordland)
“Lofoten har blitt en feriefavoritt. Vi gir deg sju grunner som forklarer hvorfor.” Kilde: dinside.dagbladet.no.

Eirik (24) vil ha sporløs turisme (Nordland)
“Lofotodden nasjonalpark sliter med enorme mengder avfall på turstiene. – Ser forsøpling på hver eneste tur jeg går.” Kilde: nrk.no.

MDG vil ha turistskatt (Nordland) +
“Nestleder i MDG nasjonalt, Kriss Rokkan Iversen, og leder for MDG Nordland, Thomas Johansen ser turistskatt som en løsning på utfordringene turismen skaper for både naturen og lokalbefolkningen. – Vi kan ikke ha en turisme som går utover naturen.” Kilde: lofotposten.no.

Hotelldirektørens klare melding til partiet (Nordland) +
“Fredag besøkte Senterpartiets kandidater i Nordland Thon hotell Svolvær. Hotelldirektør Erik Taraldsen ga tydelig beskjed om hva han synes om partiets politikk på fylket.” Kilde: lofotposten.no.

Unik bar med kremutsikt i alle himmelretninger (Nordland) + 
Lurøy: “Og nå går Lovund Hotell mot en enda bedre sommer enn i fjor som var en skikkelig supersesong. – Den nye takbaren vår har blitt veldig godt mottatt. Det er et utrolig artig tilskudd på opplevelseslinja vår og den gir taket en ekstra piff.” Kilde: ranablad.no.


Ap foreslår nasjonal reiselivsplan
“Jonas Gahr Støre mener en nasjonal reiselivsplan kan bidra til å løfte reiselivet og øke verdiskapningen med 25 prosent. – Det er ingen tvil om at nøkkelen til suksess er samarbeid, sier Hege Enge Dekkerhus, daglig leder i Norwegian Wild på Finnsnes.” Kilde: nrk.no.

Ronny Moan ønsker mer fred og mindre turisttrafikk (Troms) +
Senja: “Ronny Moan i Bøvær synes ikke at virksomheten på Kråkeslottet er så viktig at den skal trumfe lokalfolks ønske om å beskytte stedet mot økt turisme og inngrep i naturen.” Kilde: nordlys.no.

Innlegg: Det nærmer seg drosjekrise i Narvik (Nordland)
“Først slo korona beina under markedet. Så stakk regjeringen kjepper i hjulene for muligheten til å reise seg igjen. Det nærmer seg drosjekrise i Narvik.” Kilde: fremover.no.

Slik har det gått med dobbeltdekkeren i Lofoten (Nordland) +
“De fargerike bussene til Stromma Tourism AS har nå fått testet ut sin første sommersesong i Lofoten, og Ole Madland har gjort seg tanker over hva som burde endres til neste år.” Kilde: lofotposten.no.

Træna 365: Klart for hotellprosjektet på Træna (Nordland)
“Etter flere år med planlegging og prosjektering, er det nå klart – det skal bygges hotell på Træna.” Kilde: traena365.wordpress.com.

Bobilcampen i Valen har satt ny besøksrekord (Nordland) +
“Turistene på Valen lever det gode bobillivet sentralt i Brønnøysund. I juli i år var økningen på 65 prosent sammenlignet ned juli i fjor for bobilanlegget..” Kilde: banett.no.

Nytt smittekart fra ECDC: Nord-Sverige blir rødt (over grensen)
“I dag oppdaterte Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) smittekartet for Europa. I Sverige blir Norrbotten og Västerbotten røde.” Kilde: nrk.no.


Mye sommertrafikk i sør, mindre i nord
“Mange norske bilturister la årets sommerferie til Sør-, Øst- og Vestlandet. Flere kjente reisemål i nord opplevde en kraftig nedgang. Dette viser trafikktall fra Statens vegvesen.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Turistøkning: Likevel under normalen (Svalbard) +
“Etter fjorårets minimale turistsesong, er det flere som har vært spente på hvordan årets sesong har vært på Svalbard denne sommeren. Ferske tall viser en liten stigning fra i fjor.” Kilde: svalbardposten.no.

Nordkapp som turiststed også om vinteren? (Finnmark)
“Statsforvalteren i Troms og Finnmark har fortsatt ikke behandlet søknaden fra Nordkapp kommune om status som turiststed også om vinteren. Statsforvalteren trenger flere opplysninger fra Nordkapp kommune.” Kilde: radionordkapp.no.

Kan bli startskuddet for Destinasjon Måtind (Nordland) +
“Stadig flere andværinger og vesterålinger går på Måtind. Turister har også bidratt til ei betydelig økning de seneste årene. Matz Abrahamsen i Andøy Høyre mener det populære fjellet må satses på som en destinasjon.” Kilde: blv.no.

60 meter unna drone 1.300 meter over bakken (Nordland)
“I 1.300 meters høyde observerte Widerøe-pilotene en drone bare 60 meter unna flyet, selv om vanlige droner ikke kan fly så høyt. Politiet håper nå å komme i kontakt med droneføreren.” Kilde: nrk.no.


Innlegg: Havila Kystruten – tradisjon og innovasjon
“Hurtigruten Bergen – Kirkenes har en spesiell klang for kystfolk, og særlig i Nord-Norge.” Kilde: hblad.no.

Tøft år for bedriften til Ronny (Nordland) +
“Live Lofoten AS eier og driver Live Lofoten Hotell og Skjærbrygga i Stamsund. I 2020 gikk omsetningen ned med 4,5 millioner, men underskuddet ble ikke så stort som første fryktet.” Kilde: lofotposten.no.

Tom tilbyr levende kongekrabbe: – blitt en snakkis (Nordland) +
“Live Lofoten i Stamsund satser nå å tilby levende kongekrabber til sine gjester. Fra et akvarium på kaikanten kan gjesten peke på kongekrabben som de ønsker til middag. Men de må regne med å må ut med mellom 3000 og 4000 kroner for delikatessen.” Kilde: lofotposten.no.

Uforståelig skilting – turistene klør seg i hodet (Nordland) +
Moskenes: “Et enveiskjøring-skilt som stadig blir flyttet på gjør at turister klør seg i hodet..” Kilde: avisalofoten.no.


Postdoktor: “Travelling post-korona” 
“Ved Institutt for reiseiv og nordlige studier er det en ledig stilling som postdoktor. Stillingen er en del av prosjektet “Travelling post-corona”, som har to kunnskapsmessige pilarer.” Arbeidssted: Campus Alta. Søknadsfrist: 01.09.2021. Kilde: jobbnorge.no.

Stipendiat: “Reiselivet under og etter covid-19: Den reisendes perspektiv”
“Ved Institutt for reiseliv og nordlige studier (IRN), Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL) er det en ledig stilling som stipendiat tilknyttet forskningsgruppen “Narrating the Postcolonial North: Travel, Writing, Performance”. Søknadsfrist: 01.09.2021. Kilde: jobbnorge.no.

Folkefest og stengte veier (Troms)
“Med årets fullklaff med tanke på været, kunne ikke arrangører eller vertskommuner drømt om noe bedre. Igjen har Arctic Race of Norway besøkt bygder, tettsteder og veier i vårt nærområde.” Kilde: nye-troms.no.

Her er besøkstallene for Tromsø-hotellene (Troms) +
“Det har vært knalltøft. Direktørene er glad for at besøkstallene endelig øker, men de er ikke i nærheten av normalåret 2019.” Kilde: itromso.no.

Tøff start for event-firma (Nordland) +
“- Vi fikk kanselleringer på en halv million før det snudde. En ny type gjester strømmer nå til det gamle hotellet i Hattfjelldal der det troner på toppen av bygda.” Kilde: helg.no.


Syklister fra hele verden i Nord-Norge: – De er mest opptatt av utsikten
“Sykkelrittet Arctic Race gir ikke bare folk langs veiene i Troms en etterlengta folkefest, men det er god norgesreklame, mener statsministeren.” Kilde: nrk.no.

Bra booking av cruise for neste år
“Cruisenettverket for Nord-Norge og Svalbard, tror cruisesesongen i Nord-Norge kan bli bra i 2022.” Kilde: radionordkapp.no.

Turistene har ikke kommet, men lokalbefolkningen har stilt opp (Finnmark) +
” Sommeren har vært preget av lite turister på hotellene og restaurantene i Hammerfest. Vi ser den samme trenden som i resten av landet. Lokalbefolkningen legger igjen feriepengene lokalt, sier Espen Hansen.” Kilde: ifinnmark.no.

Nå er turistene tilbake – Marion har snart ikke flere plasser (Troms) +
“Campingplassen bugner av ferierende nordlendinger, mens de utenlandske turistene returnerer til 9000-byen. Tromsø Lodge og Camping i Tromsdalen i Tromsø er for tida fylt med turister, både fra inn- og utland.” Kilde: nordlys.no.

Restriksjoner og dårlig vær preger årets turistsesong (Nordland) +
“Ragna Råkk har tatt over Bleik Midnattsol Camping, sammen med Christer Antonsen. Sammen har de hunden Hera. Det har vært et turbulent å ta over en camping på. For de har merket både vær, fergekansellering og turister som er nysgjerrige etter å ha sett «Alex & Aune».” Kilde: vol.no.

Glamping-suksess i Vesterålen (Nordland) +
“Laila Inga ved Inga Sami Siida sier glamping-tilbudet hun har fått på plass har slått veldig godt an, men at det ikke demmer opp for tapet av utenlandske turister.” Kilde: blv.no.

Nå får Reine helårsstatus som “typisk turiststed” (Nordland) +
“Som eneste sted i Lofoten, og en av tre i Nordland, har Reine nå fått helårsstatus som «typisk turiststed».” Kilde: lofotposten.no.

Innlegg: Ferie i Lofoten (Nordland)
“Ann-Hildes råd til turister etter ti dagers ferie i Lofoten.” Kilde: lofotposten.no.

Nå skal «alle» ha denne genseren (Nordland) +
“Islenderen har fått sitt store comeback under årets norgesferie – Nord-Norge har aldri vært så eksotisk som nå, sier moteredaktør i ELLE.” Kilde: nrk.no.

Innlegg: Om helgelandsnatur og turisme (Nordland)
Frode Solbakken, leder i Naturvernforbundet i Rana og omegn: “Jeg tror at vi er nødt til å tenke nytt rundt hvordan vi kan gjøre helgelandsnaturen i stand til å takle den store tilstrømmingen.” Kilde: ranablad.no.

Disse topper listene i Salten på Trip Advisor (Nordland) +
“Flere attraksjoner og spiseplasser i Salten får svært gode skussmål. – God omtale gir oss flere kunder, sier daglig leder Line Holstad ved Ohma Asian Cooking.” Kilde: an.no.


Trafikken kommer til å eksplodere neste år (Svalbard) +
“Ekspedisjonscruisebåtene er tilbake. Men ikke for fullt før neste år, tror en erfaren kaptein. Neste år kan trafikken blir større enn noen gang før, tror Alexander Schmidt.” Kilde: svalbardposten.no.

Turistene forsvant – men det samme gjorde minustallene (Troms) +
“Turistene forsvant over natta og inntektene falt med 6,5 millioner kroner – likevel hadde Visit Tromsø et bedre resultat koronaåret 2020 enn toppåret 2019. – Ja, det gikk ikke så galt, men alt er relativt, sier reiselivssjef Lone Helle i Visit Tromsø.” Kilde: nordlys.no.

Thea (26) er ny hotellsjef ved Marina Hotel Lofoten (Nordland) +
“Et nyrenovert Marina Hotel Lofoten har sin første sommersesong. Nå gleder Thea Hambre Gunnarsen seg til å legge videre planer for hotellet.” Kilde: lofotposten.no.


Arctic Race of Norway: I dag braker det løs! (Troms)
“Tidligere toppsyklist Thor Hushovd, som vant den første utgaven av Arctic Race of Norway sammenlagt i 2013, gleder seg til å komme i gang med årets utgave av sykkelrittet.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Flyselskap skal jakte på nordlyset (Troms)
“Den tyske lavpris-aktøren Eurowings har satt fire nordiske reisemål på rutekartet kommende vinter. Målet er nordlyset. .. om få måneder starte flyvninger til Tromsø, Rovaniemi i Finland og Luleå og Kiruna i Sverige.” Kilde: way-2-go.no.

Fulle hus i Vesterålen – men ikke normaltilstand i hotellbransjen (Nordland)
“NHO Reiseliv rapporterer om gode juli-tall for hotellbransjen, men fortsatt ikke normaltilstand. Vesterålen er svært populært med 95 prosent belegg.” Kilde: finansavisen.no.

Avviser «vegan-krise» i Lofoten (Nordland)
“Ferierende i Lofoten reagerte på manglende tilbud av plantebasert mat. – Det har ikke jeg opplevd, kontrer veganer og skribent Ingunn Alstad.” Kilde: nrk.no.


Innlegg: Samarbeid sentralt for å lykkes
Siw Sandvik, NordNorsk Reiseliv: “Samarbeid mellom alle som jobber med reiselivet i Nord-Norge er helt sentralt for å lykkes.” Kilde: an.no.

Reiselivet i nord er et stykke unna normalen +
“Overnattingstallene for juni viser i Troms og Finnmark at det var en økning på 15 prosent sammenlignet med juni 2020, mens det var en nedgang på 48 prosent sammenlignet med juni 2019. – Viser viktigheten av utenlandske gjester.” Kilde: ifinnmark.no.

43 turistskip ventes i nord
“43 turistskip er booket inn for vinteren 2022 til Alta og flere andre nordnorske havner. Leder for Boreal Adventure, Henriette Bismo Eilertsen, er optimist. Hun sier samtidig at det er usikkerhet knyttet til bookingene.” Kilde: nrk.no.

Foreløpig under fjoråret for Basecamp Northcape (Finnmark)
“Per Eilert Thomassen håper på en god høst i antall turister som kommer til Skarsvåg.” Kilde: radionordkapp.no.

Bussring gir full gass fremover (Troms)
“Bussring er en av mange nordnorske reiselivsbedrifter som så inntektsgrunnlaget sitt forsvinne over natten da pandemien stengte ned verdenssamfunnet. Den vanskelige perioden har gjort bedriften sterkere.” Kilde: annonsorinnhold.nettavisen.no.

NordNorsk Reiseliv AS søker Insight Manager (Troms)
“Vi vil nå ansette en Insight Manager som kan delta i vår digitale reise inn i fremtiden.” Søknadsfrist: 08.08.2021. Kilde: finn.no.

NordNorsk Reiseliv AS søker Utviklingsleder Troms og Finnmark (Troms) 
“Vi søker etter en Utviklingsleder Troms og Finnmark som har et brennende ønske om at vi sammen skal kunne videreutvikle reiselivsnæringen i Nord-Norge i en bærekraftig retning.” Søknadsfrist: 08.08.2021. Kilde: finn.no.

Senja Reiseliv AS / Hamn i Senja søker salgssjef (Troms)
“Vil du bli salgssjef på et av Norges mest spennende reiselivsanlegg?” Søknadsfrist: 20.08.2021. Kilde: finn.no.

Fann ikkje ein einaste spisestad i Lofoten (Nordland)
“Det er skralt i matvegen for veganar som ferierer i Nord-Noreg. Norsk Vegetarforening forstår frustrasjonen – men trur trenden kjem. Seint, men godt. – Jennifer (32) måtte lage maten sjølv.” Kilde: nrk.no.

Nå vender dette ærverdige skipet hjem til Stokmarknes (Nordland)
“Skipet Hestmanden har en lang historie og omtales som «hele Norges krigsseilermuseum». Nå kommer skipet til Stokmarknes, sin hjemhavn. Publikum inviteres ombord.” Kilde: vol.no.

Synet som møtte Ove i hotellets hage tar kaka (Nordland) +
“Jeg har aldri tidligere opplevd at noen har tatt seg til rette og campet i hagen til hotellet, sier hotelldirektør Ove Bromseth ved Scandic Meyergården.” Kilde: ringblad.no.

Søker Salgs- og markedsansvarlig (Nordland)
“Naturlige Helgeland trenger en engasjert salgs- og markedsansvarlig med kommersiell teft!” Sted: Mosjøen. Søknadsfrist: snarest. Kilde: Naturlige Helgeland / FB

Reagerer på skilting og på stengte grenser (Nordland) +
“Hattfjelldal har tre grenseoverganger som fortsatt er juridisk stengt for innreise. Ordføreren i Hattfjelldal, Harald Lie, er redd enkelte dropper å dra til Hattfjelldal på grunn av dårlig skilting.” Kilde: helg.no.


Veigebyr på snøskuter: Bedre skuter-trasé (Svalbard) +
“Longyearbyen lokalstyre ønsker bedre traséer for snøskutere. Veigebyr kan være svaret. Politikerne vurderer å innføre veigebyr på snøskutere i 2022, men det er enda usikkert.” Kilde: svalbardposten.no.

Snøskuter-gebyr: – Kan øke trafikksikkerheten (Svalbard) +
“Svalbard Adventures har 150 snøskutere, og stiller seg positive til et eventuelt veigebyr så lenge det blir gjort ordentlig.” Kilde: svalbardposten.no.

Åpner etter tre måneders heftig oppussing (Finnmark) +
“I dag åpner Marja Sinikka Sihvo og Aina Borch dørene og kranene på Verdde hotell og Verdde mat- og vinhus etter tre måneder med heftig oppussing til 10,2 millioner) av lokalene i Lakselv sentrum.” Kilde: ifinnmark.no.

Har knust alt av rekorder i sommer (Troms) +
“En drøy times kjøretur utenfor Tromsø sentrum ligger Sommarøy Arctic Hotel. Etter et halvannet år med pandemi, kan hotelldirektør Bengt Holger Larsen endelig opplyse om god drift og grønne tall.” Kilde: nordlys.no.

Nytt prosjekt vil fjerne avtrykkene i Lofoten (Nordland)
“Mange besøkende og intensiv bruk etterlater dype spor i naturen – og i ferieminnet til turistene. Lofotodden nasjonalpark går foran med å finne løsninger på avfallsproblemet.” Kilde: nina.no.

Har et like stort potensial som Lofoten (Nordland) +
“Padleopplevelser, isbreer, toppturer og tungindustri kan løfte Helgeland opp til å bli en stor turistmagnet. En ny studie (Menon Economics) utført på oppdrag av Spareban 1 Helgeland viser at Helgeland som reiselivsmål har et like stort potensial som Lofoten.” Kilde: ranablad.no.


God juni i Nordland, mens Troms og Finnmark og Svalbard sliter
“NHOs regiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen sier at junitallene viser at det er lyspunkter, men fortsatt en veldig usikker situasjon. Og for deler av reiselivet i nord er det en fortsatt kritisk situasjon.” Kilde: reiselivinord.no.

Turistene er tilbake:– Blir likevel ingen gullsommer (Svalbard) +
“Ingen strøm av turister i Longyearbyen sentrum, men byen har de høyeste besøkstallene siden mars i fjor. Det fyller daglig leder Ronny Brunvoll i Visit Svalbard med en viss optimisme.” Kilde: svalbardposten.no.

Stiprosjekt i verdensklasse (Finnmark)
“Alle involverte parter syntes det var en god ide å få merket en tursti på Sørøya fra syd til nord, Opplegget ble spilt inn for UiT Norges arktiske universitet som et studentprosjekt.” Kilde: radionordkapp.no.

Bør vi ha snøskuterløyper hvis folk ikke kan ta med søppel hjem? (Finnmark)
“Plast, flasker, bokser og en halvveis oppbrent utedo lå strødd over et stort område, nesten fire mil til fjells. Hvis ikke snøskuterbrukerne får bedre selvjustis, bør kommunen vurdere å stenge løypene, sier fjellvandrer.” Kilde: nrk.no.

Innreisekrav har skapt trøbbel for turismen (Finnmark) +
“iFinnmark har snakket med flere aktører i reiselivsbransjen i Øst-Finnmark. De fleste forteller om utfordringer som de har møtt denne sommeren, men noen er optimistiske for tiden som kommer.” Kilde: ifinnmark.no.

Smitteutbrudd og dårlig vær har ødelagt sesongen (Nordland)
“Etter det store koronautbruddet i Vesterålen, fortviler reiselivsnæringen. Camping-driver kaller det som skulle bli en festmåned «en katastrofe».” Kilde: nrk.no.

Frykter at turistene uteblir på feilaktig grunnlag (Nordland)
“Fem personer med bostedsadresse i Lyngen har den siste tida testa positivt for korona. Men kun én av dem befinner seg faktisk i kommunen. Nå frykter ordføreren at turistene uteblir på feilaktig grunnlag.” Kilde: nrk.no.

Flere som omkommer i fjellet enn i trafikken (Nordland)
“Bare i juli har to personer omkommet i fjellene i Lofoten. Politiet er bekymret over utviklingen: – Folk kjenner ikke risikoen som er forbundet med å gå i fjellet.” Kilde: nrk.no.

Over 50 cruiseskip har kansellert Lofoten (Nordland) +
“Cruiseskipet ‘DreamSea 1’ ligger utenfor Reine for tiden, og er dermed det første cruiseskipet som legger til kai siden pandemien startet.” Kilde: lofotposten.no.

Helgeland er et kinderegg med tre gode ting (Nordland)
“Helgeland har like stort potensial for utvikling av reiseliv som Lofoten, men regionen må profilere seg annerledes.” Kilde: vefsnno.no.

Denne turistattraksjonen smelter bort: – Er nok slutt om ti år (Nordland)
“Turen markedsføres som en «lett gjennomførbar tur som passer de aller fleste» av Explore Salten. Nordland Turselskap skriver at «de fleste klarer dette fint». Men den blir mer og mer krevende:..” Kilde: nrk.no.

Fulle hotell i Mosjøen gjør at turister må sendes videre (Nordland) +
“Turistbesøket i Mosjøen har vært så bra at ikke alle får muligheten til å overnatte. .. – Det har vært bra i hele sommer. Vi har fullt belegg, og må sende folk videre, sier Carina Strand fra Mosjøen Hotell.” Kilde: ranablad.no.

Mot ny rekord i fjellet: – spennende og utenfor komfortsonen (Nordland) +
“Hvis sesongen fortsetter som nå, vil både via ferrata og Mosjøen zipline sette nye klare besøksrekorder. .. Det lover veldig godt, sier en travel Merethe Kvandal i Naturlige Helgeland.” Kilde: helg.no.

Visit Nesna gar hatt stor pågang på havørnsafari (Nordland)
“I sommer har Visit Nesna måttet sette opp ekstraturer med havørnsafari på grunn av stor pågang. Dette er en tur som er tilrettelagt for hele familien.” Kilde: ranablad.no.


For tidligere nyheter se nyhetsbrevene i arkiv her 🙂

Tips en kollega om dette!