Ny kampanje skal rydde søppel i fjellheimen

Etter tidenes Norgesferie og et rekordantall mennesker er det mye søppel igjen i naturen. Norges Bedriftsidrettsforbund kombinerer aktivitet og tur med søppelplukking og lanserer «Vi plukker opp». Oppstart 1.september.

Kampanjen er endel av Ti på Topp, turkampanjen som samler flere tusen på tur hvert år.

«Vi rydder opp» er en kampanje der vi ber alle som ferdes i naturen om å bidra til å holde naturen ren og plukke med seg søppel og ta med hjem. Kampanjen starter 1.september.

Deltakerrekord i Kristiansand og Vennesla

I Kristiansand og Vennesla deltar mer enn 700 personer på Ti på Topp, noe som er ny deltakerrekord. I tillegg har Bedriftsidretten mange deltakere i Terrengkarusellen som også oppholder seg mye i skog og mark. Vi tenker derfor at vi har muligheten via våre deltakere til å gjøre en forskjell for miljøet i området. Derfor er det viktig at vi setter fokus på miljøet, og det gjør vi nå gjennom vår nye kampanje «Vi rydder opp».

Initiativet kommer fra Nordland Bedriftsidrettskrets, og allerede nå er det stor interesse for å være med i kampanjen fra hele landet. Kampanjen varer hele september.

Stor interesse for å bidra blant nordmenn

Tall fra Hold Norge rent viser at det i 2019 ble plukket 2000 tonn med søppel på strender, i skog og mark og på fjellene. Hittil i år er tallet 300 tonn, dvs. betydelig lavere enn i fjor.

– Vi har alle et ansvar for å ta vare på naturen og ved at alle som ferdes ute blir med på dugnaden kan dette få stor positiv innvirkning, sier aktivitetskonsulent i Agder Bedriftsidrettskrets, Kristin Tverberg.

Bli med på bildekonkurranse

– Som en del av kampanjen har vi også en fotokonkurranse der de som ønsker å delta legger ut et bilde av at de plukker søppel på stranda, i skogen, på fjellet eller i nærmiljøet sitt, og merker bildet med #virydderopp!, sier hun.

– Ikke vær miljøsvin – vær miljøfin, er den klare oppfordringen fra Bedriftsidretten!

Foto: Tommy Torbjørnsen

Tips en kollega om dette!