17 reiselivsnyheter idag, og en julehilsen

Kjære reiselivskollega!
Som vanlig tar nyhetsbrevet en pause i romjula.
Ønsker da deg og dine en god jul og et godt nytt år! 


Nye kurs fra Nordland fagkole på nyåret!
«Nordland fagskole tilbyr i samarbeid med Kompetanse Norge en rekke kompetansegivende kurs innen Opplevelsesbasert reiseliv. Kursene er gratis, heldigitale og kvalifiserer til 1 studiepoeng.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Bærekraftig reiseliv: Campanyon henter penger til offensiv satsing i 2022
«Norsk selskap gjør suksess med digital markedsplass for camping, glamping og gårdsopplevelser for turister som skal på campingferie. Nå får Campanyon Schibsted Ventures som investor.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

TUI Norge: Få reisende vet at de kan ta mer bærekraftige ferievalg
«Reiseselskaper har lenge jobbet med bærekraft. Men til tross for dette arbeidet viser en ny undersøkelse at 59 prosent av nordmenn ikke vet at valg av hotell er viktig når det gjelder mer bærekraftig reise.» Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Endelig lytter regjeringen til vanlige folk!
«Nå er det opp til arbeidsgiverne å ta lønnsstøtteordningen i bruk, framfor å permittere ansatte og svartmale ordningen, skriver Merethe Solberg.» Kilde: frifagbevegelse.no.

God jul og takk for et annerledes bobilår
«Året startet merkelig, men med løfter om mer normalitet i samfunnet. Det har det vært, og vi har kunnet glede oss over mange og gode opplevelser i bobil. Dessverre slutter året som det begynte.» Kilde: bobilverden.no.

Mener fjerning av taksameterkravet vil gi lavere taxipriser
«Å fjerne kravet om taksametre i taxier vil gi bedre konkurranse, mener Konkurransetilsynet. Støre-regjeringen vil imidlertid beholde taksametrene.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Vi må ha tiltak som hjelper reiselivet i distriktene
«Det er enorme forskjeller mellom å drive overnatting, restaurant og servering i en større by, kontra små steder i nord-Norge. Vi må ha tiltak som hjelper oss, skriver Eli Pedersen i dette åpne brevet til statsminister Jonas Gahr Støre.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Flyplass-kø: – Det var kaos (Troms)
«Onsdag ettermiddag oppsto det problemer på Tromsø lufthavn, noe som førte til lange køer på den store utfartsdagen.» Kilde: dagbladet.no.

Fiskekjøpere planlegger storstilt bygging (Nordland) +
«Johan Martin og Johannes Langaas Berntzen satser stort på å utvikle fiskeværet Sund. De planlegger 50 fritidsboliger, hotell og eneboliger. Går alt som de ønsker gå arbeidet startet våren 2024.» Kilde: lofotposten.no.

Kvinne i 20-årene omkom i ulykke i Lofoten (Nordland)
«En ung kvinne på tur i Lofoten er bekreftet omkommet etter en fallulykke på Reinebringen. Politiet stenger nå fjellet på grunn av vanskelige forhold.» Kilde: nrk.no.

Nytt fra Vefsna Regionalpark (Nordland)
«I nyhetsbrevet fra Vefsna Reigonalpark vil du få en oppsummeringer av de prosjekter som jobbes med. I tillegg kommer det nyttig informasjon om utviklingen som parken er en del av. Du kan også lese mer om hva er en parker, og hvilke områder jobber vi med.» Kilde: Vefsna Regionalpark

Midt-Norge:

Julegave til skifolket – lover flotte løyper på Frolfjellet +
«Bjørn Heggelund er styreleder i Vulusjøen Løypekjøring AS. Nå ser det ut som selskapet har fått inn nok midler til å at sporlegging på Frolfjellet er sikret gjennom vinteren.» Kilde: innherred.no. 

Fjord-Norge:

Angvik går inn i ny hotellkjede (Møre og Romsdal) +
«Angvik Gamle Handelssted går inn i hotellkjeden Romantik Hotels. Hotelldirektør Jon Arild Birkeland håper dette øker tilstrømmingen av europeiske turister.» Kilde: tk.no.

Øst-Norge:

Utelivsgiganter trekker tilbake alle permitteringsvarsler (Oslo)
«Rundt 1.000 ansatte i Noho og Fursetgruppen slipper å bli permittert før jul. Rekom trekker ikke tilbake permitteringsvarslene til omtrent 600 ansatte.» Kilde: e24.no.

Julegave til millioner (Telemark) +
«Gaustabanen er i ferd med å utvikle en ny attraksjon. Rett før jul fikk de en skikkelig julegave. Innovasjon Norge bidrar med 3,8 millioner kroner til det nye konseptet » Top Secret Mission».» Kilde: rablad.no.

Innlegg: Hytteutvikling – fortetting og ansvarlig arealforvaltning (Telemark) +
«Mulighetene skal utnyttes, utfordringene skal løses. Det er nettopp derfor vi har tatt et ansvar og utviklet kommunal infrastruktur og nå bruker betydelige midler for å styrke merkevaren og produktet du finner «på solsiden av Gaustatoppen».» Kilde: telen.no.

Annet:

Cambodian Hotelier Schools the World on Tourism Storytelling
«Great storytelling always wins, in that it reminds us what travel should be about — the place and its host communities. It’s a skill that more tourism campaign creators need to harness as part of «building back better».» Kilde: skift.com.

Del gjerne!