17 utvalgte reiselivsnyheter finner du her

Nasjonalt:

Spår dårligere flytilbud i lang tid
«Det blir trolig store endringer i flytrafikken fremover, selv om stadig flere flyr igjen. Flytilbudet vil bli dårligere. I Norge er det de mellomstore flyplassene som kommer til å rammes hardest, spår flyanalytiker.» Kilde: nrk.no.

MDG-topp sterkt kritisk til dyreparker
«Oslo-byråden Sirin Stav mener det er noe helt annet enn lange køer som er problemet med dyreparker.» Kilde: nettavisen.no.

Innlegg: Slitsom sommer på skjerm
«Sommerens feriebilder burde heller få plass i familiens fotoalbum enn i det store utstillingsvinduet kalt sosiale medier.» Kilde: vl.no.

Denne uken i Reiselivsavisa på RadioRiksOslo..
«..hvordan har The Well klart seg under pandemien, karantenebestemmelser som endres over natten og hvor har de unge tilbrakt Oslo-sommeren. Det er noen av stikkordene for Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo uke 31 – 2021.» Kilde: dfly.no.

Kina skjerper reglene for reising til utlandet
«Kinesiske myndigheter innfører strengere regler for reising til utlandet som ledd i arbeidet med å begrense nye koronautbrudd.» Kilde: nettavisen.no.

Norwegian nær doblet antall passasjerer i juli
«Norwegian melder om flere passasjerer og fly i drift i juli, og mottok det høyeste antallet billettbestillinger siden coronakrisen slo inn. – Kjenner på en optimisme.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Arctic Race of Norway: I dag braker det løs! (Troms)
«Tidligere toppsyklist Thor Hushovd, som vant den første utgaven av Arctic Race of Norway sammenlagt i 2013, gleder seg til å komme i gang med årets utgave av sykkelrittet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Flyselskap skal jakte på nordlyset (Troms)
«Den tyske lavpris-aktøren Eurowings har satt fire nordiske reisemål på rutekartet kommende vinter. Målet er nordlyset. .. om få måneder starte flyvninger til Tromsø, Rovaniemi i Finland og Luleå og Kiruna i Sverige.» Kilde: way-2-go.no.

Fulle hus i Vesterålen – men ikke normaltilstand i hotellbransjen (Nordland)
«NHO Reiseliv rapporterer om gode juli-tall for hotellbransjen, men fortsatt ikke normaltilstand. Vesterålen er svært populært med 95 prosent belegg.» Kilde: finansavisen.no.

Avviser «vegan-krise» i Lofoten (Nordland)
«Ferierende i Lofoten reagerte på manglende tilbud av plantebasert mat. – Det har ikke jeg opplevd, kontrer veganer og skribent Ingunn Alstad.» Kilde: nrk.no.

Fjord-Norge:  

Rekordresultat, fulle hotell og høge prisar (Møre og Romsdal) +
Molde: «Uvanleg stor etterspørsel i sommar gjer at prisane for hotellrom skyt til vêrs, og hotella ser no framover mot ein betre haust enn fjoråret.» Kilde: rbnett.no.

Innlegg: Mímirs lille navle (Rogaland)
«Mímir Kristjánsson later som om det var han som besluttet å flytte på cruiseskipene for to års tid siden. Men det er ikke riktig.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:  

Økende interesse for aktivitetsferie og fjellopplevelser
«Stor interesse for aktivitetene hos SkiStar og økende etterspørsel etter aktive ferieopplevelser i fjellet i kombinasjon med godt vær, gir rekordsommer. Stadig flere finner veien til de norske fjellene sommerstid, og også denne sommeren har det vært full aktivitet på SkiStars destinasjoner.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nytt busstilbud til Sota Sæter i Breheimen (Innlandet)
«I høst etablerer DNT og Vy en prøveordning med buss til Sota Sæter. Det settes opp minibuss på fredager og søndager mellom ekspressbussens holdeplass på Dønfoss og Sota Sæter, og korrespondanse til/fra Oslo.» Kilde: dnt.no.

Gjestehavna har langt fra fullt belegg (Østfold) +
Fredrikstad: «De ti bobilplassene ved gjestehavna på Værste har hatt rundt 1.000 overnattinger så langt i år. Båtfolket har nesten fire ganger så mange plasser, men likevel færre gjestedøgn. Årsaken er trolig at gjesteplassene ikke kan bookes, tror utleier.» Kilde: f-b.no.

Annet:

USA jobber med vaksinekrav ved innreise
«Biden-administrasjonen jobber med å innføre krav om at utlendinger som vil reise til USA, må være vaksinert mot covid-19, ifølge nyhetsbyråene AP og AFP.» Kilde: e24.no.

Cruisegigant skuffet analytikerne
«Lavere omsetning og større tap enn ventet sender Royal Caribbean-aksjen ned fra start på Wall Street.» Kilde: finansavisen.no.

Del gjerne!