18 nyheter, 2 innlegg og 2 ledige stillinger denne tirsdagen

Nå får vi nye reiseregler igjen
«Etter anbefaling fra Folkehelseinstituttet avvikler regjeringen kravet om innreisekarantene, fordi det ikke lenger anses som smittevernfaglig nødvendig. Kravet opphører fra og med midnatt, natt til 26. januar 2022.» Kilde: thetravelinspector.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Miljøregler er ikke problemet for reiselivet på Svalbard
«Hvis målet er å fyre opp konfliktnivået i debatten om reiseliv og naturvern, er det sikkert effektivt at Svalbardposten bruker «Vil straffe Visit Svalbard» som overskrift på et intervju med meg 18. januar.» Kilde: svalbardposten.no.

Nye hyttetomter (Svalbard) +
«En delplan som omhandler flytting av eksisterende hytter på grunn av rasfare gir mulighet for etablering av 18 nye hytter.» Kilde: svalbardposten.no.

Ønsker flere direktefly til Vesterålen (Nordland) +
«Det er flere fordeler ved å utvikle direkte flytrafikk til Vesterålen.» Kilde: vol.no.

Innlegg: Vi trenger et stort museum i Svolvær (Nordland)
«Svolvær og Lofoten har en spennende historie og interessant kulturarv. Samtidig er regionen en populær turistattraksjon. Burde ikke det tilsi et stort museum i Svolvær?» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Svensk reindriftssame ut mot norske skuterløyper (Nordland)
«Anders Erling Fjällås reagerer kraftig på at det åpnes opp ny løype fra Saltdal til Sverige. Han sier det er umulig å gi reinen ro slik skuterturismen har utviklet seg.» Kilde: nrk.no. 

Midt-Norge:

Slik ble naturoppsynet hindret i å ta ulovlige skuterkjørere
«Hærverk og sabotasje mot tilsynsmyndighetene, ulovlig snøskuterkjøring, kjøring uten førerkort. Det er tidvis ville tilstander i utmarka i Trøndelag.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Vi som önsker hytteutbygging i Gjevilvassdalen 
Oppdal: «Svensk oppdalsvenn frykter for Gjevilvassdalens framtid – og mener forkjempere for løype utenom veien seiler under falskt flagg.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Butikken er helt avhengig av søndagsåpent (Møre og Romsdal) +
«Tirsdag 25. januar har formannskap på dagsorden en søknad, hvor det ønskes at området Kvisvik-Årsund blir definert som typisk turiststed.» Kilde: auraavis.no.

Det er ikkje noko moro å drive om dagen (Vestland) +
«Endringar i kompensasjonsordningane for reiseliv og kulturbransjen, og dei høge straumprisane, gjer det krevjande for dagleg leiar ved Lærdal Ferie- og Fritidspark, Even Aarethun.» Kilde: porten.no.

Visit Bergen Bransjenytt (Vestland)
«Vi har i dag sendt ut årets første nyhetsbrev til våre medlemmer. I denne utgaven kan du blant annet lese om noen av våre fokusområder i 2022.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Det føles som om man er i Alpene (Vestland)
Voss: «Nord-Europas mest moderne gondol og unike skiopplevelser kun ni minutter fra togstasjonen. Derfor bør du velge Voss neste gang du skal på skiferie!» Annonse. Kilde: bt.no.

Så mange cruiseskip er venta i 2022 (Vestland) +
«Cruiselista som Destinasjon Eidfjord har publisert, fortel om fyrst skip 24. februar og at august truleg vert den travlaste cruisemånaden med heile 21 skip i Eidfjord.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Stor hotellsatsing på Bryne (Rogaland) +
«Hotellet midt i Bryne sentrum satsar midt i pandemien. Innan november 2022 skal eit nybygg med 50 nye rom stå klart. I tillegg skal kurs- og konferanseavdelinga byggjast om for å kunna ta i mot større grupper.» Kilde: jbl.no.

Øst-Norge:

Godt museumsbesøk i det andre koronaåret (Innlandet)
«Musene på Lillehammer hadde svært gode besøkstall i det andre koronaåret. Rundt 60 prosent flere gjester besøkte museene i 2021 i forhold til året før.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sammen blir det kvalitet (Innlandet) +
«Nina Bogerud Caspari spør seg om vi elverumsinger egentlige er bevisste kvaliteten ved regionen og byen vår. Den tidligere hotelldirektøren jobber nå som utviklingsrådgiver med mål om å øke aktiviteten ved Skogmuseet og Glomdalsmuseet. Og hun ser ut over Elverums grenser.» Kilde: ostlendingen.no. 

Er du VisitOSLOs nye produktredaktør? (Oslo)
«VisitOSLOs markedsavdeling søker en nøyaktig og språksterk Oslo-entusiast som vil ha ansvar for vår digitale produktdatabase, som utgjør en sentral del av innholdet på visitoslo.com» Kilde: finn.no.

Oscarsborg satser på gastronomi (Akershus)
««Der Kongen er gjest, og gjesten er Konge» – Oscarsborg Hotel & Resort inngår samarbeid med Stiftelsen Norsk Gastronomi (Bocuse d´Or Norge).» Kilde: travelnews.no.

Innlegg: Halden Turist på skafottet (Østfold) +
«Det brenner et blått lys for Haldens stolte reiselivsorganisasjon, Halden Turist. .. Når jeg tenker på den økonomiske forståelse som nabobyene Sarpsborg og Fredrikstad viser sin reiselivsnæring, med henholdsvis tre og fire millioner årlig, så er Halden-politikernes avslag smålig. » Kilde: ha-halden.no.

Paul Henriksen advarer mot svømmebasseng (Østfold) +
Hvaler: «Jeg er ikke imot verken at hotell eller svømmehall diskuteres, men her blandes et tiltak mange har ønsket seg som et bidrag til folkehelsa, med et hotellprosjekt jeg og mange med meg ikke ønsker skal bli realisert.» Kilde: f-b.no.

Politikarane «sette foten ned» for hyttetomter, men.. (Telemark) +
«.. kan likevel godkjenna inntil 600 fleire.» Kilde: vtb.no.

Sørlandet:

Hotelldirektøren i harnisk over høye strømpriser +
Risør: «Jeg føler at vi blir lurt. Myndighetene lopper vanlige folk og småbedrifter for titalls milliarder gjennom ekstraskatten de hover inn som følge av høye strømpriser, sier Dag Eikeland som driver Risør Hotel.» Kilde: austagderblad.no.

Visit Knaben søker digital markedsfører og destinasjonsutvikler
«Vårt mål er å utvikle Knaben til en spektakulær reiselivsdestinasjon på Sørlandet. Knaben ligger i Kvinesdal kommune, i Agder.» Kilde: finn.no.

Annet:

Ny undersökning: Intresset för Sverige som resmål ökar
«En undersökning genomförd av Visit Sweden visar att både internationella och nationella rese- och semesterrelaterade Googlesökningar om Sverige har ökat med 8 procent 2021 jämfört med år 2019.» Kilde: besoksliv.se.

Del gjerne!