23 utvalgte reiselivsnyheter denne tirsdagen..

Innlegg: Gjestene er tilbake, men skuta er lekk og underbemannet
Maya Nielsen om reiselivet etter pandemien. Kilde: f-b.no.

Høstens store møteplass for reiseliv og teknologi
«Vår «gamle» konferanse Norwegian Digital Travel Conference er nå en del av et større samarbeid, Techpoint, der du nå får oppleve en fantastisk rekke med topp nordiske foredragsholdere på tvers av bransjer 28. september, ..og 29. september. Sees vi i Kristiansand?» Kilde: facebook.com/groups/reiselivsforum

Avinor-sjefen: – Får kritikk hele tiden
«Abraham Foss er ingen skuespiller. Han mener det er mulig å være sårbar som toppleder.» Kilde: e24.no.

Bare hvert tiende cruiseanløp er på landstrøm +
«Verden har endret seg fryktelig mye etter at vi tok beslutningen om å bygge, sier sjefen i Plug. De har investert 150 millioner kroner i anlegget, som så langt er brukt 20 ganger.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Raser mot steinbrudd i naturperle (Troms) +
Kåfjord: «Elisabeth Braathen, Graham Austick og Veronika Bodner har lagt stein på stein for utvikle en livskraftig turistbedrift. Nå trues eksistensen av planene om et steinbrudd rett i nabolaget. Både grunneiere og reiselivsbedrifter frykter at tiltaket vil få store negative konsekvenser.» Kilde: nordlys.no.

Her er Giævers planer på Lyngseidet: – Enormt behov (Troms) +
«Denne gangen vil Giæver lage bobilplasser. – De kommer til å ligge rett ved starten til den nye sherpatrappa, og vil ligge nært både vinmonopolet og butikkene, forteller han til Nordlys.» Kilde: nordlys.no.

Verdens beste utøvere på plass i liten nordnorsk bygd (Nordland)
Meløy: «Til helga blir Ørneshallen gjort om til the Arctic Gaming Experience, der verdenseliten skal kjempe om flere hundre tusen kroner i e-sportens Formel 1.» Kilde: nrk.no.

Fjord-Norge:

Her kan du reise tilbake i tid i ferien din (Møre og Romsdal)
«Thomas Gudbrandsen leier ut gamle «bobler» og campingvogner til de som ønsker seg en vintageferie. Reiselivsekspert hyller ferietilbudet.» Kilde: nrk.no. 

Fleire farevarsel når ikkje turistane (Vestland)
«Ikkje alle på tur får med seg farevarsla som vert sendt ut. – Folk må følge med sjølve, seier beredskapssjef.» Kilde: nrk.no.

Leiar Voss Turistinformasjon 80-100% stilling (Vestland)
«Hardanger og Voss Næringshage AS avd. Visit Voss søkjar Leiar Voss Turistinformasjon.» Kilde: finn.no.

Øst-Norge:

Søker Daglig leder Destinasjon Tyin-Filefjell (Innlandet)
«Fredensborg Fritid Vang AS søker Destinasjonsutvikler til en av Norges mest attraktive destinasjoner.» Kilde: finn.no.

Ett utested pr. 20. innbygger på Beitostølen (Innlandet)
«Utviklingen på Beitostølen har vært eventyrlig de siste årene. Med nyheten Tappen Bar&Restaurant, har fjellandsbyen med sine 360 fastboende, fått serveringssted nummer 18. Det betyr ett utested pr 20. innbygger. – Fantastisk at vi har dette brede serviceproduktet, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.» Kilde: reiseliv1.no.

Fulle hoteller i Valdres (Innlandet) +
«Det er fleire turistar i Valdres no enn før pandemien og høgt trykk på hotell og overnattingsstader.» Kilde: avisa-valdres.no.

Innlegg: Finnskogen som regionens sterkeste stedsmerkevare (Innlandet)
Irén Carlstrøm: «Skal Finnskogen bli et enda mer attraktivt sted å bo og som reisemål, må vi jobbe godt sammen med innbyggerne for å utvikle felles ideer og visjoner.» Kilde: isolor.no.

Venter verdenssterner til Huckfest (Buskerud) +
«Det blir høye svev i Hallingdal når Huckfest Bike Festival går av stabelen 18-21. august.» Kilde: terrengsykkel.no.

A perfectly compact city break for efficient adventure (Oslo)
«Oslo anbefales som reisemål i PORTER magazine, livsstilsmagasinet til NET-A-PORTER, en av verdens største motebutikker på nett.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Den beste byen i verden å leve og jobbe i er.. Oslo
«Verdens beste by for å kombinere jobb og fritid er den norske hovedstaden, konkluderer en amerikansk undersøkelse. Oslo vurderes som en by med høy grad lykke, god luftkvalitet, store aktivitetsmuligheter og rik tilgang på kulturtilbud.» Kilde: business.visitnorway.com.

Sykkelbyen for den modige? (Oslo) +
«Flere og flere mener Oslo er en trygg sykkelby, men fortsatt er de i undertall. Aftenposten ble med på en tur som viser hvorfor.» Kilde: aftenposten.no.

Innlegg: Hyttebygging i kommunen (Vestfold)
«Etter en siste gjennomgang med Statsforvalteren ble de endelige planene i våres vedtatt, og i forutsigbarhetens navn bør omkamper nå unngås.» Kilde: op.no.

Innlegg: Bluesbyen reiser seg – igjen og igjen (Telemark)
«At Notodden er Norges bluesby er hevet over enhver tvil. Men blues er omtrent det eneste som er blått i byen. I hvert fall under festivalen i begynnelsen av august. Tettheten av mennesker med alle hårfarger, de fleste pluss 50 med medlemskap i LO, er uvanlig stor denne uka.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Sørlandet:

Fire familier fra Estland til Norge – Hvorfor har dere ikke sauna? +
«I løpet av en kveld over noen gin og tonic planla kameratgjengen i Estland årets langtur til Norge. Med dagsetapper på 20–25 nautiske mil har de fire familiene denne sommeren tilbakelagt 1 500 nautiske mil mellom Tallinn og Kristiansand.» Kilde: batmagasinet.no.

Annet:

Mange ting går medreisende på nervene under en flytur
«Det å reise med fly kan være litt av en prøvelse hvis man er uheldig med oppførselen til sine medpassasjerer. Her er noen grunner til at passasjerer kan fyre seg opp under en flytur.» Kilde: flysmart24.no.

Diverse perspectives on travel & tourism and a fairer world
«For this “GT” Insight Bites, your correspondent put the question above to a range of travel & tourism stakeholders, and invited written responses of up to 300 words.» Kilde: goodtourismblog.com.

Del gjerne!