23 utvalgte reiselivsnyheter denne torsdagen

Hyttebyggingen er ute av kontroll – er det «grønne skiftet» et luftslott?
«Norges Hytteforbud (NHF) mener nå at hyttebyggingen i Norge er kommet ut av kontroll. Utbyggere og kommuner er i for liten grad opptatt av de langsiktige negative konsekvensene ved fortsatt utstrakt hytteutbygging.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sprekkfulle hoteller hindrer flyktninger husly
«I disse dager må norske kommuner ta stilling til om de har kapasitet til å ta imot flyktninger. På nei-listen finner vi blant annet Lurøy i Nordland og Hemsedal i Viken.» Kilde: nrk.no.

The Impact of Russia’s War on Travel: New Skift Travel Health Index
«The travel industry registered one of its strongest months of recovery since the inception of our index, with performance up across all sectors and almost all countries. The war in Ukraine, however, is casting a long shadow over travel’s performance moving into March.» Kilde: skift.com.

Nord-Norge:

Søker ny faglærer innen Opplevelsesbasert reiseliv! (Nordland)
«Nordland fagskole avd. Opplevelsesbasert reiseliv tilbyr yrkesfaglig høyere utdanning for reiseliv- og opplevelsesnæringene. De søker nå Faglærer Reiseliv og opplevelser. Svolvær. Frist: 23.03.2022.» Kilde: finn.no.

Midt-Norge:

Hotell Frøya har fått europeisk kvalitetsstempel
«Nå blir det enda mer fokus på lokalmat på menyen, sier Ellen Johansen, hotellsjef ved Hotell Frøya. Hun presenterer Hotell Frøyas splitter nye meny. Den er et resultat av sertifiseringen som European Region of Gastronomy (ERG).» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Til helga kjem fyrentusiastane til Kinn (Vestland)
«Kinn kommune er den kommunen i landet som har hatt flest fyrstasjonar opp gjennom tidene. Då er det naturleg at Norsk Fyrhistorisk foreining legg årsmøtet sitt hit i år.» Kilde: firdaposten.no.

Ras kan true populær turistbygd (Vestland)
«Fjellpartiet Stiksmoen i Aurland får døgnkontinuerleg overvaking og status som høgrisikoobjekt av NVE. Eit ikkje-varsla ras kan koste 600 menneskeliv i Flåm.» Kilde: mre.no.

Innlegg: Ikke ferje for enhver pris (Rogaland)
«Det må ikke bli automatikk i pengestøtten til ferjesambandet mellom Lauvvik og Oanes.» Kilde: aftenbladet.no. 

Første av 16 cruise­skip kom til Sandnes (Rogaland) +
«Onsdag 16. mars ankom tidenes første cruisskip Sandnes. Går det slik man håper vil 2022 bli året som danner startskuddet for cruise-anløp til Sandnes. Etter avtale med Stavanger vil Sandnes gjeste i alt 16 cruise anløp fram til 30. august.» Kilde: sandnesposten.no.

Søker Næringsutvikler reiseliv (Rogaland)
«Eigersund kommune søker Næringsutvikler reiseliv. Stillingen har et overordnet ansvar å samle, koordinere og være et operativt bindeledd for reiselivsnæringen i Eigersund kommune og sørge for gjennomføring av strategier og planer. Frist: idag! Kilde: finn.no.

Øst-Norge:

Trysilparken: – Her bygges det på grader og millimetre (Innlandet)
«Parken i Trysil bygges med ekstrem presisjon og har tilbud for nybegynnere til elite. En klar kandidat til landets beste park.» Kilde: friflyt.no.

Thai Airways: Det kan ta tid å få i gang Oslo-ruten igjen (Akershus)
«Et av de flyselskapene som ennå ikke har kommet i gang med sin Oslo-rute etter pandemien er thailandske Thai Airways.» Kilde: flysmart24.no.

Nasjonalpark i Østmarka engasjerer (Oslo/Akershus)
«Styret i NOTS Oslo utvides med tre medlemmer. Den siste tidens store snakkis, den foreslåtte nasjonalparken i Østmarka, har gjort at stisyklistene mobiliserer og organiserer seg. ..trapper opp kampen mot sykkelforbud.» Kilde: terrengsykkel.no.

Har omfattende planer for Oslos nye storstue (Oslo)
«Fotosenter, restauranter, uteservering, event-lokaler og kontorer er noen av ingrediensene i Møller Eiendoms planer for Gamle Deichman.» Kilde: estatenyheter.no.

Biking Paradise Oslo
«Oslo topper liste over europeiske byer med størst innsats for grønt skifte til utslippsfri mobilitet.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Fra byggeplass til superattraksjon (Oslo) +
«Først var Oslos middelalderby sperret av jernbanespor. Så ble det anleggsområde. Nå lover byrådet en park som kan trekke folk fra hele verden.» Kilde: aftenposten.no.

Avslører hotellplaner på Nesodden (Akershus)
«Flere store prosjekter, turisme og en stadig økende befolkning, reiser spørsmålet om tiden er inne for å etablere en permanent overnattingsmulighet på Nesodden.» Kilde: amta.no.

Pusset opp gammelt praktbygg for ni millioner (Telemark) +
Skien: «De nye eierne av Villa Ekeli kjøpte det gamle, slitte praktbygget for åtte millioner. Nå har de brukt nærmere ni millioner på å pusse det opp. Framover skal de satse på utleie av lokalene (også overnatting) samt gratiskonserter i den gigantiske hagen.» Kilde: ta.no.

Sterke reaksjonar mot utleigehytter nær vatnet (Telemark) +
«På halvøya i Reinsvatn ynskjer grunneigar Sverre Tveit å bygge enkle utleigehytter med tanke på utmarksbasert reiseliv. Det ynskjer ikkje hytteeigar, og har nå kommunedirektøren i Nissedal med på laget.» Kilde: vtb.no. 

Sørlandet:

Visit Sørlandet Miljøfyrtårnsertifisert
«Nylig kunne en smilende Jan Oddvar Skisland overrekke Miljøfyrtårnsertifisering til over 20 Sørlandsbedrifter. Visit Sørlandet var en av de stolte mottakerne.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Kulturpasset «Utsolgt!» tar kulturlivet tilbake
Kristiansand: «Målet med «Utsolgt!» er få folk til å gå på kulturarrangementer igjen. Med kulturpasset til 150 kroner får du adgang til alle arrangementene som er med i ordningen i tidsrommet 30. mars til 3. april.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Firedoblet salget under Spis ute-uka +
Kristiansand: «Rundt 50.000 tallerkener ble solgt til sultne sørlendinger under Spis ute-uka.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Irriterende betalingsmurer – et tips
For dem som liker å følge med på hva som skjer over hele landet er det lite glede i betalingsmurer. Det skal mange abonnementer til for å følge med sånn noenlunde. Har du noen smarte triks? Reiselivskunnskap svarer..

Del gjerne!