26 utvalgte reiselivsnyheter

Bruker 170.000 i døgnet på snøproduksjon
«Denne helgen åpner skiheiser over hele landet. Forberedelsene koster skjorta. Etter en mild november, har kulda lagt seg for alvor over store deler av Norge. Det har ifølge alpinbransjen gitt perfekte forhold for snøproduksjon.» Kilde: nrk.no.

Regjeringen innfører testkrav ved innreise og grensekontroll
«Regjeringen innfører strengere testkrav på grensen. Fra og med midnatt må alle som kommer til Norge, teste seg innen 24 timer.» Kilde: travelnews.no.

Nye tiltak rammer reiselivet midt i julebordsesongen
«Regjeringen understreker at både julebord og de fleste arrangement kan gjennomføres. Samtidig rammes reiselivet igjen av innføring av blant annet antallsbegrensning og krav om bordservering i kommuner med høyt smittetrykk.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Virke-sjefen bekymret for avbestilte pakketurer og juleshow
«På få dager har situasjonen i reiselivet og kulturlivet blitt svært usikker, forteller Virke-direktøren. Han vil nå be næringsministeren om et møte.» Kilde: e24.no.

Utelivsaktør frykter å måtte permittere halvparten
«NHO og Virke ber om ny kompensasjonsordning etter ferske omikron-tiltak.» Kilde: e24.no.

Stordalen-hoteller i hele Skandinavia er fortsatt utsatt for hackerangrep
«Nordic Choice Hotels sitt IT-system er rammet av et datavirus, og har snart vært nede i et døgn.» Kilde: nrk.no.

SAS gjeninnfører obligatorisk munnbind
«Fra mandag krever flyselskapet at alle bruker munnbind på innenlandsflyvninger og på flyvninger i Skandinavia. Det betyr at man nå må bruke munnbind på alle deres reiser.» Kilde: tv2.no.

Nord-Norge:

Gjeninnfører test-krav (Svalbard)
«Fra og med 2. desember klokken 24.00 gjeninnføres krav til negativ koronatest før innreise til Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Innlegg: Reiselivet er avhengig av god dyrevelferd
Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør, Innovasjon Norge: «Hvalsafari er en viktig reiselivsaktivitet i Nord-Norge.. Det er på tide å ta diskusjonen om behovet for å etablere lisens og konsesjon for denne typen opplevelser.» Kilde: nordlys.no.

Midt-Norge:

Trøndelag – stedet å reise til i 2022
«Det anerkjente reisetidsskriftet Conde Nast Traveler har kåret Trøndelag til en av de 22 beste stedene å reise til i 2022.» Kilde: trondelagfylke.no.

Det er Røros som skal være den selvskrevne og ekte julebyen
«Julegrana er tent, julebyen er pyntet, og etter et års pause, åpnet årets julemarked på Røros i går ettermiddag. .. Julemarked Røros er et sterkt varemerke, der kvalitet går foran kvantitet.» Kilde: fjell-ljom.no.

Fjord-Norge:

Satser på regionalparker og UNESCO-områder (Vestland)
«Vestland fylkeskommune gir nå støtte til et nytt og unikt mangfold av regionalparker og UNESCO-områder. Fylket blir dermed et nasjonalt foregangsfylke med unike parker og UNESCO-områder som oppfyller regionale, nasjonale og internasjonale mål.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vann nasjonal Fremtidspris for kommunene (Vestland)
«Parkinitiativet Fjordkysten regional- og geopark vann 150 000 kroner i KLP (Kommunal landspensjonskasse) sin Fremtidspris for kommunene. Den 1. desember vart det klart at Fjordkysten regional- og geopark kom på andre plass i den gjeve kåringa.» Kilde: norskeparker.no.

Potensialet her er enormt (Vestland) +
Selje: «Reiselivsekspertar Sara og Rasmus skal bidra i arbeidet med det nye hotellet.» Kilde: fjt.no.

Øst-Norge:

Det haster hvis du ønsker å tilbringe romjulen på fjellet
«Svært stor etterspørsel etter feriehus- og hytter til leie i romjulen, viser ferske tall fra FINN reise. Og disse destinasjonene er mest populære!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Liza og Lennert måtte gi opp drømmen (Innlandet) +
Høy på landet AS, Jevnaker: «Det som skulle bli et årlig arrangement med fokus på mat og gårdsopplevelser, avvikles i sin nåværende form. .. Selv om selskapet legges ned, skal konseptet Høy på landet beholdes som turistdestinasjon i Jevnaker, forsikrer Hug.» Kilde: ringblad.no.

Utelivet fortviler: Varsler massepermitteringer (Oslo)
«Toppsjefen for et av landets største utelivskonsern frykter å måtte permittere flere hundre ansatte, som følge av regjeringens nye coronatiltak.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Frykter for julesesongen etter nye koronatiltak (Oslo)
«Julebordene avlyses i stor stil hos restaurantene til Nevzat Arikan. – Det er en følelse man gjenkjenner, og den er ikke god.» Kilde: dn.no.

Datavirus har slått ut systemene på Farris Bad (Vestfold) +
«Nordic Choice Hotels har varslet Nasjonal sikkerhetsmyndighet etter at hotellkjedens IT-systemer ble rammet av et datavirus natt til 2. desember.» Kilde: op.no.

Søker prosjektleder reiseliv, handel og byliv (Buskerud)
«Liker du å jobbe med prosesser og skape endring? Er du opptatt av reiseliv, opplevelser og sentrumsutvikling? Nå søker Kongsberg Næringsforum en prosjektleder. Søknadsfrist: 09.01.2022.» Kilde: finn.no.

Nå har Gausta Skisenter én eier (Telemark)
«Vätterledens Invest AB har kjøpt opp heiser og overtatt tomteavtaler fra Gaustatoppen Skisenter A/S. Dermed er man nå eneeier av hele Gausta Skisenter. Avtalen er en del av en langsiktig strategi for å ta Gausta til toppen blant norske skisentre.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Dagen før dagen – slik ser det ut i Rjukans nye byhotell (Telemark) +
«Rjukan Hotell er nytt og velkjent i skjønn forening. Du vil som gammel gjest finne alt der det var, men nå står det klart til at du skal trives. Hotellet skal ta byens puls igjen.» Kilde: rablad.no.

Skylder bøter og risikerer at hotellet blir stengt (Telemark) +
«Skinnarbu nasjonalparkhotell har lovet Arbeidstilsynet å rydde opp, men nå løper det bøter på 3000 kroner dagen. Tilsynet truer med å stenge hele hotellet.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Ny presentasjon av «Ekra Park Hotel» ved golfbanen +
Tvedestrand: «Jon-Åge Ruud jobber fortsatt med å få investorer til å bli med på byggingen av et landskapshotell med mikrohytter på eiendommen Ekra ved golfbanen på Nes Verk.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Annet:

Frykten sprer seg – turister avbestiller ferieopphold
«Smittetrykket vokser over hele Europa, og for landene som er avhengige av turisme har problemene begynt å tåre seg opp: Økt smitte, ny virus-variant og gjeninnføring av reise-restriksjoner gjør at mange turister nå hopper av, og kansellerer sine reiser.» Kilde: flysmart24.no. 

Vintersportsstedene i Mellom-Europa frykter for trafikken
«Desember er vanligvis starten på sesongen for de store vintersportsdestinasjonene i Mellom-Europa.» Kilde: reiseliv1.no.

Del gjerne!