27 utvalgte reiselivsnyheter denne torsdagen..

Store variasjoner preger besøkstall i juli
«Ferske tall viser at det har vært en god juli måned for norsk reiseliv, men det er store variasjoner. −Det er svært gledelig med gode sommertall, men det er flere forhold som presser reiselivsbedriftene nå, sier NHO Reiselivs-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Statsråd Terje Aasland fornærmer landets hytteeiere
«Olje og energiminister Terje Aasland mener fritidsboliger ikke er en del av nordmenns husholdning og derfor ikke er berettiget til strømstøtte. Når mange eiere av fritidsboliger ser seg nødt til å la være å reise på hytta for å spare strøm, går det på sikt ut over flere enn hytteeieren.» Kilde: hytteavisen.no.

Innlegg: Tillat at folk tar med mat på festival
«Arrangørene bestemmer selvfølgelig hva slags mat de ønsker å tilby publikum. Noe helt annet er det å nekte publikummet å ta med seg egen matpakke, skriver Roger Johannessen.» Kilde: f-b.no.

Hurtigruten får storlån for å bli mer miljøvennlig
«Hotelleier Petter Stordalen og Trygve Hegnar er med på å gi lån til Hurtigruten på 541 millioner kroner.» Kilde: dn.no.

SAS-streiken trakk passasjertallene betydelig ned
«4.201.183 passasjerer reiste til, fra eller via Avinors lufthavner i juli. SAS-streiken bidro til langt lavere passasjertall enn forventet.» Kilde: reiseliv1.no.

Kabinansatte i SAS innkalt til lønnsforhandlinger
«Etter streik og tøffe forhandlinger med pilotene, innleder SAS lønnsforhandlinger med de kabinansatte neste måned.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge / Midt-Norge:

Skal bruke Arctic Race of Norway for det det er verdt
«Torsdag braker det løs. Da står 114 av verdens beste syklister på startstreken i Mo i Rana, klare for rundt 680 kilometer med blodslit gjennom vakker natur, heiet frem av entusiastiske tilskuere langs løypa.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kommuner må undertegne kontrakt med kravliste +
«I snitt har vertskommunene rundt én million kroner i utgifter på å arrangere sykkelritt og folkefest under Arctic Race.» Kilde: ht.no.

Turister fikk alle fire dekkene kuttet opp (Troms) +
«Politiet henla saken på dagen. .. Den nederlandske familien til Wendy de Vries fikk en lei avslutning på sommerferien i Lyngen. Siste helga i juli var svigerbroren til Wendy de Vries og hans familie på tur i dalene over Storsteinnes i Lyngen.» Kilde: framtidinord.no.

Nå rulles det inn til stappfulle hoteller (Trøndelag) +
«Sykkelrittet Arctic Race sørger for å fylle opp hoteller både i Namsos og Trondheim denne helgen. Men det andre arrangement på hjul som ruller av med de fleste hotell-rommene.» Kilde: nt24.no.

Bruker 66 millioner for å redde Driva-laksen (Trøndelag) +
«Et mannskap på 120 personer skal desinfisere Driva og sideelver de neste ukene med klor og rotenon. Sjefen for prosjektet mener Driva kan bli like lakserik som Orkla igjen. – Det er ingenting mot det lokalsamfunnet har tapt … Vi er veldig glade for de gjestene vi har hatt.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

No har dei ansvarlege teke lade-grep (Vestland) +
«Lading av elbil har vist seg å ikkje vera berre, berre for turistar som kjem til Årdal. Hurtigladarane plassert ved Jotunplassen i Øvre Årdal er populære, men har vore mykje i ustand.» Kilde: sognavis.no.

Nøgd med besøket på campingplassen i Amla (Vestland) +
«Sidan dei fekk nytt bygg har det gått så det susar. For tretti år sidan byrja foreldra til Mette Marie Heiberg med camping. No går det så det susar på campinga i Amla. .. – No er det jo fleire appar for bransjen, og dessutan internett. Det er lettare å skapa reklame, held ho fram.» Kilde: sognavis.no.

Regner med bra besøk til midten av september, kanskje enda lenger (Vestland) +
«Fellesferien er riktignok over, men på Trolltunga Camping strømmer gjestene til. Tirsdag kveld var plassen helt full – både for bobiler og telt. .. den gjennomsnitts besøkende er en utenlands turist som kommer for å gå i fjellet eller besøke lokale turistattraksjoner.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Ta turen til Reinsnuten og nyt den magiske utsikten (Vestland)
«Vi stilte noen spørsmål til kommunalsjef for oppvekst & kultur i Etne kommune, Mona Rasmussen Sævik, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner.» Kilde: reiseliv1.no.

Lei av at bobil-turister bruker hyttefeltet som toalett (Rogaland) +
«Hans Egil Eckhoff er en av flere hytteeiere i Alsvik som har fått seg en uhyggelig overraskelse i sommer. På fellesparkeringen ved kaien i Alsvik har bobilturister funnet en tidligere skjult perle.» Kilde: strandbuen.no.

Innlegg: Cruiseskipene gir meg luftveisplager (Rogaland)
«Helse blir ofte glemt i diskusjonene rundt cruiseskipene i indrefileten av Stavanger.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Hilde Bergebakken på plass som daglig leder ved Huset Aukrust (Innlandet) +
«Hilde bodde i Alvdal som lita. Nå er hun ansatt som daglig leder på Huset Aukrust og flytter «hjem». Og går det ledelsen ved Huset Aukrust vil, skal det satses på lokalmat i tillegg til formidling av kulturarven etter Kjell Aukrust.» Kilde: retten.no. 

Offroad Valdres satset på nisjen – har gitt resultater (Innlandet) +
«Offroad Valdres er ikke det største rittet, og det er ingen løypevakter eller merking. Deltagerne må laste ned GPS-spor og navigere selv, og rittet skal være krevende. Likevel satte de deltakerrekord da rittet gikk av stabelen i helgen.» Kilde: terrengsykkel.no.

Klart for De nordiske jakt- og fiskedagene etter pandemistopp (Innlandet)
«I rekken av arrangementer som endelig kan gå av stabelen etter pandemien, er turen kommet til De nordiske jakt- og fiskedagene på Anno Norsk skogmuseum i Elverum. 30.000 besøkende er ventet til arrangementet de fire neste dagene – og over 900 jakthunder.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Olavsgaard hotell måtte trå til ved pandemi og jordras (Akershus) +
«Da krisen slo inn og hele bygda ble snudd på hodet, sto hotellet på Skjetten klart til å ta imot de rammede. Det i tillegg til at hotellet deler av året fungerte som karantenehotell, gjorde 2021 til et av hotellets beste år på lenge.» Kilde: mittlillestrom.no.

Snart åpner Tony Eide dørene til et nytt hotell (Akershus)
«Etter utallige timer er nå Torreby slott ferdig oppusset. Første helg i september åpnes det for gjester. Torreby Slott går nå inn i rekken til Festningshotellene, som hittil har bestått av Oscarsborg festning, Kongsvinger Festning, Reenskaug Hotel og Badehotellet.» Kilde: amta.no. 

Tre restauranter har hatt sin første sommer i Gamlebyen (Østfold)
«I løpet av de siste året har Gamlebyen fått tre nye serveringssteder. Fasiten etter den første sommersesongen på tre år uten koronarestriksjoner av noe slag er ikke entydig. En av restaurantdriverne tror hardt på hotellplanene i den gamle bydelen.» Kilde: f-b.no.

Gourmetrestauranten dumper prisene for å lokke kunder til bords (Telemark)
«Restauranten Jacob & Gabriel i Skien reduserer prisene med opp til 40 prosent. Håpet er at flere kan ta seg råd til et måltid ute. NHO mener forsøket er interessant.» Kilde: reiseliv1.no.

Sørlandet:

Arendalsuken opplever rekordpåmelding – Slik håndterer de sikkerheten
«Mandag 15. august braker det løs for 11. gang med Arendalsuka, høydepunktet for konsulenter av ymse slag fra både Oslo og andre steder i landet. Og aldri før har det vært flere samlet i sørlandsbyen enn det blir dette året, bekrefter Taraldsen.» Kilde: kom24.no. 

Frykter kort skisesong +
«Økte strømutgifter kan gå ut over åpningstider.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Her har nordmenn lagt igjen mest pengar i sommar
«Utanlandsferie har aldri vore meir populært enn i år, seier DNB. Etter to år med noregsferie, tronar Sverige og Spania på topp over årets favorittdestinasjonar.» Kilde: nrk.no.

Del gjerne!