28 reiselivsnyheter finner du her denne onsdagen..

Snarveier: Nasjonalt / Nord-Norge / Midt-Norge / Fjord-Norge / Øst-Norge / Sørlandet / Annet

Nasjonalt

Svekket optimisme i reiselivet
«Reiselivet var godt i gang med å bygge seg opp etter pandemien, og fremtidsutsiktene var gode. Nå er mange reiselivsbedrifter satt tilbake på grunn av flere forhold som presser bedriftene.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Staten må hjelpe bedriftene over kneiken
«Bergens Tidende går på lederplass mot strømstøtte til bedriftene. Konsekvensen av et nei vil være permitteringer, tapte arbeidsplasser og hoteller som må vinterstenge.» Kilde: bt.no.

Prisene stiger for forretningsreiser
«Forretningsreisende bør være forberedt på å se en økning i prisene på flyreiser, hotellopphold og leiebiler i 2023.» Kilde: travelnews.no. 

Nordic Choice Hotels inngår samarbeid med Orkla Foods
«Denne høsten rulles Klodemerket ut på tre hoteller i Norge og tre hoteller i Sverige. Formålet er å hjelpe hotellets gjester og besøkende å velge mer klimasmart mat. Dette er en viktig del av Nordic Choice Hotels sitt langsiktige arbeid..» Kilde: reiseliv1.no.

Hurtigruten satser på astronomi
«På sine seilinger gjennom vintermørket har Hurtigruten engasjert en ny astronom, som skal løfte cruiset langs norskekysten ytterligere et hakk.» Kilde: w2g.no.

Lavprisselskapene stormer frem – er størst i Europa nå
«Lavprisselskapene stormer frem i Europa nå. To av dem har nå overtatt toppen av listen over de 10 største, der også SAS har befestet sin posisjon.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge

Prøveprosjekt i Narvikfjellet ble suksess (Nordland) +
«Prøveprosjektet med geiter på beite i alpinbakken i Fagernesfjellet har så langt vært en stor suksess, og neste år vil det komme betydelig flere beitedyr i alpinløypene.» Kilde: fremover.no.

Midt-Norge

Satset på jentene på Oppdal Sykkelfestival +
«Oppdal Sykkelfestival satset på jentene, og til tross for treg påmelding ble det et populært tilbud. Oppdal Sykkelfestival er en relativt liten, men tradisjonsrik sykkelfestival som arrangeres i august årlig.» Kilde: terrengsykkel.no.

Fjord-Norge

Velkommen til Romsdalskonferansen 2022! (Møre og Romsdal)
«29. september ønsker vi velkommen til Romsdalskonferansen, årets største møteplass for nærings- og samfunnslivet i regionen! 200-300 deltakere, nøye utvalgte innledere, god mat og prat.» Kilde: moldenf.no.

Den norske bokbyen i Fjærland søker dagleg leiar (Vestland)
«Vår daglege leiar har permisjon frå 01.01.2023 og vi søkjer etter ny dagleg fram til 31.12.2023 med mogelegheit for forlenging. 60% stilling med ambisjon om auke til 100%.» Kilde: finn.no.

Det er helt totalt galskap (Vestland)
«Daglig leder i Røldal skisenter fikk sjokk da han åpnet strømregningen for juli. Prisen for to frysebokser, utelys, noen webcamera og et par PC-er havnet til slutt på 54.563 kroner.» Kilde: friflyt.no.

Nullutslippskrav vil neppe gjelde cruishavn på Askøy (Vestland) +
«Om få år vil bystyret at alle cruiseskip i Bergen er utslippsfrie. Samme krav vil neppe gjelde en ny cruisehavn på Askøy. – Jeg forventer ikke at nullutslippskravet vil omfatte Askøy-siden, sier byråd Per-Arne Hvidsten Larsen (V).» Kilde: bt.no.

Øst-Norge

Innlegg: Skit i verden, leve Valdres (Innlandet)
«Det er planlagt en fortetning av flere hytteområder i Valdres. Ett av dem er Javnlie sør for Beitostølen, hvor antall hytter skal mer enn fordobles, og hvor det skal legges inn vann og avløp. Rørene skal trekkes gjennom myrer og våtmarker inn til de prosjekterte hyttene.» Kilde: avisa-valdres.no.

Solgte nyrenovert hotell på Lillehammer til syndikat (Innlandet)
«Hotellet har i dag 58 gjesterom. I tillegg skal det være et betydelig utviklingspotensial på tomten. – Leietakeren er oppe og lukter på gull i klassen for boutiquehotell, sier selger Birger Bakke i Havsjå Invest.» Kilde: estatenyheter.no.

Ten City Games You Can Do in Scandinavia (Oslo)
«If you want to explore new cities and learn about history and culture, city games are the game-changer of sight-seeing tours in Norway, Sweden, and Denmark. These games make it convenient for you to roam around the city by touring at your own pace.» Kilde: go.booknordics.com.

Ror folk klimavennlig til Hovedøya (Oslo)
«Ruter satser på elferger til øyene. Andre tilbyr gratis, fossilfri, trebåt-rotur til Hovedøya.» Kilde: aftenposten.no.

Klageflom på retaksering av hytter i Fredrikstad (Østfold)
«Norges Hytteforbund sin konklusjon er at Fredrikstad kommune generelt har taksert sine hytter og fritidsboliger for høyt. Forbundet ber kommunen redusere eiendomsskattetakstene for hytter og fritidsboliger med 25%.» Kilde: hytteavisen.no.

Naboen klager på familieparkens planlagte attraksjon (Vestfold) +
«Kommunen sier ja, men naboen til Foldvik Familiepark klager på vedtaket som åpner for vannaktiviteter og sklier på Foldvik… på grunn av støy fra barn som bruker attraksjonene..» Kilde: op.no.

Tre somre er gått – svært lite har skjedd. (Telemark) +
«Dette skulle bli den nye flotte «verdensarvturstien» på Notodden – og millioner ble bevilget. Tre somre er gått – og arbeidet har nærmest stoppet opp. .. tursti fra Lienfoss til Hyttebyen, der turister og lokalbefolkning kunne komme i nærkontakt med den unike Tømmerrenna..» Kilde: telen.no.

For å kompensere strømprisen må burgeren selges for 800 kroner (Telemark) +
«– Skulle vi sette opp prisen på linje med strømutgiftene, ville hamburgerne ha kostet 800 kroner per stykk. Alle skjønner jo at det ikke går. Nå satser vi på at noe blir gjort nasjonalt. Det sier Sondre Vik som styrer Lasses kafe og veikro i Bamble..» Kilde: ta.no.

Sørlandet

Hotellsommeren i Kristiansand 2022
«Så langt vært en veldig god sommer for hotellene i Kristiansand. Juni var travel og trykket fortsatte i juli.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Overnattingsstatistikk Sørlandet juni 2022
«Juni 2022 var en meget god måned for overnattingsbedrifter i Norge og Sørlandet. Overnattinger på Sørlandet i juni økte med 30% sammenlignet med juni 2021.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Har solgt 2,8 kilometer pølser i Risør +
«2,8 kilometer pølsesalg sier Henriksen seg godt fornøyd med etter årets første sesong for ‘Snabben’. .. slå godt an hos både fastboende og turister.» Kilde: austagderblad.no.

Annet

Her er det høyest turistskatt
«Stadig flere byer verden over introduserer turistskatt. I byen med det høyeste skattetrykket koster et besøk vel 4200 kroner uken.» Kilde: w2g.no.

DFDS femdoblet antall reisende 
«DFDS økte inntektene i andre kvartal og de reisende er tilbake etter pandemien. – fremdeles lavere nivåer enn før pandemien.» Kilde: e24.no.

Ukraina lanserer krigsturisme
«For de modige nok til å besøke, tilbyr Visit Ukraina nå guidede turer i byer som den russiske invasjonen har pågått. Selv om det ikke er noe typiske ferie, er turene en sikker måte å åpne turistenes øyne for krigens realiteter..» Kilde: reiseliv1.no.

Tourism and the metaverse: towards widespread use of virtual travel?
«So how could the metaverse take over tourism, a practice that requires physical travel?» Kilde: theconversation.com.

How innovative hotels are using NFTs to attract international travelers
«..It is these four elements, among others, that are beginning to make NFTs attractive to international travelers. So how can hotels and resorts take advantage of this emerging technology?» Kilde: traveldailymedia.com.

Del gjerne!