28 utvalgte reiselivsnyheter denne fredagen..

Meet In Norway B2B workshop
«MeetInNorway er vår årlige møteplass hvor internasjonale kjøpere innenfor møte- og insentivsegmentet inviteres til en kombinasjon av workshop og visningsturer i Norge.» Kilde: business.visitnorway.com.

Innlegg: Norge skal med når toget går
«Vi skal få Norge på kartet, også i de internasjonale reiseplanleggerne.» Kilde: nrk.no.

Fremtidens cruisenæring bygges gjennom samarbeid
«CLIA, Cruise Norway og European Cruise Services inviterte til debatt om cruisenæringens fremtid under Arendalsuka. .. viktig for næringen å opprette et godt samarbeid med lokale og nasjonale myndigheter. Etter debatten ser vi positivt på fremtidens samarbeid.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Utfordret politikerne på rekrutteringsløftene
«NHO Reiseliv utfordret regjeringspolitikere fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet på lovnadene i Hurdalsplattformen som skal bidra til økt rekruttering og kompetanse i fagyrker under en debatt på Arendalsuka onsdag.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: En bobil har toalett
«Kan en hvilken som helst bil det soves i kalles en bobil? Det kan se sånn ut om du har lest lokalaviser gjennom sommeren. Hvem går på do i buskene når de har sitt eget toalett, spør Bobilverden.nos redaktør, Knut Randem, i denne kommentaren.» Kilde: bobilverden.no. 

Høyesterett setter av fem rettsdager til Petter Olsens Munch-fradrag
«- Det er urovekkende at Regjeringsadvokaten har kalt bygget et trofébygg, og disset den innsatsen som er nedlagt i Ramme Gård, sa advokat Nicolai Skarning under debatten i Arendal onsdag.» Kilde: rett24.no.

Widerøe satser på å starte opp el-flyginger om få år
«I 2026 kan du kanskje fly opptil 90 nautiske mil fra kortbaneflyplass til kortbaneflyplass.» Kilde: tu.no.

SAS har nå under 5 milliarder kroner igjen i kontanter
«SAS vil gå tom for kontanter i 1. kvartal 2023 dersom ikke et rådyrt milliardlån blir godkjent av konkursdomstolen i USA. Det er vurderingen til SAS’ finansielle rådgivere.» Kilde: e24.no.

Ulike regler kan gi en økonomisk smell på flyturen
«Ulike regler kan gjøre USA-turen dyrere for de som benytter det nye tilbudet der Norse Atlantic samarbeider med amerikanske Spirit Airlines.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge

3,3 tonn fisk beslaglagt på grenseoverganger i nord
«Stengte grenser under pandemien satte en brems på fiskesmuglingen ut av Norge, men nå er fisketuristene tilbake.» Kilde: nrk.no.

Redningsgruppa fant turister (Finnmark)
«Redningsgruppa i Nordkapp måtte ta hånd om et italiensk søskenpar som ble overrasket av uvær onsdag. .. Hvis turistene hadde blitt funnet senere så kunne det gått mye verre.» Kilde: radionordkapp.no.

Vil du være med å forme reiselivet i Finnmark
«Visit Hammerfest AS søker reiselivsutvikler. I løpet av det neste året skal Visit Hammerfest gjennomføre en satsning på MICE markedet, derfor søker vi en engasjert person til teamet vårt.» Søknadsfrist 22.08.2022! Kilde: finn.no. 

Innlegg: Arbeid tuftet på internasjonale standarder (Finnmark)
Verdensarvsenter for bergkunst: «Det er viktig for oss som offentlig aktør å bidra i arbeidet med styrking av samisk språk og kultur, skriver Jan Dølør.» Kilde: altaposten.no.

Plassen er allerede klar og regulert til turisme (Nordland) +
«Etter at fergene til og fra Værøy og Røst ble gratis har Værøy merket en klar oppgang i turister som kommer via Moskenes. Flystripen på Nordland benyttes midlertidig .. Flere i formannskapet mente at den nedlagte flyplassen er utmerket som campingplass.» Kilde: lofot-tidende.no.

Det ser lysere ut etter at vi landet en stor cruiseavtale (Nordland) +
«2020 ble et svært dårlig år for Live Lofoten AS i Stamsund. En stor avtale med cruiseselskapene gjør at selskapet har tro på at de neste årene vil gi plusstall i regnskapet.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge

Heidi er den riktige som skal ta Rørosmat inn i fremtiden +
«Vi har gleden av å meddele at styret i Rørosmat SA har ansatt ny daglig leder, opplyser styreleder Maren Solvang Johnsen. Heidi Sandnes 58 år – født og oppvokst på Røros, nærmere bestemt Viken, blir ny daglig leder i Rørosmat SA.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge

Leiar Voss Turistinformasjon 80-100% stilling (Vestland)
«Hardanger og Voss Næringshage AS avd. Visit Voss søker leiar Voss Turistinformasjon. Som leiar for turistinformasjonen har du det overordna ansvaret for drifta av turistinformasjonen.» Kilde: finn.no.

Nå er Fonna kun åpent for aktive lag (Vestland)
«Folgefonna håpet å kunne holde åpent i september. Men snøsmeltingen har vært brutal, og sommerskianlegget i Jondal må stenge allerede nå.» Kilde: friflyt.no.

Rådgjevar landbruk i Norges friluftshovudstad (Vestland)
«Friluftshovudstaden Ullensvang er i ei spanande utvikling. Turisme, landbruk og industri har stor vekst, noko som fører til at vi òg treng fleire flinke medarbeidarar i kommunen.» Kilde: finn.no.

Strålande på Den Store Roen (Vestland)
«I helga inviterte Tysnes Kystlag, Solstråleøya Venelag, Vestland Fylkeskystlag og Kystkultur.no til Den Store Roen 2022. Vel 20 båtar og omlag 50 roarar deltok!» Kilde: kysten.no.

Øst-Norge

Turistveganlegget Gjende fullført i 2023 (Innlandet)
«Statens vegvesen reiser no eit nytt arkitektteikna servicebygg på Gjendeosen langs Nasjonal turistveg Valdresflye. Bygget kompletterer storsatsinga på Gjende, som ein av dei store norske turistattraksjonane..» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Litt uvirkelig hele greia (Innlandet) +
«Brustenginga på E16 ved Tveit får naturlig nok konsekvenser for både lokaltrafikk og gjennomgangstrafikken. Også handel og reiseliv vil merke den reduserte trafikken gjennom dalen.» Kilde: avisa-valdres.no.

Nå er det klart for Reise:liv! (Oslo)
«Visit Norway inviterer til Reise:liv 2022 på The Hub i Oslo mandag 26. september.» Her kan du melde deg på. Kilde: reiseliv1.no.

Rutinert hotellekspert overtar ledelsen av Quality Hotel 33 (Oslo)
«Etter elleve år som administrerende direktør for Quality Hotel Grand i Kongsberg, får Janne Johansen nå tillit som ny direktør ved søsterhotellet Quality Hotel 33 på Økern i Oslo.» Kilde: reiseliv1.no.

Regnskapet til Fisketorget i Oslo: «Ikke noe hyggelig lesning» (Oslo)
«Eiendomsselskapet Fisketorget i Oslo AS fikk i fjor et underskudd på 9,8 millioner kroner. Nå håper eierne å få inn en ny leietaker.» Kilde: estatenyheter.no.

Hva anbefales i Halden (Østfold)
«Vi stilte noen spørsmål til enhetsleder for kultur i Halden kommune, Knut Olav Brekklund Sæves, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner. Opplev kulturhistoriske minner, konserter og festivaler på Fredriksten festning.» Kilde: reiseliv1.no.

Folk strømmer til Kragerø (Telemark)
«Det myldrer med folk og liv i gatene og på restaurantene i Kragerø.. Bekymringen er høsten og vinteren. Åpningstider utover høsten må vurderes dersom det blir færre gjester og fortsatt høye strømpriser.» Kilde: nho.no.

Annet:

15 Hotel Designers to Watch Now
«Talk about eye candy. In our first-ever list of top hotel design firms, we spotlight the interior designs and architectural masterworks that are making hotels more comfortable, sustainable, and breathtaking.» Kilde: skift.com. 

Del gjerne!