28 utvalgte reiselivsnyheter denne fredagen..

Store variasjoner preger besøkstall i juli
«Ferske tall viser at det har vært en god juli måned for norsk reiseliv, men det er store variasjoner. −Det er svært gledelig med gode sommertall, men det er flere forhold som presser reiselivsbedriftene nå, sier NHO Reiselivs-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Krever strømstøtte til bedriftene
«Strømsituasjonen har gått fra vondt til verre siden NHO først krevde en strømordning i slutten av januar. —Vi har vært krystallklare på dette, og forventer at regjeringen kommer med en strømstøtte til bedriftene, sier Krohn Devold.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Thon-topp vil ha samme strømstøttemodell som private
«Regjeringen jobber for tiden med strømstøtte til næringslivet. En av Norges største hotellkjeder mener folk flest og reiselivsnæringen bør få den samme typen støtte. ..hvordan næringslivets strømstøtte vil se ut, og når den kommer, er uvisst.» Kilde: e24.no.

Flyr ruster kraftig opp – her er selskapets nye plan
«SAS og Norwegian må regne med langt tøffere konkurranse om passasjerene denne høsten og vinteren. Det nye norske flyselskapet Flyr dobler antall frekvenser på flere av de norske rutene.» Kilde: flysmart24.no.

Det kommer massevis av billige flybilletter
«Reiseekspert avviser at billigbillettenes tid er forbi, slik Ryanair-sjefen har sagt. Konkurransen vil sørge for massevis av billigbilletter også fremover.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Basecamp Explorer Spitsbergen søker økonomisjef (Svalbard) 
«Basecamp Explorer Spitsbergen er en verdibasert turoperatør på Svalbard. Vi ønsker å gi våre gjester meningsfulle naturopplevelser med tid for ettertanke og refleksjon.» Kilde: finn.no.

Record numbers continue in tourism (Troms)
«In June, the overnights in the Nord-Troms region rose by 57% compared to June 2021. .. Paulsen has already seen the growing interest in autumn and winter seasons too. Bookings have started to come in for the winter.» Kilde: linkedin.com/company/visit-lyngenfjord-as

Gir tilbud til mer enn 300 værfaste turister på rekordtid (Troms) +
«Lisbeth Hansen og Visit Harstad ble oppringt onsdag ettermiddag. Tidlig neste morgen var de første av flere hundre turister på opplevelser i regionen. – Fantastisk at vi kan levere.» Kilde: iharstad.no.

Innlegg: Ny by – ny flyplass vil verta ei stor ulukke for Bodø (Nordland)
«Bodø har potensiale til å verta ein strandby med hav på alle kantar, der innbyggarane har tilgang på kyst og sandstrender rundt kvar ein sving. Planen no er å fylla ut, sprenga bort og øydelegga dette området for all framtid.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Ønsker du å selge Helgeland? (Nordland)
«Fru Haugans Hotel / Fru Haugansgruppen søker selger.» Kilde: finn.no.

Midt-Norge:

Trondheim to host the Bocuse d’Or in 2024
«First, Norway won bronze. Then, Trondheim received the honour of hosting the Bocuse d’Or gastronomic competition in 2024. «Congratulations to the entire Norwegian team and to Trøndelag,» says Acting Tourism Director Frode Aasheim at Visit Norway.» Kilde: business.visitnorway.com

Innlegg: Hyttefortetting: Modige politikere
Oppdal: «Grunneieren er den profesjonelle parten i alle utbyggingsplaner og må tåle at han eller hun ikke alltid får gehør og fordelaktige vedtak på sine planer.. Det skriver hytteeier om fortetting i hytte-Oppdal.» Kilde: opp.no.

Dette gir besøkende tilbakemelding på +
«I reisetjenesten Tripadvisor gis det tilbakemeldinger på godt og vondt til mange overnattingssteder. Vi har sett på tilbakemeldingene for de største i Fjellregionen.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

Cruiseskip kom med 120 syklister: – Det var spektakulært (M&R) +
«Torsdag var det klart for det første offisielle cruisebåtanløpet på Averøya.. Tidligere på dagen slapp skipet av 120 syklister, som syklet fra Molde via Atlanterhavsveien til Kristvika, der skipet ankret opp for å hente syklistene om bord igjen.» Kilde: tk.no. 

Endringer i flytilbudet (Møre og Romsdal)
Molde: «I perioden 15. august til 10. september skal rullebanen på flyplassen reasfalteres mv. Dette medfører at flyplassen blir stengt om natten hvilket fører til at flere tidlige avganger og sene ankomster blir kansellert.» Kilde: moldenf.no.

Fekk 60 kilo med fisk på eit kast: – Dei var enorme! (Vestland) +
«Tyske turistar besøker Dingja i Gulen i håp om å få fisk. Ei gruppe fekk absolutt det dei betalte for då dei landa to enorme fiskar.» Kilde: firda.no.

Mindre turister gir nedgang i handelen i Kinsarvik (Vestland) +
«Flere næringsdrivende i Kinsarvik opplever en nedgang i handelen. Mindre overnattingskapasitet, høyere priser og færre turister på Dronningstien er årsakene de peker på.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

200.000 personer til Preike­stolen: Usikre inntekter for Ryfast (Rogaland) +
«I teorien tok Ryfast-bommene inn nesten 31 millioner kroner i juli, men det er usikkert om utenlandske Preikestol-turister kommer til å betale sin del.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Lillehammer er hotellvinnaren (Innlandet)
«Hotellsengene på Lillehammer har stort sett vore fulle av folk gjennom sommaren. Slik er det ikkje over alt.» Kilde: gd.no.

Året-rundt-satsningen fortsetter hos SkiStar (Innlandet/Buskerud)
«Interessen for aktive, kortreiste ferier har holdt seg også denne sommeren på SkiStars destinasjoner. – Investerer ytterligere 67 MSEK i sommersesongen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Dette har endret seg stort fra i fjor: – Det merker man jo (Innlandet) +
«Mjøsfronten hadde en fantastisk start etter åpningen i fjor sommer. Både serveringstedet og hoteller i Hamar har i år merket flere endringer i sommertrafikken. – Sommeren har vært bra, men ikke like intenst som i fjor.» Kilde: h-a.no.

Veldig gøy å være i gang igjen (Buskerud) +
«Da er det endelig klart for Vegglidagen igjen. 16 timer moro er bestilt førstkommende lørdag, for første gang siden 2019. Med Olabilløp og tautrekking som nye attraksjoner. – Det er jo veldig gøy å være i gang igjen. Det er lenge siden 2019, smiler Linda Løvli.» Kilde: laagendalsposten.no.

70 millioner i minus for «årets nykommer (Akershus) +
«Lily Country Club ble kåret til «årets nykommer» etter oppstarten i fjor, men regnskapstallene viser at året ble svært krevende for hotellet.» Kilde: mittjessheim.no.

Ny direktør på Lysebu (Oslo) +
«Pernille Christensen er ansatt som ny hotelldirektør på Lysebu Hotel.» Kilde: horecanytt.no. 

Arrangerer Matstreif på Nord-Europas største «spiselige takhage» (Oslo)
«Mandag 22. august arrangerer Bondens marked Matstreif på taket av næringsbygget Økern Portal.» Kilde: horecanytt.no.

Milliarder for å styrke Oslo som sykkelby til 2025 (Oslo) +
«Byrådet skulle bygge 100 kilometer sykkelvei på fire år, men ender opp med mindre. Nå setter de av to milliarder kroner for de neste fire årene.» Kilde: aftenposten.no.

Dere er IKKE velkomne i Norge – Turistnæringen reagerer (Oslo)
«I disse dager har det blitt hengt opp plakater rundt om i Oslo med et innhold rettet mot cruiseturister. Noen vil ha dem ut av byen. – Skammelig, sier Cruise Norway-direktør, Inge Tangerås..» Kilde: resett.no.

Mann stjal turbuss utenfor hotell (Østfold) +
«I løpet av natten har en kjenning av politiet klart å stjele en turbuss utenfor Hotell City i Fredrikstad sentrum. Mannen i 30-årene ble først tatt da politiet i Halden syntes bussen hadde en merkelig kjøreatferd.» Kilde: f-b.no.

Del gjerne!