28 utvalgte reiselivsnyheter

Gratis nettbasert utdanningstilbud for reiselivsbransjen
«I samarbeid med Direktoratet for høyere utdanning g og kompetanse tilbyr Handelshøyskolen BI nå gratis nettbaserte kurs til ansatte innen reiselivsbransjen. Utnytt tiden til å øke din kompetanse innen temaer som arbeidslivet etterspør!» Kilde: bi.no.

Kraftig fall i hotellbestillinger over hele landet
«Med de 18 månedene vi har bak oss, er ethvert tap smertefullt for bransjen. Hotellrådgiver Peter Wiederstrøm mener smittesituasjonen og myndighetenes påbud og anbefalinger, vil slå svært negativt ut for hotellbransjen.» Kilde: dn.no. 

Nordic Choice Hotels bekrefter angrep av løsepengevirus
«Oppdatering fra Nordic Choice Hotels om virusangrepet på selskapets IT-systemer.» Kilde: reiseliv1.no.

Scandic inviterer jobbsøkere med funksjonsnedsettelser til rekrutteringsdag
«Nedsatt funksjonsevne er ikke det samme som nedsatt arbeidsevne. Scandic har stadig behov for arbeidskraft, og ønsker gjennom en egen rekrutteringsdag å bli kjent med enda flere arbeidssøkere med funksjonsnedsettelser.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Færre nordmenn gikk på byen i helgen
«Utelivet ble truffet hardt i helgen av strengere restriksjoner. Tall fra BankAxept og Vipps viser en dramatisk nedgang i transaksjoner og omsetning for både barer og restauranter over hele landet.» Kilde: reiseliv1.no.

NHO og Virke vil ha nasjonal kompensasjonsordning raskt
«Utelivet over hele landet hadde nedgang i omsetning og transaksjoner i helgen. NHO og Virke mener det viser at det haster med en nasjonal kompensasjonsordning.» Kilde: reiseliv1.no.

Lønnsstøtte er det viktigste tiltaket
«Etter at regjeringen innførte nye tiltak opplever reiselivsbedriftene et ras av avbestillinger. .. NHO Reiselivs medlemmer er krystallklare: Det viktigste nå er å få lønnsstøtte slik at bedriftene kan beholde sine ansatte.» Kilde: nhoreiseliv.no.

TravelMatch 2022 flyttes til mars
«Den gjeldende smittesituasjonen, både nasjonalt og i Norge, bidrar til at det er vanskelig å gjennomføre et arrangement som TravelMatch Norway. Derfor blir arrangementet flyttet fra 13. januar til 3. mars.» Kilde: reiseliv1.no.

Ber regjeringen trekke flyanbud: – Truer hele den norske modellen
«Både flygerforbundet og LO mener anbudet åpner for sosial dumping av utenlandsk arbeidskraft, og krever endringer.» Kilde: nrk.no.

Sydbank om omikron: – Et skrekkscenario for SAS
«Sydbank ser gode grunner til at SAS bør hente penger i 2022, men mener selskapet mangler «pistolen mot pannen».» Kilde: e24.no.

En million passasjerer fløy med Norwegian i november
«1.005.380 passasjerer fløy med Norwegian i november. Det er en kraftig økning fra i fjor, men under halvparten av passasjertallet fra samme måned i 2019.» Kilde: reiseliv1.no.

Nord-Norge:

Naturlige Helgeland ekspanderer – tross usikre tider (Nordland)
«En viktig brikke i utviklingsløpet for opplevelsesaktøren Naturlig Helgeland er å få på plass flere ressurser med riktig kompetanse. Charlotte Elsbak som kommer fra en stilling i Lofoten er nå ansatt som salgs- og markedssjef og skal starte opp allerede 1. februar 2022.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Midt-Norge:

Visit Trondheim søker markedssjef
«Visit Trondheim søker Markedssjef som skal videreutvikle synligheten og markedsføringen av Trondheim!» Frist: 05.01.2022. Kilde: finn.no.

Holder pusten i frykt for omikron-viruset +
«Hoteller i Nord-Trøndelag holder pusten i frykt for at det nye omikron-viruset skal bre om seg. – Ingen toppsesong i år, heller.» Kilde: nt24.no.

Fjord-Norge:

Den nye reiselivsdirektøren tror på reiselivet i Rogaland +
«Reiselivsdirektør Per Morten Haarr elsker å reise, men mest av alt elsker han å få reisende til å reise hit. Eventyr og kvalitet er to ord som går igjen når den nye direktøren i Region Stavanger snakker om turisme.» Kilde: aftenbladet.no.

I dag behandler politikerne badeland-forslaget (Rogaland) +
Sola: «Et badeland i Sola vil være et positivt prosjekt i forhold til reiseliv, samtidig er det klart at lokasjon som foreslås for dette anlegget på flere punkter er problematisk og samsvarer ikke med vedtatte kommunale og regionale arealplaner.» Kilde: solabladet.no.

Øst-Norge:

Tror økende smitte kan gi nytt løft for hyttemarkedet +
«Hytteåret 2021 ligger an til å slå fjorårets rekorder marginalt i det smittetrykket igjen øker. – Dette kan være positivt for hyttemarkedet, hvor mange kanskje ønsker å sikre seg hyttedrømmen før et nytt potensielt pandemiår, sier analytiker.» Kilde: dn.no.

Det er så mange muligheter her (Innlandet) +
Løten: «Gjennom sitt nystartede firma Spreke opplevelser AS vil løtensokningen Emilie Westli Andersen og Amund Hagen Kristiansen gi lokalbefolkning og hytteturister nye naturopplevelser. Første post på programmet er skikurs.» Kilde: h-a.no.

700 gjester varsles (Buskerud)
«Det er satt i gang en omfattende varsling av gjester etter mistanke om corona-smitte ved Norefjell Ski & Spa i helga. Mistenker at utbruddet knyttes til omikron-smitten i Oslo.» Kilde: dagbladet.no.

Ber flyreisende regne med minst en time i test-køen (Akershus)
«Kravet til at alle som ankommer Norge nå skal teste seg for covid-19, har skapt køer på de av landets flyplasser som har utenlandsruter. På Oslo Lufthavn anbefaler de som kontrollerer køene at folk beregner seg minst en time i kø for å komme inn i testområdet.» Kilde: flysmart24.no.

Køen er vill (Akershus) 
«Jeg har stått over en time i kø og det er ikke spesielt travelt på flyplassen nå, sier en kvinne til Dagbladet som kom til Oslo Lufthavn fra Danmark mandag formiddag.» Kilde: dagbladet.no.

Varslet massepermitteringer – nå snur giganten (Oslo)
«Fryktet å måtte permittere flere hundre ansatte, som følge av regjeringens nye coronatiltak. Nå sier toppsjefen at de ansatte holdes i jobb, inntil videre.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Restaurant i Oslo åpner etter å ha vært smittestengt (Oslo)
«Louise Restaurant & Bar I Oslo åpner dørene igjen på mandag etter å ha vært stengt etter at et julebord førte til et større smitteutbrudd.» Kilde: reiseliv1.no.

Sesongen i gang på Tryvann. – Veldig gode forhold (Oslo)
Skimore Oslo Alpinanlegg: «Vintersesongen er offisielt åpnet på Tryvann. Daglig leder i Skimore Oslo, Peter Espen Bengston, forteller om et stort oppmøte.» Kilde: vartoslo.no.

Hytteeier vant over Oslo kommune i retten (Oslo)
«Kommunen mente plattingen var ulovlig oppført og måtte rives. Det mente ikke Oslo tingrett, som ga full seier til hytteeieren.» Kilde: aftenposten.no.

Sørlandet:

Strømsmell for Den Lille Dyrehage: – Jeg er mildt sagt forbanna +
Gjerstad: «Den Lille Dyrehage trodde de hadde sikret mot høye strømpriser ved å inngå en femårsavtale med fastpris på strøm. Der tok de feil, nå kommer regninga, og den svir skikkelig.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

Can the tourism industry survive the climate crisis?
«From the Solomon Islands to Denali national park, how five communities reliant on tourism are coping as climate change upends their industry.» Kilde: theguardian.com.

Travel in 2022 – Meeting the demands of a new era
«Let’s look at some trends that have been discovered by the industry for 2022 and get some insights from our TrustYou experts into how your hotel can take the necessary steps to meet these travel trends.» Kilde: trustyou.com.

Del gjerne!