29 utvalgte reiselivsnyheter finner du her denne tirsdagen

Digitalt informasjonsmøte om studiet ‘Reiseliv og opplevelser’
Nordland fagkole har gleden av å invitere til et digitalt informasjonsmøte om studietilbudet ‘Reiseliv og opplevelser’ i dag tirsdag 29. mars kl. 14:30. På møtet vil de presentere skolen, studietilbudet, noen av studentene vil fortelle om sine erfaringer og de vil besvare spørsmål. Møtet finner sted her: https://us02web.zoom.us/j/88303585362

Velkommen til årets store reiselivsarrangement i Kristiansand
«I starten av april møtes hundrevis av utenlandske turoperatører i Kristiansand under Norwegian Travel Workshop (NTW). Arrangementet skal stimulere til salg av flere norske reiselivsopplevelser i utlandet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vil ha en kraftig lønnsøkning i hotell- og restaurantbransjen
«Basert driften på billig arbeidskraft i mange år, sier fagforeningsleder. En nyutdannet rørlegger eller elektriker tjener fort 50 kroner mer i timen enn en kokk med fagbrev. Ikke rart at ungdom velger bort hotell- og restaurant når de planlegger utdannelsen..» Kilde: frifagbevegelse.no.

Rekordmange nordmenn planlegger påskeferie i Norge
«Annenhver nordmann skal på påskeferie i år og 85 prosent av dem skal feriere i Norge. Det er det høyeste antallet siden NHO startet påskeundersøkelsen.» Kilde: abcnyheter.no.

4 av 10 nordmenn skal på påskeferie
«4 av 10 planlegger påskeferie, og blant disse skal over halvparten tilbringe ferien på privat hytte i Norge. 14 prosent blant de som skal ha påskeferie planlegger utenlandsferie viser Virkes nye reisepulsundersøkelse.» Kilde: reiseliv1.no.

Ny undersøkelse: Da er du lykkeligst
«Etter to år med coronarestriksjoner er nordmenn mer enn klare for å komme seg raskt tilbake til «normalen». ..  Å reise gir deg en større lykkefølelse enn når du kjøper deg en ny gjenstand, slår forskere fast.» Kilde: dinside.dagbladet.no. 

Nord-Norge:

Helte salt på tanken og kuttet bremsevaier (Svalbard) +
«Hurtigruten Svalbard mistenker at sabotasjen på en av de ansattes snøskutere er en hevnaksjon. – Vi ønsker tips i saken.» Kilde: svalbardposten.no. 

Bidrar på nytt til Nordkapptrappa (Finnmark)
«Repvåg Kraftlag er en av aktørene som har bidratt med mest penger til Nordkapptrappa. Samuelsen mener det er flere grunner..» Kilde: radionordkapp.no. 

Innlegg: «Nyksund: Luksushotell i kulturminneperle» (Nordland)
«En investorgruppe som kaller seg Nyksund Fryseri AS ønsker å legge til rette for utbygging av hotell i kystkulturperlen Nyksund..» Kilde: vol.no.

Fjord-Norge:

Bli med og påverke flytilbodet i Sør-Noreg (Møre og Romsdal)
«No kan du som innbyggar i Møre og Romsdal vere med og påverke flyrutetilbodet i Sør-Noreg generelt, og Ørsta/Volda lufthamn Hovden spesielt.» Kilde: mrfylke.no.

Per (55) fra Drøbak etter ett år på toppen (Møre og Romsdal) +
Romsdalseggen i Åndalsnes: «Han vokste opp i 2. etasje på Skipperstua, med utsikt over båthavna i Drøbak. I fjor ble Per Espen Thorgersen huket til Norges nye turistattraksjon, med en utsikt det er vanskelig å slå.» Kilde: 

Prosjekt Tinnhølvegen – presentasjon og rapport (Vestland)
«Eidfjord kommune jobbar med tilrettelegging rundt Tinnhølvegen. Prosjektet er ein del av Miljødirektoratet sitt program «Villreinfjellet som verdiskaper».» Kilde: estinasjon Eidfjord

Her skal cruiseskipene legge til havn (Rogaland) +
«For å avlaste Vågen i Stavanger sentrum planlegges flere anløp med cruiceskip i Mekjarvik på Randaberg. .. Stavangerregionen Havn IKS samarbeider godt med Stena Recycling og GMC i Mekjarvik slik at anløp av cruiseskip kan gjennomføres smidig.» Kilde: bygdebladet.no.

Mener kunst på Ryttervik-siloen kan bli en ny attraksjon (Rogaland) +
«Anne Vigdis Ellingsen i Eigersund næring og havn blåser liv igjen i arbeidet med å få på plass et velkomstskilt eller kunstverk på veggen på Rogalands høyeste bygning, den 85 meter høye Ryttervik-siloen i Sørasundet.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Endeleg kjem påskegjestane tilbake – Solbjørg stråler (Innlandet)
«I fjor måtte Solbjørg Kvålshaugen stenge turisthytta grunna koronasmitte. I år er påsketuristane tilbake i fjellheimen.» Kilde: nrk.no.

Et av de største turistvegprosjektene fullføres (Innlandet)
«Statens vegvesen går nå i gang med siste byggetrinn på Gjendeosen, langs Nasjonal turistveg Valdresflye. Dette er et av de tre største prosjektene langs de nasjonale turistvegene.» Kilde: bobilverden.no.

Går mot en normalpåske i Trysil (Innlandet)
«Påskeferien står for døren, og i Trysil er optimismen stor. Konserter og andre påskearrangement er tilbake, sengene fylles opp og snøen er fortsatt god.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

SkiStar Trysil og Hemsedal blir feriemål nummer én (Innlandet/Buskerud)
«SkiStar frigir ferske bookingtall for kommende sommer som så langt viser en økning på 40%*. Selskapets satsning på en aktiv ferie året rundt og konseptet Sports & Adventures er en suksess, og nå utvikles aktivitetstilbudet hos SkiStar Trysil og Hemsedal ytterligere.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Snart åpner veien som gir utallige vår- og sommerturer (Buskerud) +
«Dersom alt går etter planen åpner Valdresflye allerede til helga. Veien gjør en rekke populære vår- og sommerskiturer enkelt tilgjengelig.» Kilde: friflyt.no.

Hotellet som krevde detektivarbeid (Oslo) +
«I flere år har vi hørt Petter Stordalen skryte av det nye hotellet sitt. Nå er det mulig å se hvordan det blir på innsiden.» Kilde: aftenposten.no.

Gir to mill. til turistbåtar i Vestfold og Telemark
«Ei av rollene til fylkeskommunen er å stø opp om attraksjonsbygging og turistnæring. Derfor er to millionar kroner på veg til åtte båtaktørar i fylket.» Kilde: vtfk.no. 

Også de små fyrtårn er viktig! (Telemark) +
«Riksantikvar Hanna Geiran talte til fylkestinget i Vestfold og Telemark. Her understreket hun betydningen av småprosjektene i verdensarven, som bevaringen av hydrantene på Rjukan.» Kilde: rablad.no.

Arrangementer i kø i Sommer-Tinn (Telemark)
«Våren begynner å nærme seg, og vi ser konturene av tidenes festivalsommer i Tinn. Aldri har det vært planlagt flere arrangementer og flere arrangementsdager i Tinn enn det som er planen for sommeren 2022.» Kilde: radiorjukan.no. 

Billettsalget igang til Rjukan Matfestival (Telemark)
«Rjukan Matfestival utvider fra fire til syv dager allerede i sin andre utgave. Det er uka fra 11.- 17 juli som er datoene for den andre utgaven av festivalen som inntar Rjukan torg midt i juli.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

Vil fortsette som hotell – men holder døra åpen for flyktninger +
«Ifølge daglig leder Kjell Søndenå har ikke Pan Garden i Åmli søkt om å bli mottak for ukrainske flyktninger, som ordføreren formidlet i et kommunestyremøte nylig, og som Tvedestrandsposten skrev om sist uke.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Kan få Tall Ships Races tilbake om næringslivet støtter
Kristiansand: «Bystyret vil gjerne at Kristiansand skal bli vertskap for The Tall Ships Races i 2025. Men betingelsen er at næringslivet legger godviljen til og stiller opp med midler og tjenester.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Sirdalsferie AS søker daglig leder og prosjektleder
«Vi søker en engasjert, markedsorientert og relasjonsbyggende daglig leder som vil bidra med utviklingen av reiselivssatsingen og næringslivet i Sirdal.» Frist: 10.04.2022. Kilde: finn.no.

Annet:

Turister møter ikke lenger noen innreise-hindringer
«De som har valgt å legge ferien til det sørlige Europa, kan glede seg over at stadig flere områder nå pakker vekk mange av sine smittevern-regler. Etter alt å dømme for godt.» Kilde: flysmart24.no. 

Milliarder skal styrke dansk turisme
«Turisme- og oplevelseserhvervet skal næste år være tilbage på niveauet før coronakrisen, håber Dansk Industri, der arbejder på at etablere fonden Dansk Turismekapital med to milliarder kroner.» Kilde: standby.dk.

Danmark får 10 nye naturnationalparker
«Der er nu sat navn på de ti nye danske naturnationalparker, spredt ud over landet. De dermed i alt 15 parker er mere end 20 gange større end Danmarks mest besøgte naturområde, Dyrehaven.» Kilde: standby.dk.

Del gjerne!