30 utvalgte reiselivsnyheter, sortert etter landsdel

Nasjonalt:

Godt sommarbesøk i familieparkar trass i halvert kapasitet
«Nordmenn har fylt opp familie- og fornøyelsesparkane i Noreg denne sommaren. Fleire av parkane hadde like mange eller fleire gjester enn normalt i juli. – Har vore over all forventning.» Kilde: nrk.no.

Flere har bodd på hotell i sommer
«Hotellene i Norge hadde en bedre juli enn i fjor sommer, men fortsatt et godt stykke fra normaltilstand. I storbyene var det langt færre besøkende enn normalt.» Kilde: itromso.no.

Varder i urørt natur kan være ulovlige
«Vardene som provoserer så mange fjellvandrere, kan være ulovlige. Det gjelder særlig dersom de bygges i urørt natur, sier jurist.» Kilde: nrk.no.

Abid Raja om mulig Tom Cruise-besøk
«Dere har fått nyss om det, ja?. Filminnspillingen av «Mission Impossible 8» skal etter planen starte i september.» Kilde: tv2.no.

Norwegian innfører 24 timers angrefrist på billettkjøp
«Norwegian har kortere frist for å angre et billettkjøp enn de fleste flyselskap i Skandinavia. Nå blir det en endring på det, og fristen for å kansellere en bestilt billett blir nå utvidet til 24 timer.» Kilde: flysmart24.no.

Luftfartstilsynet bekymrer seg ikke for flysikkerheten
«Har de økonomiske problemene og bakkesatte fly og piloter svekket flysikkerheten? Nei, sier Luftfartstilsynet.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge:  

Innlegg: Samarbeid sentralt for å lykkes
Siw Sandvik, NordNorsk Reiseliv: «Samarbeid mellom alle som jobber med reiselivet i Nord-Norge er helt sentralt for å lykkes.» Kilde: an.no.

Reiselivet i nord er et stykke unna normalen +
«Overnattingstallene for juni viser i Troms og Finnmark at det var en økning på 15 prosent sammenlignet med juni 2020, mens det var en nedgang på 48 prosent sammenlignet med juni 2019. – Viser viktigheten av utenlandske gjester.» Kilde: ifinnmark.no.

43 turistskip ventes i nord
«43 turistskip er booket inn for vinteren 2022 til Alta og flere andre nordnorske havner. Leder for Boreal Adventure, Henriette Bismo Eilertsen, er optimist. Hun sier samtidig at det er usikkerhet knyttet til bookingene.» Kilde: nrk.no.

Foreløpig under fjoråret for Basecamp Northcape (Finnmark)
«Per Eilert Thomassen håper på en god høst i antall turister som kommer til Skarsvåg.» Kilde: radionordkapp.no.

Bussring gir full gass fremover (Troms)
«Bussring er en av mange nordnorske reiselivsbedrifter som så inntektsgrunnlaget sitt forsvinne over natten da pandemien stengte ned verdenssamfunnet. Den vanskelige perioden har gjort bedriften sterkere.» Kilde: annonsorinnhold.nettavisen.no.

NordNorsk Reiseliv AS søker Insight Manager (Troms)
«Vi vil nå ansette en Insight Manager som kan delta i vår digitale reise inn i fremtiden.» Søknadsfrist: 08.08.2021. Kilde: finn.no.

NordNorsk Reiseliv AS søker Utviklingsleder Troms og Finnmark (Troms) 
«Vi søker etter en Utviklingsleder Troms og Finnmark som har et brennende ønske om at vi sammen skal kunne videreutvikle reiselivsnæringen i Nord-Norge i en bærekraftig retning.» Søknadsfrist: 08.08.2021. Kilde: finn.no.

Senja Reiseliv AS / Hamn i Senja søker salgssjef (Troms)
«Vil du bli salgssjef på et av Norges mest spennende reiselivsanlegg?» Søknadsfrist: 20.08.2021. Kilde: finn.no.

Fann ikkje ein einaste spisestad i Lofoten (Nordland)
«Det er skralt i matvegen for veganar som ferierer i Nord-Noreg. Norsk Vegetarforening forstår frustrasjonen – men trur trenden kjem. Seint, men godt. – Jennifer (32) måtte lage maten sjølv.» Kilde: nrk.no.

Nå vender dette ærverdige skipet hjem til Stokmarknes (Nordland)
«Skipet Hestmanden har en lang historie og omtales som «hele Norges krigsseilermuseum». Nå kommer skipet til Stokmarknes, sin hjemhavn. Publikum inviteres ombord.» Kilde: vol.no.

Synet som møtte Ove i hotellets hage tar kaka (Nordland) +
«Jeg har aldri tidligere opplevd at noen har tatt seg til rette og campet i hagen til hotellet, sier hotelldirektør Ove Bromseth ved Scandic Meyergården.» Kilde: ringblad.no.

Søker Salgs- og markedsansvarlig (Nordland)
«Naturlige Helgeland trenger en engasjert salgs- og markedsansvarlig med kommersiell teft!» Sted: Mosjøen. Søknadsfrist: snarest. Kilde: Naturlige Helgeland / FB

Reagerer på skilting og på stengte grenser (Nordland) +
«Hattfjelldal har tre grenseoverganger som fortsatt er juridisk stengt for innreise. Ordføreren i Hattfjelldal, Harald Lie, er redd enkelte dropper å dra til Hattfjelldal på grunn av dårlig skilting.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:  

Hotelldirektør beskylder Adressa for klikkhoreri
Mikael Forselius, direktør ved Hotell Britannia i Trondheim: «Det skaper store ringvirkninger når ting blir tatt helt ut av sammenheng.» Kilde: kom24.no.

Fjord-Norge:  

Her vil Daniel skape tropisk surfemekka (Vestland) +
«Daniel Lira Figueiredo (35) har store planer om å skape utendørs surfe- og badeanlegg på Vassenden i Sunnfjord. Med seg på laget har han insta-hitten Jølstraholmen camping.» Kilde: ba.no.

Testar ut elbuss på turistruter: – Dette er framtida
«Gründeren frå Flåm har vore aktiv i det lokale reiselivet dei siste vel tretti åra. No tenkjer han grønt og framoverretta for verksemda Flåm Bilutleie AS. Tysdag testa han ein ny elbuss..» Kilde: sognavis.no.

Vidar har hatt sommerjobb som byvandrer (Vestland) +
«Postmannen Vidar Solvi har hatt byvandring i Odda denne sommeren. Et tilbud han har savnet i byen. .. Dette vi har drevet med nå er kanskje bare begynnelsen på noe mer, forteller han.» Kilde: ba.no.

Her er Haugesund nest-best i landet: – Overveldende (Rogaland) +
«Hotellnæringen lokalt gjør det svært godt, til tross for at store deler av landet sliter. Det takker de spesielt ett selskap for. – Vi har vært heldige med prosjektet på verftet hvor Aibel og Equinor samarbeider. – I tillegg har vi turistene som er på norgesferie.» Kilde: h-avis.no.

Verkshotellet blomstrer: – Noen veldig bra måneder (Rogaland) +
Jørpeland: «Verkshotellet har hatt veldig bra belegg de siste månedene. De fleste overnattingsgjestene er norske, men de siste ukene har de merket at det har kommet tyskere og dansker.» Kilde: strandbuen.no.

Sterkeste måned for Stavanger-hotellene på flere år (Rogaland)
«Nesten syv av ti hotellrom var utleid i juli. Så høye tall har ikke hotellene i regionen sett siden før pandemien. – Kjekt å se at norske turister finner veien.» Kilde: e24.no.

Refser cruise-taket: – Dreper en veldig sårbar næring (Rogaland)
«De borgerlige mindretallspartiene beskylder flertallspartiene for å ta livet av byens turistnæring gjennom cruise-taket. Kristjánsson (R) feller ingen tårer for dem: – Ikke alle næringer har livets rett.» Kilde: e24.no.

Øst-Norge:  

Innlegg: Kan vi vente at noen satser penger på campingtilbudet (Innlandet)
«Denne sommeren har turister blitt møtt med stengte porter, fordi attraktive plasser har vært fulle. Kan vi vente at noen satser penger på ny kapasitet og styrking av campingtilbudet i året som kommer?» Kilde: gd.no.

Annet:

Krigen er i gang – sikrer billige flybilletter fremover
«Lavprisselskapene har blitt spådd en lys fremtid i europeisk luftfart etter korona-krisen. Nå er de i ferd med å feste grepet om flytilbudet. Av de 10 største flyselskapene i Europa for øyeblikket er halvparten lavprisselskaper.» Kilde: flysmart24.no.

Dette har endret måten vi reiser på
«Hvilke hendelser mener du er de viktigste i internasjonalt reiseliv de siste 50 årene? Travel + Leisure har funnet frem til sine 25 «favoritter».» Kilde: way-2-go.no.

Hva skjedde i juli? Her er et knippe utvalgte reiselivsnyheter, alle åpne 🙂

 

Del gjerne!